Svensk humor är pinsam

För det första, är det bara jag som tycker Sugababes nya låt "About You Now" är misstänkt lik Tyddebears STHLMs gamla låt "Yours To Keep"? Det luktar stöld. Nåja, till bloggens rikitga ämne:


"Fredag hela veckan" på tv4. De hade kallat det för "Fredag kväll live" om de bara haft stake att köra live-sketcher. SNacka om att skamlöst rippa hela SNL-konceptet, något som blir blatant (jag vill importera det ordet) uppenbart redan vid introt.

Svensk humor är så jävla patetisk och bygger nästan uteslutande på plagiat, främst då från USA. Hey Baberiba, kom igen... det är pinsamt att den serien nått sådan framgång. Detsamma gäller Parlamentet och Svensson Svensson, som nyligen drogs upp ur graven med sina amerikanska sitcom-klyschor.

Det är sällan svenskar faktiskt kräver originalitet och kvalitet på den tv-sända humor. Enda gången jag kan komma på att nivån gått under svenskarnas ribba är när Adam Alsing försökte sig på en egen talk show á la Johnny Carson.
Ändå höll hans scriptade monologer högre klass än Parlamentets semi-improviserade humorförsök.
Nu är det ju helt och hållet subjektivt vad som är roligt och vad som inte är det. Men någon gräns måste ändå finnas.


Nej, det här landet behöver fler Jonas Gardell och färre Peter Magnusson (som ju faktiskt startade som en halvtaskig Johnny Knoxville- slash Allen Funt-wannabe på ZTV)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0