Vad rasisterna inte fattar angående yttrandefrihet

Mmmackan P16 från Sunne i Värmlands län
Idag 02:05 (#57764 - obesvarat)

Öj du din lilla mupp. Sveriges grundlag säger att Svenska medborgare har både yttrande och tryckfrihet så vi får skriva vad vi vill på våra förbannade lunar presentationer. A.C.A.B. !!! Varför respektera människor som skyddar en lagstiftning som värnar mer om invandrare än Svenskar!!!

Hur många gånger har jag inte sett samma tafatta argument från många andra obildade rasister som kallar sig själva "patrioter". Ett dåligt påstående på dålig svenska. Patrioterna som borde vara bäst i landet på vårt modersmål, är av någon anledning sämst av oss alla.

Nu skriver jag den här bloggen för att kunna hänvisa framtida okunniga hit i stället för att behöva förklara om och om igen. Yttrandefihet är inte samma sak som att ha tillstånd att säga och göra precis vad man vill precis när och var man vill. Det finns till exempel något som kallas "hets mot folkgrupp", såväl som det finns "olaga hot" och "ärekränkning". Några av våra regler som förhindrar oss att uttrycka oss 100% fritt utan några ramar.

Men även om man håller sig inom dessa begränsningar och bara sprider åsikter och polistiska ideal utan att bryta mot våra lagar av några jag nyss nämnde, så gäller lagen om yttrandefrihet och tryckfrihet inte alls på Lunarstorm. Och det är pecis det som extremisterna inte verkar förstå. Lunarstorm är en privatägd sajt. Den är grundad av Rickard Ericsson och ägs av LunarWorks Holding AB, och det är dom som bestämmer vilka som får vara här och vad som får skrivas här. Och det kan dom bestämma utan att ta någon som helst hänsyn till svensk lag om yttrandefrihet etc.

Låt mig förklara närmare.

Situation då yttrandefrihet inte gäller: Jag ringer din mormor för att kalla henne hora och hota med att döda henne.

Situation då tryckfrihet inte gäller: Jag går in i din mormors hur för att klottra mina personliga politiska ideologier på hennes tapeter.

Det är ungefär samma sak, fast med en extrem vinkel.
Lunarstorm är Rickards hus, ni får inte komma in hit och klottra på hans tapeter om han inte tillåter det, vilket man kan läsa om i avtalet man måste godkänna för att bli medlem. Och Lunarstorms användare är Rickards mormor, man får inte hota och kränka henne.

Så, alla rasister (patrioter) som påstår att Lunarstorm och andra privatägda sajter kränker deras rätt till yttrandefrihet genom att ta bort dom eller varna dom, är helt off. För att älska Sverige så mycket är dom verkligen obekanta med svensk lag.

Svensk humor är pinsam

För det första, är det bara jag som tycker Sugababes nya låt "About You Now" är misstänkt lik Tyddebears STHLMs gamla låt "Yours To Keep"? Det luktar stöld. Nåja, till bloggens rikitga ämne:


"Fredag hela veckan" på tv4. De hade kallat det för "Fredag kväll live" om de bara haft stake att köra live-sketcher. SNacka om att skamlöst rippa hela SNL-konceptet, något som blir blatant (jag vill importera det ordet) uppenbart redan vid introt.

Svensk humor är så jävla patetisk och bygger nästan uteslutande på plagiat, främst då från USA. Hey Baberiba, kom igen... det är pinsamt att den serien nått sådan framgång. Detsamma gäller Parlamentet och Svensson Svensson, som nyligen drogs upp ur graven med sina amerikanska sitcom-klyschor.

Det är sällan svenskar faktiskt kräver originalitet och kvalitet på den tv-sända humor. Enda gången jag kan komma på att nivån gått under svenskarnas ribba är när Adam Alsing försökte sig på en egen talk show á la Johnny Carson.
Ändå höll hans scriptade monologer högre klass än Parlamentets semi-improviserade humorförsök.
Nu är det ju helt och hållet subjektivt vad som är roligt och vad som inte är det. Men någon gräns måste ändå finnas.


Nej, det här landet behöver fler Jonas Gardell och färre Peter Magnusson (som ju faktiskt startade som en halvtaskig Johnny Knoxville- slash Allen Funt-wannabe på ZTV)


Förståndshandikappad är ett långt ord

En bit framför mig sitter en man i 50-årsåldern. Iklädd svarta mjukisbyxor, sandaler, svart t-shirt med en indian på och stor jacka med camouflagemönster. Av hans klädsel och sätt att röra sig på att döma, är han lätt förståndshandikappad.

