Att hata poliser och invandrare

-Jag hatar poliser.
-Varför?
-Personliga erfarenheter.
-Som när någon hatar invandrare för att han blivit rånad av en?
-Nej, inte alls så.
-Vad är skillnaden?

Det är läskigt hur många som generaliserar precis likadant som rasister etc, utan att ens märka det själva. Var är egentligen skillnaden mellan att hata poliser pga en incident, och hata invandrare pga en incident?

Prenumerera på bloggen

Kommentarer
Postat av: A

True. Skillnaden skulle väl vara tt man gör ett val att bli polis, och att yrket (ofta) lockar till sig en viss typ av människor. Auktoritet osv. Men still, då borde man ju inte hänvisa till personliga upplevelser.Finns fler rap-låtar om att hata poliser också. 187 on an undercover cop!

2009-09-28 @ 19:47:41
Postat av: A-palle

Man bygger väl sina åsikter baserat på egna erfarenheter? I alla fall till en viss del..

2009-09-29 @ 00:26:27
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: bleunt

Palle: Fast det är ju inte det det handlar om egentligen. Om du blir rånad av en invandrare eller kränkt av en polis i Malmö, baserar du din åsikt om invandrare och poliser i Luleå för det? Det handlar om att skilja mellan individerna, och inte generalisera.

2009-09-29 @ 10:30:15
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Wickz

Håller med om att den är bra. Skillnaden är att den ena är rasistisk, inte den andra. Jag skulle tro att de flesta anser att man väljer yrke själv, inte ursprung.

Alltså har polisen valt att vara polis men invandraren har inte valt att vara invandrare med densamma logik och då är det lättare att motivera eftersom polisen just valt att vara det.

2009-10-03 @ 12:23:13
Postat av: bleunt

Wickz:

Jojo, jag jämför inte polisyrket med etnicitet. Jag jämför det generaliserande tänket. Det vill säga, "en polis slog mig, nu hatar jag alla poliser." Som när, "en invandrare slog mig, nu hatar jag alla invandrare." Att bunta ihop en grupp separata individer utifrån en handling.Fast ja, sen finns det ju folk som hatar invandrare utan att ens ha råkat ut för något. Och det är ju ett annat tänk.

2009-10-03 @ 20:51:24
URL: http://bleunt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0