Livsfarliga busschaufförer

Jag åker buss varenda dag, Typ.
Det går många bussar här i Gävle. Buss nummer 2, som jag tar, går till exempel var tionde minut härifrån. Vanligtvis. Det blir ett jäkla massa åkande med en jäkla massa bussar i konstant rörelse över hela staden.

Busschaufförer är kompisar. Med varandra. Allihopa.
Så fort två bussar möter varandra på varsin sida av vägen är det tydligen en helig kodex att busschaufförerna måste heja på varandra. Det här får mig att känna mig aningen osäker. Mitt i trafik. Kan vara i en sväng. Eller i en korsning. Chaufförerna ska alltid heja på varandra. Jobbigt.

I början av mars månad var jag i Stockholm för att se Buck 65 uppträda på Debaser.
Dagen efter åkte jag hem själv, utan Gabriella. Jag var tvungen att plugga Matematik inför prov. Jag bussade hem, med Härjedalingen. Vi åkte på E4:an. Jag gissar 80-90km i timmen, kanske? Varenda gång vi mötte en buss släpper chauffören ratten med vänster hand, och släpper vägen med blicken, för att heja...
Det spelade ingen roll om det var ett konkurrerande bussbolag, han hejade på Ybuss-chaufförer också. Även lastbilschaufförer. Snart var handen i luften oftare än den höll i ratten. Och det var lite nervöst.

Så snälla, söta rara busschaufförer. Kan ni inte bara hålla händerna på ratten och ögonen på vägen? Måste ni verkligen heja? Nu undrar jag, är det likadant i hela Sverige? Utsätter landets alla busschaufförer oss resenärer för direkt livsfara varje dag?

Slutligen vill jag bara påpeka att jag finner bussar med skylten "Ej i trafik" riktigt gulliga.
Var tror de att de är? :p

Kommentarer
Postat av: sandra

belenutt, nutt, nutt
tog ett skutt, skutt, skutt. över ån, ån, ån. tappa tå'n, tå'n, tå'n. | om jag har tråkigt på jobbet? nja.

btw, busschaufförerna är likadana här. ellerja, här gäller det mer att man hejar på alla chaffisar som kör samma linje som en själv. och här kör dom på FEL sida dessutom - hur tror du det känns? O.o

2008-03-18 @ 16:11:00
URL: http://sandraeklind.blogspot.com
Postat av: WysiWyg

Min favorit är Kalmars innerstadschaffisar (är det ett ord?), de har gett sig f*n på att de ska köra så fort som möjligt. Det finns passager där det var 100:e meter är rondeller (2-3 stycken på raken), och de ska f*n i mig upp i 70 (trots att det är 50-väg) mellan varje.

Resultatet är självklart en grov acceleration ut ur rondellen (om man har tur, har man otur så är de inte riktigt ur den än) så man slängs bak i sätet (om man har haft tur att hitta ett ledigt och inte står), sedan när de väl nått målhastigheten förvånansvärt snabbt så måste de mer eller mindre tvärnita. Eek.

Men jo, de hejar på varandra rätt ofta också ja. Har dock inte tänkt på det så mycket faktiskt.

2008-03-18 @ 22:05:28
URL: http://www.lösatankar.se
Postat av: sabrin

haha så gör dem här med, hejar alltså
och ej i trafik menas att de slutat sitt skift

2008-03-25 @ 13:04:16
Postat av: bleunt

Sabrin: Jag frågade inte vad Ej i trafik betyder. Du fattade inte skämtet. :)

2008-03-25 @ 13:23:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0