Hockey är dött

Efter att Finland spöat Sverige med 7-0 är det kanske dags att passa på att framstå som en dålig förlorare. Men jag vill bara påpeka att jag inte bryr mig ett jota om sport. Jag bryr mig inte om att Sverige inte gick till VM. Jag bryr mig inte att AIK tog SM-guld. Jag hejar inte på någon klubb. Jag kan inget, vet inget, bryr mig inte.

Men nu måste vi ändå inse att hockey är en döende sport. Ingen bryr sig om hockey längre. Den dog någon gång under 90-talet. NHL går skitdåligt, och det är kanske fem länder i hela världen som egentligen spelar hockey på någon riktig nivå. Sverige, Finland, Tjeckien, Ryssland, Kanada. Jag tänker inte ens nämna USA eftersom hockey är så sjukt obetydligt där borta jämfört med basket och amerikansk fotboll. Kanske har jag missat något land, som Slovakien, men i det stora hela är det extremt få länder som ens bryr sig ett skit om hockey.

Så kanske är det dags att sluta satsa resurser på en döende sport, och satsa på fotboll i stället. Om vi nu Måste satsa på någon sport alls. Om vi lägger över alla hockeyresurser på fotboll kanske vi kan ta oss til VM där... :p

Prenumerera på bloggen

Kommentarer
Postat av: max

o ändå går det bättre för sverige i hockey än i fotboll.. :)

2009-11-08 @ 20:52:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0