The Wrestler/Crazy Heart

The Wrestler Crazy Heart handlar om en avdankad gammal brottare countrysångare som ofta går omkring halvnaken och har alkoholproblem. Karriären går utför, och doktorn varnar honom för att fortsätta sitt ohälsosamma leverne. Han spenderar tiden med att gå matcher uppträda på små hak inför mindre publiker, men får chansen att återförenas med sin gamla partner The Ayatollah Tommy Sweet för att återuppleva den gamla goda tiden.

Mickey Rourke
Jeff Bridges (som blev Oscarsnominerad för rollen) Träffar även Marissa Tomei Maggie Gyllenhaal, som spelar en ensamstående mamma. De blir kära, och inleder ett förhållande som försvåras pga Mickey Rourkes Jeff Bridges alkoholproblem. Mickey Rourkes Jeff Bridges karaktär försöker även etablera en relation med sin dotter son som han försummat genom hela hennes hans liv.

Så ja, det är inte bara Pocahontas Avatar som stal manus rakt av förra året. Rourke vann inte för rollen förra året, så vi får se om Bridges vinnner för exakt samma roll men i en sämre film.

http://media.syracuse.com/entertainment/photo/music-review-crazy-heart-nyjpg-ca26c2dce0cf320b.jpghttp://trailerblogger.files.wordpress.com/2009/01/the-wrestler-mickey-rourke.jpg
Mickey Rourke?                                   Jeff Bridges?


Min patenterade raggningsreplik

"Du är så het att jag riskerar åka dit för mordbrand när jag tänder på dig."

Frågan är bara om jag ska ta bort "när jag tänder på dig", och fattar hon inte så är hon för korkad för mig. Eller blir det för långsökt då? Skulle du ha fattat ändå?


Ett meddelande från Helgon.se

"Det har genom en artikel på tidningen Expressens webbplats framkommit att den kvinna som misstänks ha mördat en 23-årig man i Jakobsberg har ett användarkonto här på Helgon.se.

Med anledning av detta vill vi i Crew påpeka att vi inte på något vis kommer att försöka skydda någon genom att undanhålla information för polisen i brottsutredningen. Vi vill dessutom återigen klargöra Helgons policy: Helgon.se tar aktivt avstånd från våld och kriminalitet."Skönt att få det ur världen, liksom.
Så vi kan sova lugnt i vetskap att Helgon.se tar avstånd från våld och kriminalitet. Tack och lov att Helgon.se är emot mord.


Myten om kvinnor som spelar

Vi får ofta höra att "åååh, nu består antalet gamers nästan av 50% kvinnor". Nintendo visar upp fina cirkeldiagram där kvinnornas färg tar upp nästan lika mycket plats som männens. Siffrorna försöker få det att framstå som att spelmediet är lika könsneutralt som film eller musik. Tv-spel är inte längre en killgrej. Eller?

Så varför finns det bara en enda kvinna bland LEVELs tjugofyra skribenter? En enda kvinna, som fått en liten pysselhörna i tidningen. Om statistiken vi hör om verkligen stämmer, var gömmer sig då alla spelintresserade kvinnor?

PC Gamer har två kvinnor. Super PLAY hade såvitt jag vet ingen när den lades ner. Gamereactor har såvitt jag vet inte heller någon kvinnlig spelskribent.

Och hur många kvinnliga spelutvecklare kan vi nämna?
Jade Raymond och Rieko Kodama. Sen då?

Och visst, jag känner kvinnor som spelar. Min sambo spelar. Men jag känner många fler som inte gör det. Och de flesta som spelar är unga tjejer. Min pappa spelar. Min systers make spelar. Däremot spelar inte min syster, och min mamma har aldrig spelat.

Så vad är grejen? Varför syns inte kvinnorna om det nu är så statistiskt jämställt? Sanningen är nog tyvärr den att det är skillnad på att spela och att spela. Skillnad på att spela spel och vara intresserad av spel. Och på den punkten är det fortfarande långt ifrån att vara jämställt.

Tv-spel är antingen fortfarande något extremt mansdominerat, eller så är kvinnliga gamers av någon anledning väldigt gömda och underrepresenterade. Och så länge det är så kommer spel tyvärr ses som lägre stående än film och musik av majoriteten.

Å andra sidan, hur många kvinnliga regissörer kan vi nämna?

http://gamesareevil.com/wp-content/uploads/2009/03/gamer-girl.jpg


Abort, krig och dödsstraff

Vilken jävla rubrik! Sug på den, liksom.
Anyway, i USA försöker republikanerna just nu bland annat lura allmänheten till att tro att Obamas sjukvårdsförslag innehåller en plan som skulle innebära att skattepengar går till att betala för aborter.

Det här är jättehemskt, tycker amerikaner. Det är så hemskt att det faktiskt är lag på att skattepengar inte får finansiera aborter. Jag antar att det är för att folk som är emot aborter inte ska behöva betala för det.

