Marijuana ska rädda ekonomin?

Snabbt inlägg. Det pratas om att legalisera marijuana för att hjälpa att stabilisera ekonomin. Bara i Kalifornien beräknar man att beskattningen av marijuana skulle dra in fjorton miljarder dollar till staten om det legaliserades.

Och det amerikanska folket verkar hålla med. Börjar något hända?bleunt är borta

Jag är i Kumla, så det blir liksom förmodligen inga inlägg den här veckan.
Hoppas ni överlever ändå.

bleunt förutspår oscarsgalan

Jag har varit en ganska dålig filmtittare i år.
Men utifrån vad jag sett och hört så gissar jag såhär:

Bästa manliga huvudroll: Mickey Rourke

Bästa manliga biroll: Heath Ledger

Bästa kvinnliga huvudroll: Kate Winslet (kanske Anne Hathaway)

Bästa animerade film:
Wall-E (Duh!)

Det är tyvärr de enda kategorierna jag kan yttra mig om.
Vad tror ni?Gaston Vs. Dan

Jag spelar en hel del Street Fighter IV nu. Ska recensera det för Retry tills på måndag.
Och Dan ser faktiskt ganska mycket ut som Gaston, måste jag säga.


Photobucket

Homosexualitet - en sjukdom?

Några av argumenten mot homosexualitet: "Det är inte naturligt, du ser aldrig två djur av samma kön knulla."

Utöver att säga att de har fel när de påstår att homosexualitet inte finns i djurriket, så tycker jag inte man ska ta det längre än så. Att använda "det finns visst bland djur, och därför är det OK att vara homosexuell" som ett argument i diskussionen är att jämföra oss med djuren, och sänka oss till djurens nivå samt till homomotståndarnas logik.

Att jämföra oss med djur på det sättet är ett försök att rättfärdiga homosexualitet, att säga att det Visst är "naturligt". Och då försätter man sig i en situation där det måste vara naturligt för att vara OK, annars skulle argumentet att det finns i djurriket inte behövas.

Och steget från vad som är naturligt och vad som är normalt är inte långt ifrån varandra. "Det är inte normalt" är fortfarande ett vanligt argument mot homosexualitet, och när vi då som försvar säger "det är visst naturligt" måste vi även säga "det är visst normalt".

Och jag tycker det är fel att sätta dessa krav på att homosexualitet ska vara just naturligt och normalt. So what om homosexualitet är onaturligt och onormalt, tycker jag vårt argument ska vara, i stället för att försöka låta dem bestämma arena för diskussionen.

Att framkalla mediciner som botar sjukdomar är inte heller naturligt. Att vara vänsterhänt eller rödhårig är inte heller normalt. Varför måste homosexualitet uppfylla speciella krav, liksom.

Samma sak gäller angående uttalanden om att homosexualitet är en mental sjukdom eller inte - spelar det egentligen någon roll? Nu förstår jag att homosexuella kanske gärna vill känna sig naturliga, normala och friska. Men som argument Mot homosexualitet är de egentligen helt värdelösa, och förtjänar inte att bemötas med än med ett påpekande om att det är fel.För det spelar ingen roll för sakfrågan.

Grodan Jesus


Booth babes

Så dök diskussionen om booth babes upp igen, denna gång på Retry. Och jag måste skriva ett inlägg om det. För om det är något som skulle få mig att överge tv-spel så är det spelindustrins pubertala och smaklösa mentlitet som kan representeras av just booth babes.

Jag har väldigt svårt att se hur ska ska förklara mig utan att låta väldigt förolämpande mot alla grabbar som dreglar över tuttar och nakna magar, så jag får be om ursäkt i förväg.

Jag får helt enkelt inse att spelkulturen är en extremt grabbig, sexistisk, ytlig, dumbed down och menlös form av underhållning vars låga förväntningar på sina konsumenters sofistikering och smak ständigt bekräftas.

Ofta hör jag gamers påpeka att den genomsnittliga tv-spelaren inte är 15 år, som många tror. Utan mycket äldre. Men vad är skillnaden?

Jag tror Legerdemain sa det bäst: "[...] booth babes på en liknande mässa fortsätter att upprätthålla bilden av spelmarknaden som en mansdominerad grismarknad [...]"

Bara en sak är fel med det uttalandet, och det är att han pratar om det som om det bara var en projicerad bild av marknaden. När det egentligen är sanningen.

Min kärlek till spel överskuggas ofta av min avsky för den här mentaliteten. Hästen jag sitter på är inte hög, det är alla andra runt omkring mig som föll till marken när blodet från deras hjärnor försvann.


