När tragedi blir underhållning

Aftonbladet - Vi gör tragedier till underhållning för er!

Photobucket

Jag klagade på samma sak när de skrev om vad man hittat i Eklunds lägenhet efter att han mördat Engla. Kan någon tala om för mig VAR nyhetsvärdet ligger i att stå utanför hemmet och säga att här bodde han? När rapporteringen glider iväg från själva incidenten, det är då det inte längre är nyheter.

Det är då det blir underhållning för den fascinerade folkmasan som gottar sig i de irrelevanta detaljerna. Allt för att sälja några fler lösnummer. Hur mycket pengar tror du Aftonbladet tjänade på Engla och de tio döda i Finland? Så fort det sker en tragedi gnider de händerna. För de vet att det kommer sälja fler tidningar, speciellt om de rotar lite i mördarens privatliv.

Kommentarer
Postat av: Hilma

Men så här är det ju alltid. Om Aftonbladet inte kunde tjäna på att skriva om det här, då skulle dom nog inte göra det.Det är lika sjukt som när turister vallfärdar till det där huset där hon tyskan hölls fången i x antal år. (hon som blev kidnappad som barn och hölls fången av någon man som tog livet av sig när hon rymde, minns inte om det var tyskland eller vad hon hette -_-)

Folk har inget bättre för sig..

2008-09-24 @ 18:59:23
Postat av: bleunt

Ja, man ska ju inte lägga allt på pressen. Precis som man inte ska lägga allt på paparazzifotograferna. Det är människorna som skapar en efterfrågan som är lika skyldiga.

2008-09-24 @ 19:06:48
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: seraph

Folk är intresserade av elände, så enkelt är det.2008-09-25 @ 12:56:26
URL: http://www.metrobloggen.se/seraph

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0