Vemodigt

Det känns lite vemodigt. Lite blandat. Jag har följt valet i över ett halvår. Ända sedan primärvalen. Två timmar varje dag har jag följt diverse nyhetsklipp på YouTube från olika amerikanska nyhetskanaler. Några timmar varje dag i över sex månader, och nu är det slut. Grattis, USA! Men samtidigt känns det lite tomt och sorgligt.

Kommentarer
Postat av: seraph

Jag satt uppe typ hela natten och kollade. Men vadå change liksom, folk verkar tro att det blir change bara för att han är halvsvart. Han vill skicka mer trupper till Afghanistan, han vill ha en inrikes "säkerhetsstyrka" lika mäktig som militären, osv. Om det var change det handlade om, då skulle de bland annat ge fan i att lägga näsan i blöt överallt, avsluta farsen som kallas "kriget mot terrorismen (de kan inte vara MOT det och samtidigt vara en av världens största användare av just terror), lämna Irak och Afghanistan, be om ursäkt och betala massiva skadestånd, etc etc etc. Nej det blir mest ganska same same med några små ändringar och annan färg bara.Säger som Bill Hicks:"They're all the same. I'll show you politics in America. Here it is, right here: I think the puppet on the right shares my beliefs. I think the puppet on the left is more to my liking. Hey, wait a minute, there's one guy holding out both puppets! Shut up! Go back to bed America, your government is in control. Here's love connection, watch this and get fat and stupid. By the way, keep drinking beer you fucking morons."

2008-11-05 @ 14:58:02
Postat av: bleunt

"folk verkar tro att det blir change bara för att han är halvsvart"Jaså, är det därför alla andra svarta kandidater fått så många röster? :p Han är change, men inte 100% change och många överskattar nog honom."han vill ha en inrikes 'säkerhetsstyrka' lika mäktig som militären".Antingen har du missuppfattat, fått fel information eller så definierar vi "lika mäktig" på olika sätt."ge fan i att lägga näsan i blöt överallt"Det skulle iof inte vara en bra sak om USA genast drog tillbaka ALLA trupper. Bort från Irak ska de ju, men i Afghanistan och sydost-Asien till exempel, där behövs de för maktbalans. Fast det kan man ju diskutera om.Sen skulle jag gärna vilja höra hur Obama enligt dig är en terrorist, för det är precis vad republikanerna säger om honom och jag förstår inte riktigt vad ni menar.Om du vill kan jag skriva en ganska lång lista på saker Obama kommer göra annorlunda än Bush-administrationen. Allt från energi och sjukvård till ekonomi och utrikespolitik.Och att säga att det är samma hand som står båda partierna är fel så länge som det inte finns belägg. Har vi inte tjatat nog om konspirationsteorier i de andra kommentarerna? Ska vi skriva allt det där igen? Hela USA är höger, men hela Sverige är vänster. Det räcker inte.

2008-11-05 @ 16:27:07
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: seraph

"Antingen har du missuppfattat, fått fel information eller så definierar vi "lika mäktig" på olika sätt."http://www.youtube.com/watch?v=Tt2yGzHfy7s"Sen skulle jag gärna vilja höra hur Obama enligt dig är en terrorist"Jag har inte sagt att Obama är en terrorist, än. Däremot är USA en terroristnation, och det lär väl visa sig om Obama verkligen står för någon radikal förändring vad gäller deras utrikespolitik."Och att säga att det är samma hand som står båda partierna är fel så länge som det inte finns belägg."Så när plattjordingarna sa att det inte fanns några belägg för att jorden var rund så var den inte det? Och letar man inga belägg så hittar man inga heller.Och det är lätt att bara kalla nåt för "konspirationsteori", för då slipper man prata om det. Precis som att det skulle vara värsta konstiga grejen om de har några väldigt mäktiga människor med speciella intressen bakom sig. Att tro att de inte har det är bortom naivt.Men, jag hoppas ändå att Obama verkligen står för en förändring till det bättre.PS:Den officiella historien om 11/9 är en konspirationsteori t ex, men den anser du nog vara sann, även fast beläggen för den teorin är väldigt tunna.Peace.

2008-11-05 @ 16:46:23
Postat av: bleunt

Synd att klippet inte är längre, soundbytes ger jag inte mycket för. Du råkar inte ha hela talet nånstans? Eller åtminstone hela kontexten. Till exempel, så jag förstår vad han menar med civilian."Jag har inte sagt att Obama är en terrorist"Okej. Men vi håller oss till Obama tycker jag. :)"radikal förändring"Det tror jag ingen hoppas på. Det är regeringen som ändras, inte landet. Det är fortfarande USA. Den som tror Obama kommer visa sig vara en ateist som lägger ner militären, avskaffar dödsstraffet och droppar alla regleringar kring abort blir nog besviken."Så när plattjordingarna sa att det inte fanns några belägg för att jorden var rund så var den inte det?"När plattjordingarna sa att jorden är platt, utan belägg, var den det?"för då slipper man prata om det."Nej, det gör man ju inte alls. Du har fel. Dessutom hoppas jag du skulle dra dig för att inleda en seriös diskussion om vare sig månlandningen skedde, eller förintelsen verkligen ägde rum."om de har några väldigt mäktiga människor med speciella intressen bakom sig. Att tro att de inte har det är bortom naivt."Nej, om du tror det är min ståndpunkt har du totalt missuppfattat. Så jag ska förklara. Jag tror det finns mäktiga män som styr bakom ridån, men jag tror inte de är eniga. Klart det finns mäktiga män med olika motiv, som konkurrerar. Sedan när kommer mäktiga män överens? Du verkar dessutom tro att de skulle behöva en elaborativ konspiration för att kunna styra mot sina mål, det tycker jag är naivt. Världens mäktigaste män gör vad de vill, som de vill, var de vill, hur de vill, när de vill. Och de skiter i vad som märks och inte märks, för de vet att de inte behöver stå till svars för någon eller något.Vet du vad jag tycker är naivt? Jag tycker det är naivt att till exempel tro att 9/11 var en iscensatt ursäkt för att invadera mellanöstern. Jag tycker det är naivt att tro att de som ville invadera Irak och Afghanistan verkligen behövde en ursäkt eller anledning för att göra det, kom igen. Som om de behöver folkets tillåtelse.Kommer Obamas beslut styras av dessa grenar av inflytelserika män med egenintressen? Såklart, Obama är långt ifrån allsmäktig. Det är inte en diktatur. Men att föreslå att demokraterna och republikanerna i hemlighet är vänner som samarbetar under samma befäl, njäe.2008-11-05 @ 17:43:26
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: herzleid

