Hamstergäsp


Att förlora oskulden

Oskulden är överskattad. Den är egentligen värdelös, på sätt och vis. Det är bara en nostalgisk rökridå som samhället byggt upp på gamla värderingar. Visst ska man göra det med någon man litar på och känner sig trygg med, men inte så mycket pga att det ska vara fint och vackert. Första gången är inte en riktig gång. Egentligen. Det är träning. Vad är skillnaden mellan första och fjortonde gången? Den fjortonde gången kommer förmodligen vara mycket bättre, speciellt för tjejer. Att första gången är speciell och vacker på ett sätt den fjortonde gången inte kan vara, är bara något som inbillas.

Vill man verkligen spara något, och ge det till någon speciell - spara då den sista gången.

Allt för många unga tjejer och killar bygger upp en romantiserad bild av hur första gången ska vara. När det sedan visar sig att första gången inte är så underbart vacker som alla sagt den ska vara, och personen man förlorade oskulden till inte var ens livskärlek - vad händer då? Allt för många går omkring och ser det som ett misstag att må dåligt över. 

Flickor som älskar Playboy

Allt för ofta ser jag unga flickor som bär Playboy-smycken. De har bilder av Playboy-loggan i sina bloggar/communities. De har kläder med Playboy-loggan. 15-åriga flickor idoliserar (ett ord?) Playboy som om det är en glorifierad prestation att klä av sig naken.

Missförstå mig inte, jag tycker varken porr eller Playboy är kvinnoförnedrande. Jag ser bara inte vad prestationen är. Jag ser inte varför dessa 15-åriga småflickor väljer att identifiera sig med och se upp till konceptet på det sätt de gör. Och det gäller inte bara Playboy. Varför gör vi Paris Hilton och Hugh Heffners flickvänner till idoler? När någon random kvinna som klätt av sig vann "Playmate of The Year" (som Max påpekat att det heter), satt hennes föräldrar och grät av lycka och stolthet. Varför?!

Nu känner jag att det här inlägget börjar spåra ur till något som kommer handla om varför dessa 15-åriga flickor vet vem Holly Madison är, men inte vem Emily Dickinson var. Tyck gärna att Playboy-kvinnorna är vackra och underhållande. Men för guds skull, gör dem inte till era idoler! Kräv lite substans, snälla! Ha lite högre ambitioner.

Men hur intellektuellt tömd är man om det bästa man kan hitta är Playboy?
Samtidigt frånsäger de sig titeln feminist - av helt fel skäl.


Photobucket

Flickan på bilden är 15 år gammal - och vill bli en Playboy Bunny.

Jag är inte rädd för glasbitar

Jag äter ofta kyckling. Flera gånger i veckan. Kyckling är nog det jag äter mest. Jag får inte nog. Men idag fanns ingen kyckling. Ingen alls. Eller ja, inte från Kronfågel i alla fall. Man har ju hittat glasbitar i deras kyckling. Jag blir lite ledsen när mina rutiner bryts sådär. Kan de inte bara tänka priset med 50% och låta oss som vågar ta risken?

Ännu ett dåligt skämt

Jag behöver egentligen inte glasögon. Det är mest bara för syns skull.

Haha! Ännu ett utmärkt skämt från min hjärna till era öron. Eller ögon, då.

Tack så JÄVLA mycket, kära läsare!

Igår somnade jag ungefär 05:00. Sån är jag. Väckarklockan hade ställts på 14:00. Sån är jag. Jag vaknade. Knäppte på datorn. Gick in i badrummet. Rakade, tvättade, klädde mig. Fixade lite frukost, eller lunch om du vill kalla det så. Lade mig framför datorn och tänkte att nu är klockan förmodligen 14:30, det tog nog en halvtimma i badrummet.

Japp, 27 minuter över. 27 minuter över... 15? What? Slängde mig på mobilen - 14:27. Sommartid! Googlade "sommartid 2009". Och mycket riktigt, "den 28:e mars är det dags". Jaha. Bara att ringa chefen och säga att jag kommer i morgon i stället. Hellre jobba heldag i morgon än bara 3 timmar idag.

Så ja, TACK så mycket, läsare. Tack för att ingen gav mig heads up! Hur kunde jag missa sommartid? Det har aldrig hänt mig förut. Aldrig. Ingen på Loading, ingen i nyheterna, ingen på MSN. Ingen varnade mig. TACK! -_-

Någon annan som föll offer för sommartiden idag?

Årets skönaste bild

Jag är bara tvungen att lägga upp den här. Det måste vara årets hittills skönaste bild.


Sverige Vs. Portugal

Hypen har varit total. Svenskarna förtrycker sina kollektiva idrottsminnen för att lyckas övertala sig själva att Sverige har något på planen att göra. Det är lite tragiskt. Vi är som det lilla loket som kunde, fast vi kan inte. Portugal kommer vinna med 2-0 eller 3-1. Självklart finns möjligheten att det blir 0-0 eller 1-1, men det tror jag inte. Sverige suger, och inser det aldrig. Vi lyckas med små bedrifter då och då, som förstoras upp och föder självförtroende omåttligt mycket.

Att folk bryr sig om sport är oftast svårt för mig att förstå.
Att folk tror Sverige har en chans att åstadkomma något inom fotboll är ännu svårare att inse.
Men jag måste beundra fansens anda, de tappar aldrig modet.

Men OM Sverige vinner vill jag att kameror zoomar in på Ronaldo, så jag får se honom gråta. Är det bara jag, eller gråter den pojken alltid? Jag älskar Nistelrooy för att han mobbade honom. Och jag älskar Grekland när de fick honom att storgråta efter EM-finalen. :) Cry baby.

PS.

