Mjäkig samhällskritik 2/2

Varför accepterar vi bara att posten inte vill leverera något alls på lördagar och söndagar? Varför är det så? Har det alltid varit så? Som spelskribent är jag beroende av att spel kommer fram i tid. Så får jag inte spelet på fredagen måste jag vänta tills på måndag. VARFÖR?!

Så i dag var jag tvungen att åka och hämta DJ Hero själv.
Bara för att de som skulle leverera är ena lata jävlar.

Jag jobbar på helger, då kan ni också.

Prenumerera på bloggen

Mjäkig samhällskritik 1/2

När någon springer längs med bussen för att hinna ombord, brukade jag ropa åt chauffören att stanna så att personen hinner med. Det gör jag inte längre. I dag hände det igen, och jag tänkte att nej, passar du inte tiden får du skylla dig själv. Vi andra stod och väntade i över fem minuter (bussarna går var tionde minut), medan du satt hemma och latade dig. Du förtjänar inte att vi stannar. Du har inte gått igenom vad vi gick igenom. Du kan inte förvänta dig att få åka buss utan att behöva vänta.

Ställ dig nu och vänta på bussen i över fem minuter du också, och gör dig förtjänt av åkturen.

Prenumerera på bloggen

Internet fyller 40 år

Grattis internet!


Prenumerera på bloggen

Blog Awards suger

Varför heter det Blog Awards?

När det är Veckorevyn som arrangerar det, och bara modebloggar är nominerade, ska det inte heta Fashion Blog Awards då? Är det så illa att "blogg" är synonymt med tjejer som skriver om mode nu? Skäms, Sverige. Skäms öronen av er. I USA har begreppet ett politiskt sken. Där är bloggosfären ett viktigt politiskt redskap i form av till exempel Huffington Posts bloggare. Här är det bara ytligt rosa tonårsskit.

USA: 1
Sverige: 0

BARA tjejer vann. Och jag tror BARA tjejer var nominerade.
Om man inte räknar kategorin för bästa manliga blogg då.

Prenumerera på bloggen

Ultimate Fighting är homoerotiskt

UFC. Det är något så himla homoerotiskt med två halvnakna, muskliga, svettiga män som ligger tätt tillsammans och stönar. Jag måste ge cred till alla machomän som klarar det. Jag skulle nog inte känna mig bekväm i den situationen, oavsett om mannen ovanpå mig ville slå sönder min näsa eller stoppa snoppen i min rumpa.


http://www.themovieblog.com/wp-content/uploads/2008/07/wrestle.jpg


Sen har vi ju män som tar det steget längre, och låter sina snoppar nudda andra mäns snoppar när en kvinna suger av dem samtidigt i porrfilmer. Hur stoppar man snoppen i en mun där det redan finns en snopp utan att slakna? Det är såna här saker som får mig att inse att jag faktiskt inte är så liberal som jag gärna vill tro.

Prenumerera på bloggen

Aftonbladet sätter liv i fara

Photobucket
Vad Aftonbladet inte skriver i artikeln är att man aldrig bekräftat ett fall där dystoni är bundet till ett influensavaccin. Av alla hundra miljoner vaccineringar genom tiderna, har det aldrig skett. Någonsin. Vad man skriver är att läkare misstänker att det kan ha med vaccinet att göra. Vad man inte skriver är att läkare inte hittat något samband överhuvudtaget.

Jag tycker media är roliga.

SVININFLUENSAN KOMMER DÖDA OSS!!!
Sen kommer ett vaccin mot det.
VACCINET KOMMER DÖDA OSS!!!

Det är oansvarigt att skrämma upp folk. Det är oansvarigt att rapportera på det här viset. Det är oansvarigt eftersom det för det första inte finns någon koppling mellan tillståndet och vaccinet. Det är oansvarigt eftersom det får folk att avstå vaccinet utifrån riktigt obefogade grunder.

Och även om det berodde på vaccinet är risken för det en på flera miljoner. Det är sån här rapportering som är för allvarligt för att skämta bort. Det är sånt här som kan placera människoliv på Aftonbladets samvete.


EDIT:
Jag blir glad när jag ser det här.
Om de nu kunde sluta med skrämseln och bara hålla sig till konkret fakta och information.

Prenumerera på bloggen

Hej då, Super PLAY

För att hedra tidningen som präglade mitt spelintresse som yngling, spred jag ut alla mina nummer på golvet. Jag valde att fokusera på de äldre numren från slutet av 90-talet och början av 00-talet, för det är där mina nostalgiska minnen och känslor för tidningen ligger. Här är resultatet av mitt lilla adjö till Super PLAY:

Photobucket

Tyvärr har förmodligen alla nummer från 1997 försvunnit, då det inte är lätt för en 13-åring att hålla koll på vad som slängs vid flyttar. Det är även många nummer som inte fick komma med, pga brist på utrymme. Men jag fick med de viktigaste, som den där Ocarina of Time fick 100 i alla kategorier. :)

Hej då, Super PLAY! Och tack för fina spelminnen.

