Twilight: New Moon - recension

Jag kallar det recension, även om det kanske inte är så mycket en recension som resumé. Nåja, eftersom texten om Twilight blev så poppis så tänkte jag slänga upp något liknande om New Moon. Here we go!


En sak jag inte förstod i första filmen, Eddy glittrar i solen men går ändå i skolan mitt på dagen? Har det förklarats?
Första gången man får se Eddy går han i slow motion mot kameran medan rockmusik spelas. Det är coolt. Hans hår guppar lite när han tar sina steg, och han ler en aning. <3 Eddy har skäl att le, för i dag fyller Bella 18. Hon har åldersnoja och ser grymt trött ut genom hela filmen. Nu är hon i alla fall laglig, så i den här filmen SKA det väl knullas?!

Även Jacob kommer och häls... HERREJÄVLAR VEM ÄR DET DÄR?!?! FUCK!! Jacob har vuxit en halv meter och lagt på 50kg muskler. Crap! Han gick inte i slow motion till rockmusik, dock. Men vad är dealen? Och jag är inte säker, men jag tror han har någon form av indianhockeyfrilla...

Romeo och Julia är ett verk som regissören kör ner i halsen tills man spyr. Antar att man vill dra referenser. På lektionen sitter tjejer (och en bög) och gråter till en gammal Romeo och Julia-film. De är 18 år gamla men har tydligen aldrig hört talas om berättelsen förr. Inte ens den smarta nördiga asiaten. Man vet att hon är smart och nördig, för hon har fula glasögon. Och är asiat.

FÖDELSEDAGSFEST! Presenter och vänliga skämt. Men oj, Bella skär sig på ett papper. Så blodet bara sipprar ut från fingret, och sångaren i BWO slänger sig mot henne! Eddy slänger in Bella i väggen för att rädda henne, och sen blir allting emo. BWO-sångaren sabbade stämningen. Precis som här i Sverige.

Okej. Så BWO-sångaren blir helt hysterisk av en liten droppe blod. Och han har gått i skolan i hur många år? Han har levt i samhället med människor i hur många år? 300 år? Och har aldrig sett en droppe blod förr? Ingen visste att han kukar ur totalt av en liten droppe blod? Okej.

http://www.movie-moron.com/wp-content/gallery/photos/twilight-new-moon-photos-2.jpg

Efter den misslyckade festen ber Bella om en födelsedagspresent - att Eddy ska kyssa henne. Har de inte redan gjort det? Nåja, när de kysser varandra gnyr Bella. Eddy stönar. Jag skrattar.

Eddy är deppig efter födelsedagsincidenten, och gör slut med Bella. Bella går inte med på det, och säger att hon tänker följa med.
Bella: I'm coming.
Eddy: Bella, I don't want you to come.
Jag skrattar.

Sen blir filmen... konstig.
Bella går vilse i skogen.
Bella sitter på en stol. I tre månader.
Bella ser Eddy-spöken.
Bella åker motorcykel.
Bellas pappa dricker öl och ser på fotboll. Jag älskar honom.
Bella åker motorcross - dåligt.
Man borde gjort ett montage med en Journey-låt i bakgrunden.

Bella ser på filmen Face Punch.

Dialog från filmen Face Punch:
-Put your gun down. Or I'm gonna blow your freaking head off.
-Put your gun down. Or I'm gonna blow your freaking head off.
-Both of you, put both of your guns down. Or I'm gonna blow both of your freaking heads off.

Jag fick plötsligt en önskan att sitta och kolla på Face Punch i stället. Och under tiden utnyttjar hon den biffige indianen Jacob som rebound guy. Sleezy.

 

Sen händer något med Jacob. Han blir en fucking jävla douchebag. Går omkring utan tröja i regnet. Jag räknade förresten hur många gånger man fick se män med bara överkroppar. 24 gånger. På natten. I regnet. I oktober. Alltid bara överkroppar. Sexigt.

