Global uppvärmning dödar alla om 10 år! (kanske inte)

Klimathotet kan vara överdrivet. Ja, till stor del AV ER!!

Så har media hypat skiten ur global uppvärmning i snart fem år, och försökt skapa så många skrämmande rubriker som möjligt för att sälja rädsla till konsumenterna. Det här är ett perfekt exempel för varför media ska ge fan i att sensationera allt. Nu när man börjar komma fram till att det kanske inte riktigt så illa som nyhetsmedia gärna fått oss att tro, börjar man genast skylla på alla utom sig själva.

Nu när man paddlar bakåt får det effekten att folk börjar tro att hela situationen är fejk, eftersom läsarna bara lärt sig att tänka i svartvitt.

Så fort en enda forskare lite hastigt nämner något ogrundat i ett telefonsamtal så hoppar media på det så länge det låter farligare och enklare än riktiga rapporter. Tidningarna skriver helst om de allra mest extrema resultaten och enklast formulerade rapporterna, medan de lite mer moderata och komplexa ignoreras eftersom de är svåra och tråkiga.

Men artikeln avslutas i alla fall hoppfullt "klimatet än en gång visat sig vara mer komplext än vad vi förväntat oss". Så kanske får vi se en lite mer nyanserad rapportering nu?

Prenumerera på bloggen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0