Hjärntvättade amerikaner

Inatt röstar man om hälsovårdsreform i USA. Demokraterna behöver 216 röster för att Obama ska få igenom det. Men många amerikaner förblir hjärntvättade av högerns propaganda och lögner. Aftonbladet talade med en sådan familj, som repeterade alla trötta gamla falska talking points.

"Vad tycker ni om Obamas vårdreform?

– Jag gillar den inte av flera anledningar. Regeringen gör inget riktigt bra, och vårdsystemet fungerar redan ganska bra. Det finns de som inte har sjukförsäkring, men det finns inget sjukhus som kan säga nej till människor som verkligen behöver nej. Det här kommer bara att kosta för landet, säger Collin Brinkman."


Regeringen gör inget bra? Nehe. Vad bra, då kan vi privatisera polis, brandkår och militär. Sen har vi ju posten och fängelser, som faktiskt konkurrerar med de privata alternativen. Sen utgår ju det där påståendet från att försäkringsbolagen sköter jobbet bra just nu, och det kan du inte påstå med 40 miljoner oförsäkrade människor i landet. Det finns inga sjukhus som kan säga nej, men sedan får du en räkning på så höga summor att du går i konkurs. Sjukvård är den största anledningen till personlig konkurs i USA.

 


 

"Hur betydelsefull är vårdreformen?

– Jag tycker att frågan om sjukförsäkringssystemet är viktig. Men jag tror det handlar mer om att folk måste ha jobb, så de har råd att vara försäkrade om. Men det borde vara upp till ar och en att bestämma om de vill vara med i systemet och betala, istället för att tvingas gå med."


Det är inte bara arbetslösa som är oförsäkrade. Det är inte bara arbetslösa som inte har råd. Det är inte bara arbetslösa som nekas försäkring pga "pre-existing conditions". Däremot håller jag helt och hållet med att det inte borde vara mandat på det nu när man tagit bort public option, men det var ju republikanernas fel.

 


 

"Har USA råd med vårdreformen?

– Absolut inte. Det handlar om alldeles för mycket pengar. Vi har redan inte råd med Medicare. Det som kommer att hända är att de kommer att höja skatterna, men det kommer inte att fungera i längden. Det finns en gräns på hur mycket skatt man kan betala."


USA har inte råd att inte genomföra det här. Medicare är något som alla uppskattar, och ingen politiker skulle våga röra fri sjukvård för folk över 65. Det helt oberoende organet CBO (Congressional Budget Office) har redovisat att reformen kommer SPARA landet $118 miljarder. CBO är som sagt helt oberoende och opartisk, och har genom historien varit källa för statistik för både republikanska och demokratiska regeringar.

 


 

"USA är det enda landet i väst som inte har en allmän sjukförsäkring för alla invånare. Är det ett problem?

– Nej, jag tycker inte det är ett problem. Vart åker människor runt om i världen när de är riktigt sjuka? Åker de till Sverige? Nej. Åker de till Kanada? Nej. Åker de till Frankrike? Nej. De åker till USA. Vårt sjukvårdssystem är bäst i världen. Annars skulle inte så många från hela världen flyga tusentals mil för komma hit för vård."


Lilla vännen, det är skillnad på SJUKVÅRD och SJUKVÅRDSSYSTEM. När det kommer till sjukvård tillhör USA världseliten. Men när det kommer till ett sjukvårdssystem som låter medborgarna delta i sjukvården till ett rimligt pris ligger USA på #38 i världen. Och nej, ingen jävel åker till USA för sjukvård.

 


 

Nu ska jag gå och lägga mig. När jag vaknar i morgon vill jag att hälsovårdsreformen ska ha gått igenom, och att Obama fått med sig Dennis Kucinich och minst 215 demokrater till. Natti!

Prenumerera på bloggen

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Robin

Hoppas på förmycket gör du sa Yoda. Usa är väl i särklass det korkaste folket som finns i majoritet, ffs, röstade in Bush två gånger, lärde dom sig inget av hans pappa?

2010-03-22 @ 01:08:07
Postat av: WysiWyg

Angående att man inte får säga nej, så gäller väl det bara direkt livshotande saker? Dvs, så länge du kan andas och ditt hjärta slår så åker du ut igen? Fast det kanske bara är "Hollywoods" bild av det hela.Och jag hade för mig att alla i USA åkte till Canada, iaf för medicin?

2010-03-22 @ 08:29:04
Postat av: Seraph

Det enda USA verkar ha råd med är krig krig och sen mer krig. Flush em down teh drain.

2010-03-22 @ 10:24:30
URL: http://www.seraph101.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0