Prenumerera på bloggen

Ny modeblogg kommer snart!!

Snart kommer mitt tredje modebloggande inlägg!
Har ju köpt lite tv-spelskläder. Och vanliga kläder.
Och jag har fortfarande inte ens 100 läsare om dagen.

Här är ett smakprov.
För att skapa hype, liksom.

Photobucket
Two girls, one-up! Spel möter internetfenomen.


Prenumerera på bloggen

Sanningen om svininfluensen och vaccinet

Nu börjar jag tröttna på alla konspirationsteorier om svininfluensan och vaccinet. Jag börjar tröttna på folk som får sin information från Aftonbladets framsida, och som därför tror vaccinet är farligare än sjukdomen. Så jag tänkte skramla ihop lite av det jag skrivit i diverse forum, och göra mitt för att sprida RÄTT information.

Om du har några frågor som du inte hittar svar på här kan du gärna ställa dem.

Punkt #1: Vaccin innehåller tiomersal som orsakar autism.

Nej. Det har motbevisats för längesen. Gång på gång. Och inte bara av läkemedelsföretagens forskare. Det är dags att släppa det tomma argumentet nu, tycker jag.Punkt #2: Vaccinet innehåller kvicksilver, som förgiftar dig.

Både ja och nej. Det är så otroligt lite att det är totalt harmlöst, och inte en enda studie någonsin har visat att det ska ha något samband med autism eller annan form av ohälsa. Du kan även be om att få en injektion som är totalt fri från kvicksilver, om du trots alla undersökningar ändå är rädd. Eller så kan du be om nässprayen, som också är 100% fri från den harmlösa mängden kvicksilver.Punkt #3: Det kan omöjligt vara på mitt ansvar att vaccinera mig för att skydda andra.

En betydligt stor mängd människor har inte tillgång till vaccinet, av olika skäl. Vissa bedöms ligga i riskzonen, på grund av till exempel defekta immunsystem eller allergier eller sjukdomar. De här människorna är beroende av oss som får ta vaccinet.

I vilket fall som helst är det ju bara logiskt att ju fler som är vaccinerade, desto svårare har smittas att spridas. Du är förstås inte tvingad, och måste inte samarbeta om du inte vill.Punkt #4: Svininfluensan kommer inte orsaka någon skada. Den är inte värre än vanlig influensa, och all denna hysteri är bara för att sälja vaccin.

Det här var min åsikt också. Och jag håller med om att media missköter sig. Men lyssnar man på läkare och vetenskapsmän så handlar det om potentialen. Om risken. Om varför det argumentet som punkt #4 representerar inte riktigt håller.Punkt #5: Det har inte gjorts riktiga tester på vaccinet än. Vi är försökskaniner.

Det här är precis samma vaccin som vi tagit mot influensa under en väldigt lång tid över hela världen. Enda skillnaden är en död eller försvagad version av H1N1-viruset, för att bygga upp immunförsvaret mot det. Alla vaccin innehåller en död eller försvagad form av sjukdomen de ska verka mot.


Prenumerera på bloggen

Spel är läskigare än film

Ska tydligen vara världens läskigaste film:

Jag blir inte rädd för filmer. Det är lite tråkigt, faktiskt.
Kanske är det för att jag finner allt så osannolikt.

Två cowboys som blir kära när de campar, det kan min hjärna köpa. Då kan jag bli emotionellt engagerad. Då kan jag få en klump i halsen när han kramar skjortan hårt.

Men en sån här film, med spöööken. Det kan hjärnan inte köpa, och därför aldrig bli engagerad. Det blir aldrig ett riktigt hot. Det blir underhållning, men inget mer.

Spel däremot, det är en annan femma. Där blir jag rädd. Spel är totalt överlägset film när det kommer till att få publiken att känna sig hotad och utsatt. Man projicerar sig själv på en spelkaraktär som man själv kontrollerar, mycket mer än man gör på en skådespelare som man passivt iakttar.

Prenumerera på bloggen

Ett uttråkat inlägg

En rolig presentationsbild jag hittade på Lunarstorm.


Photobucket

INVISIBLE MUSCLES!!! I has them!Photobucket

Draw, partner.

Sen försökte jag komma på något som hon kan bära under armarna.
Kanske en skatt, eller något. Men nu måste jag bege mig till jobbet.
Kanske någon annan kommer på vad hon bär under armarna.

Prenumerera på bloggen

Homoadoptioner

Så är det tillåtet för homosexuella att gifta sig som vanligt i kyrkan. Jag som trodde de redan fick det får väl skämmas lite för min naivitet och dåliga koll. Nu fattas bara att de ska få adoptera barn precis som heterosexuella par också, sen är vi nästan klara. Om jag inte har lika dålig koll här, och homosexuella redan får adoptera på lika villkor som alla andra...

