När barnprogram blir barnförbjudna

Jag kollade på något program på SVT i morse. Det kom ett inslag som hette "Lådan". Man fick se en kartong på golvet, sen fick man se programledaren sitta med en gäst i en stor kartonglåda. Därför heter det Lådan. För de sitter i en låda. Väldigt gulligt.

Programledaren presenterade sin gäst. Det var författaren Kristina Lugn. Programledaren höll upp en tavla med små lappar med symboler, och bad henne välja ut tre symboler som representerade hennes ungdom. Hon valde religiösa symboler, en bok och ett regnmoln. Regnmolnet valde hon för att hon suttit på barnpsyket i Danderyd, sa hon. Det blev lite dålig stämning.

Efter att hon förklarat om religionen och boken, började hon förklara regnmolnet. Hon började prata om mobbning, barnpsyk och att hon försökt begå självmord redan vid 10 års ålder. Jag vet inte om någon hade talat om för Kristina Lugn vad det är för program hon är med i, men när hon sitter i en låda och blir intervjuad i form av ritade pappersbitar på en tavla kanske hon kan gissa vad det handlar om.

Efter att Kristina pratat om sina självmordsförsök som barn, var det dags för Dogge att avsluta med att sjunga en vaggvisa medan eftertexterna rullade. Det var klockrent.

http://aboutthat.files.wordpress.com/2009/04/2864214186.jpg
Right on, Kristina Lugn! Tala om självmordsförsök
och barnpsyket i barnprogram på SVT! :D

Prenumerera på bloggen

Kommentarer
Postat av: seraph

Vad fan, bättre att ungarna får en hård jävla verklighetsdos istället för nåt jävla larv. :D Hahaha!

2009-10-19 @ 11:41:01
URL: http://www.metrobloggen.se/seraph
Postat av: Erik

Ja, det är skitbra! Barn måste få se verkligheten tidigare, har man tur så kanske dom då inte växer upp med uppfattningen av att folk som mår dåligt är helt sjuka i huvudet och tror att det är något ovanligt.

2009-10-19 @ 12:17:31
Postat av: max

dagens WTF. tack.

2009-10-19 @ 16:22:01
Postat av: A-palle

Ja, det var ju du som sa att man skulle sluta ljuga för sina barn! =p

2009-10-19 @ 17:37:24
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: bleunt

Ja, jag berömmer henne.

2009-10-19 @ 18:06:45
URL: http://bleunt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0