Noshörningar

Enhörningar är bra. Jag brukar fråga folk som tror på Gud om de tror på enhörningar också.
Fast det gör de nästan aldrig. Då frågar jag dem varför de inte tror på enhörningar.
Det brukar vara samma skäl till varför de tror på Gud. Då blir jag förvirrad och får lite ont i huvudet.Noshörningar - Så nära enhörningar vi kommer.

Zombies är läskiga på ett helt nytt sätt

Igår fick jag zombieslaktarspelet Left 4 Dead. Idag och i morgon ska jag och Tobias spela igenom det tillsammans ett par gånger för att kunna recensera det för Retry.

Nyss när jag stoppade in en bit pizza i ugnen tänkte jag därför på zombies, och gick och nynnade på Cranbarries låt "Zombie". Sedan loggade jag in på MSN, och vad såg jag att Daves winamp spelade för låt? Gissa. Kom igen, gissa. Just det, "Zombie" med Cranbarries. Han har ett par tusen låtar, och just den spelas upp random. Läskigt!

David säger:
  that's because i'm "in your head".Till Dragons' Den

Jag går ofta och väntar på att något ska dimpa ner i brevlådan. Oftast är det spel. Jag går ofta och väntar på att spel ska dimpa ner i brevlådan. Jag minns sommaren 2007 hur jag gick ner flera gånger för att se om Super PLAY eller CDON etc skickat det jag väntade på. Samma sak nu, jag går ner 11:30 (för då kaaan posten ha kommit ibland) och blir lite besviken när brevlådan där nere är tom.

Varför inte uppfinna en lampa som talar om när brevlådan antingen har något i sig eller att luckan öppnats och något stoppats in. En knapp som brevbäraren trycker på skulle funka, men folk har ju svårt att låta bli knappar. Tyngd kan den ju inte heller reagera på, brev väger inte direkt mycket. Att lampan sätts igång när luckan öppnas skulle kunna fungera, såvida ingen går och öppnar luckor bara för att jävlas. Bäst vore kanske om varje brevlåda innehöll infraröda sensorer som scannade facket efter föremål, men hur dyrt skulle inte det bli.

Det här måste jag ta till Dragons' Den!

USA är sexistiskt, men inte rasistiskt?

Obama har knappt varit vald till nästa president ens två veckor innan amerikaner börjar blåsa upp sig och bete sig så som USA är lite ökänt för att bete sig. De slår sig för bröstet och känner sig otroligt duktiga som inte varit rasistiska. Wow. Än en gång leder USA resten av världen genom att föregå med gott exempel, medan alla vi andra som inte valt en svart ledare är lite sämre och lite mer rasistiska. Ja, jag har mött amerikaner som säger precis så. Till och med Bill Maher som jag vanligtvis älskar.

Så, okej. Klapp klapp på huvudet, kaka och diplom för att ni valde han som var bäst kvalificerad trots att han är svart. Är det verkligen någon att vara stolt över? Ja, i USA är det väl det. Med tanke på deras historia av extremt laddade rasfrågor. Men är det verkligen rättvist att resa sig själv över andra nationer för att man valt en svart man till president innan de andra länderna? Neheej.

I USA är över 12% av befolkningen svart. Om vi till exempel tar Sverige, hur många svarta har vi? Har vi ens 1% svenskfödda svarta här? Jag tror verkligen inte det. Och hur många mörkhyade invandrarättlingar är födda här och över 40 år gamla? Ja, ni ser. Är det en rättvis jämförelse? Nej. Det är som att USA har en påse med 100 nonstop, där 15 är röda och resten är gröna. I vår påse med 100 nonstop är bara 1 röd och 99 gröna. Vem kommer först dra en röd? Okej, dålig jämförelse men du fattar. :p

USA har JÄTTEmånga svarta. Ni stal ju JÄTTEmånga slavar från Afrika, liksom...
Självklart väljer de en svart president före länder där det knappt existerar svarta.
Jag kan väl tänka mig att Frankrike har många svarta som är födda där. Men that's it.

Finland har en kvinnlig president. Sveriges största parti, Socialdemokraterna, har en kvinnlig partiledare. I Sverige och Finland består befolkningen ungefär av samma procent kvinnor som i USA, det är alltså en bättre jämförelse. Att Finland har en kvinnlig president  betyder alltså att Finland är mindre sexistiskt än USA och alla andra länder som inte valkt en kvinnlig ledare än? Njäe. Trots att det är en mer rättvis jämförelse vill jag inte ens påstå det.

Nej. Skärpning. Sluta vara diviga. Sluta tro ni är bättre än andra så fort ni får chansen.
Ni är inte mindre rasistiska än andra länder. Och ni är inte heller mer sexistiska. Och är ni verkligen det så har det knappast något att göra med vem som varit och inte varit president i ert land.  Och det gäller även Sverige och Finland etc.

Äkta svensk?

