Rasist eller djurplågare - vad är värst?

Michael Vick. Torterade hundar. Dödade hundar. Lär stora hundar slakta små hundar som träning. Lät hundar slåss mot varandra tills en av dem dog. Bedrev helt enkelt organiserade hundslagsmål. I dag får han spela i NFL.

Rush Limbaugh. Har sagt att en svart quarter back (Donovan McNabb) får mer credit än han förtjänar bara för att han är svart. Är en konservativ radiopratare som då och då säger saker som uppfattas som rasistiska. Han hindras från att vara delägare i ett NFL-lag.

Rättivst?


Prenumerera på bloggen

Kommentarer
Postat av: seraph

Jag skulle då säga att tortera hundar osv är långt värre än att säga rasistiska saker lite då och då.Ska Vicks få spela? Well, släng in honom i en bur med ett gäng arga vovvar, och klarar han att spela efter det, visst.Ska man få vara delägare om man är rasist? Om jag hade ett företag t ex skulle inte jag vilja ha nåt att göra med korkade rasister iaf.

2009-10-15 @ 13:32:39
URL: http://www.metrobloggen.se/seraph
Postat av: bleunt

Nu är ju många av delägarna rika, vita konservativa republikaner som blivit rika på oljeindustrin i Texas. Så att de tar avstånd från Rush har nog mest med PR att göra. Lite läskigt dock hur vridet det är, för ja Vick får spela nu. Han satt i fängelse en stund, grät ut lite på 60 Minutes, och nu har man förlåtit honom.2009-10-15 @ 13:46:13
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: A

Djurplågeriet påverkar ju dock inte hans förmåga eller inställning till att spela boll, rasism påverkar ju högsta grad hur någon skulle agera som delägare i ett fotbollslag.Ser inget konstigt i det hela. Så länge han inte fick lindrigare dom för att han är kändis är det ju lugnt. Spelar också roll vem det är som hindrar den här snubben från att bli delägare. Är det andra i ledningen är det ju ABSOLUT inget konstigt.

2009-10-15 @ 14:07:08
Postat av: bleunt

"Djurplågeriet påverkar ju dock inte hans förmåga eller inställning till att spela boll"Men det är en PR-risk jag är förvånad att de är villiga att ta."rasism påverkar ju högsta grad hur någon skulle agera som delägare i ett fotbollslag."Ja, det är en poäng. Nu skulle han iof bara vara just delägare, och inte bestämma vilka som spelar. Sen vill jag tro att han, liksom de 10+ andra delägarna, skulle vara mest intresserad av att laget vinner än att bara vita spelar i laget.Men det är en poäng du har där, och delvis nekade man honom pga att spelarna hotade att strejka om han blev delägare - trots att han inte skulle ha mycket egentlig makt.

2009-10-15 @ 14:14:51
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: seraph

"Djurplågeriet påverkar ju dock inte hans förmåga eller inställning till att spela boll."Nisse Karlsson, skitbra hockeyspelare, våldtog och torterade 4 småbarn, styckade katter och hundar för kul, etc. Ska han få spela?Barnvåldtäkterna etc påverkar ju inte hans förmåga eller inställning till att spela hockey, så...

2009-10-15 @ 23:36:30
URL: http://www.metrobloggen.se/seraph
Postat av: herzleid

Har inget vettigt att säga. Så jag spammar länkar istället.Jag tycker folk är lustigt anti i kommentarerna till det här:

http://www.thelocal.se/22610/20091012/

(via io9.com http://io9.com/5382121/swedens-homes-heated-with-the-power-of-bunny-blood)Och så det här, appropå (amerikanska)rasister. http://www.motherjones.com/mojo/2009/10/interracial-couple-denied-marriage-license(Ja, jag gör vad som helst för att slippa uttrycka egna åsikter idag =P)

2009-10-16 @ 01:55:20
Postat av: A

"Nisse Karlsson, skitbra hockeyspelare, våldtog och torterade 4 småbarn, styckade katter och hundar för kul, etc. Ska han få spela?Barnvåldtäkterna etc påverkar ju inte hans förmåga eller inställning till att spela hockey, så..."Så du tycker inte att brottslingar som suttit av sitt straff/rehabilterats ska få jobba med arbeten som inte har något som helst med brotten dom begått att göra? Ok om han inte skulle få jobba på ett dagis eller på en kennel, men något måste du ju få chansen att göra. (sen är det ju knappast troligt att han skulle vara tillräckligt bra för att spela när han suttit av sin tid)Haha skön känsla av moralpanik i ditt inlägg också "tänk om han våldtagit småbarn! OMG OMG OMG". Lol

2009-10-16 @ 09:18:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0