Photobucket

Sverigedemokraterna och Jan Guillou

Kanske kan det här vara startskottet för en mogen debatt? Och här är del två.
Anledningen till varför SD kommit undan så lätt är att de inte blivit ställda mot väggen i debatt. Man är rädd för att möta SD eftersom det kan ses som att validera och acceptera dem. Jag hoppas det här ändrar på det, och att politiker vågar konfrontera SD.

För även om de bjuder på fika står partiet för värderingar så konservativa att de är omöjliga att stå för, och då utgår jag inte ens från vad pressen skriver om dem, utan vad de själva säger. Jag håller med om en mer ansvarsfull invandrarpolitik, men min mening om vad just ansvarsfullt är skiljer sig från deras.

Taktiken verkar vara "de är inte skinnskallar". Jaha, wow. Bra. Duktigt? Såg att han var i Gävle. Synd att jag missade det. Hade gärna ställt några frågor angående religionfrihet, till exempel slöjor.

Några citat från artiklarna:

"Svenskheten sitter inte i hudfärgen utan i dina värderingar och ditt beteende.”

"Visserligen var han 'nationell' redan som gymnasist, 'det var alla på den tiden och det var musiken som var den starkaste kraften bland oss nationella, alla lyssnade ju på Ultima Thule'."

"Frågan var då om det gick att putsa upp Sverigedemokraterna så att de kunde framstå som mer lagom utlänningsfientliga, en sorts rasism med mänskligt ansikte"

"det är ändå bättre att låsa in den lilla grupp som begår flest brott."

"Överge den multikulturella kursen och återgå till assimileringspolitik. Invandrarna måste försvenskas."

"
såhär ser det ut i Sverige, det får ni anpassa er till!"

"
Vi måste få bort 'ntegrationstänket' och återgå till assimilering."

"De vill åt folket och de har en svart kärna där inom sig som tilltalar stora delar av folket, fastän de övergett sin öppna rasism och ersatt den med ... ja, det måste nog heta utlänningsskräck, främlingsrädsla eller hopplöst nog xenofobi."

"På kvällen är det öppet hus i partilokalerna och ett trettiotal medlemmar kommer för att fika och snacka politik. Mansdominansen är påfallande"

"de som kommer är jobbare från traktens industrier, lägre tjänstemän, arbetslösa och studerande."

"20 procent av partimedlemmarna är klassade som invandrare enligt gällande svenska normer."

"De väller in i landet. De är arbetslösa och kriminella, de gaddar sig samman i ghetton och kommer att ställa allt hårdare krav på ett multikulturellt samhälle. Snart har vi infört muslimsk äktenskapslagstiftning, det kommer att sluta som i Libanon. Vi är ännu inte där, men snart."

"Om ingenting oförutsett inträffar håller han snart sitt jungfrutal i riksdagen. Eftersom våra vanligaste politiker inte hittat ett fungerande sätt att bemöta honom."
Nu kanske det ser ut som att jag bara väljer ut citat som jag tycker betonar en viss vriden synvinkel. Och det stämmer såklart, till viss del. Men faktum är att jag håller med SD, till viss del, till exempel när det kommer till att satsa mer på att utbilda invandrare i svenska. Jag håller även med om små saker som att skolor inte borde sluta servera fläsk, men jag tycker man stället bör kompensera med alternativ för muslimer.

När det kommer till att fira skolavslutning i kyrkan - något som SD värnar om och som nämns i artikeln - håller jag inte med. Jag minns när jag gick på lågstadiet, och muslimska barn satt och sjöng kristna julsånger innan jullovet. Här är en av många punkter där jag inte håller med SD, eftersom jag tycker vi ska ta bort allt kristet ur skolan. Det inkluderar skolavslutning i kyrka.

Nej, SD och jag kommer nog aldrig vara överens över det stora hela.
Vad tycker ni förresten om mitt nya "betona med fet stil"? :p


Död apa = Obama

När muslimer världen över flippade på grund av diverse teckningar av Muhammed som självmordsbombare, hördes många hånskratt från väst medan många fingrar lyftes för att förklara angående yttrandefrihet och fri press. Och med all rätt. Nu har en teckning publicerats i New York Post. Den refererar till en apa som skjöts av polis i Conneticut, och skämtar om att den apan skrev räddningpaketet. Bilden är kanske den största nyheten i USA idag, eftersom folk är väldigt upprörda.

Apan, menar många, representerar Obama. Man kallar det rasistiskt, och vissa menar till och med att det uppmanar till att lönnmörda Obama. Och visst, även om han som ritade bilden säger att bilden inte drar paralleller mellan svarta och apor så förstår jag hur man kan tolka det rasistiskt.

Men vad är skillnaden mellan amerikaner som flippar över en bild där en apa kanske representerar Obama, och muslimer som flippar över att deras profet framställs som en självmordsbombare?

