Fula barn i reklam

De små reklamsnuttarna för Friends. Den första, där en pojke dränks i svarta hårda elaka ord. Men till slut får han ett rött och fint Hej med sig hem. Och nu den andra reklamfilmen, där en flicka går och sjunger i korridorerna klädd i en svart skjorta.

Det som stör mig lite är att båda ungarna är skitsöta. Den lilla killen är skitsöt, och den lilla tjejen är skitsöt. Visst, söta killar och tjejer blir också mobbade. Men kom igen nu, hur ser mobbade ungdomar oftast ut? Ja, inte är de söta och snygga iaf. När ska Friends våga ha en tjock, finnig och ful tonåring som är representativ för hur de flesta mobboffer ser ut och känner sig?

Nej till söta och snygga "mobboffer" i Friends reklamfilmer.
Visst, det kan på ett sätt få mobboffer att känna sig vackra. Eller?
Eller så resulterar det i att utsatta ungdomar inte kan identifiera sig med reklamfilmen.

Fler fula barn i Friends reklamklipp!

Kommentarer
Postat av: Anonym

taktiskt tänkande.. ingen vill se fula barn och ingen bryr sig så mycket om fula barn vilket resuterar i att dom inte skulle få in lika mycket pengar till att ööö, driva sidan?

2008-12-31 @ 19:17:07
Postat av: Henrik Petersson

Politisk korrekthet. De är rädda att folk ska säga "Jaha, så bara för att man är mobbad är man automatiskt ful?"Som en "side note", vad det nu heter på svenska, så stör jag mig lite på att ungarna i Harry Potter är lite för snygga. Harry, åtminstone, ska ju vara något av en tönt. Fast det var kanske svårt vid castingen när de var 11 att förutspå vilka sexbomber skådisarna skulle växa upp till.

2008-12-31 @ 22:14:36
Postat av: A

Finns det inte risk att det bara skulle få mobbade att känna sig (ännu) fula(re)? Liksom, "kolla här, en mobbad och precis som du är han ful som ett jävla as." Tycker det skulle bli lite fel om de relaterar bara för att personen är lika ful som dem själva. (ungar är f.ö rätt bra på att hitta på mer kreativa saker att mobba folk för än utseende)Kanske skulle de fösöka ge fan i att bry sig om utseende överhuvudtaget när de castar.2009-01-01 @ 11:52:07
Postat av: bleunt

Henrik:

Jag förstår inte hur man kan tycka någon i Harry Potter är minsta sexig. :sA:

"Visst, det kan på ett sätt få mobboffer att känna sig vackra. Eller?

Eller så resulterar det i att utsatta ungdomar inte kan identifiera sig med reklamfilmen."Och angående att ungar är bra på att hitta annat att mobba än utseende:"Visst, söta killar och tjejer blir också mobbade."Friends vill helt enkelt inte ha fula tjocka finniga barn i sina reklamfilmer, det är allt tror jag. Jag tror verkligen inte det är ett försök att få mobbade barn att känna sig söta. Mobbade barn vet att de är fula, även om de inte är det. Och jag tror inte någon reklamfilm kan ändra på det.Nej, i nästa film vill jag se en ful eller åtminstone normalful unge.

2009-01-01 @ 12:33:40
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: A-palle

Hmm, det här borde ju vara något dom diskuterat på friends innan de gjorde reklamfilmen.

Försökte mejla dem men det verkade inte gå ... tror jag. Aja

2009-01-01 @ 14:23:14
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: A-palle

Hej Palle!Tack för mail och input.I många fall så är det som det beskrevs i bloggen att det som blir mobbade är en ” tjock, finnig…ful tonåring”. Samtidigt är det viktigt att inte ytterligare förstärka bilden av att om man skulle vara tjock så blir man därmed utsatt för mobbning. Det kan vara fallet men många gånger är det tillfälligheter som avgör vem som blir utsatt och det handlar ofta om saker som händer i en grupp/klass. Jag tycker att det snarare är modigt av Friends att försöka undvika rena schabloner av vilka som blir utsatta, fast det motsatta skulle kunnat vara mycket enklare.MvhMagnus2009-01-07 @ 23:00:37
URL: http://apalle.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0