Politiskt inkorrekt - dyslexi

När någon påpekar att jag stavar ett ord fel är jag tacksam över informationen. Jag vill stava luriga ord om "omständligt" rätt. Jag ser det som en tjänst när någon rättar mig. Och jag känner mig inte oartig när jag rättar andra. Som när en person gång på gång skrev "rottwailer". När han skrivit det fyra gånger kände jag att jag inte kunde hålla mig längre, och påpekade att det stavas med ett e, alltså "rottweiler".

Problemet med att rätta folk när de stavar fel är att 95% av dem blir förnärmade. Den här personen var inget undantag, och sen kom den allra vanligaste responsen: "ja e dyslektiker eller vet du inte va de e". Och så var vi där igen. Så fort man påpekar ett stavfel spelar personen dyslexikortet. Alltid. Vet någon av mina läsare var jag kan hitta statistik över hur många procent av vår befolkning som har dyslexi?

Dyslexi är idag detsamma som att vara dålig på att stava. Det är en otroligt uttjatad ursäkt. Ja, en ursäkt. Och jag är redo att satsa en tumme på att inte ens hälften av alla som påstår sig lida av det har en ställd diagnos. De flesta är säkert helt enkelt bara dåliga på att stava, och tycker det är bekvämt att "slippa" bry sig. Och det är säkert riktigt politiskt inkorrekt att tycka så, men jag tycker det är så jävla osjysst mot folk som verkligen har dyslexi när man använder det som en ursäkt. Det förringar dyslexi. Och det förringar prestationen att övervinna sin dyslexi.

Min erfarenhet är att människor med Riktig dyslexi som ställd diagnos stavar långt bättre än de som bara använder det som en ursäkt för sin dåliga grammatik. Och jag är så, så trött på att folk använder det som en ursäkt. Jag är riktigt dålig på matematik. Jag tillhör säkerligen de sämsta tjugo procenten av populationen. Men tänker jag skylla på dyskalkyli? Nej. Det vore förolämpande mot alla som har det på riktigt.   

Dagens ironi

Ibland kan jag inte hålla mig. Ibland råkar jag påpeka att någon är ytlig. Speciellt om hon har flera bilder där personen är extremt moderiktig, sminkad och stylad. Emo-tjejer brukar vara de ytligaste. Så idag fällde jag ett "trender är viktiga för ytliga personer", som kommentar på en av bilderna som visade vilket extremt posigt mode- och trendoffer hon är. Hon blev mer upprörd än jag förväntade mig.

Hennes respons bestod av flera förklaringar om hur ful och avundsjuk jag är.
Och hon inser inte ens ironin i det svaret. Verkar som jag hade rätt.

Om någon kallar dig ytlig är "du är ful" inte ett bra motargument.
 

Dagens i-landsproblem

Dagens i-landsproblem är när u-landsproblemen stör våra semesterorter. Som när ett hundratal flyktningar från Burma flyter i land på en turiststrand i Thailand. Och  vad gör de vita lönnfeta turisterna när burmaneserna sitter där hungriga och törstiga med sönderpiskade ryggar? De plockar fram sina mobilkameror och filmar, såklart! Stackars turister som måste få sin tillvaro störd av u-landsproblem på det viset. Som tur är gav thailändska polisen flytktingarna mat och vatten innan man skickade ut dem till havs igen. Errr... O_o

Det är dagens i-landsproblem - flyktningar från Burma driver i land på turistort.

Tävling! Vinn biobiljetter!

Nu sitter jag med några biobiljetter som jag vunnit från mitt jobb, och jag tänker ge bort två av dem till någon av mina läsare. Det här kommer vara en tävling för mina stammisar i första hand, som tack för uppmärksamheten liksom. Självklart får alla ställa upp, oavsett om man läser min blogg regelbundet eller inte. Men det är främst för mina läsare, och jag tänker inte nämna tävlingen någonstans utanför min blogg. Och eftersom jag förmodligen inte har så otroligt många stamläsare är chansen ganska stor att vinna. ;p

För att delta i tävlingen behöver du göra detta:
Använd MS Paint (eller något annat program om du t.ex. är Mac-användare) och måla något av mina blogginlägg. Du får välja vilket inlägg du vill från den här bloggen. Till exempel, om jag skrivit ett inlägg om flodhästar är det bara att måla en flodhäst. Skicka sedan bilden till bleunt@hotmail.com, gärna i form av jpeg. Bifoga även information angående vilket inlägg du målat, och datumet som inlägget publicerades här. :)

Jag tänker inte gå efter vem som målat finast, utan kollar mest på hjärta och charm. Vinnarens bidrag kommer väljas ut av mig onsdag den 4:e februari. Deadline är alltså onsdag den 4:e feb, 0:00. Om man inte besöker min blogg innan dess och därför missar tävlingen får man skylla sig själv, och är inte en duktig stammis. ;) Vinnarens bidrag publiceras någon gång under torsdagen. Jag kan även komma att publicera övriga bidrag.