Photobucket


Photobucket

Angry Black Woman Goes Scary

Jag tänker inte posta hennes svar. Varför? För att det är ett helt A4 långt.
Och med tanke på sättet hon skriver är ett A4 av den texten inget jag önskar att utsätta mina läsare för. Det skulle dessutom få min blogg att se jäkligt ful ut,  helt enkelt. Inte ens jag orkade läsa den.

Hon är inte kul längre.Förhoppningsvis mitt sista svar:
"Wow. Do you think I'm going to read all that? Sorry, but you're not nearly interesting enough. Half of it is probably nothing but pointless personal attacks for no reason anyway.

I wonder who takes care of your kids while their mom sits on the internet, trying to convince strangers that she's intelligent even though she can't spell for shit. I wonder why you even wrote me a message in the first place. It's weird to be that bothered over a simple comment on some random video.

If you want me to read your little defense speech, then make it shorter. And please, try not to rape (or beat) the English language. It hurts my Firefox."

bleunt Vs. angry black woman - pt.3 (zzZZzz)

Det börjar bli lite tråkigt:

"You spend more time bullshitting your way through.... Please stop telling me what I said!!! you haven't a clue about shit in life you probably couldn't buy pussy with my credit card, you're a joke. I am not at work i dont have to TYPE to your beat like you want me to. As long as you get the fucking picture!!!! LOL this is not an essay i am not trying to get a grade out of you!!!! AND DONT continue to tell me what you think i said. I never said rape and beating was the exact same dip shit. LOOK if you wanna be a dumb ass go ahead... you still cant change my mind. SO while I am off living my life. Why dont you sit here and pick through my typos like a REAL LOSER SHOULD!! lol YOU ARE A LAME ASS NIGGA!! Go get a fucking life in teaching other losers how to not get laid!!! LOL"


Inte så långt svar från mig:

And still, not a single argument for your intelligence. Not a single argument to back up what you said about rape being comparable to a beating. As a matter of fact, you just built that stupid remark even more with your talk about apples and oranges (red and blue). You just keep mixing ad hominem arguments around together with excuses. How disappointing.

Now, if you have to try really hard to even be able to spell in your own language, I' understand. You say this isn't an essay, and therefore you're not trying hard. Well, if you have to be trying hard to even know the difference between "then" and "than", you must understand that you can't walk around claiming to be an intelligent woman.

And when you can't keep it civil in an argument about something  you said, then you really can't call yourself an intelligent woman. Shouting irrelevant insults about the other person's sex life and appearance is not exactly something you'll see in a serious debate.

Or did I miss the part where Obama shouted "OMG JOHN You're so OLD you can't get your fucking DICK UP STUPID NIGGA'!!!!!11"? I must have missed it, if that's how intelligent people like you argue their cases.

bleunt Vs. angry black woman - pt. 2

Hennes otroligt svårlästa svar (jag ber alla läsare om ursäkt...):

"Lmao!!! you are too funny... "gangsta pimp wannabe" wow My husband is too old to be a gangsta pimp wannabe!! lol and wft is that anyways... what? All black people that have money are gangsta pimp wannabes? You are such corny white boy, or maybe you're a girl I can't tell from your unwashed look of a pic! (That must be the coolness in you, not washing up) I love how you decided to take simple typos and RUUNNN with it CUZ = BECAUSE...you have no real rebuttal. And I dont give damn about what language you speak! I on the other hand SPEAK MY MIND. You can call me what ya like (and yes I said "ya like) and as far as trying to be "cool" You watch too much TV. I have a 13 and 8 year old that can handle you, so you dont bother me at all sweetness!! BUT YOU ARE SOOO CORNY!! LOL and you OBVIOUSLY dont understand metaphors and similies!!!! (Red -vs- blue, apples to oranges) you must have missed that portion of English class. YOU'RE A DIRTY UNWASHED LOSER WITH NO MONEY!!!! OMG I CANT GET THAT "GANGSTA PIMP OUT OF MY HEAD! LMAO this is 2009... Who in the hell claims to be a "gangsta" anymore you should come to where I live and say that shit you would get smacked just for saying that dumb ass shit. LMAO.....SIGH.... YES I LOOOOVEEE!!!!!!!!!!!! EXCLAMATIONS MARKS wow you are not good at ranking!!! I laugh at punks like you. Im a woman and I could still eat your ass for breakfast, YOU ARE A FAKE ASS YOUTUBE THUG!! You would NEVER come to Cleveland, Ohio and talk all that BIG boy shit youre talking. NOW I bet that gangsta pimp wannabe statement wouldnt cross you mind. You would shit on yourself just walking down the streets on the eastside of Cleveland. Then we shall see how the wannabe. OH BTW yes I know that pic is very poor quality BUT I STILL LOOK GOOD!!! ;-P bye bye!!!"