Ändå verkar man inte ha några problem med att låta skattepengar gå till krigsföring och dödsstraff. Mycket skumt.


En liten flicka född -92

Kommentarer från en liten flicka född -92:

"Så jag är absolut inte rasist, snarare att jag ogillar utländska som beter sig illa mer än vad jag ogillar svenska som beter sig illa."


Roligt att min självpåhittade regel - att varje gång någon säger "jag är inte rasist" följs det av något rasistiskt som visar på att de visst är rasister - fortfarande håller.

"i Sverige så har vi respekt mot alla typer av människor, kvinnor, män och barn, här är det inte okej att bråka slåss och sno"

Respekt mot alla, utom invandrare.
Och utom folk som bråkar, slåss och snor - vilket vi svenskar aldrig gör.
Och förresten så vet ju alla att det är helt OK att stjäla saker i arabländerna. Åh, nej, vänta där hugger man av dig händerna om du stjäl i fel land!! De har även dödsstraff, om det vill sig illa. Det har vi inte här i det bögiga lilla meslandet Sverige.

Och problemet är ju säääkert att brottslingar helt enkelt tror det är OK. De har helt enkelt missat att det är olagligt att göra så här. Det är säkert en del av SD:s plan för att minska brottsligheten:

Steg 1: Släng ut så många invandrare som möjligt.
Steg 2: Berätta för kvarvarande invandrare att det är olagligt att stjäla och våldta här.

Jag menar, besök ett fängelse så får du se en massa förvånade miner.


Åldersgräns på slöja

Igår var jag med Gabriella när hon skulle stänga ner och låsa skolan. Medan jag väntade på henne gick jag omkring och kollade runt. Där såg jag en bild på en av lågstadieklasserna. Det här är ett invandrartätt område, så över hälften av flickorna är invandrare. Och många av dem bär slöja.

Nu vet ni säkert att jag absolut inte är för ett slöjförbud. Jag tycker inte det är rätt väg att gå, och att bekämpa förbud och brist på valfrihet med förbud och brist på valfrihet är bara dumt. Men när jag ser 9-åriga flickor i slöja kan jag inte låta bli att fundera över varför de bär dem.

Rätta mig om jag har fel, men syftet med slöjorna är att inte väcka sexuell åtrå och onödig uppmärksamhet från främmande män. Flickorna börjar bära slöjorna när de är 8 år gamla. Är det verkligen passande att sexualisera 8-åringar på det viset? Är det för att skydda dem mot pedofiler som Muhammed, som gifte sig med en 9-åring?

En annan sak jag såg var att de hade ett basketschema. För 3-åringar. 3-åringar ska för fan inte spela basket. Basket borde man också sätta en åldergräns på. Porrigt barnprogram

Kolla de första 20 sekunderna.
"Överraska" henne? Med de där sakerna?
Ja, vad är det hon håller i vänster hand?
Jag undrar hur de ska "busa" med varandra.
Hmmm.

Cred till FredFearless.
Missanpassade invandrarungar

Hela området är omgivet av meterhöga snödrivor och snöhögar. Men inte en enda snögrotta så långt ögat når. Så går det när man bor i en invandrartät ort. Bara en massa invandrarungar som vägrar anpassa sig till det svenska samhället. Passar det inte med att bygga snögrottor kan ni åka hem till Stekhettistan.

Jag trodde ni gillade grottor, borde ju få er att känna er hemma.
Så kan ni sitta där och låtsas att ni är Bin Laden.
Så kan ni bygga en snöget och ha snöbollskrig.
Bygg en snötank och kasta snöbollar på den.


Tv-spel förstörde mitt liv *snyft snyft*
"Years of gaming has not made me smarter."

Jag är riktigt bra på engelska, och har till stor del tv-spel att tacka för det. Jag minns när jag var en liten palt och var tvungen att lära mig engelska för att spela A Link to the Past.

Sen har vi ju strategispel som låter oss tänka och planera. Jag lovar att hjärnan är mer aktiv när jag spelar Advance Wars på DS, än när jag ser på Schnidler's List eller lyssnar på Vivaldi.

"Button mashing had not improved my reflexes."

Mina reflexer är aningen bättre än de flesta andras. Om det är pga tv-spel har jag dock ingen aning om.

"I was not a Kung Fu master."

Ummm... Okej? Och han är besviken över det? Antar att han har rätt när han säger att spel inte gjorde honom smartare.

"We often forget that video games are 'entertainment'"

Gör vi? Ja, många gör säkert det. Men inte mer än sportfans tar fotboll på allvar. Mycket mer än någon jag någonsin mött tar spel på allvar. Och ska vi säga detsamma om film, musik och andra kulturella mediaformer?

Men ja, om han ignorerat sin fru, hälsa, karriär och vänner för att spela tv-spel - då är det så klart ett problem. Men kanske borde han ta på sig det ansvaret själv, och inte skylla på spelen i sig.

