Barnarbete

Jag såg nyss på SVT. UR. Det handlade om barnarbete.
Man ställde frågan, "vad kan du göra för att förhindra barnarbete?".
Svaret var att bojkotta produkter och företag som använt sig av barnarbete.

Och det är så jävla kortsynt.

Rika svenskar sitter i sina rika soffor med sina rika barn som får gå i våra rika skolor, och tycker det är så jävla fel med barnarbete. Och bestämmer sig för att bojkotta produkter så att dom stackarn barnen inte ska behöva jobba längre. När vi alla lyckats göra varenda u-landsunge arbetslös, då kan dom återgå till att leka och lära sig. Eller hur?

Eller... Kan det vara så att barnen måste jobba för att deras familjer är så jävla fattiga att dom kommer svälta ihjäl utan barnens inkomster? Kan det vara så att vi genom att bojkotta produkter relaterade till barnarbete sätter dom här fattiga barnen i skiten ännu mer? Kan det vara så att vi gör att barnen måste svälta eller prostituera sig när inga vanliga hederliga jobb erbjuds? Ja, så kan det vara.

Att barn Måste jobba för att överleva är för jävligt, och det är många här i väst som är för rika för att förstå att dom måste det. När vi svenskar frågar "Varför går dom inte i skolan i stället?" är det lite som att fråga varför folket inte äter bakelser när brödet är slut. Att bojkotta produkterna slår hårdast mot barnen och deras familjer, inte mot storföretagen och landets politiker.

Bojkotta inte barnarbete, bojkotta fattigdomen som tvingar dom till det.

Sen gick UR vidare med ett tecknat barnprogram som presenterade sagan om Jesus som fakta för barnen. Men det är en annan blogg.

Internethandikappade flickor

Den nya jämställdheten.

Alla killar som någon gång då och då har någon tjej på MSN-listan som ber dom ladda hem musik åt dom, räcker upp en hand. Det händer ofta, eller hur? Det händer på Lunarstorm också. Då och då ser man tjejer som på Lajv eller Klotterplanket ber andra om att ladda hem musik åt dom. Och jag förstår inte varför.

Det är år 2007, snart 2008.
Kanske dags att börja lära sig internet nu, brudar? Ni som är 15-23 år gamla har ju nästan vuxit upp med internet. Det är en ganska stor del av samhället, liksom. Och det finns fortfarande Massor av flickor som fortfarande inte vet hur man laddar ner saker. Jag förstår det inte. Är det inte roligare att själv kunna ladda hem vilka låtar och filmer man vill, i stället för att hela tiden behöva leta rätt på en främmande kille som gör det åt dig?

Som sagt, det är år 2007, dags att börja lära sig använda internet.

Så killar, nästa gång en tjej ber er ladda hem något åt henne, säg nej.
Hur söt hon än må vara, säg bara nej, och erbjud i stället att lära henne ladda hem själv. Samhället blir mer och mer teknikorienterat, och det är på god tid att tjejerna hinner ikapp oss killar. Det här är den nya jämställdheten.

Min döda hund

Jag pratar fortfarande om min döda hund i presens.

MTV EMA - Ännu ett hyckleri

För några månader sedan handlade det om jetflygplansresande artister och Live Earth-galan. Nu handlar det om ett annat hyckleri, men inom samma bransch. Nu handlar det om MTV Europe Music Awards. Det handlar om "Free Your Mind Award". Det handlar om en loska i ansiktet på så många organisationer.

Vad är Free Your Mind? Det är ett pris som MTV delar ut sedan 1994 för politisk aktivism.
Tidigare vinnare består till exempel utav Amnesty International, Greenpeace, Landmine Survivors Network, B92 (en oberoende radiostation som slogs för demokrati och yttrandefirhet i Serbien), Optor (som var högst delaktig i att störta Milosevic), Aung San Suu Kyi samt andra personer och internationella organisationer som kämpar mot till exempel diktatur, rasism och trafficing.

I år gjorde Free Your Mind comeback, efter att ha hoppats över ett par år.
I år var det även MTV själva som valde vinnaren. Och vem vann? Nej, inte någon munk som demonstrerar för demokrati i burma. Nej, ingen läkare som bekämpar HIV i Afrika. Nej, ingen organisation som värnar om djurs rättigheter världen över. Och nej, inga hjälparbetare i Irak. Nej, den som vann är en liten 15-årig pojke som inte gjort mycket mer än att skicka några invites på Facebook från sitt trygga hem i trygga Sverige.

OK, gatuvåld suger. Allt våld suger, men tydligen suger gatuvåld mer än allt annat våld.
Om vi bortser från att det är en loska i nyllet på alla som verkligen lever farligt för vad dom tror på, som verkligen behöver uppmärksammas som en form av politisk säkerhet (man fängslar/mördar gärna inte uppmärksammade motståndare, eftersom det skapar martyrskap). Om vi bortser från att denna 15-åriga lilla Facebook-kille förmodligen inte ens ligger på topp 100-listan över människor som förtjänar att uppmärksammas, så tar vi och kollar på sammanhanget.

Vem hostade MTV Europe Music Awards? Samma person som gav Anton Abele priset från sin egen hand. Samma person som i runt 15 år glorifierat våld, kriminalitet och gatugäng. Snoop Dogg. DET är vad den här bloggen egentligen handlar om. Skit i att tusentals människor gjort mer än lilla Anton nånsin kommer göra. Skit i att dom offrat mer än han nånsin kommer offra. Skit i att det hela känns som ett PR-trick för att göra reklam för Facebook.
Anton är en bra kille, och han gjorde en bra sak. Även om det finns många som förtjänar priset mycket mer så gjorde han en bra sak, mer än många nånsin gjort. Skit i det, fokusera på hur jävla FEL det är att Snoop Dogg ger honom priset från sin egen glock-älskande hand. En man som fler än en gång arresterats för olaga innehav av både knark och vapen, två av världens största skäl till gatuvåld.

Det är så jävla fel, och Johannes Brost har rätt när han säger att MTV suger kuk.
Och då menar jag inte suga kuk på det bra sättet.

RSS 2.0