Och mitt svar (för långt, igen):


Are you kidding me? You'll just throw this giant wall of text at me without any form of air holes? Is your enter key broken? I get exhausted by just looking at it, and I haven't even started reading yet.

I should ask you to format that text properly before I even read it. Urgh.
You're not even dividing or using punctuation. I'll give it a shot anyway.

Here we go:

1) "My husband is too old to be a gangsta pimp wannabe!!"

I agree. You should tell him that.

2) "BUT YOU ARE SOOO CORNY!!"

Yay for ad hominem! I suspect we'll se a lot of that.

3) "you OBVIOUSLY dont understand metaphors"

Oh, I understood. I just didn't agree. Rape and hitting is not red and blue, nor is it apples and oranges. And I thought I made it pretty clear why. Apparently not clear enough.

I'll try again: It's only equivalent to apples and oranges if you throw one apple at my head, and then shove an orange up my ass. Do you get it now?

4) "You are such corny white boy, or maybe you're a girl I can't tell from your unwashed look of a pic!"

Ad hominem! Yay!

5) "I love how you decided to take simple typos and RUUNNN with it CUZ = BECAUSE...you have no real rebuttal."

How is you not mastering the English language not a real rebuttal against you claming not to be stupid? And aren't you doing the very thing you accuse me of?

Let's stick to topic - you claim not to be stupid. Please make your argument.

6) "YOU'RE A DIRTY UNWASHED LOSER WITH NO MONEY!!!!"

Ad hominem! Yay!

7) "Im a woman and I could still eat your ass for breakfast, YOU ARE A FAKE ASS YOUTUBE THUG!! You would NEVER come to Cleveland, Ohio and talk all that BIG boy shit youre talking. NOW I bet that gangsta pimp wannabe statement wouldnt cross you mind. You would shit on yourself just walking down the streets on the eastside of Cleveland. Then we shall see how the wannabe."

Haha, that just sounds like some really bad rap lyrics. And you're calling me corny.

8) "All black people that have money are gangsta pimp wannabes?"

I love how it only took you two lines to play the race card. :) And if I see someone who looks like a pimp together with someone who looks like a whore, it doesn't matter what race they are. I'll just assume.

In conclusion!
You still haven't argued the point that you're not an intelligent woman. You can't handle your own language, and you still haven't argued why raping is the same as hitting. All you do is throw ad hominem and bad rap lyrics. As expected.

Please, feel free to bring it back to the subject.
Either about rape being the same as hitting, or about you being intelligent.


  

Har ni inga vänner?

Jag gissar att 90% av alla bilder som tjejer lägger upp på internet (lunar, helgon, facebook, bilddagboken, snyggast etc) är bilder som de tagit av sig själva. Ofta med hjälp av en spegel. Ibland bara snett uppifrån. Och frågan är - har de inga vänner?

Jag hatar mig själv...

... för att jag faktiskt gillar den här låten. Nice beat och skönt flow ju.
You guys aren't gonna get away with this!


bleunt Vs. angry black woman

Ikväll fick jag ett privat meddelande på YouTube från en arg svart kvinna. Hon hade på något sätt som jag inte riktigt minns jämfört våldtäkt med vanlig misshandel i en tidigare diskussion. Eftersom jag inte har något att skriva om lägger jag upp et privata meddelandet här. Faktum är att jag svarade så pass ambitiöst bara för att ha något att lägga upp här.
Det är smått underhållande.

Hennes meddelande till mig:

"First of all I never stated which one was worst then the other, You did that for me!! I am by no means a dumb woman. I have seen more then you can POSSIBLE imagine, but I see you dont know anything about LIFE!! CUS IF YOU DID YOU WOULD KNOW they go head and head.... NO THEY ARE NOT THE SAME but one is red and one is blue, BUT THEY BOTH ARE COLORS!!! UNDERSTAND LIFE AND GO THROUGH A LITTLE BIT BEFORE YOU "TRY" TO EDUCATE A GROWN WOMAN!!!!!!

Now like I said before he made a GREAT comparison!!

They are both wrong...You cannot justify either. Using your example if you beat me (we both know that will never happen) and them rape some else, you have just abused two people!! PERIOD POINT BLANK... learn to think with logic and not your emotions!!"

Mitt (alldeles för långa) svar till henne:

Hi, bealnikkia!

I'm not sure who you are or what you're talking about, so I will leave that alone until' you explain to me what you're talking about. I have a sense it's about some Chris Brown video where I commented on your very stupid remark where you compared raping to hitting. Am I right?

Now, even though you made such an ignorant remark, you still claim not to be a dumb woman. And of course, people rarely consider themselves stupid. They can think of themselves as ugly, selfish, lazy and a lot of negative things. But they rarely consider themselves stupid, either because they aren't or because they're too stupid to know it. I think you categorize as the latter.

