Vi dödar inte barn som skriker

För länge sedan. Läääänge sedan. Typ, 100 000 år sedan. När vi inte levde med samma sociala normer och känsla för empati som vi har i dag. Jag undrar hur vanligt det var då att skrikande jobbiga skitungar dödades. Jag menar, det händer ju i dag. Barn ruskas om tills de dör. Är det så otroligt att det hände mycket oftare förr? Om det inte var för att man blev galen på ungen, så kanske för att det drog till sig rovdjur. Eller så. Lite som i sista avsnittet av MASH.

Låter det galet? Okej. Men har du någonsin hört en apunge ligga och skrika? Nej, just det. För de vet att om de inte håller käft kommer alfahanen och sliter bort deras ansikte. Eller något. Jag kommer faktiskt inte på något djur alls förutom fåglar som skriker och för en jävla massa oväsen hela tiden. Bara fågelungar och spädbarn. "HÄR ÄR VI! KOM OCH ÄT OSS!"

Kanske behöver apungar inte skrika. För att mamman alltid är där. Vi lämnar ju våra ungar, så de måste kommunicera på distans. Apor däremot bär omkring på sina ungar hela tiden. Och titta på småungarna man ser i fattiga afrikanska byar. De sitter still med uppblåsta magar och flugor i ansiktet, och är tysta.

Sluta lämna era ungar, så slipper vi andra höra deras förbannade skrik.
Visa att ni kan vara bättre föräldrar än en jävla apa.

Prenumerera på bloggen

Kommentarer
Postat av: Anonym

Och titta på småungarna man ser i fattiga afrikanska byar. De sitter still med uppblåsta magar och flugor i ansiktet, och är tysta.HAHA sånt bullshit blunt, jag köper det inte :p

2010-01-08 @ 18:06:52
Postat av: WysiWyg

Du är medveten om att även barn som man bär med sig mest hela tiden, t.ex. i sele, skriker ibland va? ;-)Det har aldrig fallit dig in att det kan vara så att apungarna faktiskt skriker mest hela tiden, bara att det inte gör sig så bra på TV? För jag antar att du har begränsad erfarenhet av att umgås med apor?(känn dig fri att använda öppningen för ett skämt. ;-))

2010-01-09 @ 08:32:01
Postat av: bleunt

Wysi:

Ja, för naturfilmare tänker ju på "vad som gör sig bra på TV". :p Jag har sett stora dominanta silverryggar banka sönder andra apor. Jag tror inte någon tänker att en skrikande apunge är för mycket för publiken. Skrikande apor är ju inte direkt något ovanligt att se.2010-01-09 @ 15:09:41
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Henrik Petersson

Det handlar inte om "för mycket" och "ovanligt". Det handlar om intressant/ointressant. Att se gorillor slåss är fascinerande, att se apungar gapa är... Jobbigt.

2010-01-09 @ 20:17:02
Postat av: bleunt

Vi kan ta andra exempel. Apor som äter. Apor som bajsar. Apor som kissar. Apor som plockar löss. Apor som sover. Apor som onanerar. Apor som knullar. Apor som stoppar fingret i rumpan och luktar på det. Förstår inte argumentet att apungar skriker hela tiden, och att det skulle censureras för oss.

2010-01-09 @ 21:57:48
URL: http://bleunt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0