Död apa = Obama

När muslimer världen över flippade på grund av diverse teckningar av Muhammed som självmordsbombare, hördes många hånskratt från väst medan många fingrar lyftes för att förklara angående yttrandefrihet och fri press. Och med all rätt. Nu har en teckning publicerats i New York Post. Den refererar till en apa som skjöts av polis i Conneticut, och skämtar om att den apan skrev räddningpaketet. Bilden är kanske den största nyheten i USA idag, eftersom folk är väldigt upprörda.

Apan, menar många, representerar Obama. Man kallar det rasistiskt, och vissa menar till och med att det uppmanar till att lönnmörda Obama. Och visst, även om han som ritade bilden säger att bilden inte drar paralleller mellan svarta och apor så förstår jag hur man kan tolka det rasistiskt.

Men vad är skillnaden mellan amerikaner som flippar över en bild där en apa kanske representerar Obama, och muslimer som flippar över att deras profet framställs som en självmordsbombare?

Photobucket


Photobucket

Kommentarer
Postat av: seraph

Det är precis lika jävla illa. Som Magnus Betner sa, alla har något som är lika viktigt och känsligt som Mohammed är för muslimer och som kan göra dem jäkligt upprörda. Men som vanligt gäller bara yttrandefriheten etc när eggen riktas mot muslimer och de reagerar. Då måste de lugna ner sig och helt enkelt lära sig att tåla lite. :)

2009-02-20 @ 09:38:01
URL: http://www.metrobloggen.se/seraph
Postat av: bleunt

Fett med Word på det, alltså.

2009-02-20 @ 10:19:22
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: André

Skillnaden är väl att amerikaner inte bränner ambassader och dödar människor på grund av en teckning?

2009-02-21 @ 10:55:51
URL: http://andrethegreat.blogg.se/
Postat av: bleunt

André: Det gjorde inte ens 1% av alla upprörda muslimer heller. Vi håller oss till frågan om pressfrihet här.

2009-02-21 @ 11:36:21
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: André

Okej (även om 1 % är en väldigt stor grupp av människor i det här fallet), men jag tycker i alla fall att det är en konstig jämförelse. För övrigt fattar jag inte hur man kan se en apa som Obama. Folk borde sluta att bli så upprörda över teckningar.

2009-02-21 @ 13:20:36
URL: http://andrethegreat.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0