Portugiserna blev chockade när de fick veta att Henke haft en kort karriär i innebandy. "Det skulle aldrig accepteras i Portugal". Ja, men lilla vän, här tar vi inte sporten på samma fåniga allvar som ni gör där nere.

Hederssjälvmord

Man får fängelse om man utför hedersmord. Därför övertalar man sina döttrar att begå självmord i stället. Hederssjälvmord. Jag tycker det är synd när sånt här får överdrivet mycket publicitet, och förvränger människors syn på Islam. Missförstå mig inte, det är en hemsk religion. Precis som alla religioner. Men det gäller att vara emot en religion på riktiga grunder, inom rimlig proportion i förhållande till hur utbrett problemet är.

Ändå lägger jag upp det här. För det är ett av många fel med vad som drivs av religion idag. Och alla som vill säga att det är kulturellt och inte religiöst, är välkomna. Det försvaret frånsäger religionen allt ansvar. Omskärelser, hedersmord och självmordsbombning stammar från religionen - och blir en del av kulturen.  


 

De 10 bästa spellåtarna! (10 - 6)

Regeln är att musikstycket måste ha skrivits speciellt för spelet i fråga. Därför elimineras tyvärr Fallout 3, som annars skulle ha en garanterad plats på listan. Jag försökt hålla mig till ett stycke per spelserie, om listan översvämmades an Zelda och Final Fantasy skulle den inte vara speciellt spännande eller originell.

Du som inte spelar själv - hittar du något som du gillar?

10. Donkey Kong Country 2
Bästa Donkey Kong Country-låten, i det bästa Donkey Kong Country-spelet!
09. Killer Instinct
Killer Instinct var både bättre och hårdare än Mortal Kombat.
Och hårdrock är bättre och hårdare än techno.
08. Loco Roco
Nonsens. Absolut nonsens.
Ett tal av Fred Phelps på helium har aldrig låtit så bra.
07. de Blob
de Blob är Hugh Heffner anno 1965.
Han målar världen med färgen cool, medan backupsångerskorna sprudlar fram ”whaaow” för varje klick.
06. Wario Ware: Smooth Moves
Miljoner små lyckliga regnbågsfärgare endorfiner dansar omkring med tomtebloss i min hjärna!
Laaaaa lalala lalala lala lala la-la laaaa!!!

 

Fjäsk för politiker

Cenk - programledare för The Young Turks. I ett klipp från januari 2008 bashar han politikern Ron Paul totalt. Cenk kallar honom en total idiot och rackar ner på hans åsikter om både svarta såväl som homosexuella. Det klippet ser ni här:Igår kom Ron Paul (The Total Idiot) som gäst på showen, och plötsligt är Cenk hur fjäskig som helst. Kolla introt och avslutningen för att se vad jag menar:

 

Cenk konfronterade honom aldrig angående vad han suttit och kallat Ron en total idiot för. Och då är Cenk någon som kritiserar hur journalister fjäskar för politiker för att få dem tillbaka till sin show.

Om man inte fjäskar och ställer lagom snälla frågor kommer politiker bojkotta ens program. 

Säljakt

Nu inleds säljaktssäsongen i Kanada. Och folk börjar än en gång gnälla. Varför?
Är det för att sälarna är söta? Försvarslösa? För att man använder klubba?

Vad gör att just säljakt är så avskytt?

Hur gulligt ett djur är spelar tyvärr alldeles för stor roll. Ingen opponerar sig så här mot älgjakt. Att älgar inte är söta tror jag inte är någon tillfällighet. En älg har lika liten chans att upptäcka och fly jägaren som en säl har chans att hinna glida ner i vattnet. Båda är ungefär lika körda. En gris på ett slakteri är mer körd än både älgarna och sälarna. En älg kan ta flera minuter - ibland timmar - innan skottskadan fäller den. Sälar som klubbas dör snabbare och en klubba är mer pricksäker.

Så varför blir det så starka åsikter kring just säljakt?
Dags att bestämma sig för om det är OK eller fel att döda djur för mat och material.
Ni kan inte välja och bestämma mellan olika djur och metoder.

Vanliga namn är tråkiga

Många unga människor skaffar barn nu. Unga människor tycker konventionella namn som Lars, Anna och Robin är tråkiga. Därför ser man fler och fler barn med "originella" namn. Men eftersom alla dessa föräldrar som vill döpa sina barn till något originellt, döper dem till samma sak, så går planen i baklås. Nu heter en stor del av ungarna antingen Ängla, Saga eller Tindra. Det är ungefär så originella de förmår att vara.

Det är ungefär som att tatuera tassavtryck på höften eller brösten. Det var originellt för några år sedan - inte nu. Men föräldrarna får A for effort, i alla fall. Jag tycker det behövs fler originella namn. Och då menar jag originella på riktigt. Jag förstår inte hur man kan låta sig begränsas efter en viss lista. Ni som döper era unga till vanliga namn som Andreas, Malin eller Tommy - har ni ingen fantasi?! Eller bryr ni er bara inte?

Tänk på konceptet att ha en lista över alternativ. Det är SÅ opersonligt.
Våra hamstrar heter Midna och Hylia. Om vi kan ge hamstrar mer originella och genomtänkta namn än ni ger era egna barn, då är något ganska fel.

Jag bevisar Guds existens med majs

För ett par veckor sedan kom jag att tänka på majskolvar. Jag minns inte varför, men vi pratade lite om hur sällan man äter majskolvar med smör på. Jag har inte ätit det på flera år. Det är liksom inte mat man äter ofta eller tänker på att det finns. Jag har nog bara ätit det 2-3 gånger i mitt liv. Men vi pratade lite om att vi borde äta majskolvar någon gång, fast Gabriella sa att hon inte gillar majs speciellt mycket.