Homoadoptioner är dock en fråga som bara de mest liberala är för.
Eller har jag förstått rätt? Jag gissar att minst hälften av alla är emot homoadoptioner, och använder barnens utsatthet i skolan som främsta argument. Tydligen ska vi införa lagar och regler som hindrar barn från att bli retade. Lagar mot fula tröjor och pinsamma föräldrar.

Vad tycker du om homoadoptioner?

Prenumerera på bloggen


Folk som ogillar/hatar mig

Många undrar varför jag har kvar Lunarstorm.
Så jag tänkte försöka förklara en av mina anledningar:Photobucket

I maked her day. Enough sayed. Stupid.


Photobucket

Tydligen skriver jag till mammor och säger att deras barn ser döda ut...


Photobucket

Det finns 6 miljarder människor i hela världen. Hmm. Och tävlingen hölls i källaren hos en lönnfet man som grävde i sina byxor under hela tillställningen. "Jaja, det här kommer ses av fem miljarder människor, fortsätt gå omkring i baddräkten nu."


Photobucket

Just det! EN lampa. ÄN pojke. Pucko!


Photobucket

Jag tror jag använde mig av ett ord med fyra stavelser. Helikopter?


Photobucket

Vad är bak och fram på en monitor igen? You just got mind fucked by perspective!


Photobucket

Jag försvarar muslimer mot SD, sen attackerar jag dem själv.
Men den här är för fin för mig.


Photobucket

Sverige grundades en så där 900år efter Kristus.


Photobucket

Så jag kände mig tvungen att slå henne i ansiktet med min snopp.Photobucket

Och det är faktiskt helt sant.


Photobucket

Faktiskt också helt sant.Photobucket

Jag är inte säker, men jag tror hon var upprörd över att jag slagit hennes vän i ansiktet med min snopp.


Photobucket

Alltså, hon KAN stava. Igentligen. Att skriva hela rättstavade ord med vettig ordföljd är en annan sak.
Men många av mina offer får ändå sista skrattet, när de står som "raderad användare" medan jag fortfarande hänger där och jävlas.

Prenumerera på bloggen

Beröm till ICA

En eloge till ICA här i Sätra centrum, som anställt en svart kille som inte talar svenska. Om fler var redo att ge invandrare den chansen skulle nog samhället se annorlunda ut. Låt oss nu bara hoppas att det inte handlar om kvotering. :p

Ett bättre sätt att lära sig språket och komma in i samhället lär ju inte finnas.

Prenumerera på bloggen

Veckans LOL

Photobucket

Vissa tappar tron på Gud när deras barn dör i en tragisk olycka.
Andra tappar tron på internet när folk jävlas med dem på Facebook.

Prenumerera på bloggen

En bögig alligator

Alla alligatorer som äter frukt är bögar.Och på tal om bögar. Media borde pressa Sverigedemokraterna mer på den sociala konservatism deras politik bygger på. Pressa dem inte bara om invandring, utan även deras åsikter om krykan, monarki och homosexuellas rättigheter. Det är lätt att glömma, men SD är ju faktiskt idioter på fler än ett sätt.

Prenumerera på bloggen

Sverigedemokraterna ska ägas sönder

Det är sällan jag berömmer Aftonbladet, så när jag väl gör det är det en stor grej. Nu vill jag berömma dem för att de äntligen tog det första steget åt att bryta isoleringen av Sverigedemokraterna. I allt för många år har SD kommit undan med vad som helst, bara för att inget av de övriga partierna vågat konfrontera och debattera dem.

Äntligen har media, med Aftonbladet och SVT i spetsen, börjat syna, granska och kritisera SD. They're calling them out on it, bitches! Och jag älskar det. Visst, det funkade inte i Danmark. Men att frysa ut SD funkade inte heller. Och jag tror Dansk Folkeparti hade vuxit sig ännu starkare om de helt och hållet kunde säga vad som helst utan att stå till svars för det.

Just nu blir Jimmie Åkesson totalt sönderägd av media, och det kanske gör SD till martyrer. Men oavsett vad det har för resultat, så är det alltid mer rätt att ta till vapen och slåss än att stoppa huvudet i sanden. Nu uppmuntrar jag alla att läsa Jimmies debattartikel, och sedan läsa hur hans totalt grundlösa påståenden granskas sönder av media. Grundlösa påståenden som fram tills nu fått passera utan konfrontering.

Way to go, Aftonbladet!
Det finns en gnutta journalistik kvar i er.

Prenumerera på bloggen

Rädd för en mal

Så nu sitter det en mal alldeles bredvid låset till porten. Så varje gång jag ska gå in (tvättdag i dag) måste min hand vara nära den, och jag är rädd att den ska vakna och typ nudda min hand. Jag är inte direkt rädd, jag vill bara inte nudda den. Eller att den fastnar i mitt hår.

Den kan nog inte bitas. De har ju inga tänder, bara en snabel. De kan bara snablas. Jag vet inte hur det känns. Men den här ser ganska tuff ut. Den har säkert kniv.

Ska slå till den, och springa gråtande därifrån så fort jag bara kan.