"For experiences that don't really exist."

Alltså, what? Han förväxlar ju upplevelsen med spelvärlden. Iof existerar spelvärlden också, virtuellt. Men upplevelsen existerar i allra högsta grad IRL.

Sen älskar jag hur han tycker det är bättre att läsa Harry Potter än spela WoW. Varför är det bättre egentligen? För att böcker by default är bättre än spel?

Och hur jävla snabbt tror han man kan lära sig ett språk?! Riktigt lustiga saker han ger exempel på där.

Men att bränna WoW kan ju bara vara bra. ;D
Och jag måste ändå förlåta honom, för i slutet kommer han i alla fall till massor av insikt. Han inser att spelande inte behöver vara något osocialt, och att det därför inte går att skylla situationer på spelen i sig. Jag har mött många vänner och riktigt sköna vänner via spel. Människor jag fortfarande har kontakt med, trots att vi inte längre spelar tillsammans.

Mitt spelande har även givit mig en hel del utanför själva spelen. Det har inte bara hjälp mig att fungera i grupp och berikat min förmåga att samarbeta, utan hjälper mig även att utveckla mitt språk och skrivande nu när jag skriver om just spel. Det har lärt mig tålamod och målmedvetenhet, och inte minst massor av engelska.

Även om han säger att "it gives me hope, that something good may still come out of this", som om han inte är redo att erkänna att det redan har kommit något gott från det. Och att det fortfarande kommer något gott från det.

Visst har spel varit en destruktiv roll i mitt liv också, men då har det mestadels varit symptomet - inte sjukdomen. Spel har varit något att fly till när verkligheten var för smärtsam. Men det var mitt fel, inte spelens. Det kunde varit vad som helst. Tack och lov att det inte var droger eller alkohol.

Jag vet inte riktigt vad filmen vill säga. Spel kan vara dåligt om vi låter det ta över våra liv, och det kan vara bra om vi låter det berika våra liv? Är det verkligen en tankeställare?

Och jag älskar de tåriga Hollywood-stråkarna som hela tiden spelas för effekt. :p


Min rasistiska musiksmak

Jag lyssnar på Hiphop. Jag har gjort det i 15 år, och kommer förmodligen göra det i minst 15 år till. Förlåt, jag kan inte hjälpa det. Det är hopplöst. Anyway, hiphop är ju en ganska svart genre. Hur många aktiva vita rappare känner en vanlig person till idag? Alltså, förutom Eminem. Jag vet inte. Den där killen i Limp Bizkit? Typ.

Men konstigt nog lyssnar jag förmodligen på fler vita artister än svarta. Hur kommer det sig? Är det så att jag omedvetet avfärdar svarta? Så är det nog. Jag är musikaliskt rasistisk, eller något. Så jag tänkte sätta ihop en liten lista, för att se om min musiksmak verkligen är så rasistisk. Och resultatet blev...VITA:
Sage Francis
Sole
Buck 65
Ratatat
Why?
Restiform Bodies
Alias
Doseone (vetefan vad han är, men ser väl rätt vit ut)
Aesop Rock (förmodligen vit, eftersom han typ har ett judiskt namn)
Josh Martinez (judisk med en gnutta mexikanskt)

SVARTA:

Fugees
K-Os
Saul Williams
Busdriver


Det var väl alla jag kunde komma på.
Så... Fyra svarta. Och du finns Fugees inte ens längre.
Vad har min musiksmak emot svarta artister? Varför dras jag mest till vita?

Konstigt.


Funderinger - bleunderingar

Hur vet pubishåret när det ska sluta växa?
Varför vet inte naglarna detsamma?
Om man kan utvinna genen (eller DNA-molekylen, whatever) som vet när det ska sluta växa, kan man då injicera den i huvudhår och naglar så att man aldrig behöver klippa hår eller naglar igen? Eller skägg.

Det här finns det säkert svar på, om man bara letar lite.
Men det är roligare att ställa frågor.

Nästa inlägg ska nog handla om min rasistiska musiksmak.
För att bryta skrivkrampen, liksom.bleunts andra bloggtips någonsin

Gillar du såna här artiklar?
Såna här små vardagsnyheter som inte alls är nyheter egentligen.
Såna där artiklar där man undrar HUR "reportern" fick nys om "scoopet".
Eller var det den utsatta som kontaktade tidningen för en sån liten skitsak?

Artiklar om upprörda, missnöjda och gnälliga människor som varit med om pyttesmå motgångar och löjliga mundana strapatser. Vanliga människors ordinära händelser som rapporteras som om det hade nyhetsvärde.

Då har jag ett bloggtips till dig.
Mitt andra bloggtips någonsin.

Den är inte fullt lika rolig som mitt första tips någonsin - Jättestora Pistoler.
Men den är fullt läsvärd, och heter Dagens Lokaltidningsbesvikelse.
Gå och kika på den, vettja.


Snöoväder? Var?