Nästa dag låg det en euroshopperpåse med tre majskolvar utanför trapphusporten. I snön.
Gud hörde att jag ville äta majskolvar med smör, och skickade påsen. Jag borde ha fotat.

Helt sann historia. Vi pratade om majs en kväll, och nästa dag låg det majs utanför porten.

Vila i frid

Att dö är inte att "vila". Man är död. Det är något helt totalt annat än "vila". Skippa barnspråket och våga konfrontera döden utan att sockra konceptet med trygga och välbekanta termer som bara har med liv att göra - inte död. Jag vet att det tröstar, men känner du verkligen att döden gör livet så meningslöst att du behöver den trösten?

Offentlig ursäkt till Resident Evil 5

Att lägga upp klipp av sig själv på internet är läskigt. Jag är lite modig.
Om jag nånsin gör det igen är en bra fråga. Jag gillar inte hur jag gör mig på film.

Vi får se.


Deborah, 13 - konservativt kristen flicka

En ganska intressant dokumentär om en helt isolerad flicka som indoktrineras av sina föräldrar.

Del 1
Del 2
Del 3
Del 4
Del 5
Del 6

1) Att hon inte vet vilka Victoria Beckham och Britney Spears är ser jag inte  nödvändigtvis som något negativt.

2) Bara jag som tror hennes äldsta bror är jättegay?

3) Jag älskar att de tolkar bibeln strikt och bokstavligt, och inte bara plockar och väljer så som de anser passar.

4) Hon frågar ”do you consider yourself to be a good person”.
 Varför svarar ingen ”by the standards of..?”?

6) Jag skrattade sönder när hennes bror förklarade att ”I’m not gonna dance to this song, because I don’agree with it”. Låten som spelades? I Kissed a Girl And I Liked It. Haha! 


Vinn Resident Evil 5!

Tävla här! :)
Årets hittills bästa spel enligt mig.

Elfte september-konspirationer

Jag ligger och är uttråkad, och bestämmer mig för att läsa och se dokumentärer om 9/11-konspirationer. Jag tittade på och granskade allt jag kunde komma över för ungefär 4 år sedan, och tänkte att något nytt kanske kommit upp. Men det är samma saker nu som förut, och jag är fortfarande långt från övertygad eftersom jag kommer på möjliga förklaringar för allt som sägs.

Jag vet att The Amazing Atheist håller på med en debunk-video angående konspirationsteorierna, och när han väl gör det kommer jag såklart lägga upp den här. Jag vet att EN av mina läsare verkar stensäker på att attacken var planerad av den amerikanska regeringen.

Jag tänker fortsätta att granska, syna och kritisera konspirationsteoriernas stöttepelare lite då och då. Jag tänker inte skriva några långa texter, jag tänker inte föra argument, jag tänker inte göra research och jag tänker inte inleda diskussioner. Jag tänker endast komma med möjliga alternativ som följer "Ockhams rakkniv".

Här är mitt första bidrag:
Många dokumentärer och texter påpekar att tornen i New York skulle vara världens första och enda skyskrapor att kollapsa pga eld. Man påpekar att många olika skyskrapor världen över brunnit i flera timmar och ibland dagar utan att kollapsa. Frågan de däremot glömmer ställa är; flög några boeing 747:or in i de byggnaderna också? För ett big ass flygplan som kraschar in från sidan är liksom något man kanske borde ta med i beräkning när det kommer till hur byggnaden står sig.

Nästa inlägg om ämnet kommer när det kommer. Jag har många såna här frågeställning och eventuella förklaringar, men tycker inte det är tillräckligt intressant för att spamma bloggen med långa inlägg. Det överlåter jag till The Amazing Atheist. :)


 

Olagligt att mata hemlösa

I vissa amerikanska stater - till exempel delar av Californien, Nevada och Florida - är det olagligt att ge mat till hemlösa. Det är förbjudet att göra det bekvämt för dem, för då kommer de aldrig rycka upp sig. Det är lite lustigt hur Sverige som är ett av världens minst religiösa länder, har bättre sociala skyddsnät och tar hand om varandra bättre än västvärldens mest kristna nation.

Det är något alla som påstår att vår moral kommer från religionernas regler borde fundera över.

USA tar steg framåt?

Trots att USA fortfarande är det mest religiösa landet i väst, gör de tydligen framsteg.
Jag har dock två saker att säga angående klippet:

1) Kvinnan säger, "a rise in the numer of people who choose non-belief". Men är ateism verkligen något man väljer? Är kristendom verkligen något man väljer? Knappast, skulle jag säga. Speciellt inte när det gäller ateism.

2) Är det bara jag som inte fattar vad hon menar under de sista 30 sekunderna? Vad babblar hon om? Förklara göra för mig om du förstår, för jag hänger inte alls med. Är det en bortförklaring? Ett försvar? Vad är anledningen hon ger och i vilket syfte nämner hon det?


Världens sämsta död?

Jag brukar inte skriva om sånt här, men jag kan inte låta bli.
Jag har tidigare skrivit om ett dåligt sätt att dö på.

Hon tackar nej till hjälm. Okej. Det kanske jag ockå hade gjort.
Men hon dör i nybörjarbacken. Om man är så dålig på skidor att man dör i nybörjarbacken där barn åker pulka, borde man kanske tacka ja till hjälmen. Just a thought. Det är i alla fall ett av de sämsta sätt att dö på jag nånsin hört - ramla i nybörjarbacken. Inte ett dugg awesome.

Ett rasistiskt skämt

Michelle Obama har påbörjat bygget av en trädgård för odling av frukt och grönsaker.
Jag antar att det självklart kommer odlas främst vattenmeloner.

Oh, no he didn't! :D

Sanningen om regnbågar

Stephen Colbert sa något kul i gårdagens program.

