Lite "skäll" av lärare

Jag gjorde omprov i Religion idag. Jag kunde tyvärr inte få G på det i måndags på grund av två Svenska B-arbeten, två prov i Engelska, nationelt i Matematik B och hemtenta i Kommunikation. Allt den här veckan. Religion fick inte den tid det hade behövt, eftersom jag till skillnad från de andra ämnena kunde göra omprov i Religion.

Nåja, jag satt och gjorde provet. Läraren, som jag faktiskt gillar, satte sig bredvid mig och började rätta. Jag var nervös redan innan provet, eftersom jag bara haft en kväll på mig att plugga ordentligt.

-Du har läst väldigt lite religion den här terminen, sa han medan han rättade.
-Va? sa jag.
-Du är för klipsk för att sitta här och göra omprov, antingen är läraren tråkig eller så är ämnet ointressant.

Jag visste inte om jag skulle känna mig smickrad eller förolämpad. Jag är väldigt intresserad av religion, alla som läst min blogg ett tag vet det. Så jag förklarade för honom att jag läser sex ganska tunga ämnen samtidigt, och måste tyvärr ge Religion mindre än en sjättedel av min totala tid eftersom jag suger på Matematik och jagar MVG i tre andra ämnen. Han verkade förstå, som om han inte visste att jag pluggade massa andra ämnen. Jag hoppas han förstår att man inte kan få VG eller bättre i alla ämnen när man pluggar heltid på Komvux, speciellt när man som jag verkligen inte är en skolperson.

Nåja. Jag klarade omprovet och fick gå hem. Hoppas han verkligen förstod att jag inte kunde ge Religion mer tid. När jag gick sa jag so long, han trodde jag sa salaam. Det var kul. :p

PS.
Nu ska jag avslöja något pinsamt. Jag fick lite rysningar av Charlotte Perrellis låt nyss när hon körde den. Jag är så töntig och svensk. Och jag skäms lite.

Kommentarer
Postat av: sandra

oh, herregud vad skönt. trodde att det bara var jag! jag rös tom två gånger. jag tror att det är dags för mig att hoppa..

2008-05-23 @ 13:10:38
URL: http://sandraeklind.blospot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0