Jimme <3 Kungen

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

 

 

Jag är så trött på kungen och hans SVENSKFIENTLIGHET.

Stjäl en Oscar

Minns ni filmen Juno? Den som handlar om två ungdomar, varav en vid namnet Juno, där tjejen råkar bli gravid och de måste bestämma sig för vad de ska göra med barnet. Ni vet, den där koreanska filmen från 2005.

Ja, koreansk. Från 2005. Inte den amerikanska från 2007.

Hon som "skrev" den amerikanska filmen som hade samma namn och samma handling vann ju en Oscar för bästa manus, eller något. Och alla var typ som "OMFG hon brukade ju vara en strippa!"

Hon som "skrev" den amerikanska filmen med samma namn och samma handling säger dock att hon inte hade sett den andra filmen med samma namn och samma handling. Hon råkade bara också skriva ett manus där två unga tonåringar, varav en har det jättevanliga namnet Juno, råkade bli gravida och var tvungna att välja vad de ska göra med barnet.

Största Oscar-stölden sedan Marissa Tomei.

Nu har jag inte sett den koreanska filmen, så jag ska inte yttra mig med allt för stor säkerhet. Men det känns inte som ett sammanträffande när det är en så specifik handling och ett så ovanligt namn. Eller vad tycker ni?

Världens bästa YouTube-kommentar


Underbart korkade kvinnor

En underbar artikel om kvinnor som blivit lurade av en man.
Exempel på varför den är helt underbar:

"Inför rätten bedyrade han att han förstod att han hade gjort många människor illa. Men redan i fängelset började han kontakta nya kvinnor."

Redan där får ju kvinnorna en bra start, liksom.
Ni snackar med någon som sitter i fängelse. Det borde vara en varningsklocka.
Men icke!

"Therese Strid träffade honom under en av hans permissioner 2007 – han sa att han var oskyldigt dömd för vapenbrott. När han släpptes åkte han direkt hem till henne och kort därefter blev hon gravid."

"Kom hem till mig så fort du släppts ur fängelset. Jag vill inte att fängelsesmaken ska hinna försvinna från din kuk när du impregnerar mig så fort som möjligt."

"Det är nästan som om han har varit inne i en kvinnas hjärna för att få information om hur man får henne att falla."

Jag kan också ta mig in i din hjärna för att se vad som får dig att falla. Får se nu. Hmm. Där har vi det. Jag hittade en lista i din hjärna över saker som krävs för att få dig att falla:

1) En lite snygg bad boy

Ja. Det var allt. Tur att jag kunde ta mig in i din hjärna och ta reda på det. Magiskt!

"Men snart blev han kontrollerande och våldsam"

http://fc09.deviantart.net/fs32/f/2008/208/b/b/NO_WAI_by_pandaluvr99.png

"Han sa att han skulle träffa en kompis och göra affärer."

När en föredetta fånge kommer med såna diffusa svar är det aldrig skäl till misstanke.

"När han kom hem hade han plötsligt pengar, säger hon."

http://media.fixup.se/2010/08/facepalm.jpg

"Efter fyra månader fick hon nog och avslutade förhållandet. Då åkte Carlitto till nästa kvinna – Therése Eriksson i Leksand. Efter en månad blev även hon gravid"

Alltså, jag vet att vi ska hata mannen och sympatisera med kvinnorna.
Men är jag den enda som börjar gilla den här Carlitto? Killen är ju schtek!


bleunt tipsar om en cool grej

Det är sällan jag tipsar om saker. Jag tror jag tipsat om 2-3 bloggar någonsin. Det är nog allt. Men igår snubblade jag över en YouTube-kanal som jag tänkte berätta om. Den heter pogo. Där har en kille eller tjej (förmodligen kille eftersom han kallar sig fagottron) tagit ljudbitar från filmer och gjort musik av dem. Resultatet blir inte bara imponerande remixar, utan även riktigt bra musik.

