Sverigedemokraterna ska ägas sönder

Det är sällan jag berömmer Aftonbladet, så när jag väl gör det är det en stor grej. Nu vill jag berömma dem för att de äntligen tog det första steget åt att bryta isoleringen av Sverigedemokraterna. I allt för många år har SD kommit undan med vad som helst, bara för att inget av de övriga partierna vågat konfrontera och debattera dem.

Äntligen har media, med Aftonbladet och SVT i spetsen, börjat syna, granska och kritisera SD. They're calling them out on it, bitches! Och jag älskar det. Visst, det funkade inte i Danmark. Men att frysa ut SD funkade inte heller. Och jag tror Dansk Folkeparti hade vuxit sig ännu starkare om de helt och hållet kunde säga vad som helst utan att stå till svars för det.

Just nu blir Jimmie Åkesson totalt sönderägd av media, och det kanske gör SD till martyrer. Men oavsett vad det har för resultat, så är det alltid mer rätt att ta till vapen och slåss än att stoppa huvudet i sanden. Nu uppmuntrar jag alla att läsa Jimmies debattartikel, och sedan läsa hur hans totalt grundlösa påståenden granskas sönder av media. Grundlösa påståenden som fram tills nu fått passera utan konfrontering.

Way to go, Aftonbladet!
Det finns en gnutta journalistik kvar i er.

Prenumerera på bloggen

Kommentarer
Postat av: Max

hörde av morfar idag att Jimmie tydligen ägde up Maud & nån på SVT imorse, stämmer detta?

han pratade om hur han sa att en centerpartist talat för muslimer o att ge dom rätt i massa grejer. t.ex. kvinno/mansbad o ha rätt till att ha burka var som helst o grejer? samt att skolan skulle ta bort fläskkött

2009-10-20 @ 16:09:33
Postat av: André

Läs det här, bleunt:



http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/sverigedemokraterna/pressrelease/view/aakesson-jag-har-belaegg-foer-mina-paastaaenden-332023



Och ja, Jimmie ägde Maud.



”Enligt Dagens Nyheter 2006-04-27 hade Mahmoud Aldebe, ordförande för Sveriges muslimska förbund med ca 70 000 medlemmar sänt ut ett brev till samtliga riksdagspartier där han krävde införandet av sharialagar på det familjerättsliga området i Sverige. Trots vissa protester från andra muslimer har Aldebe kunnat sitta kvar som ordförande och fortsätta samarbeta med andra muslimska organisationer i Sverige. Nu ämnar han kandidera till riksdagen för centerpartiet. Partiledaren och vice statsminister Maud Olofsson har vägrat att uttala sig om huruvida en person som Aldebe kan tillåtas vara medlem i Centerpartiet. Om Aldebes åsikter verkligen är främmande för Centerpartiet borde partiet utesluta honom ur partiet. Så verkar det inte bli.”

2009-10-20 @ 18:04:36
Postat av: A-palle

Är dom ägda än?

2009-10-20 @ 20:24:16
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: bleunt

Om man sväljer allt Jimmie säger kanske det ger sken av att han har poängen och kan föra argument. Men hälften av skiten han säger är helt obefogat och påhittat, det erkänner Jimmie själv. Resten är mer eller mindre sant, men överdrivet bortom absurdum.



Det är så skönt att SD och deras påståenden blir faktagranskade, så att de inte längre kan sprida lögner om undersökningar och statistik som inte existerar. Hurra!

2009-10-20 @ 21:54:42
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: max

sharialagar i sverige vore nåt. heja centern. haha!

2009-10-20 @ 22:28:35
Postat av: Erik

http://soranismail.se/blog/2009/10/20/videoblogg-om-jimmy-aakesson-och-hans-artikel.aspx



Soran som du dissade lite förut snackar rätt bra om det. :)

2009-10-20 @ 23:29:01
Postat av: bleunt

Erik:

Cred till honom om han inte ber om ursäkt och förklara sig inom en vecka. ;D

2009-10-20 @ 23:47:15
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: A-palle

Vilka påståenden är det som är påhittade och falska, och vilka är korrekta?