"Rainbows are just God's way of frowning at gay people."

http://catniptoys.com/Merchant2/graphics/rainbow.jpg

Vi är så jävla lata

Earth Hour.

Jag vet inte, är lampor verkligen ett så stort problem? Det känns lite som när Vlogbrothers (som jag gillar) ber sin publik att tända ett ljus för Rwanda. Ett ljus? Och vad ska det göra för nytta? Visa stöd? Hur många surfar på YouTube i Rwanda?

Jag hade mycket hellre sett en dag då alla åker buss, och ingen startar sin bil.
Eller en dag då ingen köper eller äter köttprodukter.

Men, oj... Vänta, det skulle ju innebära någon form av uppoffring.
Okej, vi kör på att släcka lampor i en timme i stället. Lata jävlar.Jag är en bra kamrat

Alla som känner mig vet att jag inte är speciellt social.
Därför är just det här ganska roligt.

Jag är någon som inte inleder kontakt med någon. Jag pratar inte med någon såvida den personen inte börjar prata med mig. Det är så jag är. Jag är en tyst, osocial, skygg ensamvarg som säkert uppfattas som antingen blyg eller dryg. Om man röstade om vem som är troligast att ha kidnappade barn i källaren om 30 år skulle jag nog vinna.

Jag tror alla i rummet log lite när chefen läste upp "god kamratskap".


Photobucket

Obama hos Jay Leno

Igår var Obama hos Jay Leno. Aftonbladet talar om att avsnittet sänds på Kanal 9 om en vecka. Och det är misstaget man gör inom TV. Tänker jag vänta en vecka innan jag får ta del av intervjun? Nej. Tänker jag ladda hem det nu och se det redan idag? Ja. Precis som jag ser på The Daily Show på deras hemsida en vecka innan det sänds här.

Skärpning. Både svensk och amerikansk TV måste gå ihop om de vill att folk ska titta på deras program när de sänds i stället för att bara ladda hem.. Dags att skärpa och anpassa sig. Vi tänker inte vänta en vecka längre. Det gäller alla program.

Varnad av Lunarstorm!

Jag har skrivit "Är jag en pedofil?" på klotterplanket på Lunarstorm för att promota min blogg.

Note to self:
Hinta inte allmänt att du kanske är en pedofil. Folk tar det på allvar och anmäler dig.


Photobucket

Jag förtjänar evig tortyr

Hypotetiskt diskussion mellan mig och någon troende.
Man kan ha samma konversation med någon anhängare av till exempel Islam också.Är Jesus enda vägen till frälsning som bibeln säger?

Ja, bibeln säger det.

Så om Jesus inte räddar min själ...

Då hamnar du i helvetet.

Tycker du jag förtjänar att hamna där?

Njäe.

Men du är OK med att din gud skickar dig mig?

Nja.

Om du svarar Ja, då är du elak. Svarar du Nej ifrågasätter du din gud.
Jag kan ju bara gissa vad som händer alla som tror på andra gudar.

Delfiner är konstnärer?

Aftonbladet menar att delfiner skapar konst.

Men är det verkligen konst? Är det inte syfte, budskap och vad man vill förmedla som gör konst till konst? Att det är imponerande och en relativt avancerad form av skapande håller jag med om. Men när det bara är på lek, är det konst? Är det bevisat att bubblorna är en uttrycksform? Jag tvivlar.

Om delfinerna gör det för att det är kul, och de leker - är det då konst när en berusad man skriver sitt namn i snön med urin för att det är kul och han leker?

Åldersskillnad Vs. Homosexualitet

Igår frågade man på Lunarstorm: "Hur stor åldersskillnad är ok i ett förhållande?"

Innan vi går vi analyserar resultaten vill jag bara reflektera angående frågan. Det frågas alltså vad som är OK, alltså vad som är acceptabelt. Och det handlar om ett förhållande, inte ditt eget förhållande. Vad som inte är socialt tillåtet, vad de flesta av oss fördömer. Vad de flesta av oss inte vill ska existera i vårt samhälle. Det handlar allstå om vad som helt enkelt inte är OK. Det handlar om vad svenska folket tycker är fel.

Över 20 000 personer (mest ungdomar men även några runt 30 år) röstade. Och resultatet är tråkigt.
Sammanlagt tycker inte ens var tionde person i undersökningen att för stor åldersskillnad är OK. Över 10 års skillnad är något de flesta tycker är fel.

I min egen åldersgrupp - 19 till 24 - tycker endast 8% att ålder inte spelar roll.

Är vi verkligen så tråkiga? Är vi verkligen så ivriga att döma andra? Tycker verkligen 9 av 10 personer att ett förhållande mellan en 20-åring och en 40-åring är fel? Hur skulle de siffrorna stå sig om vi jämförde med hur många som tycker homosexualitet är fel? Jag tror inte 90% av alla svenskar tycker homosexualitet är fel.

Om du som läser det här inte tycker åldersskillnad på 10, 20 eller 30 år är OK, men samtidigt inte har några problem med homosexualitet - hur förklarar du det? Och kom ihåg, att frågan inte specifierade några ålderskombinationer. Det handlade inte specifikt om 13-åriga flickor med 63-åriga män etc. Det fanns ett "det beror på"-alternativ, som fick ungefär 27% av rösterna. Men egentligen frågar det om åldersskillnad rent generellt, alltså mellan ALLA åldrar.

Varför är åldersskillnad så oaccepterat?

Jag är en pedofil? :(

Amerikanska abc17 News knyter samman Animal Crossing: City Folk med pedofili. Man avslöjar att spelet används för att komma i kontakt med barn, och manar föräldrar att hålla ögon och öron öppna. Abc17 News har självklart testat spelet, och menar att "karaktären vi stötte på kan ha varit den man som polisen i Kalifornien varnar om".