Prenumerera på bloggen

När barnprogram blir barnförbjudna

Jag kollade på något program på SVT i morse. Det kom ett inslag som hette "Lådan". Man fick se en kartong på golvet, sen fick man se programledaren sitta med en gäst i en stor kartonglåda. Därför heter det Lådan. För de sitter i en låda. Väldigt gulligt.

Programledaren presenterade sin gäst. Det var författaren Kristina Lugn. Programledaren höll upp en tavla med små lappar med symboler, och bad henne välja ut tre symboler som representerade hennes ungdom. Hon valde religiösa symboler, en bok och ett regnmoln. Regnmolnet valde hon för att hon suttit på barnpsyket i Danderyd, sa hon. Det blev lite dålig stämning.

Efter att hon förklarat om religionen och boken, började hon förklara regnmolnet. Hon började prata om mobbning, barnpsyk och att hon försökt begå självmord redan vid 10 års ålder. Jag vet inte om någon hade talat om för Kristina Lugn vad det är för program hon är med i, men när hon sitter i en låda och blir intervjuad i form av ritade pappersbitar på en tavla kanske hon kan gissa vad det handlar om.

Efter att Kristina pratat om sina självmordsförsök som barn, var det dags för Dogge att avsluta med att sjunga en vaggvisa medan eftertexterna rullade. Det var klockrent.

http://aboutthat.files.wordpress.com/2009/04/2864214186.jpg
Right on, Kristina Lugn! Tala om självmordsförsök
och barnpsyket i barnprogram på SVT! :D

Prenumerera på bloggen

Låt inte barn svara i telefonen

Låt inte era 5-åriga barn svara i telefonen. Ha gärna telefonen där era 5-åringar inte når. Hur ofta är det till dem? Hur ofta ringer någon till ert 5-åriga barn? Ungen kan för tusan inte ens prata ordentligt. Spar oss tid, och svara själv. Svara själv så slipper jag det här:


-Ja, hej! Det är Tommy här och jag ringer från XXX. Jag söker XXX.

-Va... vad saaa du?

-Jag heter Tommy, ringer från XXX. Har du mamma eller pappa hemma?

-Mm.

-... (här tror jag ungen hämtar mamma eller pappa)

-... (här hör jag hur ungen fortfarande andas i luren)

-Kan jag få prata med mamma eller pappa?

-Mm, vänta. PAPPAAAA! TELEFON! (utan att skapa avstånd mellan luren och munnen först).


Och sedan måste jag vänta på att ungen ska hämta mamma eller pappa. Det är inte gulligt när era barn svarar i telefonen. Jag ser ingen anledning till varför era barn ska svara i telefonen.

Prenumerera på bloggen

Att säga FUCK på tv

Så här ser Jenny Slate ut en sekund efter att hon insett att hon råkat säga ordet "fucking" på SNL. Det roliga och konstiga är att de inte bleepade bort det. Very konstigt.

Photobucket
omg did I just say fucking!


Prenumerera på bloggen

Att känna sig gammal

Angående det kommande spelet Lego Rock Band, där Blur finns med.


Photobucket


Och jag kände mig så jävla gammal.


EDIT:
Någon annan svarade, "Sen när har ålder med musikkännedom att göra?"

Klart det har. Min och din farmor vet vem Snoddas är. De flesta runt 20 vet det inte. Varför? För att han var känd när de var unga, och inte lika känd nu. Fråga en 14-åring som lyssnar på 50 cent om han vet vem Q-Tip är, 9 av 10 kommer inte veta.

Åldern utesluter inte någons kunskap om äldre artister, men oddsen att de inte vet sänks med åldern.

Prenumerera på bloggen

Super Mario är död

Lou Albano, mannen som spelade Mario i The Super Mario Bros. Super Show!, har dött nu. Han blev 76 år gammal.Prenumerera på bloggen

Kent är emo

Kent kommer med ett nytt album. Röd, ska den heta.
Här är några av titlarna på skivan:

Krossa Allt
Vals För Satan (Din vän pessimisten)
Svarta linjer
Ensamheten


Sen har vi titlar som Idioter och Töntarna, som avslöjar att Kent (trots att de förmodligen är 40-åringar nu) inte är redo att släppa sin tonårsångest. Snyggt omslag, dock.


Prenumerera på bloggen

Rasist eller djurplågare - vad är värst?

Michael Vick. Torterade hundar. Dödade hundar. Lär stora hundar slakta små hundar som träning. Lät hundar slåss mot varandra tills en av dem dog. Bedrev helt enkelt organiserade hundslagsmål. I dag får han spela i NFL.

Rush Limbaugh. Har sagt att en svart quarter back (Donovan McNabb) får mer credit än han förtjänar bara för att han är svart. Är en konservativ radiopratare som då och då säger saker som uppfattas som rasistiska. Han hindras från att vara delägare i ett NFL-lag.

Rättivst?


