Gamla människor visslar

Jag följer dramat i USA med stort intresse, och ser veeerkligen fram emot torsdag då Biden kommer slakta Palin totalt. Jag förväntar mig att en domare kommer in och bryter. Men just nu har jag inga egentligt intressanta saker att skriva. Så jag skriver om något ointressant i stället. Nämligen, att man vet att någon är gammal när personen i fråga inte kan prata utan att vissla hela tiden. :p


 

Jag hatar det?

En sak som jag hatar är när människor avslutar ett påstående med ett frågetecken.
I verkliga livet ser man det ju inte, utan får gissa på tonläget som går uppåt.
Jag antar att det är någon form av retoriska frågor, och det är så drygt. Så störigt.
Till exempel...

Jag: Gud älskar dig för att du bär ett kors.
Någon: Jag är inte kristen?

Eller...

Jag: Varför bär du converse när det är 20cm snö ute?
Någon: För att det är snyggt?

Eller...

Jag: Har du hört vad McCain sa om finanskrisen?
Någon: Jag bryr mig inte om politik?


Kom igen. Sluta. Det är drygt och skapar irritation. Jag vet inte ens vad som menas med det. Är det liksom en retorisk fråga som antyder att den andra personen ställer en korkad fråga? Vad är det? Korkat, är vad det är. Spar frågetecken till riktiga frågor i stället.

Jag blir irriterad på er?

Tjejerna från gymnasiet

En snabb liten blogg bara.

De där tjejerna jag hade små förälskelser i och tyckte var sååå söta när jag gick i högstadiet och gymnasiet. De där tjejerna som var för snygga och populära för att ens ta kontakt med mig utan att vara tvungna. You know what? They're not so pretty anymore...
Många av dem är lite korkade också...

Riktigt oviktigt, men ändå kul på något vis.
Något är Facebook bra till ändå.

En kort fråga

Jag får ofta höra "jag kan inte bevisa att Gud finns, men du kan inte bevisa att Gud inte finns". Byt gärna ut Gud mot spöken eller vad du nu vill. Och ja, frånvaron av bevis är inte bevis på frånvaro. Konstigt nog är det många som tycker att bevisbördan ligger på oss skeptiker.

Så min korta fråga lyder:
 Vad för bevis skulle övertyga dig om att Gud/spöken inte existerar?Insect rape?

När jag surfade in på en porrsida (av anledningar jag inte tänker avslöja här, så du får tro vad du vill :p) såg jag en lista över saker folk har sökt på nyligen. Och den såg ut så här:
 Photobucket
Insect rape? Jag fattade ingenting. Vadå, våldtar man insekter eller våldtar man någon med hjälp av insekter? Kör upp en vandrande pinne i rumpan på någon, eller vad? Jag klickade för att ta reda på det. Och nej, inga porrklipp med insekter. Och så slog det mig - Incest Rape!

Ja, så kan det gå när man inte kan stava.
Stay in school, kids! Annars får ni problem när ni ska använda sökmotorer på porrsajter.

Sen att någon sökt på Simpson Family gör mig lite illa till mods. :s

När tragedi blir underhållning

Aftonbladet - Vi gör tragedier till underhållning för er!

Photobucket

Jag klagade på samma sak när de skrev om vad man hittat i Eklunds lägenhet efter att han mördat Engla. Kan någon tala om för mig VAR nyhetsvärdet ligger i att stå utanför hemmet och säga att här bodde han? När rapporteringen glider iväg från själva incidenten, det är då det inte längre är nyheter.

Det är då det blir underhållning för den fascinerade folkmasan som gottar sig i de irrelevanta detaljerna. Allt för att sälja några fler lösnummer. Hur mycket pengar tror du Aftonbladet tjänade på Engla och de tio döda i Finland? Så fort det sker en tragedi gnider de händerna. För de vet att det kommer sälja fler tidningar, speciellt om de rotar lite i mördarens privatliv.

Du måste titta

Den här veckan dimper Wario Land: The Shake Dimension ner i brevlådan för att recenseras. Jag ser fram emot det. Men trailern på YouTube klår allt.

Du måste titta!!

Spelet kommer fucka upp mitt vardagsrum.