Min personliga favorit är Wishery, där han tar ljudslingor och soundbytes från den gamla klassikern Snövit:

 

 

 

 

 

 


Obligatorisk röstning

Så jag föreslog en grej på Facebook. Jag tänkte att vi kunde ha rösttvång. Om man inte röstar i riksdagsval får man böta 1000kr. Typ. Man får rösta blankt om man vill, självklart. Men man måste rösta. Men det var inte ett så populärt förslag, med motiveringen att det fina med en demokrati är att man inte behöver rösta. Och jag blev lite förvirrad, för jag har alltid trott att det var det fina med diktatur.

En annan version av V för vendetta

Så här den femte november då alla börjar prata om filmen V för vendetta känner jag att det skulle vara uppfriskande om någon gjorde en liknande film baserat på libertarianska värderingar. Det finns ju gott om exempel på filmer och böcker som skildrar samhällen som spårat ur till följd av för mycket regering (V för vendetta, 1984, Atlas Shrugged etc). Finns det inga verk där motsatsen skildras, och libertarianska värderingar spårar ur?

Det hade ju suttit ganska rätt i tiden med tanke på Tea Party-rörelsen i USA, där man nu nyligen låtit ett hus med familjens alla ägodelar samt tre hundar brinna ner eftersom de inte hade betalat brandkåren i förväg. Ett land där 50% är hysteriskt upprörda över att behöva betala för andra människors sjukvård. Hur vore det att skildra ett samhälle där polisen är privatiserad, och regeringen inte har ansvar för folket.

Jag undrar hur mycket såna klyschor i nöjesmedia påverkar oss och vår åsikt kring olika ämnen. För det gör säkert sitt för att hjärntvätta massorna att tänka att staten är problemet. Staten är fienden. Kungen är alltid ondskefull när han beskattar landets folk. Och är de vetenskapsfientliga delarna av USA, där man prompt ifrånsäger sig allt från stamcellsforskning och global uppvärmning till evolution och vaccin, hjälpt av bilden media ofta projicerar när det kommer till vetenskapsmän? Antingen handlar det om galna vetenskapsmän som leker gud, eller snälla vetenskapsmän som hålls fångna av superskurkar för att använda vetenskap i onda syften.

Media påverkar nog mer än bara småflickors kroppsuppfattningar och småpojkars könsroller. Men det är nog inte bara något dåligt. Hade vi till exempel haft lika många vegetarianer om en hel generation inte vuxit upp med talande humaniserade Disney-djur som besitter mänskliga drag?

Nu svävade jag ut så mycket att titeln nästan inte ens stämmer längre.
Och ingen kommer orka läsa det här. Men skitsamma.

Turkguiden

Laserturken.

Skogsturken.

Trafikturken.

Fågelturken (den bästa turken).


Republikanerna vinner valet i USA

Tänkte dra igenom det här lite snabbt.

Okej, så demokraterna får behålla senaten men republikanerna tar över huset. Åh, nej, nu måste Obama suga John Boehners och alla andra republikanerna kuk. Han måste fjäska, kompromissa, vattna ner och böja sig framåt för att ta den där bak -- precis som han gjort i två år. Så valet gör ju ingen jävla skillnad, då lika lite kommer bli gjort. Och när det väl blir gjort kommer det fortfarande vara taskigt utfört. Fine.

Men det som egentligen stör mig är hur jävla pissdåliga USA är på att utöva demokrati. 60% av alla registrerade demokrater röstade inte. Jag förstår att de är omotiverade, med tanke på att Obama varit ungefär lika blaskig som diarrévatten. Men när bara 6% av landets svarta invånare röstade, måste man vakna upp och inse att något är jävligt fel.

Enligt mig vore ett bra steg mot förbättring vara om man höll valet på en helgdag. Inte en vardag. Fattiga minoriteter är mestadels demokrater. Fattiga minoriteter jobbar även långa dagar, på jobb som det är svårt att ta ledig från. Och självklart vill deras arbetsgivare inte att de ska bege sig iväg och rösta på demokraterna, eftersom deras arbetsgivare förmodligen är vit överklass som är mån om att förlänga Bushs skattesänkningar.

FUCK! -_-

RSS 2.0