Män är kåta, kvinnor är offer

Jag kastade en hopknycklad räkning till Gabriella.
Hon blundade och vred bort huvudet när hon fångade pappersbollen med båda händerna.

Varför gör så många flickor så när dom ska fånga något som kastas till dom?

Jag har aldrig tänkt på det innan. Men många gör det. Bollar, nycklar, fjärrkontroller och till och med hopknycklade papper. OK om det kastades farliga grejer. Som skiftnycklar, bestick, spikaskar eller ormar. Men papper och bollar?


Frågan är om samhället format dom till det, eller om det är lite genetiskt.
Och vad en kvinna i så fall gör om man kastar en nyfödd bebis mot henne. Hmm...

Det blir kanske lite som att limma fast en macka på en katt.




Nu ska kanske sexistisk reklam förbjudas (som om det finns en objektiv gräns för vad sexism är). Alltså, skattepengar ska läggas ner på att avgöra om reklamen har för mycket naket eller inte. Och redan i morse visade man i rapport en av dom första åtalade bilderna.

dressman


Tydligen tyckte man den bilden var allt för sexistiskt, eftersom den framställde kvinnor som sexobjekt. OK, för det första är det bara en kvinna på bilden. Så varför blanda in kvinnor generellt? För det andra, är det bara jag som tycker mannen i så fall görs till lika mycket sexobjekt? Ser man inte mer naket på honom?
Nej, tydligen inte. För män är ju alltid dom initiativtagande. Sen att det är han som ser mest passiv ut och visar mest hud medan hon är den med armen runt honom och som ser ut som att hon tänker dra ner hans kalsonger, det bryr sig ingen om.


Jag är så trött på sånt här.
Så trött på att kvinnor ska skyddas från allt sexuellt. Att porrfilm är kvinnoförnedrande medan män tydligen gestaltas korrekt. Dags att vakna, och tänka efter hur den där bilden hade sett ut som vi byter plats på kvinnan och mannen. Sluta göra kvinnor till sexuella offer för samhället så fort lite hud visas, sluta göra män till översexuella kåtzombies.



I morse var det en bukett tulpaner bredvid busschauffören.
Då tänkte jag att någon säkert gav honom den och sa "grattis på busschafförsdagen", bara så att chauffören skulle bli ledsen nästa år när han inte får en bukett, för busschaufförsdagen är ju totalt påhittad. Men sen såg jag massor av människor bära på tulpaner, så det är nog bara tulpandagen eller något.

Kommentarer
Postat av: Orpon

Mm, han ser nästan mer onaturlig ut än hon gör också.

Stundtals sympatisk blogg. Antar att du är bleunt från sockerdricka. Hittade hit av en slump.

2008-01-24 @ 12:24:54
URL: http://balloonfighter.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0