Snöoväder hit. Snöstorm dit.
Trafikkaos och snöchock.
Det står om det överallt, och pratar om det hela tiden.
Är det bara jag som inte sett till något jäkla oväder? Visst snöar det mycket, men det är allt.


Vad äter du?

Nu när jag jobbar dag har jag märkt av ett litet lustigt vardagsfenomen (när jag ändå är inne på ämnet). När man äter lunch är det alltid några som frågar "vad äter du då?". Eller, "vad har du med dig i dag då?". Eller, "vad är det där då?". Det är väldigt lustigt hur folk är nyfikna på vad andra äter.

Är det ett fall av gräset som är grönare på andra sidan?
Eller är det bara ett sätt att föra konversation, ungefär som vädret?
Är det så på din arbetsplats också, eller är det bara min?

Hur är det, Seraph? Varför frågade du mig vad jag åt i fredags? ;D
Varför gör ni så?


Fenomenet "böghög"

Har du någonsin sett en böghög? Det har du nog. Det är fenomenet när killar helt spontant bestämmer sig för att slänga sig i en hög tillsammans. Sedan ligger de i en hög några sekunder och låter "GÄÄH UÄRGH". Jag förstår inte varför. Är det en rest av vårt behov av att uttrycka dominans? Eller är det bara en ursäkt för att idka kroppskontakt med andra killar?

Och då menar jag inte på ett homosexuellt sätt, trots att jag kallar fenomenet för böghög. Det gör jag mest för att det aldrig uppstår bland tjejer. Jag har aldrig sett en grupp på 3-4 tjejer spontant kasta sig över varandra och ligga i en hög. Mest bara inom damfotboll.

Jag har aldrig varit del av en böghög. Jag såg en sådan på jobbet i fredags. I en riskudde. Tre killar låg på varandra och verkade ha jättekul. Missar jag något? Har du varit del av en böghög? I så fall, varför? 

http://www.franzons-ror.se/kbk/b%C3%B6gh%C3%B6g2.JPG

http://hejgatusten.blogg.se/images/2008/lrdag-den-13-02_17098018.jpg


Väder Vs. Klimat (igen...)

I USA gör man undersökningar för att visa på vilken nyhetskanal eller tidning som har mest respektive minst informerad publik. Det kommer till exempel fram tydligt resultat som visar på att publiken som har FOX News som primär nyhetskälla är allra sämst underrättande och minst kunniga.

Gör det någon liknande undersökning i Sverige?

För om det gjordes något liknande i Sverige tror jag alla är överens om att Aftonbladets läsare skulle vara Sveriges svar på FOX News tittare. Jag vet att jag tjatar om Aftonbladet en massa, och kanske borde jag starta en blogg avsedd endast för det. Jag funderar på det.

Så vad har Aftonbladet gjort nu då? När det är små harmlösa lustigheter är jag bara road. Men när man ställer en så här gravt ansvarslös fråga kan jag inte annat än att jämställa dem med FOX News:

Photobucket


Här binder man vädret till klimatet, och ingenstans kan läsarna lära sig om skillnaden mellan just väder och klimat. Och här ser vi ju även hur pass underrättade läsarna är.

De flesta av läsarna tror alltså inte på att det blir varmare, trots att förra decenniet var det överlägset varmaste sedan man började mäta temperaturen. Men nej, det blir fortfarande kallt på vintern. Undrar om man kommer fråga på nytt om 2010 får en varm sommar. Det vore precis lika korkat.

DET ÄR SKILLNAD PÅ VÄDER OCH KLIMAT!
Jävla idioter.Skadeglädje

Så Anja vurpade.
Nu har en till svensk trillat. Han slog sig.
Nu visar man hans vurpa om och om igen. I slow motion.
Varför?


Inglourious Basterds - Recension


KATASTROF!!!


Tiger Woods är otrogen med Aftonbladet


Det sämsta jag spelat på 10 år

Jag brukar inte lägga upp mina spelrecensioner här, eftersom jag vet att ni inte bryr er. Men när jag blivit tvungen att skriva en recension av det sämsta spelet jag spelat på minst 5 år är jag tvungen att dela med mig. Så om du vill läsa om ett riktigt, riktigt dålig spel, KLICKA HÄR.

http://i274.photobucket.com/albums/jj247/bleunt/Robinsoncover.jpg


Prenumerera på bloggen

Norsk polis släpper fantombil(d)

Norsk polis söker en bil, och släpper fantombild av den.
Ber de om att vi ska komma på fler roliga historier om norrmän?

http://www.expressen.se/polopoly_fs/1.1885015!slot100slotWide75ArticleFull/3447786819.jpg

Nåja, jag tror jag sett den.
Ringer man norsk polis då?

http://img5.imageshack.us/img5/4765/3213c1a598790d76.jpg

Visst är det den?

