I framtiden är alla vegetarianer

Det finns en douchebag på YouTube som hatar köttätare. Verkligen hatar och avskyr dem på riktigt. Han tycker till och med det är fel att djur äter kött, och menar att hans katter är vegetarianer. Han säger att i framtiden kommer alla vara vegetarianer, och köttätare kommer ses på precis som pedofiler, mördare och våldtäktsmän när deras matvanor kriminaliseras.

Och kanske har han rätt. Det är ingen snar framtid, men kanske om några hundra år eller mer. Kanske när artificiellt kött blir mer konstandseffektivt än riktigt kött. Men innan vi är där finns det några passager vi måste ta oss igenom. Till exempel måste vi först eliminera dödsstraffet i alla länder världen över.

Sen måste vi förmodligen även eliminera krig. Slutligen blir vi tvungna att helt förbjuda abort, eftersom jag aldrig tror vi kommer kunna värdera en kossas liv högre än ett mänskligt fosters.

Att säga att köttätandet i sig är omoraliskt, oavsett om det handlar om djur eller människor, låter i mina öron som om man förespråkar objektiv moral. Och som vi alla vet finns ingen objektiv moral.

Prenumerera på bloggen

Kommentarer
Postat av: Henrik Petersson

Undrar hur hans katter mår.

2010-01-26 @ 17:06:52
Postat av: Vegetabiliskt fett

http://www.youtube.com/watch?v=TShiVnpdsfk

2010-01-26 @ 21:41:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0