Sverige - muslimernas semesterort

Jag har hamnat i invandrardiskussioner en hel del på sistone, och tänkte att man lika gärna kunde värma upp inför att behöva debunka SD:s allt skitsnack som kommer poppa upp vid valet. Jag har redan skrivit lite snabbt om varför jag tycker det är skevt att säga att invandrare är överrepresenterade i brottsregistret, och nu tänkte jag ta itu med deras talking point angående hur invandrare är här helt utan orsak.

Rädslan att extremistmuslimer ska ta över Sverige och införa sharialag är väl utspridd bland landets sverigedemokrater. Av någon anledning föreställer man sig att samma flyktingar som flyr religiösa förtryckande extremistregimer är ute efter att förvandla Sverige till en religiös förtryckande extremistregim. De vill alltså förvandla Sverige till exakt det de flydde från. Makes sense.

Majoriteten av invandrarna i Sverige är liberala och progressiva, och väldigt få om några alls tycker vi bör införa sharialagar och börja stena kvinnor på torget. När jag förklarar det får jag ofta höra att "97% av Sveriges alla invandrare saknar giltiga flyktingskäl", och man försöker få det att låta som att 97% av alla invandrare är här bara för skojs skull. Eller för att ta över Sverige.

För vi vet ju att alla dessa muslimer som lever ett gott och välställt liv av lycka och välmående i varma soliga länder plötsligt en dag bestämmer sig för att lämna släkt, familj, vänner, arbete, hus och hela sina liv för att flytta upp i det där kalla ensamma landet i norr. De försöker få det att låta som att invandrarna kommer hit för att semestra.

Saknar giltiga flyktningskäl. Nyckelordet där är "giltiga". Det finns regler som säger att man måste vara under direkt hot. Direkt livsfara. Man kan riskera fängelse pga religiösa eller politiska övertygelser eller leva i extrem fattigdom, utan att klassas som giltig flyktning. Ta Irak till exempel, där folk lever med frekventa bombdåd och strider mellan shia och sunni. Landet klassas ändå inte officiellt som en krigszon, trots att folk dör av bomber och kalaschnikovs varje dag. Det är alltså inte "giltiga" skäl att vilja undkomma den livsfaran som ens barn utsätts för varje dag.

Även om skälen enligt konventionen inte klassas som giltiga, så lovar jag att alla som flyr hit har skäl. Ingen gör det bara för skojs skull. Ta invandrarna från Somalia till exempel. Mogadishu är och har länge varit Jordens farligaste plats. Är det skäl nog att fly till ett annat land? Inte enligt konventionen.

Sverigedemokrater som säger att 97% av alla invandrare är här på frivillig semester för skojs skull, borde prova att faktiskt PRATA med en brun människa någon gång i sina vita liv. Sätt er i Volvon eller ta röda linjen och åk till en förort, och innan ni blir rånade och misshandlade kan ni be dem berätta för er varför de tvingats fly till Sverige.

Då får vi se om era giltiga fucking skäl.

Prenumerera på bloggen


Kommentarer
Postat av: Kalle Balik

Woot woot! Politiska bleunt är tillbaka!

2010-04-22 @ 13:01:45
URL: http://jattestorapistoler.blogg.se/
Postat av: agnes r

Jag gillar politiska bleunt...ibland.

2010-04-22 @ 17:59:35
Postat av: Henrik Petersson

Du får tänkande att se enkelt ut.

2010-04-22 @ 22:58:47
URL: http://fithenke.blogg.se/
Postat av: Palle

Kan ju rätt övertygat säga att jag säkerligen både har jobbat med och träffat fler invandrare än en Gävle-bo som du själv. Och har garanterat åkt röda linjen oftare också :)

2010-04-23 @ 00:03:33
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: Kalle Balik

Palle har både jobbat med och träffat fler invandrare än bleunt! Palle är coolast i klassen! Snälla fröken, får jag sitta bredvid Palle?

2010-04-23 @ 00:45:46
URL: http://jattestorapistoler.blogg.se/
Postat av: Henrik Petersson

Palle lyckades med sin korta, koncisa kommentar övertyga åtminstone mig om att vad bleunt skrivit i sitt inlägg är fel.

2010-04-23 @ 06:38:19
URL: http://fithenke.blogg.se/
Postat av: bleunt

Palle:

Kände du dig träffad? Jag växte upp i en invandrartät ort, och bor i dag fortfarande bland invandrare. Och min mamma bor alldeles i slutet av röda linjen.Men om du tror inlägget handlar om vem som mött flest invandrare är du ganska fel ute. Men du kanske menade att alla invandrare du pratat med säger att de faktiskt kom hit bara för skojs skull?

2010-04-23 @ 08:08:04
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Palle

Det jag menar är att jag har faktiskt grund för mina påståenden, men det verkar ju vissa här ha lite svårt för att fatta...

2010-04-23 @ 09:21:52
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: Kalle Balik

Grund för vilka påståenden? Ge mig en kort version så att jag kan börja pwna dina så kallade påståenden.

2010-04-23 @ 09:44:46
URL: http://jattestorapistoler.blogg.se/
Postat av: bleunt

Jag tar det där som att alla eller många invandrare du jobbat med misshandlat och rånat dig. :(

2010-04-23 @ 15:30:50
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: seraph

Fy fan ... massor med applåder till dig!! Så jävla bra, jag ska fan länka till detta inlägg via min blogg.

2010-04-23 @ 17:37:57
URL: http://www.seraph101.wordpress.com
Postat av: Palle

Ja Kalle här kommer den korta versionen:... eller nja, känns som jag har annat att lägga energi på.Bleunt så kan du också ta det, eller så kan du ta det som att du kanske ska sluta generalisera alla sverigedemokrater =p

2010-04-23 @ 19:31:41
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: bleunt

Jag generalisera inte, jag gör bedömningar utifrån vad partiet de är anghängare av faktiskt gör för utlåtanden.Sen handlar den här texten specifikt om de som säger att 97% av Sveriges invandrare inte har något skäl att vara här, samt att muslimska extremister kommer ta över landet. Har man inte någon av dessa åsikter ska man inte heller ta åt sig.

2010-04-23 @ 19:38:58
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Mamma

Mamma är stolt över sonens reflekterande och ifrågasättande. Bra produkt jag har tillverkat...!!!

2010-04-24 @ 11:38:30
Postat av: Nabil

Hatten av för dig, herr Bleunt.

2010-07-24 @ 13:58:31
URL: http://www.farbrornabil.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0