Andy Anderson från Mid-Missouri Internet Crimes Task Force säger att "det finns ingen anledning att en vuxen ska ha det här spelet".

Anderson fortsätter med att påpeka att "vuxna som spelar Animal Crossing och liknande spel, gör det förmodligen av helt fel skäl".

Tack och lov anslutar han med att påpeka att det här inte är något föräldrar ska vara paranoida över, men medvetna.

Jag älskar Animal Crossing och även Mario Kart Wii, och har spelat det massor.
Borde jag konfrontera mig själv?    

En efterbliven utter

The Watchmen var bra. 4/5, ger jag den nog. Jag visste att det skulle finnas någon att störa sig på. Den här gången var det en efterbliven utter bakom oss. En kille som satt och skrattade som en lobotomerad säl varenda gång något hände, vare sig det var kul eller inte.

En kille fick armarna avsågade - "HÖHÖHÖHÖ".
En gubbe blev skjuten i huvudet - "HÖHÖHÖHÖ".
Dr.Manhattan jämförde världens smartaste man med världens smartaste myra - "HÖHÖHÖHÖ".

Och så vidare. Ett så jävla korkat skratt från en uppenbarligen extremt lättroad idiot. Jag vågar inte tänka på hur det skulle varit om det faktiskt var en komedi. Men han lyckades inte sabba bioupplevelsen, bara göra den aningen mindre angenäm.
Han var liksom som en liten bieffekt, underhållande i sig. Han skrattade åt allt utom den blåa snoppen, så lite cred ändå.


http://weblogs.variety.com/photos/uncategorized/2008/07/17/watchmen_trailer.jpg

Dr.Manhattan var klart coolast. Rorschach var typ en Seth Green gone badass.

Jag gillar inte bio

Nu ska vi iväg och se The Watchmen. Och gud NÅDE den som vågar sitta och förstöra filmen för mig, så som någon alltid lyckas göra. Det är alltid som som jag stör mig på, som besudlar min bioupplevelse.

Gud nåde den som vågar sitta och förstöra filmen genom att sitta och fnissa åt Dr.Manhattans blåa penis. Eller bara sitter och inte håller käften. Om någon stör filmen vill jag ha min biljett tillbaka.

 


Glenn Beck

På senaste tiden har en ny stjärna tänts på Fox News nattsvarta himmel.
Hans namn är Glenn Beck, och han är mentalt instabil. Ni måste kolla.
Antingen är han en dålig skådespelare, eller så är han helt enkelt inte frisk.För er som inte orkar titta på hela klippet (vilket ni borde) - spola fram till 07:50. Men snälla, se hela klippet. Det är inte första gången han gör det. Vad ÄR det med den här mannen?!

Tack till er som hatar mig

Photobucket

334 sidvisningar på en dag. Det är dubbelt så många än vad det brukar ligga på.
Har en lastbilschaufför något med saken att göra? Har en 17-årig mamma något med saken att göra? Borde jag tacka dem för uppmärksamheten? Kanske. Tack för att ni talade om för era vänner att komma hit och hålla med er i kampen mot elaka bleunt! :) Fortsätt gärna.

 

Avslappnande spikmatta

Är det en artikel eller en reklamannons?

Det är andra gången på en vecka som jag läser om den där mattan. Och ingen av gångerna står det något om blindtest för att eliminera placeboeffekten. Och folk går på det, godtrogna och helt utan en gnutta skepsis. Jag önskar människor var mer skeptiska, att de tänkte mer. Men nej, och då kan man lura dem på pengar.

Någon som vet om några tester gjorts?
Meningen "precis som vid akupunktur tros spikarnas tryck ge ett rus av endorfiner" får mig att misstänka att inga riktiga tester utförts. Finns det inget i konsumentskyddslagen mot sånt här bluffmakeri?

Alltså, vid sidan av reklamartikeln (för det är fan reklam) skriver man att "trycket från spikarna mot ryggen gör att kroppen utsöndrar endorfiner". Hur ska ni ha det? Tror man att det funkar så, eller funkar det verkligen så?

Något äckligt på mitt ben (bild)

Häromdagen upptäckte Gabriella något äckligt på mitt ben.
Jag minns att jag gjorde illa mig någon gång för över en vecka sedan, men jag minns inte exakt var jag befann mig när det hände. Jag är ganska säker på att det skedde när jag var i Kumla och hälsade på Danne och Anna. Jag tror jag slog i benet i gästsängen eller datorstolen, men minns faktiskt inte riktigt. Kanske hände det på en buss, jag minns kanske att jag gjorde illa mig på en buss...

Jag bet ihop och tänkte "aj jävlar", men tänkte inte mer på det då.
En vecka senare, när det upptäcktes, ser det ut såhär:
 
Photobucket

Så HUR såg det ut för en vecka sedan när det var färskt?! O_O

Alkohol. Vapen. Och skräpmat.

Under den ekonomiska krisen har McDonald's i USA ökat sin vinst markant.
Alkoholkonsumtionen har även den ökat, med hela 25% under de senaste månaderna.

Och enligt Wayne LaPierre (chef för NRA - National Rifle Association): "In one of the worst economies of our lifetimes, gun sales are the highest on record in this country". Och när han säger det applåderar alla NRA-medlemmar i lokalen.

Så nu är amerikaner fattiga, tjocka, fulla och beväpnade. Hmm...


Photobucket
Från The Daily Show

Lastbilskörkort


Smiley85Girl F23 från Karlstad Idag 23:39
klarade lastbils körkort i dag så glad
Okej. Umm. En liten fråga: Är det bara jag som inte känner mig så trygg av slutsatsen att det tydligen är enklare att ta ett lastbilskörkort än det är att lära sig stava till lastbilskörkort? Jag tror jag tänker akta mig lite extra för lastbilar.