Do I think you're stupid? Yes. How come?
Let me tell you a couple of my reasons.

1) You actually seem upset about a remark I as a stranger made on YouTube.

2) When you claim not to be stupid, maybe you should try and use decent grammar. Especially if you write in your own language. I'm Swedish. My first language is Swedish. Yet, I am going to point out some of the errors in your text.

First off, "I never stated which one was worst then the other". Worst than the other? Only one can be the worst. The word you're looking for here is Worse. Which one was worse than the other. And do you notice how I use the wors Than instead of Then? Yes, it's supposed to be "Worse Than the other". Not Worst Than.   

"I have seen more then you can POSSIBLE imagine". You have the same issue there, you use the word Then when it's supposed to be the word Than. Apparently you have never noticed that it's not the same word. How strange, almost as if you're...

"CUS IF YOU DID YOU WOULD KNOW they go head and head". I won't mention the word Cus, I'll just assume you're either trying to be cool or you were in a hurry and didn't have time to write the entire word. But when you write "head and head", you probably mean "head to head". And you're still using the term wrong, because it's not like rape and hitting are competing. Try Google.

Well, on with the list of why I think you're stupid! :)

3) You seem to enjoy CAPITAL LETTERS. Calm down.

4) You love exclamation marks!!!!!!!!!!!!

5) Your low quality picture of yourself and some gangsta pimp wannabe. And the fact that you think a picture looks good as a background tiled several times side by side like that. Urgh.


And last but not least, I will adress your actual point in your message. You say it's perfectly fair to compare raping someone to hitting someone. To explain this you wrote: "NO THEY ARE NOT THE SAME but one is red and one is blue, BUT THEY BOTH ARE COLORS!!!"

So if you say the blue car looks the same as the red car, you'll be right because they're both colours? Right... Haha! Yeah, you're not stupid at all.


Photobucket

Konståkning Vs. Hockey

Jag kommer inte på något att skriva om. Så det får bli lite skit så länge.

Det handlar om det här.

"Eller ännu värre; vad stor gapande isvak gör med bakåtåkande fjortonåring"
Umm, du tror inte de kollar sånt innan de börjar flänga omkring? Jag hoppas det.

"Varför kan inte hockeyspelarna spela utomhus?"
Jag vet att de flesta tjejer inte kan offsideregler och sånt, men du vet väl hur en hockeyplan ser ut iaf?

"De har skydd på alla kroppsdelar, slipper åka runt i strumpbyxor och kjol"
Till skillnad från tjejerna, som är tvingade?

"Dessutom säger bokningsansvarig att hockeyspelarna inte prioriteras och då hoppas jag att det verkligen är så"
Hehe, det kan vi ju alla vara rörande överens om att så är det förmooodligen inte. :p

Nu handlar det om samma sak, fast  här.

Olivia,15: ”Jag tror inte folk ser vår sport som en riktig sport”
Så fort en jurys subjektiva omdöme direkt avgör resultatet är det inte en sport - det är en tävling. Om konståkning är en sport så är Idol också en sport. Men mest handlar det om att det är tråkigt och ointressant för att Sverige suger på det.


Visst ska de få tid i ishallen också, men bara i proportion till hur många de är.
Tjejer, sluta gnäll och titta på Rocky IV i stället. När ni sett den förstår ni vad jag menar.


Jätteläskigt!

Varför tycker jag den är jätteläskig?
Och varför tycker jag synd om den 35 sekunder in i klippet?
Och varför tycker jag sen plötsligt att den är gullig när den går i snödrivan?
Och sen gullig igen när den halkar på isen, som Bambi.
Och sen på slutet när den springer och hoppar tycker jag den är skitläskig igen.


Holland Vs. USA

Intressanta siffror: I USA har 42% av alla testat marijuana. I Holland - där det är lagligt - har bara 20% provat marijuana. Det är intressanta siffror. Och ännu ett skäl till varför det borde legaliseras. Inte nog med att färre provar, de slipper komma i kontakt med kriminella säljare som vill pracka på dem tyngre saker också.Kom igen, legalisera!

Den eviga kampen

I onsdags fick jag gå ut och knacka på hos en granne, och be honom sänka musiken. igen.
Var jag än bor kommer jag alltid behöva knacka på hos grannar och be dem sänka.
Var jag än bor kommer jag alltid behöver be folk att röka en bit ifrån busshållplatsen.
Och nu verkar det som att den här konversationen för alltid kommer upprepas varje gång jag åker buss (eller åtminstone tills jag slutar se ut som en potentiell 19-åring):

- En ungdom.
- Över eller under 20?
- Heter det ungdom för båda två?
- Nej, över 20 heter ungdom och under 20 heter skolungdom.
- Ja, precis. En ungdom...