2009-10-21 @ 01:31:59
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: bleunt

Men Palle, har du inte följt debatten för fem öre i svensk media? Jimmie kommer med statistik från undersökningar som aldrig utförts. Han kommer med information direkt från Säpo, som en talesman från Säpo sedan dementerar nästa dag.



Några försvarskommentarer från Jimmie:



"Det var lite slarvigt uttryckt"



"Det går ju inte att bevisa att de är överrepresenterade eftersom det inte förs någon sådan forskning."



"Det kan du förvisso ha rätt i, det har jag inte ens brytt mig om att kolla upp."



http://www.aftonbladet.se/nyheter/article5984647.ab

2009-10-21 @ 07:58:49
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: seraph

Ja det är skitbra att Jimmie får sig en rejäl spövända nu. Som jag sa i mitt inlägg: låt SD komma till tals oftare, det gör dem bara mer skada än nytta i längden när de så öppet visar sin främlingsfientlighet etc.

2009-10-21 @ 13:09:28
URL: http://www.metrobloggen.se/seraph
Postat av: A-palle

Nä inte direkt. Läste dock i DN att en utredning hade gjorts om våldtäkter. Enligt den hade Sverige flest anmälda våldtäkter. Letade efter artikeln på nätet igår för jag tänkte pasta den här, men hittade inte.



Är så less på media och statistik så jag skaffar mig en egen uppfattning baserat på mina egna erfarenheter istället. Tänker inte ens klicka på länken till aftonbladet ;p Klickar bara på sportbladet-länkar, om det ska vara något från den sidan :p

2009-10-21 @ 16:41:10
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: bleunt

Precis. Flest anmälda. Mörkertalet beräknas vara lägst här i Sverige, vilket är något positivt. Och om du läste samma artikel som jag, så stod det att Europa-snittet för våldtäkter ligger på 1,9%. Sverige ligger på 2,1%. 0,2% är inom felmarginalen.



"Är så less på media och statistik så jag skaffar mig en egen uppfattning baserat på mina egna erfarenheter istället."



Haha? :D

2009-10-21 @ 19:45:32
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: A-palle

Ja precis. Men jag läste nog inte samma artikel som dig, för det där kommer jag inte ihåg :p



Nej, inte haha. Är riktigt jävla less =p Ser jag en blatte som gör något som jag inte gillar, då är jag rasist. Då är alla blattar likadana, tills nån bevisar motsatsen. Om någon gör det så är det lugnt, då är dom ok. :p

2009-10-21 @ 22:12:54
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: A-palle

Ja precis. Men jag läste nog inte samma artikel som dig, för det där kommer jag inte ihåg :p



Nej, inte haha. Är riktigt jävla less =p Ser jag en blatte som gör något som jag inte gillar, då är jag rasist. Då är alla blattar likadana, tills nån bevisar motsatsen. Om någon gör det så är det lugnt, då är dom ok. :p

2009-10-21 @ 22:19:35
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: André

A-palle:



http://www.dn.se/nyheter/sverige/flest-valdtakter-i-sverige-1.853118

2009-10-22 @ 09:13:04
Postat av: bleunt

Ah, nej det var inte samma artikel som jag läste. Men som texten säger så har vi bättre anmälningsupptagning. Det vill säga ett lägre mörkertal. Man vågar anmäla här, och anmäler speiellt mer när det kommer inifrån hemmet. Dessutom har vi mycket striktare lagar för vad som klassas som våldtäkt, och det är också positivt.



Det är lite lustigt hur artikeln egentligen bär på genomgående positivt information, men man försöker ändå vinkla det som något negativt.



2009-10-22 @ 12:38:44
URL: http://bleunt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0