Tro på spåtanter

Jag har stött på människor som gått till en spåtant, eller kalla det vad du vill. Och det är förvånansvärt många som tror dem. Man tror på att spåtanterna, siarna, är riktiga. Man menar att de sagt saker som ingen annan kunnat veta, och därför har en övernaturlig insyn i saker och ting.

Trots att det här motbevisats tusentals gånger, och trots att det finns människor som kan göra det men som erkänner att det är bluff, så fortsätter många naiva lättlurade människor att slänga sina pengar på dessa bluffmakare. Hur kan det vara möjligt? Hur kan jag höra samma argument om och om igen - "men hon visste saker om min farfar som hon omöjligt kunde veta".

James Randi har under flera decennier erbjudit en miljon dollar till vem som än kunnat bevisa någon form av övernaturlig egenskap. Än så länge har ingen kunnat ta checken från Randis ficka, där den ligger tryggt än i dag. Så nästa gång du hör om någon som besökt en siare, och är övertygat - hänvisa dem till James Randi. Be dem skicka spåtanten till honom. Så blir hon rik och världskänd.

http://msnbcmedia4.msn.com/j/msnbc/Components/Photos/070713/070713_randi_vlrg_4a.widec.jpg

Kommentarer
Postat av: max

<3 spåprogram på tv

han den amerikanen som bor i slott o grejer :) du vet säkert vem de e

2009-06-13 @ 13:09:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0