Varenda. Jävla. Gång.

Att känna sig gammal

I tisdags kände jag mig gammal. Jag ringde till en tele2-kund på jobbet. Jag sa att vi skulle bjuda på mobilt bredband. Kunden sa att han redan hade bredband. Jag frågade hur snabbt det var, och sa att det här är upp till 7,2mb/sek.

- 7,2mb/sek bara? Jag har ju 1000mb/sek nu.
- Va? 1000? Du har alltså en terrabit i sekunden?
- Ja, vi är en av tre testkommuner i Sverige som får prova det nu.
- ... O_O

Och då kände jag mig gammal. För jag tycker fortfarande 100mb/sek är ganska häftigt.
Börjar det redan? Slutar jag redan hänga med i tekniken? Snart vet jag väl inte vem Kate Perry är heller.

Fredag den trettonde my ass

Igår (fredag) var en ovanligt bra bloggdag. Av någon anledning fick jag över 100 unika besökare här, vilket är lite över dubbelt så många än en vanlig dag. Varför? Någon med många läsare länkade till mig? Vem vet. Nu är mitt snitt på ~45 läsare om dagen inte tillräckligt för att jag ska börja bry mig om antalet besökare, men lite kul är det ändå. Och på Loading lyckades ett inlägg ännu en gång klänga sig upp på förstaplatsen med 145 besök på en kväll. Det var en bra bloggdag, helt enkelt.

Och sen kommer säkert någon med 1000 läsare om dagen att hitta den här bloggen och håna mig lite. :p

 

Photobucket Photobucket

Jon Stewart och Stephen Colbert.

Nu ska jag tipsa er om något bra, som jag borde tipsat om för längesen.
Här kan ni se alla avsnitt av The Daily Show with Jon Stewart.
Här kan ni se alla avsnitt av The Stephen Colbert Report.

Enjoy!

Från svart till ateist

Svart - Kvinna - Judisk - Latino - Muslim - Gay - Ateist.
Det där blir ordningen i vilken USA kommer välja minoriteter till presidentposten.

Missbrukare - skyll er själva

Förra året kostade alkoholen oss 933 miljoner euro.

Högern i mig vill att färre pengar ska gå till behandling av missbruk. Om någon röker i 30 år och sedan drabbas av lungcancer får han skylla sig själv. Om någon utvecklar ett alkoholberoende och lider av leverskador får han skylla sig själv. Högern i mig säger att det här är människorna vi ska prioritera allra sist så länge vårdens resurser inte räcker runt.

Vänstern i mig ifrågasätter var gränsen går. Om jag får en hjärtattack när jag är 55 år gammal, ska jag då stå till svars för hur mycket kött jag ätit i mitt liv innan jag får vård? Hur mycket jag motionerat?

Kan man jämföra kött med alkohol och tobak? Jag vet inte.
Det är klurigt.

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag närmar sig, och det verkar påverka alla redan nu.
På slutet sträcker hon sig efter ett glas vatten, alldeles innan klippet slutar.
Bara jag som tycker det känns flörtigt? Hon är som en liten skolflicka.Gulligt.

Andra världskriget började 1941

Det är lite komiskt. Det säger en del om den stereotypa bilden av självupptagna amerikaner.
Men sen är det ju Glenn Beck på FOX News, också.

  Photobucket

Islam is the light

Skulle det bli lika stort ståhej om frasen var "Jesus is the light"?
De pratar om att spelet inte har någon åldersgräns, som om religion har en åldersgräns helt plöstligt. Som om det inte är lämpligt för barn att utsättas för religion. Men kom ihåg det sen också då, när ni prackar på kristendom på era barn.Islam is the light!

Chris Brown Vs. Rihanna

Så har Chris Brown spöat Rihanna. Gav henne stryk i sin bil, av någon anledning. Och jag kan inte låta bli att undra vad det är med svarta RnB-sångare vid namn Brown, och svarta RnB-sångerskor. Om du förstår referensen.

Sverige byggt på kristna värderingar?

"Vårt lands lagar är byggda på kristna värderingar", säger Else-Marie Lindgren.
Och därför borde Reinfeldt avsluta tal med "Gud väsigna Sverige".

Jag utmanar alla som läser det här att komma på En Enda svensk lag som i grunden härstammar från en specifikt kristen värdering. Om Sveriges lagar baserades på Bibeln skulle vi tillåta till exempel slaveri, polygami och dödsstraff. Vi skulle även förbjuda homosexualitet, lögner, att äta skaldjur och att jobba på söndagar.