(cred till Eyre)

Prenumerera på bloggen

Kasta bajs for a living

Jag skriver inte ofta om mitt jobb, eftersom jag inte skriver mycket om mig själv och min vardag. Plus att jag inte haft något emot mitt jobb. Jag gillar folket, gillar arbetstiderna, gillar tempot och gillar till och med chefen (tydligen är det någon jävla töntig regel att man måste ogilla sin chef).

Men nu jobbar jag dag, och det gillar jag faktiskt inte alls.
Från 09:00 till 17:00. Och jag gillar inte alls de arbetstiderna.
Men det jag ogillar mest är ändå produkten vi säljer.

Vi säljer nämligen mobilt bredband. Till folk som redan har bredband. Vet du hur jävla svårt det är? Och det är inte det billigaste mobila bredbandet heller. Nej. Det är Medium-paketet. Visst, man får iväg några om man är duktig. Men sen kommer ju 50% av alla kunder att ångra sig under ångerveckorna.

Det är lite som att kasta bajs på en vägg, och hoppas att så mycket som möjligt fastnar. Jag gillar det inte, och saknar att sälja ADSL från 17 till 21. :( Visst, jag får 135kr i timmen i stället för 95kr, men vem fan behöver pengar.

Prenumerera på bloggen

Avsparkad från bussen

Så jag har börjat jobba dag. Från 09:00 till 17:00. Mer om det i ett annat inlägg. Men det här betyder alltså att jag tar bussen som går 17:10, och tydligen är bussar fullproppade vid den tiden. Det suger. Så jag fick stå upp. Bredvid mig satt det två små tjejer. Kanske en sådär 13 år gamla skulle jag gissa. De skrattade och stojade. Det är OK. Det får man. Men så plötsligt gav sig den ena av dem ifrån sig ett högt gällt skrik.

IIIIIIIIIIIIIIHH.

Det ringde till i mitt öra. Fan att jag hade mitt friska öra mot henne. Det skrämde mig och var nästan smärtsamt. Folket i bussen uppmärksammade det en halv sekund för att sedan genast börja ignorera det.

Sen hände det igen.

IIIIIIIIIIIIIIIHH.

Då fick det vara nog. Jag kan inte tjuta lika högt, men jag kan skrika. Så jag vände mig till vänster och böjde mig ner, och skrek henne i ansiktet. Av någon anledning ignorerade man inte mig som man ignorerat henne. Jag vet inte varför. Vid nästa hållplats tittade chauffören fram och sa att hon var tvungen att be mig stiga av. Tydligen är de inte tillåtna att fortsätta bussresan med passagerare som visar på ett hotfullt beteende.

Så när en liten jävla tjej skriker, då är det inget alls. Trots att det faktiskt gjorde ont i örat. Men när en kille skriker tillbaka, då är det plötsligt hotfullt beteende.

Hur fan funkar det?

Prenumerera på bloggen

Jantelagen är en myt

Åh, svenskar är så hängivna jantelagen.
Jaså? Det har jag inte märkt. Jag tror jantelagen är en myt, påhittad av folk som gillar att gnälla. Lite som när rasister gnäller över den så kallade "svenskfientligheten" i samhället.

Jag har aldrig känt ett behov av falsk blygsamhet, eller ett förbud på att uttrycka stolthet över prestationer som förtjänar det. Visst, tjatar man om och om igen om hur jävla bra man är kommer folk bli irriterade. Men blir vi inte irriterade på någon som hela tiden tjatar om hur ful, dum och värdelös han/hon är? Så kanske är det själva tjatandet om något vi inte bryr oss om som är grejen.

Vi har inget emot stolta människor som tycker de är bra. Titta på hur vi hela tiden hyllar artister, idrottare och diverse kändisar rent allmänt. Jag tycker det är en större del av vår kultur än jantelagen någonsin kommer bli. Det är lätt att missta svartsjuka för jantelagen, men rent allmänt måste jag säga att det inte finns någon samhällskodex som tvingar oss att vara falskt blygsamma.

Har du någonsin känt av jantelagen?
Har du någonsin låtit någon annan känna av den? 

Prenumerera på bloggen

KALLA TAR GULD!! KALLA TAR GULD!!

Synd bara att hon är en kvinna, och det därför inte är ett riktigt guld.
Sverige får inga riktiga guld, för våra män suger.

När får man guldmedalj?
Just det, när man är:

http://gfx.aftonbladet-cdn.se/multimedia/dynamic/01136/b_sttajt_1136249l.jpg

BÄST I VÄRLDEN!
Eller? Precis. Svara nu på den här frågan: Är hon BÄST i hela VÄRLDEN?
Eller finns det massor, massor av män som är bättre?

I rest my case.
Inte riktigt guld.
Bara ett kvinnoguld.

Prenumerera på bloggen

Vad heter folket i Haiti?

Vad heter folket i Haiti?
Haitianer?
Haiter?
Haiters gonna hate?
Negrer?

Vad säger man?