Prenumerera på bloggen

Fortsätt skratta åt utvecklingsstörda

Jag har ofta uppmuntrat mina läsare att våga skratta åt utvecklingsstörda människor. Sitt inte bara och tyck synd om dem, för det är inte så synd om dem som många tror. Nu har ICA-reklamen tagit upp ämnet igen, och jag måste ge dem en klapp på axeln för det. Kom! Kom så skrattar vi åt killen med Downs syndrom!Vi måste få skratta åt folk som vill få oss att skratta. Bögar, rullstolsbundna, cancerdrabbade, utvecklingsstörda. Det är mer fel att inte skratta bara för att han är utvecklingsstörd.

Vi underskattar dem om vi antar att de inte är medvetna om sina handikapp, och vi underskattar deras självdistans om vi inte tror det är OK att skratta när de spelar på sin livssituation i humorsyfte.

Prenumerera på bloggen

Dålig respons av gamerfrände

På jobbet såg jag att tekniksnubben bar en Gears of War-tröja. Han stod och fixade kaffe och knappade på mobilen. Vi känner inte varandra, och har egentligen bara talats vid två gånger någonsin.

När han vände sig om tog jag till min allra manligaste vikingaröst, och med mörk stämma gav jag ifrån mig ett urvrål (måttligt reglerat för inomhusmiljö):
-GEARS OF WOOOAAAR!!!

Jag förväntade mig HELL YEAH och hårda high-fives.
Jag förväntade mig grymtningar och vänskapliga skallningar.
Eller att vi skulle hoppa upp mot varandra och låta våra bringor stångas mid-air.
Jag förväntade mig åtminstone ett "right on" och en försiktig fist bump.

Han tittade upp mot mig en halv sekund.
-"Tjena."


Sedan flög hans blick tillbaka till mobilen, och han gick därifrån medan han sörplade på kaffet. Kvar stod jag, i efterdyningarna av mitt livs största antiklimax någonsin.


Prenumerera på bloggen

Därför är svarta är bättre än vita

Tidigare har jag skrivit om varför svarta i USA generellt sett har bättre tänder än vita. Jag tänkte ta och spinna vidare på det.

http://www.wallpaps.com/pictures/1152x864/Men__003622_.jpg

Bara 19% av USA består av svarta.
Logiskt sett borde till exempel NFL bestå av 19% svarta.
Men nej, NFL består av 65% svarta.

NFL är ett bra exempel eftersom det inte är en svart sport som basket, eller en vit sport som hockey. Tittar man på vilka det är som kammar hem medaljer för USA i OS står det även där klart att svarta står för långt mer än 19% av valörerna. Alla sprintgrenar ägs av svarta.

Varför är svarta i USA så fysiskt överlägsna vita?
Svaret är gener.

När man tog slavar från Afrika till USA förde man så klart bara över de allra största och starkaste. Det var begränsat utrymme på båten, och man ville inte ödsla plats på några andra än de allra finaste praktexemplaren av kvinnor och män.

Dessutom visste man att slavarna måste vara i topptrim för att ens överleva resan. Och självklart handlade det väldigt mycket om att man skulle kunna sälja dem för så mycket som möjligt hemma i USA. En musklig neger på 185cm var ju mer värd än en tanig sate på 165cm.

Sen söker sig nog unga svarta till sport mer än vita, eftersom de inte alltid har många alternativ. Det finns en anledning till varför Obama menar att man behöver få unga att förstå att de inte behöver vara basketspelare eller rappare för att nå framgång.

Svarta i USA har helt enkelt genetiskt mer muskelmassa och bättre fysik (och tänder) än vita på grund av att deras förfäder var Afrikas elit.


Prenumerera på bloggen


Europa <3 Obama

Italien gillar Bush dubbelt så mycket än alla andra.
Man har ju en rik historia av fascism.

Men ändå gillar man Obama näst mest av alla?
Italien vill gärna inte ogilla folk. :p


Photobucket


Prenumerera på bloggen

Killar som ser ut som våldtäktsmän

Jag tänkte göra det till ett återkommande inslag. Lite som public service. Utbilda mina kvinnliga läsare, så att de lär sig att identifiera en våldtäktsman.

Känner hon igen mannens utseende från min blogg vet hon att hon ska akta sig, för han är en våldtäktsman. Känner hon inte igen hans utseende från min blogg, då vet hon att han är en snäll främling som aldrig skulle våldta henne.

I första delen tar vi upp den kriminelle och ofta rasistiske skinheadvåldtäktsmannen. Skinheadvåldtäktsmannen specialiserar sig främst på att våldta svenska kvinnor som har utländska pojkvänner.


Photobucket
Disclaimer: Jag säger inte att männen på bilden är våldtäktsmän.
Bara att de ser ut som våldtäktsmän. Vilket innebär att de med
stor sannolikhet är våldtäktsmän.


I nästa del av "Killar som ser ut som våldtäktsmän" ska vi ta upp blattevåldtäktsmannen.


Prenumerera på bloggen

Dagens "menvadihelvetesjävlaskit"

Louvren ska få en McDonald's.
Alldeles under glaspyramiden.

Det är bullshit.


