Noshörningar

Enhörningar är bra. Jag brukar fråga folk som tror på Gud om de tror på enhörningar också.
Fast det gör de nästan aldrig. Då frågar jag dem varför de inte tror på enhörningar.
Det brukar vara samma skäl till varför de tror på Gud. Då blir jag förvirrad och får lite ont i huvudet.Noshörningar - Så nära enhörningar vi kommer.

Kommentarer
Postat av: herzleid

Du är så fin =D

Jag log lite grann.

2008-11-20 @ 18:37:56
Postat av: Henrik Petersson

Kan det vara för att de känner en gudomlig närvaro, men inte en enhörningsnärvaro?

2008-11-22 @ 10:32:00
Postat av: bleunt

Henrik: Och hur vet de att den gudomliga närvaron inte är en enhörning?

2008-11-22 @ 11:48:14
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Henrik Petersson

Det vet vi inte! Men så vitt jag vet så ligger defintionen av enhörning närmare "häst med horn i pannan" än "svårbegripligt alltomfattande världsmedvetande". Det där senare påminner mer om mångas definition av Gud.

2008-11-22 @ 21:24:21
Postat av: bleunt

Henrik: Samtidigt vägrar folk erkänna enhörningar, trots noshörningar. Och att kalla Gud för ett världsmedvetande får det att låta som att alla är på samma sida. Alla är överens om hur en enhörning ser ut. När det kommer till Gud är man riktigt oense, till och med inom samma religioner.Enhörning: 2

Gud: 0

2008-11-23 @ 11:59:13
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Gud

Jag är ju här. :P

2008-11-23 @ 20:35:07
Postat av: Henrik Petersson

Enhörningstro och gudstro går inte riktigt att jämföra. Gudstro ger folk en mening med livet och en förklaringsmodell för hela Universum. Enhörningstro ger folk ett svar på frågan vad det är för spiralvridna horn man hittar på stränderna i Nordnorge ibland (numera anser man att de kommer från narvalar).Angående gudomlig närvaro så är det ju en känsla. Att tro att det är en enhörning man känner är som att tro att det är en flodhäst man känner när man är kär.

2008-11-25 @ 18:40:06
Postat av: bleunt

"Enhörningstro och gudstro går inte riktigt att jämföra."Det går helt utmärkt att jämföra.

Det är nästan exakt samma sak."Gudstro ger folk en mening med livet och en förklaringsmodell för hela Universum."Nej på båda."Angående gudomlig närvaro så är det ju en känsla."Nej, det är en indoktrinerad blind tro."Att tro att det är en enhörning man känner är som att tro att det är en flodhäst man känner när man är kär."Ge mig ett spädbarn och jag kan få det barnet att 18 år senare tro precis det.2008-11-26 @ 13:16:48
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: seraph

"Enhörningstro och gudstro går inte riktigt att jämföra."Jodå. Gudstro står på exakt samma nivå som spaghettimonstertro, enhörningstro, magisk ekorretro, allsmäktig saftpantertro, osv osv osv."Gudstro ger folk en mening med livet och en förklaringsmodell för hela Universum."Det gör enhörningen också om man har fått höra från födseln att en enhörning skapat världen och man backar upp det med en jättegammal helig text.

2008-11-27 @ 15:04:28
Postat av: Henrik Petersson

"Det går helt utmärkt att jämföra.

Det är nästan exakt samma sak.""Jodå. Gudstro står på exakt samma nivå som spaghettimonstertro, enhörningstro, magisk ekorretro, allsmäktig saftpantertro, osv osv osv."Ok, got me there. Samma princip."Nej på båda."Jo på båda. Meningen med livet för en troende = att följa Guds vilja. Förklaringsmodellen = Gud har skapat allt och det finns en mening med allt."Nej, det är en indoktrinerad blind tro."Nej, det är en känsla som folk har upplevt sedan urminnes tider världen över, oavsett vilken religion de har tillhört."Ge mig ett spädbarn och jag kan få det barnet att 18 år senare tro precis det.""Det gör enhörningen också om man har fått höra från födseln att en enhörning skapat världen och man backar upp det med en jättegammal helig text."Ni tycks vara väldigt inne på det här med indoktrinering. Hur är det med folk som varit ateister i hela sina liv då, och fortfarande bara umgås med ateister, som plötsligt får en frälsningsupplevelse och blir troende?2008-11-27 @ 20:34:19
Postat av: bleunt

"Det gör enhörningen också om man har fått höra från födseln att en enhörning skapat världen och man backar upp det med en jättegammal helig text."Och det behöver inte ens vara från födseln, och skriften behöver bara vara en sådär 50-500 år gammal. Scientologerna, mormonerna etc."Jo på båda."Nej på båda. And here's why. För att man Tror det ger en mening med livet. Och man Tror det ger en förklaring till universum. Men nej, det gör det inte. Även om Gud hade skapat universum skulle hans existens inte förklara ens 1% av allt i det. Så Guds existens är inte en "förklaringsmodell för hela Universum"."Nej, det är en känsla som folk har upplevt sedan urminnes tider världen över, oavsett vilken religion de har tillhört."Nej, det är ett påhittat svar på frågor vi inte visste något om. Gud är något vi skapat från ett syfte. Varför tror ingen bildad människa i en bildad kultur på solgudar idag? Slutade vi plötsligt känna av den guden? När det åskar, nu när vi vet hur det funkar, varför slutade vi plötsligt känna Tor? För att det inte handlar om en känsla, that's why."Ni tycks vara väldigt inne på det här med indoktrinering. Hur är det med folk som varit ateister i hela sina liv då, och fortfarande bara umgås med ateister, som plötsligt får en frälsningsupplevelse och blir troende?"Som jag skrev tidigare, det behövs egentligen varken indoktrinering eller en uråldrig skrift. Det lade jag aldrig fram som ett krav, mer som en sorts garanti. Det är inget konstigt fenomen som bevisar något, eftersom det händer även utanför religion. Ett barn som vuxit upp utan kontakt med rasister kan själv utveckla agg gentemot andra raser, till exempel. En människa kan aldrig fly religion, inte någonstans på hela planeten. Klart man kan bli övertygad utan att umgås med en religiös person.

2008-11-28 @ 13:40:56
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: seraph

"Jo på båda. Meningen med livet för en troende = att följa Guds vilja."Hur vet man vad guds vilja är? Guds vilja kan ju vara helt olika från person till person. Och man borde kanske visa att gud faktiskt finns innan man börjar dilla om vad hans vilja är."Och det behöver inte ens vara från födseln, och skriften behöver bara vara en sådär 50-500 år gammal. Scientologerna, mormonerna etc."Sant."Nej, det är en känsla som folk har upplevt sedan urminnes tider världen över, oavsett vilken religion de har tillhört.""Nej, det är ett påhittat svar på frågor vi inte visste något om."Exakt. Hur funkar detta? Ingen aning, vi fyller denna lucka med gud så slipper vi tänka så mycket. Och gud förklarar egentligen ingenting eftersom guds egen existens inte förklaras - var kom han ifrån / vem eller vad skapade honom?

2008-11-28 @ 21:37:05
Postat av: Dementhia

Bleunt, det här blogginlägget gjorde mig en aning kär i dig :)

2008-12-02 @ 12:12:17
Postat av: bleunt

Haha! <3;)

2008-12-02 @ 15:40:23
URL: http://bleunt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0