Efter någon minut reser han sig och går på toa.
Därefter kommer en kvinna runt 40 år gammal. Hon försöker öppna dörren, men upptäcker att den är låst. Hon tar ett steg bakåt, tittar upp ovanför dörren. Tar ett steg framåt igen och drar i handtaget än en gång. Väl försäkrad om att dörren verkligen är låst och toaletten verkligen är upptagen sätter hon sig ner och väntar. Två minuter senare kommer den lätt förståndshandikappade mannen ut och sätter sig två platser från den nödiga kvinnan. Jag förväntar mig att hon ska resa sig för att gå på toaletten, men i stället sitter hon och tittar på mannen i cirka fem sekunder. Därefter reser hon sig, och går hela vägen tillbaka till sin ursprungliga plats, och sätter sig.

Jag tycker inte synd om mannen. Jag tycker aldrig synd om förståndshandikappade människor, dom tillhör ofta dom lyckligaste människorna jag mött. Jag ser sällan människor le lika mycket som jag ser förståndshandikappade människor le och skratta. Däremot tycker jag verkligen, verkligen synd om kvinnan som inte kan gå på toaletten efter att en lätt förståndshandikappad man i 50-årsåldern varit där inne. Och jag tycker synd om hennes höga häst, som nog kommer bli kissad på ryggen när kvinnan inte kan hålla sig längre.

Fick min flickvän att gråta, och blöda

Hon hade kämpat i nästan två timmar. Äntligen var den klar.

Hon räckte stolt men försiktigt över plattan med pärlorna som formade en 1up-svamp. Jag tog emot den, och plötsligt halkade hela skivan till. Vad jag inte visste, var att pärlplattan låg på en annan platta. Allt föll ner i sängen, i totalt kaos. Pärlorna lossnade från sina väl utvalda positioner, och spreds i en färgglad anarki bland täcken och kuddar. Jag frös till, stirrade på pärlorna, sedan på henne. Hennes glansiga ögon speglade ilska, hopplöshet och besvikelse. Hon tog frustrerade, snabba steg mot toaletten, slängde igen dörren bakom sig och vred om låset med ett argt klick.

Jag samlade omsorgsfullt ihop de förlorade pärlorna.
En efter en. Var pärla representerade en omsorgsfullt placerad position, förlorad för alltid. Var pärla, ett svek. Plötsligt kom hon ut, med tårar i ögonen och blod rinnande från näsan. Och det var så jag fick min flickvän att gråta och blöda.

Den rosa självgodheten

Nu har den kommit tillbaka. I Metro, på TV, människors presentationer på diverse communities som Facebook. Den rosa självgodheten, det rosa bandet. Jag trodde det skulle försvinna efter förra året, men tydligen har det blivit en "en gång om året"-grej. En gång om året ska media och vi konsumenter bry oss om bröstcancer i en månad. Man slipper det inte. "Jag stödjer kampen mot bröstcancer", deklarerar dom. Genom att bära en rosa tygbit. "Jag är emot mäns våld mot kvinnor", skriker ett annat band.

Ska vi bära band för allt vi tycker är fel med världen? Ska varje form av cancer få ett eget band? Var är bandet för prostatacancer? Prostatacancer, som faktiskt drabbar fler män än bröstcancer drabbar kvinnor. Jag har aldrig hört om det bandet. Var är bandet för vuxnas våld mot barn? Våld mot djur? Våld mot invandrare? Våld mot jämnåriga?

Om ni måste bära band och visa att ni skänkt 15kr, snälla bär du bandet för All cancer och Allt våld. Den här bandtrenden uppmärksammar inget, det gör att saker hamnar i skymundan genom att specifikt plocka ut en liten del av samma stora problem. Och ingen vågar påpeka något, för banden är vad som klär kejsaren.

Så nästa gång ni ser någon bära ett rosa band, fråga denne varför han eller hon inte bär något band för prostatacancer. Fråga denne om han eller hon inte bryr sig om prostatacancer, som är vanligare än bröstcancer.
Och nästa gång ni ser någon stödja kampen mot mäns våld mot kvinnor genom att bära ett litet band, fråga då denne och han eller hon stödjer barnaga eftersom denne inte bär något band som stödjer vuxnas våld mot barn.

Kan vi inte bara komma överens om att allt våld suger, och all cancer suger, och göra ett enda band för allt som är ont. Så att inget glöms bort.
För band måste vi väl ha att bära? Eftersom folk tydligen så gärna vill visa upp att dom minsan donerat 15kr. Eller?

Edit:Nödvändigt att kommentera exakt samma sak som någon annan redan påpekat. Jag har aldrig sagt att ett band för prostatacancer inte finns, jag frågar bara var det är. Jag har aldrig nånsin sett ett enda blått band på någon i hela mitt liv.


RSS 2.0