Aftonbladet sätter liv i fara

Photobucket
Vad Aftonbladet inte skriver i artikeln är att man aldrig bekräftat ett fall där dystoni är bundet till ett influensavaccin. Av alla hundra miljoner vaccineringar genom tiderna, har det aldrig skett. Någonsin. Vad man skriver är att läkare misstänker att det kan ha med vaccinet att göra. Vad man inte skriver är att läkare inte hittat något samband överhuvudtaget.

Jag tycker media är roliga.

SVININFLUENSAN KOMMER DÖDA OSS!!!
Sen kommer ett vaccin mot det.
VACCINET KOMMER DÖDA OSS!!!

Det är oansvarigt att skrämma upp folk. Det är oansvarigt att rapportera på det här viset. Det är oansvarigt eftersom det för det första inte finns någon koppling mellan tillståndet och vaccinet. Det är oansvarigt eftersom det får folk att avstå vaccinet utifrån riktigt obefogade grunder.

Och även om det berodde på vaccinet är risken för det en på flera miljoner. Det är sån här rapportering som är för allvarligt för att skämta bort. Det är sånt här som kan placera människoliv på Aftonbladets samvete.


EDIT:
Jag blir glad när jag ser det här.
Om de nu kunde sluta med skrämseln och bara hålla sig till konkret fakta och information.

Prenumerera på bloggen

Kommentarer
Postat av: A

De vinklar verkligen allt för att skrämma sina läsare. Sjukt.jävligt synd om tjejen dock, vet man vad liknande skador brukar bero på?BTW, köpte en Ds idag, vilket spel är skönast/mest prisvärt? Gärna något med lite djup och längd. Chrono Trigger? New Mario Bros? Zelda? Något helt annat? (scribblenauts är redan köpt)

2009-10-26 @ 16:46:44
Postat av: bleunt

Ingen aning vad de brukar bero på, men det är inte ovanligt att det är mer psykiskt än fysiskt. Det är alltså inte sällan som det är ren inbillning, och kan botas enbart med psykoterapi. Ingen aning i det här fallet, dock. Men att hon kan springa och gå baklänges hintar till att så är fallet.Bra köp! DS är den här generationens klart bästa konsol om man frågar mig. :) Om du vill ha ett spel med djup och längd så är Chrono Trigger utmärkt om du inte redan spelat det på SNES.Phantom Hourglass är helt OK, men om du inte gillar backtracking och göra om samma tempel typ 7 gånger så är det inget förstahandsval. =/ Vänta hellre på nästa Zelda då.Bowser's Inside Story är skitbra annars. Likaså båda Advance Wars-spelen, om du gillar strategi.http://www.metacritic.com/games/ds/scores/Där har du en lista över alla spel och massa recensioner av dem. :)2009-10-26 @ 19:35:37
URL: http://bleunt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0