Det är en sak jag inte förstår. Jag får då och då höra att jag inte är "äkta" norrlänning eftersom  jag bor i södra Norrland. Och jag förstår inte riktigt tanken i det. Är inte det lite som att säga att människor är mer "äkta" svensk ju närmare Stockholm de bor? Eller att man är mer "äkta" svensk ju närmare mittpunkten av Sverige man bor. Nej, alla är väl lika mycket svenskar oavsett om man bor i Stockholm eller Visby, eller? Precis som Gävle är lika mycket Norrland som Kiruna. Är Kiruna mer Lappland än Gävle? Såklart, Gävle ligger inte ens i Lappland. Precis som Visby är mer Gotland än Stockholm är.

När jag presenterar den här åsikten om att det inte finns några extra norrländska eller extra svenska zoner, brukar folk börja prata om att det handlar om beteende. Jag försöker då förklara att Norrland är geografi, inte personlighet. Jag är inte mer norrlänning bara för att jag är lugn och lite sävlig. Precis som jag inte är mindre svensk för att jag inte firar midsommar. Att tänka i de banorna att norrlänningar är si och så och göteborgare är si och så tycker jag låter som fördomsfull generalisering.

Nej, det spelar ingen roll om du bor i södra eller norra Norrland, du är norrlänning. Och det är en geografisk benämning, inte en personlighet. Och du är inte mer svensk för att du bor i huvudstaden, precis som skåningar inte är mer européer än göteborgare. Punkt slut.

45-åriga tjejer

Jag vet inte om jag skrivit om det här förut, det har jag säkert. Men nu såg jag det igen, så jag tar och skriver om det igen. Vad är det med kvinnor och män över 40 som envisas med att kalla sig själva för tjejer och killar? Om du är över 40 har du för länge sedan förlorat etiketten "tjej" eller "kille". Nånstans mellan 30 och 35 (kanske tidigare ändå) tycker jag det är dags att identifiera sig själv som tjej eller kille, och börja identifiera sig själv som man eller kvinna. Speciellt om man är förälder.

Varför går till och med kvinnor över 50 omkring och beskriver sig själva som "en glad tjej"? Är de så rädda för att åldras? Är det ett desperat försök att hålla fast vid ungdomen? Ni är inte tjejer, ni är kvinnor på väg att bli tanter. Lev med det. Jag vet att ni tycker 40 är det nya 20 och 30 är det nya 15 och att många beter sig därefter, men kom igen. Våga vara kvinnor. Våga vara män. Våga släppa taget om ungdomen och inse att ni är vuxna nu.

Det borde finnas ett ord för 45-åringar som försöker vara tonåringar.

Judar, svarta och homosexuellaJag brukar förundras över hur judar i Israel kan behandla palestinier med så stor likhet med hur judar behandlats inte bara under nazieran, utan under i stort sett hela historien. Hur kan de inte se likheterna? Hur kan de inte har lärt sig av historien och vad deras farföräldrar berättat för dem? Det är bortom mig.

Nyligen fick homosexuella rätten att gifta sig i Californien. Tyvärr fråntogs de den rätten nästan direkt när en majoritet röstade Ja på proposition 8. Det sorgliga är att 70% av alla svarta röstade för att homosexuella inte ska gå gifta sig. Homofobi är helt enkelt vanligt bland svarta, Jamaica har till exempel världens kanske mest homofobiska kultur. Tydligen är även 70% av alla svarta i en liberal och demokratisk delstat som Californien emot att ge homosexuella samma rättigheter som heterosexuella.

Så vad har det att göra med judarnas misstag och att inte lära sig av historien? Jo, för så sent som 1967 var det i många delstater i USA olagligt för svarta att gifta sig med vita. Det var olagligt att gifta sig utanför sin ras, och många människors kärlek för varandra förtrycktes. Nu har man en president vars föräldrar är av olika raser, och många tänker kanske inte på likheterna mellan att inte låta olika raser gifta sig och att inte låta samma kön gifta sig. Men likheten finns där.

Och om det inte är likt nog kan 70% av de svarta invånarna i Californien tänka på att svarta en gång i tiden var förbjudna från att gifta sig alls. Och när de till slut fick gifta sig hette det inte "tills döden skiljer oss åt", utan "tills döden eller avstånd skiljer oss åt". HUR kan en minoritet som genomgått samma skit som judar och svarta ändå behandla andra minoriteter på precis samma sätt idag?

Varför lär vi oss inte av historien? 

Ännu en hamsterblogg (sorry)

Lämna inte din väska med eventuella viktiga papper på golvet om du har en frispringande hamster i lägenheten dygnet runt. Damn you, Midna! Mitt säljmanus. Nu måste jag ta ett nytt, och jag gillar inte de nya. Crap! :(

Photobucket

Nej, nästa blogg kommer bli om något som inte är totalt meningslöst. Jag lovar.