Att mord, stöld, våldtäkt och liknande är förbjudet är inget kristendomen eller någon religion alls kan ta på sig äran för. Det är humanism, det är regler vi behövt för att gå från mindre grupper till stammar, vidare till samhällen vi lever i idag. Långt före kristendomen.

Så vad i svensk lag är grundat på specifikt kristna värderingar?

"Om du frågar folk på gatan om de ber till gud, tror jag att majoriteten skulle svara ja."
Ja, men så tror du ju på gud också.

Och priset till årets pappa går till...

... australiernaren som låter sin sjuårige son leka vid krokodiltäta vatten! Yay!

- Grattis, Steve Doble ! Hur känns det att ha vunnit priset för årets pappa?

- Va? Förlåt, jag kan inte prata just nu. Min son... han... han...

- Konkurrensen var hård i år. Du slog andra nominerade som pappan som sa åt sin son att leka på vägen med smällare. För att inte tala om storfavoriten, nämligen pappan som skakade ihjäl sin nio månader gamla dotter. Varför tror du juryn röstade på just dig? 

- ...

- Stum av lycka, förstår jag. Det ryktas om att juryn valde dig eftersom du tydligen jobbar som turistguide och därför är väl medveten om krokodilerna och farorna. Stämmer det tror du?

- ...

- En sarkastisk applåd för Steve Doble, vars idioti kostat en liten pojke livet!
(Är jag dryg som gör narr av pojkens föräldrar? Förmodligen. Men kom igen. Låt inte dina barn leka där det finns tre meter långa krokodiler! För i helvete!)

Kött Vs. Duntäcken

Nyss var det lite ramaskri angående gäss som plockas levande för duntäcken. Jag tänkte inte skriva om det, men nu blir det så ändå. För är det inte lite konstigt hur folk som äter kött förlorar perspektiv när det kommer till något som de vanligtvis inte tänker på att djur lider för. Så länge djur dödas för produkter, så kommer djur lida. Antingen vet du det, och accepterar det. Eller så vet du det, och tar avstånd från det.

När jag äter kött räknar jag med att djuret jag äter har lidit. Besök några uppfödare och några slakterier.
Det är något jag är tillräckligt jävlig för att kunna leva med. Och hur mycket sämre som människa det gör mig, så anser jag fortfarande att de som är så naiva att de tappar hakan när de får höra om djurs lidande, är sämre än jag.

Fast jag har kanske fel.
Men att inte vara medveten är det största brottet. Oavsett om det handlar om folkmord eller plockade gäss.

En bitter och avundsjuk bleunt

17-åriga tjejer har flest bloggläsare, och de har ingen aning om varför.
Därför tänker jag berätta vad Alexandra Nilsson egentligen borde svarat på frågorna.

Vad är det som gör att just du, Kenza och Blondinbella får så många läsare?
Unga tjejer läser hellre om kändisskvaller och mode än politik och samhällsfrågor. Seriösa och viktiga saker är liksom svårt och jobbigt.

Är det inte jobbigt att vara hatad?
De som hatar mig står för en tredjedel av mina besökare. De borde skaffa sig liv.

Tjänar du pengar på bloggen?
Ja, annars hade jag inte gjort det.

Oj, det där sista svaret var visst något hon verkligen sa.
Nåja. Här är ett till roligt citat från artikeln:

 "Jag satte mig och kollade runt, och insåg att Paris Hilton kom upp överalt. Då tänkte jag att jag skulle vara superrosa och jätteglad hela tiden."

Gud vet vad hybris är

Jag pratade med någon som påstod sig vara ett av guds många språkrör. Och när hon påstod sig kunna avgöra om någon är kallad av gud eller inte, sa jag att det lät som om hon har ett fall av hybris. Hon svarade med något i stil med "är hybris en hybrid av ditt lidande?". Då frågade jag om hon visste vad hybris är, eftersom den meningen inte är vettig nånstans. Svaret jag fick: "Jag vet vad Gud är och Gud vet vad hybris är."

Om hon bara visste vad hybris är, då skulle hon förstå  varför den meningen är otroligt komisk.
Ja, Gud vet vad hybris är. Det vet han nog bättre än någon annan.

Djurplågeri

Varje läsare måste skicka 500kr till mig inom en vecka.
Annars mosar jag hamsterns huvud.

Photobucket

Maila mig för kontonummer.
Skynda! Or the hamster gets it!

Spökjägare

Jag "gillar" programmet där några miffon "jagar" spöken. Det är så otroligt fånigt. Precis sådär höll jag på när jag var en sådär 10 år gammal. Vi gick till något övergivet gammalt hus och skrämde upp varandra.