Inte värt min respekt

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3369477.ab

Man får tro på spöken om man vill.
Om man är så otroligt lättpåverkad, så visst. Varsågod.
För med tanke på de få och otroligt svaga "bevisen" som finns måste man vara lättpåverkad.

Jag tänker inte tvinga någon till logik eller skepsis.
Om du inte kan njuta av en vacker trädgård utan att tro att det finns älvor under den, okej då.

Men när du ber om respekt ber du om mer än jag kan ge.
Jag kommer aldrig kunna respektera någons tro på övernaturligt.
Lika lite som ingen respekterar mig om jag tror på enhörningar.
Inte för att jag tror det är fel, utan pga bristande bevis.

Precis som jag inte känner mig respekterad när du beskriver din skeptiska period som att leva rädd i en svart-vit tillvaro. Om det är någon som är rädd så är det väl alla de som intalar sig själva att man inte dör när man dör.


"– Jag träffade ett medium som sa saker som hon omöjligt kunde veta, upplevde jag."

Så är det ofta. Såna vittnesmål nämns ofta. Varför tar inte alla dessa medium och passerar tester och bekräftar sina krafter? Fatta vad det skulle vara bra för business att få det validerat! Men nej. Och aldrig får man höra precis VAD dessa otroliga medium avslöjade. Allt vi får veta är att det är hemliga saker, helt omöjliga att gissa. Wow, jag är övertygad... Vet någon om det finns ett sådant medium nånstans i närheten av Gävle? Jag vill gärna testa.

"– Nej, jag vet, det finns inget vetenskapligt i detta."

Så skönt att han erkänner det ändå. Jag blir så lack när människor, smarta människor, påstår att saker som horoskop baseras på vetenskap och fakta. Kom igen, liksom. Vi har vunnit kampen mot religion här i Sverige. Nu är det bara halva kriget kvar. Om 100 år, kanske.

Om du vill bli tagen på allvar måste du komma med mer än en personlig upplevelse.

Betydelselösa ord

Jag frågar en patriot: Varför kallar du dig patriot?
Patrioten svarar: För att jag älskar Sverige.

Jaha, precis som de allra flesta av de som inte kallar sig patriot, alltså.
Är det inte ett ganska meningslöst ord då? Varför kallar sig vissa som älskar Sverige sig själva för patriot, medan andra som älskar Sverige inte gör det? Vad är skillnaden mellan de två? Oftast är skillnaden främlingsfientliga åsikter, även om patrioterna själva inte vill erkänna det. Så utifrån det, vad är då en patriot?


Jag frågar en feminist: Varför kallar du dig feminist?
Feministen svarar: För jag är för jämställdhet.

Jaha, precis som de allra flesta av de som inte kallar sig feminist, alltså.
Är det inte ett ganska meningslöst ord då? Varför kallar sig vissa som är för jämställdhet sig själva för feminist, medan andra som är för jämställdhet inte gör det? Vad är skillnaden mellan de två? Oftast är skillnaden att feministens kamp uteslutande handlar om kvinnans jämställdhet, även om feministerna själva inte vill erkänna det. Så utifrån det, vad är då en feminist?

Det är när människor känner ett behov av att aktivt sätta etikett på sig själva som extremism kan anas. När en person känner ett behov av att bära den svenska flaggan på sin jacka. När en person känner ett behov av att anamma ett ord för jämlikhet mellan könen, grundat på ordet feminin. Det är då oråd anas, och oftast med all rätt.

Människor som inte tänker

Kort inlägg.
En kvinna (vill inte säga tjej när hon är 28 år gammal) talade glatt om för mig att idag hade hon varit på barndop, och det var så fint och hon fick bli gudmor. Jag svarade att det ska hon inte skvallra om för mig, jag är nämligen emot barndop. Hon svarar att ja, dop är vanligtvis väldigt tråkigt. Men idag var det kul.

Jag förklarar att jag inte är emot det för att det är tråkigt, utan för att jag anser att man placerar barnet i en religion utan att barnet möjligtvis kan tro på varken Gud eller jesus.

Jaa, joo det är väl sant, svarar hon som om hon aldrig tänkt på det förut.