Kasta sko mot Bush - 3 års fängelse

Minns ni killen som kastade sina skor mot Bush?
Han är nu dömd till 3 års fängelse. För... Umm... Ja, för vad, egentligen?


Djurpäls VS. Djurkött

Det är lite rabalder kring en film från PETA, med flådda djur som vill ha sina skinn tillbaka. En krokodil (med Pinks röst) och en kanin (Ricky Gervais). Nu vet jag inte om Pink och Ricky är vegetarianer, men 60% av svenska folket skulle enligt Aftonbladets omröstning aldrig bära päls. Och jag vet att 60% av Sveriges befolkning inte är vegetarianer.

Så vad är skillnaden mellan att bära päls och äta kött? Även jag tycker pälsbärande är mer oetiskt än att äta kött, men jag kan inte förklara det. Det är ju samma sak. Så jag måste erkänna för mig själv att jag är lika hemsk som alla som bär päls.

Och om alla dessa kändisar bara tar och tänker till lite kommer de nog dra samma slutsats.Rädda bögarna

Som en liten fortsättning på mitt inlägg om kristnas ansvar att rädda homosexuella från helvetet:

Låt oss säga att vi vet att den kristna guden existerar, och det finns en himmel och ett helvete. Det är bevisat. Rent hypotetiskt. For the sake of argument, liksom. Och vi vet att homosexuella hamnar i helvetet om de agerar ut sina homosexuella lustar.

Låt oss säga att du har ett syskon eller en nära vän som är homosexuell. Skulle du inte hjälpa det syskonet eller den vännen att fly undan helvetet?


Det är den här situationen de befinner sig i, de som är övertygade om guds existens.

Stöder Piratpartiet - sparkas

Efter en riktigt bra chatt sparkas Piratpartiets Jonas Bergling, just på grund av den chattsessionen och hans politiska åsikter. Det är EDB Business Partner som körde över de lokala cheferna och krävde Jonas avsked. Just nu pumpas dålig PR från pressen, och vi får se hur det går.

Jag tycker förresten ni ska ta och läsa igenom chatten.
Det är några väldigt intressanta saker där.
Till exempel:


Miaa:
Hej kan man åka fast om man laddar hem serier ifrån nätet men som redan gått på tv i Usa men inte i Sverige?

Svar:
Ja. Men alla gör det ändå eftersom de inte vill vänta. Produktionsbolagen och TV-kanalerna måste lära sig samarbeta och utnyttja den nya tekniken för samtidig världspremiär av ALLA serier, då finns inte så stor anledning kvar att ladda ner istället för att se dem på TV.


Kristnas ansvar att rädda oss

Tidigare skrev jag ett inlägg angående kristnas ansvar att försöka konvertera oss som inte tror. Om en person verkligen tror att alla som inte accepterar Jesus som sin personliga frälsare döms till evigt lidande, har ett ansvar enligt den tron att rädda oss. Jag drog en analogi från Penn Jillette som jämförde det med skyldigheten att knuffa någon åt sidan om man är helt övertygad om att en lastbil rusar mot personen.

Jag kunde se hans poäng. Men efter att ha tänkt på saken har jag börjat se brister. Ta till exempel homosexuella. Självmordsstatistiken är mycket högre bland homosexuella ungdomar, speciellt i USA. Det finns kristna institutioner som specialicerat sig på att bota och därmed rädda homosexuella.

Är det något vi bör acceptera för att kristna har en skyldighet att rädda oss från en synd som de är övertygade kommer få oss att brinna i helvetet för? Att motverka att homosexuella accepterar och lär sig leva med vilka de är. Den här mentaliteten har orsakat många självmord. Och det får mig att fundera över var gränsen dras.

När är det OK för kristna att försöka rädda oss från synder, och när är det inte OK? Förutsatt att vi utgår från tanken att det är deras skyldighet som medmänniskor att knuffa oss åt sidan när de är övertygade om att lastbilen rusar mot oss.

Knarka hamster

Jag är inte allergisk mot något. Men efter att ha tryckt en hamster tätt mot näsborrarna och dragit in 10-15 djupa andetag svider det faktiskt i min näsa. Så gör inte så, oavsett hur gott hamstern luktar. Sluta efter fem djupa andetag, och ställ sedan ifrån dig hamstern.

Nakenbilder av Alyx :(

Inatt slutförde jag Half-Life 2. Sedan påbörjade jag genast Episode 1. När Dog grävde fram mig sprudlade Alyx av lycka. Med ett överlyckligt, kusligt mänskligt kroppsspråk och ett leende som lyste upp hela vardagsrummet slängde hon sig om min hals.
Det pirrade lite i magen, kanske mest för att ingen spelkaraktär nånsin känts så mänsklig. Och jag insåg att jag kanske har en liten crush på polygoner, texturer och en främmande kvinnas röst. Och det är sånt man ska erkänna i blogginlägg, för pinsamheter är underhållande.

Tillsammans med Midna och Jade, är Alyx en av spelvärldens mest älskvärda kvinnliga karaktärer. De är precis vad jag efterlyser mer av i vår översexuella underhållningsform, där män måste ha muskler och kvinnor blottade kroppar.

Så jag blir lite arg när jag googlar hennes namn och nakenbilder av henne poppar upp. Lite som att snubbla över nakenbilder av sin flickvän, eller se sin hemliga förälskelse med en annan. Om en spelkvinna inte är avklädd tar vi på oss ansvaret att klä av henne.

Låt bli min Alyx!


Tuffa, bruna flickor är min smak.

Grattis för ojämställdheten!

