Göra incest lagligt?

Socialdemokraten och riksdagsledamoten Monika Green från Skaraborg anser att sexuellt umgänge mellan vuxna familjemedlemmar, som syster och bror, bör tillåtas.

Frågan om incest bör vara tillåtet har väckts i samband med ett fall i Kalmar, där två syskon åtalats för att ha haft en sexuell relation.


Jag sätter personlig frihet och ansvar framför allt, även om din frihet slutar där mina rättigheter tar vid.

För övrigt är det en svår fråga, eftersom risken för graviditet för det mest finns där, hur decimerad den än må vara. Tvångsabort är ju inte ett alternativ. Frågan är inte om incest ska vara lagligt eller inte, frågan är vad en sådan lag gör för nytta. Och ska den då bara gälla vaginalt samlag?

Lagen är onödig. Överflödig och omöjlig att upprätthålla.
Att det riskerar att resultera i olyckliga graviditeter är en smäll vi måste ta.

Prenumerera på bloggen


Kommentarer
Postat av: A

Jag har dock lite frågor angående det här. Får folk med allvarliga ärftliga sjukdomar skaffa barn? Och hur stor är egentligen risken för genetiska skador om inaveln enbart rör ett syskonpar (alltså inte upprepad inavel flera generationer)? För när man pratar om inavels skadliga effekter är det ju oftast i ett större och längre perspektiv och i djuravel så parar man ju tom ibland syskon för att stärka djuren positiva egenskaper. Så så som jag fattat det är två friska, starka syskons avkomma "bättre" än låt säga en astmasjuk man och en hjärtsjuk kvinnas.Jag skulle vilja påstå att syskon, i familjer utan tidigare inavel, har lika stor rätt att skaffa barn som vem som helst annan, och om man ska vara sån, MER rätt än folk med hjärt och kärlsjukdomar i släkten.2010-03-15 @ 22:34:49
Postat av: Melinda

Risken för defekter på ens barn är ju stor bara man är en "äldre" mamma. Och hur många är egentligen kåta på sina syskon? Lagen är nog ganska onödig, ja.

2010-03-16 @ 11:06:14
URL: http://www.metrobloggen.se/mindy
Postat av: Max

Hmm.. Monika Green, släkting till Åke måntro?

2010-03-16 @ 21:26:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0