Så kom igen! Hitta ett inlägg och måla det! Jag har två biobiljetter att ge bort!

Gud, spöken och trollkarlar

Här och här kan vi se människor skratta åt den här storyn.
Och visst. Man ska skratta. För det är roligt. Korkat och roligt.

Men det roliga är att det egentligen inte är mer knasigt och korkat än vilken religion som helst. Och många av människorna som läser om det här i tidningar världen över tror säkert på spöken, efterliv, karma, horoskop och andra övernaturliga fånerier. Människor är så himla inkonsekventa, och kan inte separera en viss idioti från en annan.

Du får inte skratta åt någon som tror på trollkarlar om du själv tror på något övernaturligt över huvud taget. För det du tror på är lika korkat, och bara så du vet skrattar jag lika mycket åt dig som jag skrattar åt folk som tror på trollkarlar och magiska getter. Allt handlar om kultur, och hade du vuxit upp i Nigeria hade du trott på häxor i stället för andar. Eller både och.

Photobucket

Obama får sex ikväll

Nu är Obama president över USA. Och jag tänker att han garanterat kommer få sex ikväll.

Det vita brödraskapet

Min humor går för det mesta ouppskattad här hemma. Man har stämplat det som "Tommy-humor" och om ett skämt belönas med skratt så är det sällan utan fem matskedar sarkasm. Så jag söker mig utåt för den uppskattning jag förtjänar!

Som igår, när Gabriella påpekade att jag gillar vitt bröd bättre än brunt fullkornsbröd.
Jag sa att jag nog är lite brödrasistisk. Sen kom jag på att kalla det "Det vita brödraskapet".
Det var kul! Hon höll inte med. Så jag karatesparkade henne rakt i magen.
Okej, det gjorde jag inte. Men ändå. Jag borde ha gjort det, kanske.

Photobucket

De dejtar sina döttrarDejta din pappa i stället för killar i din egen ålder. Håll dig borta från sex, kyssar och skola så slipper du könssjukdomar, graviditet och brustet hjärta. Hitta en man (hur nu det ska gå till), gift dig, förlora oskulden och var helt socialt och känslomässigt missanpassad för det verkliga livet. Alla unga kvinnor som haft sex utanför äktenskap är äckliga, smutsiga och olyckliga syndare. Kvinnan är skapad för att söka mannens godkännande.

Mänskliga sköldarOch än en gång tar sig Israel ett steg närmare Hamas nivå.

Jag vägrar betala 110kr för bio

Ikväll vann jag en biobiljett på jobbet, eftersom jag sålde bäst. Så jag surfade ut på SF.se för att se vilka filmer jag skulle vilja se. Benjamin Button, hade jag i åtanke. Och gissa om jag är glad att det är gratis, för vanligvis kostar filmen 110kr att se! 110 kr! Det är sjukt dyrt! Jag är van att bio ligger på 85kr eller så. Men då går jag inte så ofta heller, för jag tycker 85kr för 90 minuter underhållning är för mycket. Det senaste filmen jag såg på bio var tidigare i vintras, "I'm a cyborg, but that's OK" och då kostade det ungefär 85kr. Och då var det liksom en liten film från Syd-Korea.

Om en student vill se 4 filmer i månaden, och vill ha med sin sambo kostar det alltså dem ungefär 800kr i månaden. Det är ganska mycket för två studenter. Och då är det bara en film i veckan. Ska kultur och allmänbildning bara vara för de rika? Herregud, sänk biopriserna!

Och sen har jag ett förslag. Hur skulle det vara om filmerna släpptes på DVD samtidigt eller samma vecka eller samma månad som de gick upp på bio? Varför kan jag inte få valfriheten att hyra filmen för 30-50kr och se den hemma i stället för att tvingas till en biograf och bli rånad på 110kr och sedan behöva sitta och irritera mig på folk som pratar och prasslar med godispåsar?