Prenumerera på bloggen

IPRED förlorar

Angående det här.

Jag har inte så mycket att säga, annat än att jag blir glad.
Vad ska man göra? Straffa tre miljoner svenskar?

Jag är nöjd med att IPRED inte lyckas skrämma folk.

"Med tanke på att många också fildelar film, musikvideos, böcker och tv-program är antalet fildelare med säkerhet högre."

Jag visste inte ens att musikvideos var copyrightskyddade...
Jag har alltid sett det som reklam, som artister VILL få ut. Vilket musiken också borde vara.


Prenumerera på bloggen

Ni som betalar dricks är lurade

Så när jag tagit upp mina tankar angående att säga att man "vinner en tröja" på Tradera, kan jag lika gärna ta upp min förvirring kring det här med att betala dricks. Kan någon förklara var det här kommer från, och varför det fortsätter leva kvar?

Varför ska man ge vissa yrkesgrupper pengar för att de gör sitt jobb? Är det inte arbetsgivarens uppgift? Det är helt otroligt att det här sker, om man tänker på det. Jag är 100% emot det! Och varför gäller det bara vissa yrken? Det verkar vara exklusivt för serviceyrken.

Varför finns det inte en myntburk i kassan, där vi ger kassörskan dricks? Varför finns det inte en speciell soptunna där vi kan slänga en tjuga eller två till sopgubbarna? Eller papperskkorgar för städerskorna.

Nej, alla som betalar dricks är helt totalt grundlurade av en social norm som de förmodligen inte ens reflekterat över. Du ska inte betala en person ur din egen ficka bara för att denne gör sitt jävla jobb! Min hjärna klarar inte ens av att greppa konceptet!


Prenumerera på bloggen

Skillnaden mellan vinna och köpa

Är jag knäpp som tycker det låter knasigt när folk säger att de vann något på Tradera?

-Jag vann en snygg tröja på Tradera i går!

På Tradera vill jag säga att man köper. Den som är villig att betala mest får köpa tröjan. Jag tycker inte man "vinner" tröjan när man får köpa den för att man är villig att betala mest för den. Kan någon förklara hur det är att "vinna"?

Prenumerera på bloggen

Sluta ljuga för dina barn

Jag vill inte ha barn.
Men ibland känner jag att det vore kul att få uppfostra en unge eller två, bara för att jag känner att det är för få som gör det rätt. Jag vill se vad som händer om man är - lyssna nu - ÄRLIG mot sina barn. Personligen tror jag barnen växer upp till bättre människor.

Jag förstår inte allt detta ljugande. Det mesta är inte ens för att skydda barnen, utan för att göra deras liv bättre. Eller något. Som om världen vi lever i inte duger för ett barn. Vi måste hitta på skit, annars är ungjävlarna inte nöjda? För det är så jävla mycket bättre att få julklappar av tomten än att få dem av mamma och pappa? Tro mig, skitungen kunde inte bry sig mindre så länge han får coola grejer.


Lista på saker du måste berätta för ditt barn:

1) Tomten, påskharen, tandfen, Gud, monster, spöken och annat finns inte.

2) När mormor eller hamstern dör är de borta för alltid. Det finns ingen himmel.

3) Alla är inte lika värda.

4) Alla kan inte bli precis vad de vill när de växer upp.

5) Ditt ansikte kommer inte fastna så där.

6) TV kommer inte göra dina ögon fyrkantiga.

7) Nej, vi brottades inte. Pappa stoppade in snoppen i mammas pulla och sprutade vätska. Det kallas för att knulla, och är sååå skönt. Så blev du till.

8) Att mamma och pappa skilde sig från varandra är delvis ditt fel.

9) De svältande barnen i Afrika skiter totalt i om du äter upp dina grönsaker eller inte.

10) När jag ber dig att sluta peka på konstiga människor är det för min skull - inte för den konstiga människans skull.Tio blir en bra siffra att sluta på.
Kommer ni på några lögner vi borde sluta berätta för våra barn?
Något om livets tunga ämnen. Sex. Död. Kärlek. Religion. Natur. Ofta hittar föräldrar ju även på något dumt när de helt enkelt inte vet svaret. De är rädda för att säga "jag vet inte, låt oss googla det tillsammans".


Prenumerera på bloggen

Kuppen mot Sverige (fotbolls-VM)

Domarna är emot Sverige. Blåser sönder spelet. Blåser bort två mål. Nu går Portugal till VM - Sverige gör det inte. Självklart. Portugal är bättre för VM än Sverige skulle vara.

Utan Portugal i VM kommer man förlora portugisiska tittare, medan ingen bryr sig om den pyttelilla svenska publiken. För att inte tala om alla tittare Portugal kommer dra internationellt, medan ingen bryr sig om Sveriges matcher. Portugal spelar = fler tittare = högre reklamintäkter + mer biljettförsäljning.

Ur ett ekonomiskt perspektiv vill FIFA ha Portugal i VM, hellre än Sverige. Därför blåser domarna sönder Sveriges spel, och dömer ut Sveriges mål.