Prenumerera på bloggen


Bluffluensan

Photobucket


Aftonbladet frågar om svininfluensan bara var en bluff. Egentligen föreslår man det, men frågetecknet fråntar dem allt ansvar. Alla som lyssnat på Glenn Beck förstår vad jag menar.

jag läser artikeln, men hittar INGET som stödjer rubriken.
Jag hittar INGET i texten som föreslår att det skulle vara en bluff.
Jag ser INGET konkret eller några som helst fakta som stödjer det.

Kan någon hjälpa mig att förstå vad rubriken har med texten att göra?
Det handlar ju bara om att uppståndelsen var överdriven - något som Aftonbladet enligt mig i så fall främst själva är skyldiga till.

Prenumerera på bloggenDagens DORKGASM!

Felicia Day. I en lightsaberduell.
DORKGASM!

Photobucket

Prenumerera på bloggen

Månadens drama queen

VARNING!! KÄNDISSKVALLER!! VARNING!! KÄNDISSKVALLER!!

Jag läste rubriken "Tila Tequila förd till sjukhus - kan dö om några timmar".
Jag blev glad, och hoppades på en död. Hennes flickvän dog ju nyss, och det var ju ganska kul. Nu är hon inte direkt Michael Jackson, men några låtsasledsna och upprörda människor kanske hennes död skulle generera så underhållande.

Men när jag läste vad det handlade om hade hon bara slagit i huvudet. Hon hade twittrat att hon KANSKE fått hjärnskakning, och KANSKE kunde dö om några. Hon kanske dör. Av att slå i huvudet. Wow. Vilken fucking jävla drama queen.

Jag känner mig otroligt besviken.
Jag trodde det handlade om en underhållande död av överdos eller något. :(

Prenumerera på bloggen

Skönhet är självförtroende

Har ni sett reklamen med Niveas nya slogan?
"För skönhet är självförtroende."

Och det är det dummaste jag hört i slogansammanhang.

För det första har de förväxlat självförtroende med självkänsla, annars förstår jag verkligen inte hur de menar. För det andra avskyr jag att vår kultur så ofta anser att självkänsla kommer utifrån. Självkänsla börjar med att se bra ut, och kräva andras godkännande.
Och det är då vi får 12-åringar som bantar, 16-åringar som lägger upp nakenbilder, 18-åringar som gör bröstoperationer och 21-åringar som skär bort sina uthängande blygdläppar (not safe for work).

Självkänsla och självförtroende som kommer utifrån är i slutändan helt ihålig. Skönhet är INTE självförtroende. Alla vackra människor är inte fulla av självkänsla, precis som alla vanliga eller fula inte är fulla av självmedvetenhet och avsky för sig själva. Skönhet har inget med saken att göra, och är bara något du behöver om du redan är en osäker människa - helt utan självkänsla.

Äkta självkänsla kommer inifrån.

Prenumerera på bloggen
En massa fina rumpor

American Apparel anordnar en jakt på världens hetaste rumpa.
Och eftersom jag som en heterosexuell 25-årig man älskar rumpor, så känner jag mig tvungen att dela med mig av godheterna. Enjoy!

Tala gärna om vilken din personliga favorit är. Efter att ha studerat dem under några minuter kan jag bara konstatera att det är omöjligt för mig att välja. De flesta gör mig yr.

Nästa inlägg får försöka kontra all eventuell mansgrisig sexism som det här inlägget möjligen utstrålar. Kanske. Vet inte. Kan inte tänka på annat än rumpor just nu.

Pappa igen - om förra ungen dog

"Andreas Jonsson blir pappa igen", läser jag till höger bland allt skvaller.

Och jag har aldrig förstått hur man kan bli pappa, IGEN. Han var ju redan pappa innan. Såvida inte första ungen dött så är han väl fortfarande pappa? Även om man räknar honom som mer pappa nu så kan han väl inte bli något igen utan att sluta vara det först?

Ibland förstår jag inte vårt språk. :( 

Prenumerera på bloggen

Årets största morsgris

Och vinnaren är...

Photobucket


Som bokstavligt talat inte ville leva utan sin mamma.
Morsgris #1, helt enkelt. Grattis!

Jag undrar förresten om alla modebloggare gråter nu.

Prenumerera på bloggen

Anne Hathaway är dum i huvudet

VARNING!! KÄNDISSKVALLER!! VARNING!! KÄNDISSKVALLER!!

Anne Hathaway lämnar den katolska kyrkan.
Varför? För att hennes bror har kommit ut som homosexuell, och hon vill inte vara del av något som inte fullt ut accepterar hennes bror för den han är. Naaw, så puttinuttigt och gulligulligt då.

Men lilla Anne, den katolska kyrkan har tryckt ner homosexuella under flera hundra år. Men så länge det inte var din bror som trycktes ner brydde du dig inte ett jävla skit. Vet du vad det innebär? Det innebär att du är en ganska självisk och dålig människa.

Jag antar att du röstade ja till Prop 8 också.
Eller inte röstade alls.