Nej, för där har vi hela grejen med greppet filmindustrin har kring våra ömma kulor. Självklart vill de tvinga så många som möjligt att betala överpris för att se filmen. Och det är inte ens filmen vi betalar för, det är för bioduken och för att slippa vänta 3-4 månader på att få se den. Jag blir faktiskt lite arg. Vi som inte vill eller inte har råd att se filmer på bio 4-8 gånger i månaden kommer alltid ligga efter i den kulturella allmänbildningen.

Tack och lov för fildelning! För i det här fallet har jag inga som helst problem med att stjäla.
Det här känns nästan som monopolmissbruk av något slag.

Vinn en mössa!

Efter att en gång ha varit Sveriges största och mest populära sajt har Lunarstorm verkligen gått ner sig rejält. Nu kan man tydligen vinna en mössa. Vad är det för skittävling egentligen? Till och med jag skulle ha ett bättre pris än så om jag fixade en tävling i min lilla skitblogg som inte har många läsare alls. Jösses, alltså. En mössa?

Photobucket

Hej då, Bush!Är det bara jag som ändå kommer sakna honom på sätt och vis?

Döda 10 barn

Jag antar att jag får skriva om det som händer mellan Israel och Gaza. Jag kommer inte på något bättre.

Alla är inte lika värda. 1 död kan vara värd mer än 10 liv. 10 barn kan offras för att få 1 terrorist dödad. Om man inte offrar de 10 barnen kommer den terroristen kanske döda 20 barn. Så kanske har man räddat 20 barn genom att döda 10.

Eller hur var det nu?

Det är svårt att inte ogilla Israel. Partierna vill spänna musklerna inför valet. Jag tycker det är konstigt hur man avhumaniserar vissa folkgrupper. Det är OK att offra palestinska civila för att komma åt Hamas. Nu har man dödat tre gånger så många civila än det finns medlemmar i Hamas. Man har även bombat minst två FN-konvojer. Hamas-ledares hem har blivit söndertrasade av israeliska bomber, och deras familjer utplånade. 

En Hamas-ledare befinner sig i ett hotell. I samma byggnad befinner sig en svensk familj. Är det rätt att bomba hotellet och döda familjen för att även eliminera Hamas-ledaren?

"Men vad ska de göra då?".
Jag orkar faktiskt knappt ens bry mig om det här. Jag fattar inte ens att det existerar en debatt angående Israels rätt att göra det. Jag är besviken på alla världsledare, samtidigt som det får mig att känna mig otrygg. Nu är jag en vit människa i ett västerländsk land tillhörande "rätt" religion, så ingen vågar utplåna mig.

Palestinier och irakier ses inte som riktiga människor av oss. De är som fattiga djur. Lever i primitiva byggnader med skruttiga kläder. De äger ingen Playstation 3. De kör inte Volvo. De tittar inte på Grey's Anatomy. Är det så att vi undermedvetet tycker deras liv är så skruttiga att det inte gör något om man dödar dem för att rädda liv som är mer lika våra egna?

Jag skulle tycka det var intressant att höra från någon som är för Israels handlingar.

Rolig bleunt!

Anna Lee säger (11:27):
förresten så ska jag klippa mig idag

Anna Lee säger (11:27):
men jag vet inte hur än

bleunt säger (11:29):
Hmm, med sax. Tycker jag.


Anna Lee säger (11:29):
;P

bleunt säger (11:31):
ROLIG!  


För att jag är dryg ibland

Lisen Fjellet säger (01:03):
Jag kollar på trailer till new moon


bleunt säger (01:04):
det är?

Lisen Fjellet säger (01:04):
Uppföljaren till twilight 


bleunt säger (01:05):
Var den filmen så bra?

Lisen Fjellet säger (01:06):
Filmen och filmen, böckerna är de bästa jag läst


bleunt säger (01:06):
Ah, okej. Det är en mormon som skrivit dem. Ingen kommentar.  

Lisen Fjellet säger (01:07):
Är stephenie meyer mormon?


bleunt säger (01:07):
Jepp. Det är vad jag läst.

Lisen Fjellet säger (01:07):
I don't really care


bleunt säger (01:07):
Jag skulle störa mig rejääält på det.

Lisen Fjellet säger (01:07):
Varför?

