Johan Hakelius söker uppmärksamhet

Han kan inte mena allvar.
Det måste vara ett rop på uppmärksamhet. Se mig! Se mig!
Fabricerad provokation har sällan  varit så uppenbart.

"Små spinkiga Joltcola-pundare kommer att släpas in i bolagskällarna och få fjunskäggen dragna, strå för strå. Det hotfulla ploppandet av iPodlurar, med rå kraft slitna ur späda hörselgångar, kommer att eka genom landet. Man kan inte ens utesluta att en och annan skönt svajig mössa åker av."

Han har uppenbarligen ingen koll på vilka som fildelar. 14-åriga killar består inte ens av majoritet. Män mellan 20-30 fildelar mer än dem han beskriver. Tjejer är också med i svängarna.

"Frihetskämparna kommer att dra ut på gatan...vänta nu, det där var löjligt analogt. De kommer att sitta hemma, framför sina datorer, förstås."

Har Hakelius helt och hållet missat Piratpartiets alla aktiviteter de senaste åren? Demonstrationer och valframgångar. Än en gång - din stereotypa klyscha räcker inte till för att placera fildelare i ett fack. Det handlar inte bara om bleka fjuniga datornördar på 14 år i mammas källare.

"Och hitta på nya, vattentäta sätt att komma över andras arbete utan att betala."

Nej, de kommer hitta på nya, vattentäta sätt att genomföra funktioner som mediabolagen redan borde bjudit oss på.

Ja, för inte erbjuder bolagen oss snabba, enkla, billiga och kvalitativa sätt att komma över materialet. Visst gör många det för att det är gratis, och bara därför. Men de allra flesta som faktiskt betalat tiotusentals kronor för sin hemelektornik har pengar, och är redo att betala för kvalitet och service. Vi vill bara inte vänta flera veckor eller månader för att få se en viss film eller för att vänta på att ett visst avsnitt av vårt favoritprogram ska ta sig till Sverige med snigelfart. Vi vill inte ladda hem filer med halvdann kvalitet som aldrig kommer nyttja prestandan i våra dyra musik- och filmanläggningar.

"Jag tillhör den grupp som inte kunnat se en enda bild från Pirate Bay-rättegången, utan att överväldigas av lusten att skicka de där grabbarna i säng, utan middag."

Hur gammal är du? Hur gammal tror du Pirate Bay-ägarna är?

"alla vet vad det egentligen handlar om: Det är bekvämare och billigare att snatta än att betala."

Om du fortfarande tror det är vad saker och ting handlar om och inget mer, då har du verkligen inte hängt med. Spelindustrin har börjat fatta vad det handlar om. Musikindustrin börjar även den sakta men säkert dra rätt slutsatser. Filmindustrin är för upptagen med att tjura.

Det handlar inte om gratis. Och kritiken av Ipred-lagen handlar egentligen inte om fildelning .

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0