Det som gör mig mest irriterad är inte när människor inte håller med mig. Jag försöker verkligen att se bortom allt det och respektera deras åsikt, inom vissa gränser såklart. Nej, det som irriterar mig mest är när människor inte ens tänker, och därför knappt ens har något man kan kalla en åsikt. Det är ingen åsikt om man inte tänkt, då är det bara inlärt.

Ta religion, till exempel. Om någon visar mig att han verkligen tänkt över sin tro och fattat sitt beslut utifrån det har jag inget val än att respektera det. Oavsett om mitt tänkande lett mig till något annat. Så länge den troende människan (vad det än handlar om) kan visa mig att han dragit en slutsats baserat på övervägande, resonerande, logik och aktivt tänkande utöver indoktrinerade floskler måste jag respektera den åsikten.

Nu har det aldrig hänt att någon lyckats motivera sin tro på Gud eller något annat på det viset, men inom till exempel politik eller kritk av filmer eller musik händer det att någon lägger fram en välgrundad åsikt som jag därför respekterar även om jag inte håller med.

Om kvinnan som gått på dop hade argumenterat emot mig, i stället för att uppenbarligen inte ens ha tänkt på saken förut, hade jag respekterat henne mer. Trots att hon nu verkade hålla med mig till en viss mån.

Oj, det blev inte ett så kort inlägg ändå.

Bond-klyschor

Du har säkert redan lagt märke till det, men jag tänkte ta och dra det lite mer konkret för att verkligen bekräfta det. James Bond-låtar måste vara bland det mest fantasilösa och antikreativa i musikbranschen. Jag svär, alla som får äran att skriva en Bond-låt får säkert en mall som man måste följa till en viss mån.

Ord som måste användas i titeln är till exempel die, kill, another, live, day eller gold. Samma mall som filmtitlarna har, och helst ska ju låten och filmen heta likadant så att publiken inte blir förvirrade. Bryter man mallen blir det minuspoäng per automatik, eller något.

Här är några av Bond-låtarnas titlar genom tiderna, jag märker ut klyschorna med fet text:

Goldfinger
You Only Live Twice
Live and Let Die
The Man With the Golden Gun
A View to Kill
The Living Daylights
Licence to a Kill
GoldenEye
Tomorrow Never Dies
Die Another Day (där drog de på rejält)
Och så den senaste för i år, Another Way to Die.


Och jag har säkert glömt och missat några.

Vad är pedofili?

I USA höjer man på ögonbrynen och viskar om att Miley Cyrus (15) dejtar en 20-åring. I USA ligger som ni kanske vet byxmyndighetsåldern på 18 i de flesta staterna. Många reagerar därför starkare än bara höjda ögonbryn, trots att ingen vet om de har sex eller inte. Anyway, i ett YouTube-klipp angående "nyheten" kommenterade jag all uppståndelse med att 15 år lagligt i Sverige och att jag inte ser några som helst problem med att en 20-åring och en 15-åring dejtar, inte ens om de har sex. Naturligtvis ska man följa landets lagar, men det är onödigt att kalla 20-åringen för en pervers pedofil  med problem i skallen bara för att han dejtar en 15-åring.

Så fort jag yttrat mig blir även jag kallad pervers pedofil. Jag försöker förklara att jag är uppvuxen i en kultur där 15-åringar är lovligt byte, men vad hjälper det. Jag tycker det är okej för en 20-åring att ligga med en 15-åring. Det betyder att jag är pedofil, eller pedofilsympatisör.

Och ja, man kan ju fundera. Vad är en pedofil?
Hur ung måste personen man har sex med vara för att man ska räknas som pedofil?
Om en 18-åring ligger med en 14-åring, är det pedofili?
Har det med både ålder och kropp att göra?
Skulle vi tycka det är okej att sexa 13-åringar om vårt lands lagar hade sett ut så och vi vuxit upp i den kulturen?
Har den äldres ålder i förhållande med den yngres ålder någon betydelse?

Vad tycker du? 

Hur många apor är ditt liv värt?

Du går in i ett främmande rum. Det luktar lite illa. Det luktar lite fränt. Det är mörkt. Du hör små ljud från alla håll i rummet. Du letar efter knappen till lampan bredvid dörren. Du hittar den, och ljusblå ljusrör längs hela taket blinkar igång. Det är ett avlångt rum. Fem meter brett och kanske trettio meter långt rakt fram. Längs väggarna ser du burar. Massor av burar med något inuti. Hela väggarna är täckta av dessa burar. Dörren bakom dig stängs med en ekande smäll. Du försöker få upp den igen men den är låst.