Lisen Fjellet säger (01:08):
Nej, säg inte, jag orkar inte ens prata med dig


Lisen Fjellet säger (01:08):
Blir irriterad


bleunt säger (01:08):
Vadå? 

Lisen Fjellet säger (01:09):
För att du är så konstig ibland.


Aftonbladet suger igen

Photobucket

Än en gång bevisar Aftonbladet att de är Sveriges kanske mest korkade dagstidning. Eller kvällsblaska. Vad ni än vill kalla det. Jag tycker det känns logiskt att det finns liv utomjordiskt liv nånstans i universum med tanke på hur stort det är och hur länge det existerat, det borde finnas någon liten bakterie eller alg nånstans. Men...

1) Ett UFO är inte lika med utomjordiskt liv.
2) Hur vet man om det man såg på himlen är oförklarligt?
3) Är inte UFO med rymdvarelser ombord något som faller inom "naturligt"?
4) Var är alternativet för oss som inte sett UFO, tror på liv i rymden men inte hoppas på att få se ett UFO?

Giraffer är lite kinky

När en pojkgiraff är intresserad av en flickgiraff gnider han sitt huvud mot hennes flickdelar. Det får flickgiraffen att kissa rakt på pojkgiraffens huvud. Pojkgiraffen smakar då på hennes kiss, och kan därmed avgöra om hon är mottaglig eller inte. Jag är ganska glad att jag slipper vara en giraff.

John Travolta dödade sin son?

John Travolta är scientolog. Scientologer är emot traditionell medicin. John Travoltas 17-årige son dog av ett epilepsianfall. John Travoltas son hade nog behövt lite traditionell medicin. Way to go, religion. Way to go.

http://livenews.com.au/articles/2009/01/05/Scientology_banned_my_epilepsy_meds_ex_Church_member_

http://www.whyaretheydead.net/room758.html

http://www.scientology-lies.com/faq/teachings/medical-drugs.html

http://www.lermanet.com/scientologynews/newtimes-toryB-92701.html

2008 års bästa spel

Min GOTY-lista ser nog lite annorlunda ut jämfört med andras. Jag har ofta en lite annan smak, väljer lite andra spel. Jag har till exempel haft noll intresse för Metal Gear Solid 4 och GTA IV i år. Och sen har vi ju alla spel som jag helt enkelt inte hann spela. Dead Space, Mirror's Edge, Fable II, Mega Man 9, Fallout 3 Gears of War 2, LittleBigPlanet och Braid. Av spelen jag hann med så gillade jag dessa mest:


1) Left 4 Dead
Årets roligaste och mest beroendeframkallande.
2) Professor Layton
Underbar grafik, underhållande pussel. Årets tredje bästa soundtrack.3) Mario Kart Wii
Lika kul som orättvist. Det är ju Mario Kart!
4) Advance Wars: Dark Conflict
Överträffar sina företrädare med story och djup.
5) World of Goo
08 blev de kluriga indiespelens år. Årets bästa soundtrack.6) Apollo Justice
Sista kapitlet är något av seriens smartaste.
7) de Blob
Årets näst bästa soundtrack och färggladaste mys.
8) Portal: Still Alive (DS)
Homebrew av Portal till DS - nästan lika bra som originalet!9) Ninja Gaiden: Dragon Sword
Snabba snygga strider, nu med stylus som det nya ninjavapnet.10) Zack & Wiki
Ett av många utmärkta pusselspel i år.
11) Trackmania Nations
Plattform + racing = SUCCESS!
12) Boom Blox
Spräng fram lösningar. Tillfredsställande på två sätt.13) N+
Klurigt och handsvettsframkallande plattformshoppande.14) Spore Creatures
Årets fjärde bästa soundtrack. Mysig atmosfär och strategiskt pysslande.15) Fire Emblem: Shadow Dragon
Strategi som tar det Advance Wars inte är lika bra på, och gör det bättre.16) Prince of Persia
Vackert plattformshoppande med en unik grafisk stil.17) Far Cry 2
Fritt utforskande. Utför uppdrag eller slappna av med lite zebrajakt.18) Final Fantasy IV
Jag älskar utmaningen, speciellt bossarna.
19) The World Ends With You
Trots stereotypa karaktärer lyckas Square/Enix skapa något originellt.20) No More Heroes
Signerat Suda 51, med allt vad det innebär. Blod nästa gång, tack!

RSS 2.0