Fem saker jag stör mig på

I ett förtvivlat försök att skriva något som folk verkligen skulle vilja läsa...
Här kommer en lista över fem vardagssaker jag just nu stör mig mest på. Bara för att jag är lite vardagsbitter såhär innan våren målar ett leende under min nos. :)

På plats nummer...

5. Product Placement
Reklam. Det finns i nästan ALLA musikvideos nu för tiden. Typ. Mobiltelefoner. TV-apparater. Bilar. Kläder. Jag hörde på TV någon gång att reklamfilmen är den nya musikvideon. Ironiskt, och kanske även passande nog tycker jag musikvideon blivit den nya reklamfilmen. Och nånstans djupt inom mig blir jag lite besviken när jag till och med ser det i till exempel Alicia Keys videos. Det har gått så långt att man ofta till och med avbryter musiken för att artisten ska svara i sin nya Siemens, som kameran zoomar in. Eller att artisten helt enkelt håller upp den mot kameran upprepade gånger, som Pussycat Dolls.

Man kan även se ett praktexempel på product placement om man kollar på american Idol. Känns det inte lite fånigt att ha tre stora Coca Cola-muggar på juryns bord? Och ser ni hur loggan alltid är vänd mot kameran? Och vet ni att det inte ens är cola i dom muggarna? Det är vatten.

Tänk på det nästa gång du ser en musikvideo, vilken produkt gör den reklam för?

4. Byxben innanför strumpor
Aldrig förr har jag sett det så mycket som vintern 07/08. Det är vinterns svar på foppatofflorna. Fult och populärt. Jag minns när det bara var byfånar, alkisar och förståndshandikappade som stoppade byxbenen innanför ett par grådaskiga raggsockor. Men nu är det common practice. Och det är fult. Det hör även ihop med en annan punkt, som inte kom med på listan. Nämligen att människor tydligen inte bär vinterskor längre. Nej, gamla gympadojor och converse, är vad som gäller. Gärna med ett par mjukisbrallor och en keps i stället för mössa.

3. Blanda ihop blogg med dagbok
Människor har ofta svårt att skilja mellan blogg och dagbok. Man tror orden är synonyma. Det är dom inte. En dagbok handlar om vad du gjort idag. Kanske några tankar om ditt privatliv. Oftast helt ointressant för utomstående, eftersom dom inte känner dig. En blogg däremot, handlar mer om dina åsikter och vardagsanekdoter skrivna på ett sätt som anpassas för alla, inte bara dina vänner. Nu säger jag inte att man inte ska få skriva dagbok på sajter som Lunarstorm eller blogg.se, självklart inte. Men kalla det då gärna för dagbok, om det handlar om vad du gjort idag. Och snälla, be inte främlingar att läsa din dagbok (som du kallar blogg). För det första är det inte en blogg. För det andra tror jag väldigt, väldigt få människor bryr sig om att du åt spagetti och såg en film med din bästa vän i torsdags.

2. Lägga väska på bussätet bredvid
Kalla dom misantroper. Kalla dom xenofober. Men dom skulle hellre dö än att behöva sitta bredvid en främling på bussen. Detta markeras oftast av gamla tanter, genom en väl placerad väska på sätet bredvid. En pytteliten handväska, som lätt skulle kunna ligga i deras knän. Vissa surkärringar tar det till och med så långt att dom sätter sig på sätet längst in mot gången, och lägger väskan på sätet bredvid fönstret. Som om någon tänker hoppa över tantens knä och landa på sätet bredvid. Nej, det risken kan hon inte ta, bäst att placera sin väska där så att folk förstår att platsen är upptagen.

Jag är alltid en som ger upp min plats för en äldre människa. Det känns jävligt olustigt och obehagligt att sitta ner medan en gammal tant måste då. Men, en gång stod en gammal tant hellre upp än att sätta sig på sätet bredvid mig. Och jag luktar faktiskt oftast inte illa, om man inte kör ner nosen i mina dreads. Jaha, synd om henne då, tänkte jag och fortsatte att ockupera båda sätena. Gosh!

Och nummer ett på listan över vardagssaker jag stör mig mest på just nu!!

1. Klä tvillingar likadant
OK, jag ser det inte ofta. Men när jag väl ser det blir jag lite arg. Att föräldrar klär tvillingar likadant kan bara bero på två saker. Antingen är det sött och gulligt, eller så är föräldrarna helt enkelt för lata för att orka köpa två set kläder. Vilket fall som helst känns det som att man berövar barnen från en egen identitet. Man behandlar dom liksom inte som två separata individer, utan buntar ihop dom till en enda massa. Och det känns lite fel. Allra helst ska dom ha liknande namn också, för att fullborda illdådet. Usch.

Men att måla in barn i ett identitetshörn är iof något nästan alla föräldrar gör, i samarbete med samhället. Jag tycker egentligen att det är skitsamma vad barn leker med för leksaker och klär sig i för kläder. Men förra veckan blev det lite väl extrema kontraster. På lektion hade en mamma med sig sina två döttrar. Två blonda småflickor, med långa toffsar. Rosa tröjor med prinsessor på. För att sysselsätta barnen under den tråkiga lektionen hade mamman tagit med sig pennor och ett block med papper. Men inte såna där papper där barnet får rita vad barnet själv vill rita. Nej. Ett sånt där block där det redan är ritat, och barnet bara får färglägga. Oj, så kreativt hämmande. Och vad skulle man färglägga i blocket? Prinsessor. Och prinsessorna blev blonda och rosa, såklart.

Kommentarer
Postat av: axling

Awh, jag är dum och skriver vad jag gör om dagarna i min blogg :(
men jag har ingenting annat att skriva om, för jag kan inte komma på någonting att bara börja skriva om vad jag tycker och tänker xD

2008-02-22 @ 20:26:27
URL: http://axling.blogg.se/
Postat av: F

du borde skriva krönika i någon tidning!

2008-02-23 @ 17:32:55
Postat av: bleunt

Tss, inte så Axling. Bara om du ber främlingar läsa den, och tror dom ska intresseras. :p Men jag läser ju din blogg då och då.

F: Det tycker jag med. Men ingen vill anställa mig när jag inte ens har gymnasiekompetens. ;(

2008-02-23 @ 21:40:47
Postat av: Lilo

Ah, nummer tre känner jag igen. I och för sig så vet jag inte riktigt hur jag ska kalla min blogg, det är nog en blandning...

2008-02-25 @ 17:29:04
URL: http://lil0.blogg.se
Postat av: carroe

du hatar mig! jag har ALLTID mina byxben instoppade innanför strumporna och du skulle förmodligen HATA min "blogg"

2008-03-15 @ 23:21:39
URL: http://metrobloggen.se/carroe

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0