I mitten av rummet ligger ett laddat gevär med femtio patroner bredvid. En lucka på dörren du kom in genom öppnas. Du ser en gevärsmynning riktas mot dig. Mannen som håller i geväret säger att han kommer skjuta dig om du tar ett enda steg mot dörren. Luckan är smal, du ser honom inte. Mannen fortsätter med att be dig titta i burarna. Du gör som han säger och ser att de små burarna på cirka nittio kvadratcentimeter innehåller chimpanser. En mamma och en unge i varje bur, trångt inpackade i stålburarna.

Mannen som siktar på dig genom dörrluckan förklarar att det är femtio apor i rummet. Tjugofem mammor, tjugofem ungar. För att komma ut ur rummet levande är din uppgift att döda så många chimpanser som du tror krävs för att mannen som siktar på dig ska släppa ut dig. Om du dödar för få chimpanser innan du ber om att få släppas ut kommer mannen bakom dörren skjuta och döda dig.

Vilka apor du dödar är upp till dig. Vill du döda en mamma och en unge i taget får du göra det. Vill du döda bara mammorna får du göra det. Vill du bara döda ungarna får du göra det. Men du måste nå det förutbestämda numret, och det kan vara allt mellan 0 och 50. Men om antalet döda apor som krävs för att du inte ska dödas är 26, och du bara dödat 25 ungar eller 25 mammor, kommer du skjutas så fort du ber om att få släppas fri.

Om du däremot dödat tillräckligt många chimpanser kommer du direkt att släppas fri. Chimpanserna som fortfarande lever när testet är klart, oavsett om du vinner eller förlorar, kommer även de släppas fria i djungeln igen.

Frågan är: Hur många apor skulle du döda för att rädda ditt eget liv?

http://farm3.static.flickr.com/2199/2497985558_43a4e4bf05.jpg?v=0

Svenskar är utrotningshotade?

Rasister (eller patrioter, som de kallar sig idag) missuppfattar ofta saker. De missuppfattar till exempel yttrandefrihetens koncept. Om de inte får skriva på Lunarstorm, Bilddagboken eller Facebook att alla blattar borde mördas gnäller de att deras yttrandefrihet kränks. Som om den gäller i privatägda forum och medier. De förstår helt enkelt ofta saker fel.

En annan sak som man ofta stöter på är förvirring kring vad en "svensk" är för något. Jag har hört dem säga korkade saker som "svenskar är en utrotnings hotad art !!!", med särskrivning och ett fint blanksteg innan de tre utropsytecknen. För det är så de oftast skriver.

Men snälla, svenskar är inte en art. Vi är inte ens en ras. Att de har svårt att hålla isär ras och nationalitet kan jag förstå, på sätt och vis. För när de säger att man måste vara född i Sverige av vita svenska föräldrar för att vara svensk blandar de totalt ihop ras med nationalitet. Och jag kan ändå förstå att de blandar ihop dem.

Men att vi är en "utrotningshotad art" tar priset. Jag trodde vi var människor. Men när de säger såna saker, och när de använder argument som att "en katt som är född i ett stall blir inte en häst" avslöjas det att de verkligen inte ens kan skilja mellan art och nationalitet.

Men frågan idag är, vad är en svensk?
Vad exakt krävs för att få kalla sig själv svensk?
Och vad hindrar någon från att någonsin få kalla sig svensk?

Fördumma det svenska språket

Jag undrar vad folk har emot ordet "honom".
Varför sätter så många "han" i stället för "honom"? Vad är problemet?

 "Kan du lära upp han allt du kan".

Kommer "honom" och "henne" helt vara ersatta av "han" och "hon" om 50 år?
Fördumma det svenska språket, tills alla behärskar det!

