USA - det nya Sovjet

Okej, så Berlinmuren föll för 20 år sedan.
Och The Daily Show kom med en rolig poäng, som alltid.

Innan Sovjet föll vad deras ekonomi i kris.
De hade få allierade kvar, pga arrogant utrikespolitik.
Man hade fattat det i slutändan katastrofala beslutet att invadera Afghanistan.
Deras nye ledare, Gorbachev, var en karismatisk ny president. Politiskt oerfaren. Kom från ingenstans. Lovade förändring och reform till ett folk som var trötta på det gamla. Och som vann Nobels fredspris.

Ja, det var Sovjet, alltså.


Prenumerera på bloggen

Kommentarer
Postat av: seraph

Hm, låter bekant av någon underlig anledning...

2009-11-12 @ 11:20:18
URL: http://www.metrobloggen.se/seraph
Postat av: seraph

http://www.youtube.com/watch?v=QJuxb7HddOM

2009-11-12 @ 11:41:13
URL: http://www.metrobloggen.se/seraph
Postat av: bleunt

Mr. Technique tror inte på 9/11-konspirationsteorierna. En klok man. :)Var det förresten inte Russia Today som gjorde ett otroligt bajsigt reportage angående svininfluensan? Det var helt jävla muppigt, och de hade en välkänd knasboll som "expert".

2009-11-12 @ 14:43:27
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: seraph

Tech säger att den officiella historien är felaktig, och det har han ju faktiskt rätt i, sen säger han att han inte vet exakt vad som hände, och ja det är en klok hållning, och det är ju just därför en ny utredning vore bra liksom. Som du sa förut själv, för att t ex ta reda på vad Bush Cheney och co visste innan osv, varför de påstod att en sådan attack aldrig hade föreställts innan trots att de övat på det scenariot många gånger före 11/9 osv osv osv. Och glöm inte bort att den officiella historien är en konspirations'teori'. :)http://www.youtube.com/watch?v=O0ZirzvcGZg&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=WA_xXWSXyFI

2009-11-13 @ 06:58:27
URL: http://www.metrobloggen.se/seraph
Postat av: bleunt

Han förväxlar inkompetens med lögn. Precis som när folk tror Bush stod bakom översvämningen av New Orleans.Den officiella versionen vilar på fakta. Konspirationsteorier livnär sig på hålen i officiella versionen, vilket är djupt orättvist och ställer långt lägre krav på just konspirationsteorierna. Det är exakt samma sak när kreationisterna använder hålen i evolutionsläran för att promota sina egna påståenden.

2009-11-13 @ 14:28:48
URL: http://bleunt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0