http://www.xkcd.org/500/Du är inte ensam. ;D

2008-11-06 @ 05:43:58
Postat av: bleunt

Herz: OMG! Det ÄR ju jag! :p

2008-11-06 @ 13:02:41
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: seraph

http://www.youtube.com/watch?v=MouUJNG8f2khttp://www.youtube.com/watch?v=e-KJCMWcoms&feature=relatedThe men behind Barack Obama."Vet du vad jag tycker är naivt? Jag tycker det är naivt att till exempel tro att 9/11 var en iscensatt ursäkt för att invadera mellanöstern."Det sträcker sig längre än mellanöstern. Och det är perfekt att ha en ursäkt för ett evigt krig mot en osynlig fiende.

2008-11-06 @ 16:16:28
Postat av: bleunt

Haha! Den filmen gav mig ett par goda skratt. Inte undra på att inte ens FOX News hugger på det där. :p Han bara säger vad han tror utan att förklara varför. Omöjligt att ta på allvar. Jag längtar tills 2016 så jag kan säga "told you so". Hela intervjun var ett skämt, bara bakgrundsmusiken är tillräcklig för att inte kunna ta det på allvar. Ooooh lyssna på den farliga musiken så slipper du upptäcka luckorna i vad han säger. Haha! :DOch visst, du kan ju tro att man behövde en ursäkt. Men OM det var arrangerat av värlens mäktigaste skulle jag nog anta att det hade skötts snyggare. Om det var en konspiration var det en grymt dåligt genomförd sådan, om de nu är så måna om att folket inte ska upptäcka det.Nej, det behövs inga ursäkter och svepskäl. Tyvärr. Men vi säger såhär, om USA startar krig mot Kina och Ryssland ger jag dig rätt på nästan alla punkter. Men om det inte sker tänker jag fortsätta tycka det är på samma nivå som konspirationsteorierna angående månlandningen och förintelsen.

2008-11-06 @ 17:12:14
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: seraph

"Hela intervjun var ett skämt"Är det därför rapporter om amerikanska attacker mot Pakistan rullar in hela tiden? :)Ska bli kul att se vad "the civilian national security force that is just as powerful, just as strong, just as well-funded as the U.S. military" ska användas till, med tanke på att Obama verkar vilja förbjuda amerikaners rätt att bära vapen. :)Obama's Council On Foreign Relations Crewhttp://www.infowars.net/articles/november2008/071108CFR.htmTrevliga personer, verkligen.Bruce Reidel - CFR, Brookings - Former CIA analyst who "wishes to expand the war on terror to fight Al Qaeda across the globe." Considered to be the reason behind Barack Obama's "Hawkish views on Pakistan" and his Pro India leanings on Kashmir.Oooooh fokusera på de farliga terroristerna så du inte upptäcker luckorna i skitsnacket. :)Zbigniew Brzezinski - CFR, Trilateral Commission - Brzezinski is widely seen as the man who created Al Qaeda, and was involved in the Carter Administration plan to give arms, funding and training to the mujahideen in Afghanistan.Och så pratar folk om change. Det, min vän, är ett skämt. :D2008-11-08 @ 10:34:21
Postat av: seraph

http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,583454,00.htmlIntervju med Chomsky:SPIEGEL: “Change” is the slogan of this year’s presidential election. Do you see any chance for an immediate, tangible change in the United States? Or, to use use Obama’s battle cry: Are you "fired up”?Chomsky: Not in the least. The European reaction to Obama is a European delusion.2008-11-08 @ 10:46:41
Postat av: bleunt

"The European reaction to Obama is a European delusion"Jaha. En åsikt. Där ser man. Okej. :p"Är det därför rapporter om amerikanska attacker mot Pakistan rullar in hela tiden?"Det är fortfarande bara en man som spyr ut ogrundade åsikter utan att egentligen förklara varför han tror så. Men visst, startar USA krig mot en kärnvapennation så kan jag ge dig delvis rätt. Som om det kommer hända. :p"Obama verkar vilja förbjuda amerikaners rätt att bära vapen."Nja, han vill skärpa lagarna. Med all rätt. Sen har USA inte råd att skapa ännu en armé. De har inte ens råd med den nuvarande."Och så pratar folk om change. Det, min vän, är ett skämt."Som sagt, begreppet är subjektivt. Vissa av er verkar ha haft alldeles för stora förväntningar. Som jag skrev tidigare, det är en ny president. Inte ett nytt land. Jag vet inte riktigt vad det är du försöker övertala mig om.2008-11-08 @ 20:48:54
URL: http://bleunt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0