Will Wright Vs. Evolution

Ja, herregud. Det är inte första eller sista gången jag skriver om något konstigt från Aftonbladet här. Nu handlar det om en text angående Spore. Jag vet inte riktigt vad skribenten vill säga med texten. Vad är det han hintar? Titeln "evolutionen kastas i soptunnan" sätter ju tonen.

http://blogs.guardian.co.uk/games/spore_cell.gif

Några godbitar ur texten:

"Evolutionen kastas i soptunnan"

"1Up.com kallade det rakt ut i sin recension för 'intelligent design presenterad genom en samling minispel'"

"Även om Will Wright själv påstår sig tro på evolutionen så råder det ingen tvekan om att det är dess rivaliserande dogmer som praktiseras i spelet."

"I trailern som släpptes inför spelmässan E3 i somras hörs en speakerröst som säger: ”Universum var kallt och mörkt. Så Någon tog ett beslut” – följt av bilder på cellorganismer som manipuleras."
Jag är kanske paranoid, men jag är automatiskt skeptisk och defensiv. Själva titeln, och att skribenten skriver "påstår sig tro på evolutionen" gör mig inte lugnare. Vad är poängen? Ställer sig Spore på kreationisternas sida? Menar Ahlström verkligen att spelet är ett relevant inlägg i "debatten"? Eller är hela texten en enda skämtsam glimt i ögat? Efter all häxjakt och ogrundad kritik mot spel kan jag inte längre säkert avgöra.

Vad tror du?


EDIT: Och så läser jag på Retry, att kristna i USA tycker Spore indoktrinerar barn genom att befästa evolution via spelens attraktion hos unga. Då har vi en sida som säger att spelet dissar evolutionen, och en sida som säger att spelet indoktrinerar barn till evolutionsläran. Suck. :p

Det är bara ett spel! Inte en biologibok.

Freja

Idag är det ett år sedan Freja dog.

Plåga min Wii - ÅngestI onsdags kom Beyond Good & Evil som jag köpte av Tenchio. När jag startade spelet varnades jag för att minneskort saknades. Jag ignorerade varningen. Jag vet ju att det ligger ett GC-minneskort nånstans. Jag har iof inte använt det sedan jag körde Resident Evil 4, men det kan ju inte bara försvinna.

När det väl var dags att spara började jakten på det försvunna minneskortet. Det var omöjligt att hitta. Att det dessutom var en flytt sedan jag använde det senast hjälper inte. Små viktiga saker försvinner när man flyttar.

Så vad gör jag? Jo, jag bestämmer mig för att lämna Wii påslagen. Jag vill ju inte behöva börja om sen. Jag hittar nog minneskortet snart. Fel. Dagen efter var jag tvungen att inse att minneskortet inte var att räkna med. Jag letade upp sajten med snabbast leveranstid och beställde ett kort därifrån. Och hoppades att det skulle komma fram innan helgen. Vilket det såklart inte gjorde.

Fredag kväll. Inget minneskort. Wii hade stått påslaget sedan i onsdags. Ska jag stänga av eller fortsätta spela? Jag fortsatte att spela. Stänger jag av måste jag ju börja om. Dör jag måste jag också börja om, spela försiktigt. Klart att Wii klarar att stå på över helgen, tänkte jag. Det är en tuff liten konsol, inte mycket som kan gå fel i den liksom.

Lördag kväll. Dags att sova. Allt är tyst. Men i bakgrunden hör jag hur den stackars konsolen plågas. Tji tji - tji - tji tji - tji, låter skivan i läsaren. Håll ut, min vän. Håll ut. Räddningen är på väg. Bara ett dygn till, snälla... Dö inte...

Samma sak söndag kväll. Jag hade inte vågat spela på hela dagen. Tänk om jag dör. Inte värt risken. Wii lider, jag lider med den. Det tjickande ljudet har blivit värre. Eller är det min ångest och nervositet som förstärker det? Jag känner mig som mördaren i Poes "The Tell-Tale Heart".

It's the tjicking of the hideous Wii!

Jag kan inte kväva ljudet med en kudde. Det skulle kväva fläkten, säkerligen. Jag måste stå ut. Vi måste stå ut, tillsammans...

Måndag. Minneskortet är äntligen här. Tack!
Jag stoppar in det. Sparar. Stänger av.
Sov gott, du har gjort dig förtjänt av det. Wiila.