Prenumerera på bloggen

Global uppvärmning finns inte - för det snöar

Jag älskar när folk inte kan skilja mellan väder och klimat.
Och jag älskar att det fortfarande finns folk som tror Fox News är opartiskt.Prenumerera på bloggen

Om 10 år har muslimer tagit över Sverige

Jag älskar det här klippet:Älskar jag det för att användaren stängt möjligheten att ranka klippet? Älskar jag det för att användaren tar bort alla kommentarer som inte hyllar det som sägs? Jo, han tar bort dem. Nästan 2000 visningar men bara 16 kommentarer som alla är av en åsikt? Jo, eller hur. De är rädd för debatt och bemötande, för de vet att deras uttalanden inte håller granskning. Censur är EXAKT samma strategi som kristna fundamentalister på YouTube använder sig av.   

Eller älskar jag det för att det helt ogenerat spyr ut totalt felaktiga faktan? Helt påhittade påståenden som att Sverige har flest anmälda våldtäkter i hela Europa. Ordet "anmälda" är viktigt, för det innebär att man kan få det att låta som att vi har flest våldtäkter totalt, eftersom de som inte anmäls liksom inte räknas.

Men att Sverige har flest (anmälda) våldtäkter i Europa är inte riktigt rätt. Det är en felaktighet som sprids via partiska och främlingsfientliga sajter och skjutsas vidare av personer som Jimmie Åkesson. Det är en förvridning av hur man räknar statistiken, och bortser från saker som att länder har olika lagar och olika mörkertal. Det som klassas som våldtäkt i Sverige räknas i de flesta andra länder bara som sexuellt ofredande.

Här är Sverige det enda landet i hela Europa som inte tas med i undersökningen. Är inte det lite konstigt om Sverige är det land med flest våldtäkter? Men jag gissar att vi ligger runt #20 i världen, kring de andra länderna i Skandinavien. Jag tvivlar på att vi har sex gånger fler våldtäkter än Danmark, Finland och Norge.

Lustigt är också att Island ligger högst upp bland de europeiska länderna, medan Turkiet ligger på plats #53. Är inte Turkiet fullt av... muslimer? Kanske borde vi skicka våra svenska kvinnor till Turkiet, där de går mycket säkrare. Är det dumt av mig att dra den slutsatsen? SJÄLVKLART! Eftersom Turkiet och Sverige har helt annorlunda lagar och mörkertal.

Men även om man bortser från mörkertal och lagskillnader så är Sverige inte högst upp på listan. Högt upp, men absolut inte högst.

Åh, och jag älskar hur han helt steglöst går från Invandring till Inbörderskrig. Bara så där. Inbördeskrig mellan vilka? Om vad? Hur skulle det gå till? För att Sverige är precis som Kosovo var? Hur är Sverige precis som Kosovo? KAN han något alls om konflikten i Kosovo?

Och så här på ämnet vill jag bara tipsa om ett underbart inlägg från min favoritblogg.

Prenumerera på bloggen

Global uppvärmning dödar alla om 10 år! (kanske inte)

Klimathotet kan vara överdrivet. Ja, till stor del AV ER!!

Så har media hypat skiten ur global uppvärmning i snart fem år, och försökt skapa så många skrämmande rubriker som möjligt för att sälja rädsla till konsumenterna. Det här är ett perfekt exempel för varför media ska ge fan i att sensationera allt. Nu när man börjar komma fram till att det kanske inte riktigt så illa som nyhetsmedia gärna fått oss att tro, börjar man genast skylla på alla utom sig själva.

Nu när man paddlar bakåt får det effekten att folk börjar tro att hela situationen är fejk, eftersom läsarna bara lärt sig att tänka i svartvitt.

Så fort en enda forskare lite hastigt nämner något ogrundat i ett telefonsamtal så hoppar media på det så länge det låter farligare och enklare än riktiga rapporter. Tidningarna skriver helst om de allra mest extrema resultaten och enklast formulerade rapporterna, medan de lite mer moderata och komplexa ignoreras eftersom de är svåra och tråkiga.

Men artikeln avslutas i alla fall hoppfullt "klimatet än en gång visat sig vara mer komplext än vad vi förväntat oss". Så kanske får vi se en lite mer nyanserad rapportering nu?

Prenumerera på bloggen

SOLDATER DOG I KRIGSZON!!

Och på något vis är det en jättenyhet.

Men vad hade jag väntat mig.
När de blev beskjutna blev ju bara det veckans största nyhet.

Fan, vilken skrivkramp jag har.

Prenumerera på bloggen

En dåligt bra ordvits

Melodolphestivalen. Hah!

Prenumerera på bloggen

Bibeln förutspådde krig och naturkatastrofer

I en artikel där Carola pratar om katastrofen i Haiti:


– Jag vill inte vara någon domedagsprofet på något sätt men det överraskar inte oss troende att det sker katastrofer och krig.