Hamstrar kan inte inreda

Hylia fick nyss nytt i buren. Hennes lilla gula plasthus med det blå taket fylldes med mjukt papper. Inatt drog hon ut allt det pappret och drog ner det till höet. Sedan har  hon lagt pappret i en halvcirkel runt höet. Ungefär som en pappersmur, eller något. Kanske längtar hon också efter snö. Nu har hon inget mjukt i sitt hus, medan bottenvåningen är alldeles stökig. Hoppas hon är nöjd.

Hamstrar kan inte inreda.

Photobucket

Hamstrar är otacksamma

När man ger en av hamstrarna mat brukar de oftast tacka och ta emot. Det är mest bara Midna som ibland avvisar matgåvor som kyckling och skinka då och då. Hylia däremot tar garanterat emot det man ger henne. Oftast. Det som stör mig dock är när hon tar emot det, men stoppar det i kinderna i stället för att äta upp det. På något vis känns det inte lika bra. Inte lika tillfredsställande, när gåvan inte äts upp.

Jag antar att det är lite så med alla. När man får en present, till exempel en tröja av sin farmor. Vad är det första någon i sällskapet säger? "Ta på dig den så får vi se". Och man tar på sig den, för att visa uppskattning. Man stoppar inte tröjan i kinden och tar på den sen när farmor gått hem. Jag önskar hamstrar var lite artigare.

Vemodigt

Det känns lite vemodigt. Lite blandat. Jag har följt valet i över ett halvår. Ända sedan primärvalen. Två timmar varje dag har jag följt diverse nyhetsklipp på YouTube från olika amerikanska nyhetskanaler. Några timmar varje dag i över sex månader, och nu är det slut. Grattis, USA! Men samtidigt känns det lite tomt och sorgligt.

Mer hat från religion

I USA är det mycket angående homoäktenskap just nu, men det är ännu en lång väg att gå. Både Obama och McCain sätter sig emot samkönade äktenskap, och nationen är emot det rent generellt. Kommer det vända? Såklart. Är det tillåtet här i Sverige? Nej, konstigt nog inte. Eller?
Varför? För att våra homosexuella inte är religiösa nog att vilja få det igenom, kanske? Vad vet jag. Vill homosexuella i Sverige gifta sig med varandra? Är det en viktig fråga för dem? Någon som vet?
 
Skulle det ha vänt tidigare om det inte var för religion? Om man lyssnar på motståndarnas argument måste man svara ja på det, faktiskt. Gud och vad som är heligt används nästan uteslutande som argument. Adam och Eva likaså. Religion håller tillbaka människor, utveckling och rättigheter. Som vanligt.

Men religion skapar gott också, eller?
Nja, gör det verkligen det? Och skapar det i så fall mer gott än ont? Välgörenhet till exempel, drivs det verkligen av religion eller drivs det av snälla människor? Ger Sverige, som är ett ganska sekuläriserat land, mindre till välgörenhet än religiösa länder som USA? Nej, tvärtom. Vi har långt bättre sociala skyddsnät än religiösa USA och tar hand om varandra mer.

Religion får goda människor att göra onda saker.

 

Obama är inte svart

Det ser ut som att Obama vinner valet, och när du läser det här har han kanske till och med hunnit göra det. Eller hunnit förlora, om hans illegala faster fäller/fällde honom. Vem vet. Men om USA nu har sin första svarta president vill jag bara klargöra en sak – han är inte svart!

 

Det är många som blir upprörda när jag säger så, speciellt svarta. Jag antar att de vill att han ska vara det, helt enkelt. Och jag är inte ute efter att missunna dem det. Men senast jag kollade hade han en vit mamma, är han inte lika mycket vit som svart då? Eller?

 

Nu har man infört någon lag eller regel i USA som menar att om man har 20% eller mer svart blod i sig, då är man klassad som svart. En gammal rasistisk lag för att klargöra att alla barn som kommit till genom att slavägarna våldtagit sina kvinnoslavar inte ska behöva ge eventuella mulattbarn något alls. Antar jag.

 

Men hur som helst, Obama är inte svart. Sorry. Ledsen om det gör någon mindre upphetsad över att han vann. Om han nu gör/gjorde det. Att ha en mörkhyad president med ett muslimskt namn är inte fy skam det heller, liksom. Kom igen.


Mirror's Edge och YouTube

Igår släpptes Mirror's Edge-demot på Xbox LIVE. Jag spelade. Och älskade.
Jag är kanske lite kär i Faith, kanske.Musiken. Designen. Konceptet. Älska! Det kommer bli bra.

För övrigt undrar jag om någon vet hur jag får tillbaka mitt YouTube till engelska. Någon?
Nåja, idag tänkte jag jobba. Men sen ångrade jag mig. Spelar Mass Effect här hemma hela dagen i stället. I don't need the money, I need the gaming. Det här blev en skräpig skitblogg, sorry. Har inte så mycket att skriva om nu för tiden. Har du något tips?

RSS 2.0