Sexiga barnbröst!

http://www.aftonbladet.se/foraldrar/article2961151.ab

Och jag säger det igen: Hur VÅGAR muslimer klä sina 12-åriga döttrar i slöja?!
Fast det kanske inte känns så relevant och farligt efter att ha sett den bilden, eller?

Kommentarer
Postat av: Glad Prick

12år? Vad sägs om 1-2 år?! Vad sägs om birkini? Kolla min blogg så förstår du

2008-07-24 @ 01:46:04
URL: http://www.metrobloggen.se/inaktiv
Postat av: bleunt

Ja, 12 år. Det är liksom den officiella åldern.

Och hur kan du tycka birkini är värre eller ens på samma nivå som bikini?Det är så kul hur vissa fokuserar helt på andras kulturer i stället för vår egen. Kul hur man kritiserar täckande av hår, men inte skänker en tanke åt svenska 12-åringar som bantar. Sminkar sig. Svenska kvinnor som går i smärtsamma klackskor. Bikini för svenska 2-åringar. 14-åringar som sexualiseras. Kvinnokroppar som objektifieras i media och leder till aneroxia och ångest och sönderskurna armar.Vems kultur är mest rubbad, vår eller deras?Förbjud slöja och du måste förbjuda allt i vår kultur också. Själv tycker jag vi ska ha en frihet att klä oss hur vi vill. Om vi förbjuder kvinnor som vill bära slöja från att göra det, är vi inte bättre än männen som tvingar de andra kvinnorna att bära den."Er religion tillåter inte att ni visar kroppen ofentligt"Fel. Läs koranen, det står inget om varken slöja eller burka. Orden nämns ens inte. Det står att Gud råder (inte befaller) kvinnor OCH MÄN att inte blotta sina behag allmänt. Slöja och speciellt burka är kulturellt betingat. Precis som vår sexualisering av barn och objetifiering av kvinnor.

2008-07-24 @ 13:37:25
Postat av: Glad Prick

Idag - till skillnad från de flesta dagar - känner jag mig tolerant och tänker inte censurera din kommentar genom att nonchalant dumpa den. Jag anser att du har vettiga tankar - även om jag inte delar allt av det du skriver. Vill dock påpeka att både i denna och i min systerblogg (Låt plastikkirurgen göra jobbet) är det just vad jag fokuserar på och faktiskt mer eller mindre gör narr åt: västerländsk fåfänga.

I mitt inlägg (obs, det är en elak blogg, full av min inskränkhet) skriver jag att jag har talat med muslimska kvinnor som säger både och. Har aldrig påstått att jag är haj på koranen. Har även påtalat att jag är västerlänning och rödstrumpa och även slöjofob. Det är min synpunkt. Och tur är väl det att vi är olika. Annars skulle vi aldrig ha några utvecklande diskussioner. Tack i alla fall för din kommentar. Den var bra!

2008-07-24 @ 15:45:53
URL: http://www.metrobloggen.se/inaktiv
Postat av: bleunt

Det är bekvämt att rättfärdiga åsikter med "tur att vi är olika". Egentligen har vi inte så olika synpunkter. Vi tycker båda att slöjtvånget är fel, och båda vet att det finns kvinnor som frivilligt bär den. Och det är vad jag menar, det är lika illa att förbjuda som att tvinga. Det är inte demokratiskt. Och jag gillar demokrati, det gör du också. Så ja, egentligen tycker vi inte olika. Vare sig om islamsk eller västerländsk kvinnosyn.

2008-07-24 @ 18:52:43
Postat av: Erika

Det här har ingenting med ditt blogginlägg att göra.. men var tvungen att skriva! Ville prata med dig men du är ju offline! tänker på dig..

2008-07-29 @ 01:33:21
Postat av: Moa

Ja, de e en sjuk värld vi lever i. Och det blir tyvärr bara värre...

2008-08-05 @ 04:45:23
URL: http://eskimoa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0