Allt är en konspiration, eller hur Seraph? :D

Prenumerera på bloggen

Vem är naken?

secretmarge.jpg


Varför "maskerar" de henne med en svart remsa?
För att man ska undra vem det är?

Prenumerera på bloggen

Busigt!

En kvinna jag ringde på jobbet hette Wivica.
Nu heter hon Wiivica i registret. Busigt!

Prenumerera på bloggen

Obama får fredspriset

Max säger (13:17):
vad tycker du om usas fredspris? 

bleunt säger (13:18):
var det USA som fick det? 

Max säger (13:19):
obama

bleunt säger (13:19):
för att?

Max säger (13:19):
han inte startat krig än tror jag

bleunt säger (13:19):
hahaha
så rätt


Nu bedriver ju Obama krig i Afghanistan, men är man en amerikansk president räcker det väl med att man inte startar några nya krig. På tio månader. :p

Men det härliga med det här är att konservativa clowner som Limbaugh och Glenn Beck har hånat Obama för att Chicago inte fick nästa sommar-OS.

"THE WORLD HAS REJECTED BARACK HUSSEIN OBAMA", hette det. Och man menade att alla hatar honom. Ptja, det här var ju en fin comeback, även om han inte förtjänar det. Jag vet inte riktigt precis vad han gjort, egentligen.

Så Nobels fredspris går till Obama, för att han inte startat krig än.

Prenumerera på bloggen

bleunt Vs. Gud

PhotobucketGud gav oss 10 budord. Det räckte med 10, tyckte han. De 10 absolut viktigaste sakerna, kan man anta att han anser dem vara. Jag tänkte tävla mot Gud. Jag tänkte göra mina egna 10 budord, och se om jag kan klå Gud på hemmaplan. Personligen skulle jag orka fixa fler än 10, men för rättvisans skull tänkte jag hålla mig till Guds begränsningar. Så att han har en chans, liksom.

Då kör vi!

Guds första budord:
Du skall inte ha andra gudar vid sidan av mig.

Oooh, dålig start av Gud. Jag tror jag kan ta ledningen ganska snabbt här.

bleunts första budord:
Du ska inte döda en annan människa.

Sen kan man utveckla med omständigheter som självförsvar etc.
Men jag håller det kort, som Gud.Guds andra budord:
Du skall inte missbruka Herrens, din Guds, namn.

Ett ofta missförstått budord, som egentligen säger att man inte ska använda Gud som obefogad ursäkt för sina egna handlingar. Helt OK, men jag kan nog bättre.

bleunts andra budord:
Du ska inte våldta kvinnor, män, barn eller djur.

Hittills anser jag att mina prioriteringar leder över Guds.Guds tredje budord:
Tänk på att hålla sabbatsdagen helig.

Jag antar att Gud bara värmer upp, och att han kommer bringa skiten snart.

bleunts tredje budord:
Du ska inte orsaka andra levande varelser obefogad skada.

Kanske min bästa hittills. Även om "obefogad" är en tolkningsfråga.
Men jag är ju inte perfekt.Guds fjärde budord:
Visa aktning för din far och din mor.

Oh, hans bästa hittills!
Bara för kul ska jag nog sno den, och förbättra den.
Bara för att förnedra honom.

bleunts fjärde budord:
Visa aktining för din far och din mor, och din son och din dotter, och din bror och din syster.

See what I did there? Pwnd!Guds femte budord:
Du skall inte dräpa.

Femte plats? Du har mord på femte plats? Verkligen?

bleunts femte budord:
Du ska visa omsorg och välvilja mot de som behöver det.

Något religiösa länder är rätt så dåliga på.
Sekulära Sverige har några av världens bästa sociala skyddsnät.Guds sjätte budord:
Du skall inte stjäla.

Okej. Men fortfarande inte om våldtäkt?
Och inget om pedofili? Spar det bästa till sist?

bleunts sjätte budord:
Du ska bibehålla ett kritiskt medvetande.

Det vill säga, till exempel inte tro på Gud. :pGuds åttonde budord:
Du skall inte vittna falskt mot din nästa.

Betyder det att inte ljuga?
Eller att inte sätta dit någon för ett brott han inte begått? :p

bleunts åttonde budord:
Du ska inte vara girig.

Börjar bli svårt att komma på saker nu.Guds nionde budord:
Du skall inte ha begär till din nästas hus.

Alltså, va?

bleunts nionde budord:
Du ska inte bränna ner din nästas hus.

Haha!
Jag tror min nästa gillar mitt budord bättre.Guds tionde budord:

Du skall inte ha begär till din nästas hustru eller hans tjänare eller hans tjänarinna, hans oxe eller hans åsna eller något annat som tillhör din nästa.

Men det är ju en så jävla fin åsna!

bleunts tionde budord:
Du ska inte lyda en lista med budord för att skilja rätt från fel.