Ytlighet som religion

Jag har märkt av en trend bland unga tjejer. Många av dem bär kors. Inget fel med det, såklart. Men vad jag stör mig så grymt mycket på är att så många av dem bär kors utan att ens vara religiösa. Än mindre kristna. Jag vet, för jag frågar alltid en person som bär ett kors om han/hon är troende kristen. Jag kanske är konservativ och tråkig, men jag tycker inte ett kors är något man bär bara för att man tycker det är snyggt. Tur att de inte tycker hakkors är snygga, liksom. Eller så är det bara det att jag sätter mig emot religion, och ogillar onödig exponering av religiösa symboler. Vem vet. 

I vilket fall som helst tycker jag det får dem att se korkade och ytliga ut. Det ger en känsla av att de inte är tänkande människor. Och trots att vi tycker det av olika skäl så tror jag att jag har många kristna med mig här. För jag kan mycket väl tänka mig att de blir lika irriterade som jag när man tar en religiös symbol och dess värde och betydelse, och förvandlar det till ett simpelt smycke och bär det som ett sorts klädesmärke.

Att bära ett kors helt utan tro, bara för att det ser snyggt ut, måste ju vara den perfekta metaforen för materialistisk ytlighet.


Min fråga till er läsare är idag en fråga jag kom på genom lite självkritik:
Kan man jämföra att bära ett kors som ett blott estetiskt smycke med att fira julafton utan tro?
I så fall, varför och hur? 
Och om inte, varför inte?
 
mrkeskt.jpg picture by bleunt


USA - Det nya Kina?

Journalisten Amy Goodman arresteras utanför republikanernas konvent helt utan skäl (klippet har fått över 600 000 träffar på 2 dagar):

 

Och här berättar hon om det senare. För er som inte orkar se igenom hela så är det i korthet om att två ur hennes crew blev arresterade när de täckte en demonstration. Jag brukar vanligtvis försöka försvara polisen vid såna ingripanden, men när de arresterar journalisten Som Har Pass kan jag inte längre göra det. Båda journalisterna ur hennes crew skadades och misshandlades under arresteringen, båda blödde.

Vad händer där borta egentligen?Medan Kina blir mer som USA när det kommer till fri handel, konsumtion och kapitalism så blir USA mer som Kina när det kommer till fötryck av press och allmänt åsiktsyttrande. Ptja, vad ska man säga.

Sarah Palin - Emot abort, även vid våldtäkt

!!

Som jag sagt hade jag aldrig hört om Sarah Palin innan McCain valde henne som sin vicekandidat. Tydligen är jag inte ensam. Jag har nu hört fem olika sätt att uttala hennes namn, alla verkar ha sin egen version. Men nu vet jag iaf lite mer om henne. hon har gjort några bra saker. Till exempel tvingat oljebolagen att dela med sig lite pengar. Det är ju bra, liksom... Och hon har balanserat Alaskas budget rätt bra, styrt staten hyffsat. Hon är även fackmedlem.

Men så kan man hitta ganska knasiga saker också:

* Hon är emot abort. All abort. Även vid incest och våldtäkt.

* Hon är emot sexundervisning som sträcker sig utöver "ha inte sex". Oh, hennes 17-åriga dotter är mamma.

* Hon är för att kreationism ska undervisas i skolor.

* Hon är emot homosexuella äktenskap, och självklart även homoadoptioner.

* Hon är emot strängare vapenlagar.

 * När en av hennes döttrar genomgick skilsmässa ska hon ha pushat för att få mannen sparkad från polisen.

* Hon har typ 4 års erfarenhet av att vara borgmästare för en stad på 6000 pers och 1,5 år av guvenör för Alaska.

* Hon är emot att vidta åtgärder mot klimatförändringarna.

* Hon har noll erfarenhet av utrikespolitik. Noll, totalt noll.

* Hon STÄMDE Bush-administrationen för att de listade isbjörnar som utrotningshotade (!?).

* Hon vill hellre borra efter mer olja i stället för att utveckla alternativa energikällor. Mer pengar till Exxon!

* McCain är 72 år gammal... Han har 18 olika sjukdomar... Om han dör blir hon president.

Usopp ftw

En meter fett svärd? Pfff, please. Jag väljer slangbella när som helst.


BARACCOLI!

Sage Francis älskar broccoli. Han älskar även Barack Obama.
BARACCOLI!RSS 2.0