Och tydligen ska det alltid vara mörkt. Varför? Vad spelar det för roll? 
Och hur fånigt är det inte att deras teknik alltid är att gå in i rummet och helt enkelt fråga spöket "är du här?". Verkligen? Är det ert bästa försök? Ni går in och frågar spöket om det är närvarande. Så naiv var inte ens jag när jag var 10, jag frågade aldrig spöken om de är närvarande. För jag visste att jag inte skulle få svar. Jösses!

Mina läsare suger!

Ingen skickade in några fina bilder. :(

Fast egentligen är jag inte ledsen, det innebär bara fler biobiljetter till mig. Fast förmodligen låter jag bara mina läsare på Loading.se tävla om dem i stället. Och där är man säkert mer angelägen att få biobiljetter! Hrmph! :p

Syra i hans ögon

En man i Iran kastade syra på en kvinna. Kvinnans ögon och ansikte förstördes. Nu har mannens dömts för brottet. Hans straff? Tio droppar syra i vardera öga. Och det faktum att jag tycker det låter som en ganska rättvis deal gör mig förmodligen till en lite sämre människa. Det är inte OK, egentligen. Men ändå...

Photobucket

Att vara bleunt

Vill du uppleva hur mitt liv är nu för tiden? Det går! Allt du behöver göra är det här:

1) Sänk volymen helt på det första klippet.

2) Starta klipp #2 med högsta volym.

3) Starta klipp #1 (som du sänkte ljudet helt på), och njut.


 Och det, mina vänner, är Fallout 3. Och i Fallout 3 skjuter man sönder huvuden till ljudet av ljuv 40-talsmusik. Det är musiken som spelas i Fallout 3. Och jag älskar det. Så otroligt mycket. Du har just fått uppleva hur det är att vara bleunt nu för tiden. Det här är vad jag ser varje dag. Det här är vad jag hör varje dag. Det här är vad jag älskar att spela varje dag nu för tiden.

Conan Vs. SverigeVad har han mot Sverige egentligen? :p
Och varför tror alla plötsligt att svenskar är sådär? Man gestaltade oss precis likadant i How I Met Your Mother också.


Photobucket

Våld Vs. Låtsasvåld

Jag som gillar tv-spel får ofta höra debatten där spel anklagas för att vara farliga. Och idag kom jag på att jag vill införa en ny regel i dessa debatter. Man får inte längre säga "våldsamma spel". Det finns inga våldsamma spel. Det finns inga spel som misshandlar och rånar dig. Det finns inga spel som innehåller våld. Ordet man måste använda hädanefter är "låtsasvåld". Att säga "fiktivt våld" går också bra. Men att det inte finns våld i spel är något jag känner måste markeras, speciellt när debatten ofta handlar om att inte kunna skilja mellan fantasi och verklighet.

Så låt oss skilja mellan fantasivåld och riktigt våld. För det är långt ifrån samma saker. Anledningen till att någon frisk människa alls tycker så kallade "våldsamma tv-spel" är underhållande är bara för att det är låtsasvåld. Samma sak med film - det är bara underhållande för att det är på låtsas. Väldigt få friska människor tycker det är roligt och underhållande att se filmklipp där riktiga människor dör på riktigt. Samma sak med spel, ingen som spelar Call of Duty 4 skulle tycka det är kul att åka till Irak och döda rebeller.

Därför är det så viktigt att aldrig blanda ihop begreppet våld med låtsasvåld.

Photobucket

Grattis, Charles Darwin!

Photobucket

I år skulle Charles Darwin fylla 200 år, och hans The Origin of Species fyller 150 år. Det firar jag genom att äntligen läsa The Origin of Species. Eller ja, lyssna på den i engelsk ljudbok. Jag älskar ljudböcker, för jag kan gå, diska, åka buss eller bara blunda. Och jag slipper huvudvärk, som jag rätt lätt får (pga örat, tror jag).

Anyway! Det är lite svårt att finna boken speciellt intressant idag, faktiskt. Det är mer något som "man borde veta", än något som förändrar ens syn på saker och ting. Visst, jag erkänner att evolution är långt mycket djupare än jag först tänkte. Men det är mer sant idag i och med att idén utvecklats än det var i själva Origin of Species.

Men! En sak har jag kommit att tänka på efter att det handlade mycket om fåglar i ett kapitel. Många manliga fåglar visar upp sina ståtliga fjäderskrudar för att få para sig. Honan väljer sedan hannen med den mest färggranna och största skruden. På så vis främjas färger och storlek ur ett evolutionsperspektiv. Men samtidigt, borde inte färger och storlek vara en enorm nackdel, och motarbetas i form av att rovdjur äter upp de som märks mest? Varför väljer inte honan den men mest dämpade färger, så att avkomman syns mindre för rovdjur? Är granna färger ett hälsotecken?

Jag vet inte. Vet du?

Photobucket

RSS 2.0