Prenumerera på bloggen

En lesbisk stad

"En lesbisk stad med 25 000 enbart kvinnliga invånare. Den staden finns enligt kinesiska medier - i Norrland. Det är kinesiska medier, som nyhetsbyrån Nya Kina, som rapporterar att världens enda kvinnostad heter Chako Paul City, eller Shakebao, som staden också uppges kallas.


Shakebao ligger i Norrland och grundades 1820 av en rik änka.
Nyhetsbyråerna rapporterar att stora delar av befolkningen i stan är lesbiska skogshuggare, och män får under inga omständigheter tillträde - eftersom de då skulle slås halvt ihjäl av kvinnliga poliser.


Aftonbladet rapporterar att ursprunget till ryktesspridningen är oklar.
En kinesisk student i Sverige, Niu Xiaoyu, uppges har blivit sur på sin pojkvän och i protest begett sig till det nordsvenska kvinnosamhället. Där stannade hon tills pojkvännen begav sig till staden utklädd till kvinna och hämtade hem henne."

 


 

 

Jävla kineser! Vi borde kontra med att skriva om en bögstad i Kina!

Prenumerera på bloggen

Joelbitar

Photobucket

Prenumerera på bloggen

Därför röstar jag Sverigedemokraterna!

Vi beställde pizza i kväll. Tre kebabpizzor. Två med vit sås, en med röd sås, och en av pizzorna med vit sås skulle inte ha några tomater. Det tog oss några minuter att försöka förklara det för den som tog beställningen. Tror ni det blev rätt ändå? Nej.

Min pizza, som  bara skulle ha röd sås, fick både röd och vit sås. Och alla tre pizzor fick tomater. Herregud, hur svårt kan det vara? Anställ någon svensktalande som kan ta beställningar om ni inte klara det själva.

Är jag överkänslig? Det här är inte första gången. Två gånger har vi fått helt fel pizza. Det är inte heller första gången vi fått fel sås. Och förr fattade de inte att vi bad om en pizza utan lök.

Åh, och en gång när jag ville vara säker på att jag bara fick röd sås (eftersom jag fått både röd och vit sås förr), så sa jag att "jag vill bara ha röd sås på min pizza". Då frågade han om jag inte ville ha något mer än bara sås på pizzan... Verkligen?

Jag röstar på Sverigedemokraterna nästa val.

Prenumerera på bloggen

Megan Fox har en osexig tumme

Händer är viktiga.
Topp 5, garanterat.
Kanske topp 3. Händerna måste vara fina.

Därför är det så kul att Megan Fox har osexiga händer.
Hennes fingrar ser ut som tår! Eeeeww! Som en inavlad hobbit.

http://www.televisioninternet.com/news/pictures/megan-fox-thumbs-1.jpg

Hand job? Nej, tack.

Prenumerera på bloggen

Poker är inte en sport

Man visar poker på TV4 Sport.
Poker är inte en jävla sport.

Prenumerera på bloggen

Ulla? Hon är död.

- Ja, hej. Tommy här, ringer från Tele2. Jag söker Ulla Johansson.
- Ulla? Hon är död.
- Åh, jaha, du ber jag om ursäkt. Då ordnar jag det här, så får du ha en bra kväll.
- Nej, jag skojade bara. Det är jag som är Ulla.

En kund med mer morbid humor har jag inte stött på.
Det händer ju då och då att man faktiskt söker någon som just dött, och då blir det faktiskt lite awkward. Men ja, den här gången var hon inte död på riktigt...


Prenumerera på bloggen

En bajsfråga

När man ska duscha, och bajsar innan duschandet, känns det inte jätteonödigt att torka rumpan alldeles innan man ändå ska duscha?

Prenumerera på bloggen

Yoshi & Snail - Bukkapcake


Yoshi & Snail - Bigot


Opererade tuttar

Plastikoperationer är bra. Det är bra att små osäkra, lättpåverkade, ytliga människor som helt saknar självkänsla också kan må bra. Men skulle jag villa ha någon vars självkänsla sitter i hennes bröst? Nej. Jag vill ha någon som inte är så ytlig, och som har sin självkänsla i huvudet.

http://williambader.com/mjdiva.jpg

I dag tänkte jag förresten rita två nya Yoshi & Snail, eftersom jag har en riktig mus igen. Jag undrar hur många av mina läsare som faktiskt vet vad jag pratar om när jag säger Yoshi & Snail.

Prenumerera på bloggen

Mycket bråk, inget sex

I natt vaknade jag av att grannarna grälade.
Jag hör dem bråka ofta, men jag hör dem nästan aldrig ha sex. :(


Prenumerera på bloggen

Veckans sarkastiska Hmmmm...

http://www.shockya.com/news/wp-content/uploads/capitalism_a_love_story_mic.jpg

 

 


Bögigt att säga att Gud finns!

Photobucket


Jag kunde inte ha uttryckt det bättre själv.
"Det är så jävla bögigt att säga att Gud finns."


Jag måste fråga Lunarstorm varför de valde att publicera det där.
Och berömma dem.

Prenumerera på bloggen

RSS 2.0