Igår var det internationella kvinnodagen, fick jag nyss veta lite såhär för sent. Men det är ändå inget jag bryr mig om. Det är en ganska fånig dag, och jag ser inte vad den gör för nytta.

Men alla ni som sa "grattis" till kvinnor igår - ni har verkligen missuppfattat hela grejen.
Det är inte som mors dag. Att säga grattis till kvinnor på internationella kvinnodagen är lite som att säga grattis till HIV-smittade på internationella AIDS-dagen. Dagen finns för att ojämställdhet är ett problem som ska uppmärksammas (dum idé dock), inte för att säga grattis och dela ut rosor på stan.

Monkey overload!

Jag tittade på Daily Show. Jon Stewart pratade om apor.
Då loggade Nax in. Han hade en apa som bild på MSN. Apor!!


bleunt säger:
Monkey overload!

bleunt säger:
My monitor has a maximum monkey limit of 3, close call.

Nax.dk säger:
rofl


Photobucket

Stephen Colbert Vs. Scientologerna

NASA ska döpa en liten... kapsel, eller något. Node 3.
Och allmänheten får rösta på vad de vill döpa den till.

Från början ledde Xenu - en karaktär från Scientologin.
Men! Nu har Stephen Colbert startat en kampanj för att besegra scientologerna.
Gå hit och skriv in Colbert som eget förslag på vad du vill rymdkapseln ska heta.

För Colbert är mycket coolare än någon rymdvarelse som Tom Cruise, Jason Lee och John Travolta tror på.

Incest - Najs eller bajs?

Jag vet inte om jag skrivit om det här förut. Skulle inte så gott som 100% av alla män svara Nej om man frågade om de tycker incest är OK?

Fråga sedan samma man om lesbiskt tvillingsex är hett.
Aaah? Eeeh? Yeeah? Just det. ;)

Alkoholpåverkad är ingen ålder!

Den naiva uppfattningen att kärlek är det enda som behövs.
Det naiva okunnandet som inte inser att vår samhällsstruktur begränsar, med ålder som kategorisering.
 
Nu ska jag släppa det här. Lycka till, alla barn till unga mammor där ute.
Och lycka till, alla föräldrar till de unga mammorna.

Ett mail jag skickade till Lunarstorm:

Fredagen den 6:e mars publicerades en text på Lunarstorm, där författaren menade att mamma inte är en ålder. Hela texten glorifierade tonårsgraviditet, och den 17-åriga mamman menade att ålder inte betyder att unga flickor är mindre redo än vissa äldre kvinnor inför att skaffa barn.


Är det verkligen lämpligt att publicera en text med det budskapet på en ungdomssajt där många av användarna är flickor från åldrarna 13-17 år?

 


MvH,

Tommy Håkansson


Perversa män i Gävle

That's how we roll in Gävle, baby!
Pryda slynor ska lära sig hyffs, av med kläderna skitunge! Annars jävlar!

Gävle style!
Haha, vilken tragisk man. Kom igen, liksom. Du fångar fler flugor med socker.

Att skämta och tragedier

Jag är en av dem som tycker det är OK att skämta om allt. De enda gränserna jag har handlar om inför Vem man skämtar. Till exempel, om en mamma förlorat sitt barn är det inte god ton att dra ett skämt om döda foster för henne.

Däremot anser jag det vara OK att skämta om döda foster, utvecklingsstörda, bögar, svältande barn, våldtäkter, religion, förintelsen, döda människor och andra tragiska incidenter. Tyvärr håller vissa högre krav på politiskt korrekthet. Det är dessa personer som till exempel tycker Retarded Policeman (där en kille med downs syndrom spelar en utvecklingsstörd polis). Man tycker det är fel att skratta åt hans tillstånd. Jag tycker det är helt rätt, och det är faktiskt fel att ignorera honom endast pga hans tillstånd. DET är den riktiga diskrimineringen.

Nyligen såg jag det här klippet. Det handlar om ett par svarta idrottsmän som försvunnit till havs. Jag droppade en skämtsam och rasistisk kommentar om hur "this is why black people don't go camping". Och folk reagerade starkt. Delvs för att det var rasstereotypt, dels för att det var angående en färsk tragedi (som om lite tid gör det mer OK att skämta).

Vad man dock inte reagerar på är hur radioprogrammet (The Young Turks) och många andra nyhetskanaler tjänar pengar på den här tragedin genom att rapportera den som underhållning. För det är precis vad som görs. Det finns inget riktigt nyhetsvärde i såna här rapporter. Det handlar bara om att underhålla och få tittar- och lyssnarsiffror.

Så vad är värst - att skämta och en tragedi eller att tjäna pengar på en tragedi? Och varför är vi så avtrubbade att vi anser det vara helt OK att Aftonbladet snaskar och gottar sig i tragiska fall som Engla och nu senast försvunne Jimmie?
He's the retarded policeman! (med sina riktiga föräldrar)

Läskig robot v.2

Minns ni det här inlägget?

Det roligaste jag sett hittills under 2009! :)

Mamma är ingen ålder

Mamma är ingen ålder. Det är unga mammors nya slagord.
Vad talar för att en 30-åring är bättre mamma än en 16-åring?

Och det här tyckte Lunarstorm (väldans mycket om Lunar i min blogg nu...) var en bra sak att publicera på en sajt där många unga flickor vistas:

Photobucket

Mamma är ingen ålder, skanderar de gravida flickorna medan de går första året på gymnasiet. Men så slipper de ju ta hand om barnet också. Flickan kan för tusan inte ens skriva korrekt! Jag vet inte ens vad jag ska säga. Problemet med 16-åringar är att alla tror de är så mogna.

Jag vill se den 16-åring som både kan skaffa gymnasieutbildning samtidigt som hon tar hand om sitt barn. Klarar du inte det ska du inte komma och säga hur mogen och redo du är för barn, om du måste låta andra ta hand om unge, jobb och pengar åt dig.

