Sverigedemokraterna om förbud mot tiggeri

Linus Bylund (SD) säger:

"Vi är för ett sådant förbud. Att svenska medborgare tvingas tigga sker i väldig liten grad, det behöver man inte göra här."

Eller hur! Det finns så gott som inga svenska tiggare alls! De som tigger behöver egentligen inte göra det. Och de få svenskar som är hemlösa tiggare får väl skylla sig själva. Fast sen har vi ju det här lilla problemet att det inte bara handlar om svenska medborgare. Men det är ju bara ett problem om man bryr sig om andra.

"De som tigger är hitresta människor från andra länder och ligor där tiggarna utnyttjas."

Japp, allihopa. Varenda en. Ingen statistik, men en ganska stabil magkänsla. Det är enkel logik: svenska medborgare behöver inte tigga, alltså finns det inga svenska tiggare.

"Om det är svenska medborgare som tigger ska de tas om hand."

Genom att förbjuda deras enda sätt att köpa mat lite mat då och då. Ät ur soporna. Alla andra som inte är svenska medborgare kan dra åt helvete och dö.

"Att man inte kommer åt själva grundproblemet med människohandel genom ett tiggeriförbud är intressant del av diskussionen, men inte ett argument mot att förbjuda tiggeri."

Precis! Det är inget argument mot att förbjuda tiggeri. Det är inte som att de här ligorna bara kan stoppa en tamburin i tiggarnas händer för att göra dem till gatumusikanter och därmed kringgå lagen. Och en lag skulle vara effektivt, eftersom de här ligorna uppenbarligen respekterar lagar. Och om någon av ligorna mot alla odds skulle ignorera lagen så är det bara för polisen att gripa tiggaren och skicka tillbaka den till sitt hemland. För alla tiggare bär pass.

En sådan lag skulle fixa alla problem, utan att på något sätt fälla krokben för lidande och behövande människor. -_-
Nya pengar

Greta Garbo och Evert Taube i stället för Carl von Linné och Alfred Nobel? Really? Really? Fuck, inte undra på att folk är bättre på att rabbla vinnare av Idol än de är på att kunna nobelpristagare när vi hela tiden sätter nöje framför vetenskap.

RSS 2.0