Vad menar du?


– Jag tror på Guds ord som säger att det kommer att ske i tidens slut.


Är det här tidens slut, menar du?


– Tidens slut kan vara väldigt länge, det kan vara flera hundra år. Vi har ju funnits här en stund.


Så är det här början på slutet?


– Inte just det här. Det har faktiskt börjat för ganska länge sen. Det är inget konstigt, det vet ju alla. Vi har ju en film som heter ”2012”. Jag menar, det är ju inget konstigt med det.

 

 


 

 

Ja! Precis! Vi har ju en FILM som HETER "2012"!! Liksom, hallå!!

 

Och alltså, det här är ju ett tecken. För Bibeln säger att det kommer vara krig och naturkatastrofer innan undergången. Och det har ju funnits naturkatastrofer ända sedan planetens begynnelse, och krig så länge mänskligheten existerat.

 

Så om Bibeln inte hade skrivits av GUD SJÄLV, hur skulle i så fall vanliga människor då veta att det skulle finnas krig och jordbävningar i framtiden också?! HALLÅ!!

 

Det överraskar inte oss troende att det finns katastrofer och krig. Varför är alla ni andra så överraskade? Och jag lovar att Bibeln nämner en film som heter "2012" nånstans också.

 

Nu är ju Haiti ett land där en oerhörd majoritet är kristna, och de verkade ändå ganska överraskade av jordbävningen. Men det är en annan sak.

 

Prenumerera på bloggen


Sharlto Copley blev inte nominerad för sin roll i District 9

http://2.bp.blogspot.com/_fHnOjFU2sTM/Si_ZEbqLVPI/AAAAAAAABgw/8rSf1P7m1zU/s1600/fffffffffffuuuuuuuuuuu+2.jpg

Prenumerera på bloggen

Carina simmade bland dödliga maneter...

... och dog.

Alltid när jag läser någon som råkat ut för hajar, krokodiler, maneter och diverse livsfarliga vattendjur så kan jag inte låta bli att undra varför i helvete de badar där det finns hajar, krokodiler, maneter och diverse livsfarliga vattendjur.

Photobucket

Jag menar, okej om man går över vägen för att ta sig till andra sidan. Man måste gå över vägar för att fungera i samhället. Samma sak gäller transportering, du måste åka tåg bil buss och sånt. Det är en risk vi måste ta om vi ska kunna leva normalt. Men att åka till andra sidan jordklotet för att bara med livsfarliga djur? Jag förstår det inte.

Prenumerera på bloggen

Därför förstördes Haiti

Mästerproducenten Quincy Jones har listat ut varför Gud orsakade jordbävningen i Haiti! Det är nämligen Quincy Jones som låg bakom den ostiga hitten "We Are The World", där massa artister gick ihop och sjöng för... vad det nu var. Och det är exakt 25 år sedan "We Are The World" släpptes! Det är, enligt Quincy, ett tecken från Gud. Det är ingen sammanträffande. Det här är Gud som säger åt Quincy att göra en remake av den gamla hitten.

Det var därför Haiti drabbades av jordbävningen, så att vi skulle få en ny version av "We Are The World" - exakt 25 år sedan originalet släpptes. Och aldrig har jag hört någon förringa människors lidande på ett så egocentriskt sätt.

Prenumerera på bloggen

Ung flicka upptäcker den hårda världen

Lisen har just flyttat hemifrån, och upptäcker Radiotjänst och tv-licens.Lovisa Fjellet säger (19:19):
Vad fan är ratiotjänst? Varför ska man betala tv-avgift?

Lovisa Fjellet säger (19:20):
2076 kronor om året endast för att man äger en tv. När man väl köpt tv:n och betalar för kanalerna.
Jävla Kiruna.

bleunt säger (19:20):
radiotjänst, menar du?  

Lovisa Fjellet säger (19:20):
Som finns i Kiruna.

Lovisa Fjellet säger (19:26):
Man betalar tydligen för SVT, SR och UR.

bleunt säger (19:27):
Jag vet, Lisen.  

Lovisa Fjellet säger (19:27):
Meh
Kunde du inte sagt det då?  
Du som vet allt.Ja, vad säger man.
Ännu ett ungdomligt och oskuldsfullt sinne, förstört av den hårda verkligheten.
Damn you, Radiotjänst! DAMN YOU TO HELL!!

Prenumerera på bloggen

White trash

Photobucket

Ung mamma.
Blonderat hår.
Märken på armen - misshandel?
Massor av piercings och tatueringar.
Bröst som väller ut ur BH:n.
Leopardlinne som halkar ner - classy!
Ljusa ärr på armen efter att hon skurit sig själv. 

Och hon lade upp den på Facebook. Som presentationsbild.
Hon tyckte alltså att det blev en bra bild.
Ungen är körd, och utifrån ansiktsuttrycket verkar den redan veta det.

Prenumerera på bloggen

RSS 2.0