Nu ska jag ut och göra en 12-åring gravid.

USA härmar Sverige?

Just nu pratas det om att USA ska lösa bankkrisen på samma sätt som Sverige läste sin kris under 90-talet - genom att köpa upp och nationalisera bankerna, och sedan sälja tillbaka till den privata sektorn när de är på fötter igen.

När jag kollade på torsdagens avsnitt av The Colbert Report ser jag detta:
Spola fram till 06:15 in i programmet.

Lunarstorms fortsatta förfall! >:)

JA! Äntligen! Eller vänta, vem fan är han? Är han ens en b-kändis? Praktikant?! Haha!
Stackars Lunarstorm, får inga riktiga kändisar längre.

Jag minns när de hade artister som Kent.
Nu har de Abavem, praktikanten. Nej, nu får jag sluta med alla substanslösa inlägg. :p

Photobucket

SPÖKEXTRA

Aftonbladet. Vad är deras problem?
Svenska folket. Vad är deras problem?
Jag vet inte om jag ska gråta över att de verkligen skriver att det är övernaturliga fenomen, eller om jag bara ska vara glad över att de i alla fall sätter ordet spökar inom citationstecken.

Så länge människor inte kan vetenskap och hur fantastisk världen är utan påhittade saker, kommer de underhållas av påhittade saker för att de är lättillgängliga och lätta att förstå. Och media säljer myten. En enda stor, fet facepalm på det hela.   

Photobucket

bleunt äger!

Månadens säljare! Månadens säljare! Woohoo! Månadens säljare är jaaag!
Haha. Frukta mig, om jag ringer dig är chansen stor att jag pratar omkull dig.

Skrytblogg slut.

Ljudböcker! <3

Ända sedan jag laddade hem Orwells 1984 och Kafkas Slottet förra året, har jag älskat ljudböcker. Jag läser ganska långsamt, och pga mitt lite trasiga öra får jag ganska lätt huvudvärk. Så ljudböcker är perfekta att stoppa in i mp3-spelaren medan jag bussar och vandrar omkring hit och dit. Jag älskar det!Och här kommer några tips på intressanta ljudböcker jag avverkat det senaste året:

*Richard Dawkins - The God Delusion. (Utmärkt grund att börja med.)

*Sam Harris - End of Faith.

*Sam Harris - Letter to a Christian Nation.

*Christoffer Hitchens - God is Not Great.

*Christoffer Hitchens - The Portable Atheist. (Lite för avancerad för min nivå.)

*Stephen Colbert - I Am America And So Can You. (Riktigt rolig.)

*Julia Sweeney - Letting Go of God (Också riktigt rolig.)

*Charles Darwin - The Origin of Species (zzZZzz säger jag bara, faktiskt.)Har du några tips på böcker du tror jag skulle gilla?
Något du tycker jag borde läsa? Det behöver inte vara om religion och ateism. Det kan vara vetenskap. Psykologi. Biologi. Historia. Till och med något som talar För religion på ett vettigt sätt (svårt att hitta). Just nu ska jag ta tag i några verk av legendaren Carl Sagan och sedan Stephen Hawkins, men sen behöver jag tips! 

Att känna sig gammal, igen...

En av användarna på Loading.se postade ett blogginlägg för att visa upp ett klipp. Klippet, som är en japansk musikvideo, är 10 år gammalt. "Hur kunde han missa det klippet?", tänkte jag, och postade lite elakt "välkommen till 1999?" som kommentar.

Sedan såg jag att han är 16 år gammal. Det innebär alltså att han bara var 6 år gammal när det där klippet var The Shit över hela internet för 10 år sedan. Och plötsligt känner jag mig ganska gammal. Igen.

Tänk att det finns 15-åringar som inte vet vad "all your base are belong to us" innebär...

Om ateister har fel

En vanlig fråga som ställs till ateister är, "vad händer om du har fel?". Och visst, man skulle ju kunna lyssna på Pascals trossats för att vara på den säkra sidan, även om jag inte tror gud skulle vara så lättlurad. Men vad händer om ateister har fel?

Ptja, samma sak som händer om personen som ställer frågan också har fel. Då brinner vi i helvetet tillsammans. Men förmodligen brinner jag lite, lite mindre. Varför? För att många av världens gudar anser det vara en större synd att tro på en annan gud, än att inte tro på någon alls. Förmodligen mycket pga att det inte direkt fanns någon ateism att tala om för 4000 år sedan.

Vi kan ju titta på de tio budorden, till exempel. Där står det specifikt att man inte ska ha några andra gudar jämte honom. Däremot står det inget om att man måste tro på honom. Så jag tror ateister kommer undan ganska lindrigt, jämfört med till exempel hinduer.

Nu måste jag komma på något vettigt inlägg snart. :p


Förresten! I Sverige tjänar en chef/VD i snitt 13 gånger mer än en sin genomsnittliga anställda.
Hur många gånger mer tror du en chef/VD tjänar i USA jämfört med sin genomsnittliga anställda?
(Ni som läste Sam Harris "Letter to a Christian Nation" kanske minns)

Lunarstorm

Efter att inte ha loggat in på sajten på ungefär en vecka, möts jag av detta:

Photobucket

Och konstaterar tryggt att internet är sig likt sedan förra veckan. :)

Tävling!

Nu har jag inte tittat en sekund på TV på en hel vecka. Men idag åker jag hem, då ska jag följa media och blogga mer.

Tills vidare får de som vill vinna Street Fighter IV klicka vidare till Retry och svara på tre frågor för en chans att vinna spelet. :) Ni kan också vinna en t-shirt och en liten cool figur av Chun Li!


RSS 2.0