 

http://photos.posh24.com/p/505653/l/taylor_lautner/the_twilight_new_moon_first_official_trailer.jpg

En timma in i filmen tar Bella en promenad i skogen. Ensam. Trots att det dött folk till höger och vänster ända sedan första filmen. Facepalm. Där möter hon den svarta vampyren från första filmen. Bla bla bla, han ska döda henne (trots att han var snel hest i första filmen), och DÅ! DÅ kommer några FUCKING AWESOME ENORMA VARGAR, och filmen blir nästan lika full av WIN som Face Punch!

 

Just nu tänker jag att det var attans längesen vi fick se Eddy. Jag tänker att alla småtjejer i publiken förmodligen sitter och dampar PMS på filmen för att den innehåller alldeles för lite Eddy. Vore det inte för alla halvnakna muskelberg skulle det nog finnas många fler sönderrivna biografer världen över. Seriöst, Eddy är inte ens med i hälften av filmen. Lite i början, lite på slutet. Det är mestadels Bella som springer omkring som ett svagt kvinnligt offer som inte klarar att leva normalt utan en man i sitt liv.

Men till slut kommer Eddy tillbaka! YAY! Han tror Bella är död, eftersom hans syster såg det i en syn hon hade. Han tror Bella begick självmord, och nu tänker han också begå självmord. Men Bella ÄR inte död! Oj, vilken unik plot twist! Något sånt här har vi aldrig... Vääänta nu! Gah...

90 minuter in i filmen får man se Eddy igen för första gången, och jag hör småflickornas kollektiva pullplaskande.

http://www.iwatchstuff.com/2009/04/22/new-moon-wolf-pack.jpg

Okej, så nu måste Bella åka till Italien för att rädda Eddy. Eddys syster följer med. Väl i staden måste Bella själv leta rätt på Eddy. Eddy kan nämligen läsa sin systers tankar, och om han känner att hon letar efter honom kommer han bara påskynda självmordet. Så... om Eddy kan läsa sin synska systers tankar, varför kan hon inte bara tänka "Hey, Eddy, Bella är inte död, din jävla noob, sluta begå självmord"? Jag vet inte. Dum jävla plot.

Bella räddar Eddy, och sen hånglar de lite.
Men överstevampyrerna (som stadsborna drev ut för längesen, men som tydligen ändå är kvar, och som dessutom pratar amerikanska och brittiska trots att de är italienska vampyrer) är lite sura över att Bella vet för mycket. För om Bella säger "Hey, det finns vampyrer!" så kommer ju vampyrerna vara avslöjade direkt, för alla kommer ju tro henne. Så de beslutar sig för att döda... Eddy? WTF? Okej, klockan är 04:11 när jag ser den här scenen, så jag har kanske missat något. Men är det inte Bella de borde döda?

Bella föreslår i alla fall att de dödar henne och låter Eddy leva. Smart, tycker jag. Meeeen, så gör de inte det. Ummm. Ja. Whatever. De äter upp en hel grupp på typ 30 turister i stället. För det är ju verkligen diskret. De verkar inte speciellt måna om att inte bli upptäckta... Hundratals turister försvinner spårlöst i staden varje år, men polismyndigheterna bara rycker på axlarna. Dum jävla plot.

Och sen är de hemma igen, och Eddy sitter och stirrar på Bella när hon sover - som på gamla goda tiden. Typ, fuck Jacob, den jävla losern.

Nåja, jag är i alla fall i Team Jacob.
Vilken sida står du på?

Filmen får 15 halvnakna indianer av 24.

Prenumerera på bloggen

Kommentarer
Postat av: axling

Klockrent

2010-01-02 @ 17:36:39
URL: http://axling.blogg.se/
Postat av: madde

HAHA skitkul recension men edward glittrar inte i skolan för de är inte direkt solljus då han är där..

2010-01-06 @ 00:06:55
Postat av: bleunt

Så, vadå, är skolan placerad under ett konstant moln som flyttar sig beroende på solens position på himlen?

2010-01-06 @ 14:43:12
URL: http://bleunt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0