Utnyttja fattigdom

Snart är det val i Thailand. Hur nu det ska gå... Men det skiter genomsnittssvensken i.
På vintern åker många svenskar till Thailand. På SVT tipsar man om priser och säger att "200kr för en natt på hotell är dyrt". Svenskar åker dit, och säger att "ooh, det är så kul att åka iväg för att se en annan kultur och en annan livsstil och se hur dom lever där". Och jag tänker bara, bullshit...

För det första tycker jag det känns lite konstigt att åka till ett land styrt av en militärjunta, för att utnyttja det landets fattigdom för sitt eget nöje. För det andra, hur många svenskar tar på riktigt del av kultur och livsstil när dom besöker Thailand? Tro inte att du vet hur människor i Thailand har det bara för att du tillbringat två veckor på någon jävla charterort.
Tro inte att du kan något om dess kultur när den enda konversation du haft med en thailändare är "hur mycket kostar du?". Nej, ta och bo med en riktig genomsnittlig thailändsk familj i två veckor i stället. Sen kan du komma och prata.

Visst, turism är jätteviktigt för länder som Thailand. Det drar in pengar till militärjuntan, och till resurser att skuffa undan all fattigdom och misär så långt från semesterorterna som möjligt. Måla getton i fina färger som i Brasilien så att det ser glatt och bohemiskt ut medan folk som bor där svälter, woho! Turism!

Tur att det finns fattiga länder.
Så att vi har nånstans att supa oss redlösa för en billig penning.

Sen att det är skrämmande många svenska män som åker dit för horor eller för att hitta en fru att ta med hem, det är en helt annan sak. Det stör mig att det diskuteras sånt på svenska sexforum, och hur man ska gå till väga med migrationsverket och allt.erika säger (01:28):
berätta, hur är din drömtjej?

bleunt säger (01:32):
Inte ytligt. Gärna sluskig ibland. Gärna osminkad. Allmänbildad. Medveten. Intelligent. Ödmjuk. Lat. Hemmamysare. Självständig, kravlös. Ska inte vilja ha barn eller vilja gifta sig. Sexuellt frigiven. Liberal men inte för politiskt korrekt. Gärna ha liknande humor som jag, får inte tycka Jamba-humor är kul. Ha ett sinne för stilrenhet.

bleunt säger (01:32):
Kommer säkert på mer om jag tänker efter.


Höll en julskinka igår.
Den vägde 3200 gram.
Som en liten nyfödd bäbis. Och det var ju tungt. Hur kan en nyfödd bäbis väga så mycket? Helt sjukt. Kan nite förstå hur en kvinna kan klämma ut en sån. Tänk om Gabriella skulle klämma fram en julskinka. Hon skulle nog dö. Gå sönder och dö.Shaggy påstår i en intervju att Reggae aldrig glorifierar droger.
På allvar alltså. Han sa det på fullt allvar, utan att le skämtsamt. Det tyckte jag var kul.Putin är årets man, enligt Time.
Är dom i skojmaskopi med Shaggy? Jag undrar om Kim Jong Il vinner 2008.

Kommentarer
Postat av: C

älskar inlägget om thailand, brukar använda det allt som oftast till människor som spenderat 2v på all inclusive i Phuket. morr

2008-03-05 @ 23:46:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0