Onda män bär skägg

Kollade på Nightrider för ett par kvällar sedan. Det handlade om Michael Knights onde dubbelgångare som kör en stor läskig lastbil. Det var så klart Hasselhoff själv som spelade sin onde dubbelgångare, men för att skilja den gode Michael Knight från den onde hade man givit den onde Michael Knight lite skägg. Genialt!

http://4thfront.com/uploaded_images/Gartheinsemi2-719344.jpghttp://homepages.nildram.co.uk/~culttv/m-knight.JPG
Evul!                                                        Snel!

Spela död

I går hade kattungen släpad in en liten näbbmus, som hon jagade runt i lägenheten och hade jättekul med. Näbbmusen tyckte väl det var mindre kul, och pep och skrek mest. Först fattade jag inte vad tusan det var som lät. Sen såg jag ju hur hon jagade runt den.

Så vi fick försöka jaga ut den. Och det lyckades vi med. Den var till synes inte skadad. Hon ville bara lattja med den. Så fort den stod still slog hon till den lite löst med tassen, så att den började springa (medan den pep) igen.

Tio minuter senare hördes samma jäkla pipande igen! Då hade katten burit in näbbmusen igen! Idiotmus! Så vi fick försöka få tag i den, men det var för sent. Nu rörde den sig inte längre. Hon kunde slå på den med sin tass allt hon ville, den rörde sig inte längre. Leken var slut.

Så pappa bar upp den lilla näbbmusen till badrummet för att spola ner den. När näbbmusen landade i vattnet, tror ni inte den började röra sig då! Den hade spelat död. Världens sämsta försvar! Så den fick bli nerspolad i toaletten ändå. Lycka till med det, dumma mus.


Photobucket
Så här ser en näbbmus ut, Gabriella. INTE så här. ;D

Varför är Sverige i Afghanistan?

Svenska trupper råkar illa ut i Afghanistan.
Och jag tänker att det är nog ganska illa att vi är med i ett (fredsbevarande?) krig utan att jag ens vet vad tusan vi är där för. Att det är fredsbevarande vet jag inte om man kan säga, eftersom det inte är mycket fred där. Det är en krigszon.

Är vi där för att skydda Sverige mot talibanerna? Enligt en jag diskuterade det med är svaret ja.

Ska vi dra oss tillbaka med svansen mellan benen och vänta på att talibanerna kommer hit för att hämnas på våra söner och döttrar?

- Du tror talibanerna möjligtvis invaderar Sverige i framtiden? Det har jag aldrig hört något om, och har svårt att finna motiv. Eller pratar du om terrordåd?

- Metoden är terrorism och motivet är hämnd för vår inblandning i Afghanistan.

- Så vi skickar soldater till Afghanistan för att slåss mot talibanerna, för att skydda Sverige från talibanerna som kan komma att villa hämnas på oss för att vi skickar soldater till Afghanistan för att skydda oss mot talibanerna... Och så vidare.

Så varför är Sverige i Afghanistan? Är det för vår skull, eller för deras skull?

Ryggsim är korkat

VM i simning. Semifinal i ryggsim. Och det är så otroligt korkat.
Är det bara jag som tycker det är korkat?

När ska vi få med 200 meter baklängesspring i OS?

Grattis till min e-penis!

Hur många inlägg har jag postat i den här bloggen nu?
Jo, jag har postat sexhundra inlägg i den här bloggen nu!
Det här är inlägg #600.

Synd att jag missade inlägg nummer femhundra.
GRATTIS, bloggen!

Sedan den sextonde oktober 2007 har det alltså blivit sexhundra inlägg, och jag har ungefär 50-80 läsare om dagen, 400-500 läsare i veckan (om jag förstår bloggportalens statistik rätt). Så länge jag inte jämför de siffrorna med modebloggande 16-åriga småtjejer så är jag riktigt glad. :) Men fler läsare än så här blir det nog inte. Men det gör inget.

Att förväxla stolt med tacksam

Pratade med någon som, liksom jag, aldrig varit full.
Hon sa att hon var stolt över det. Jag frågade om hon känner att det är en prestation eller en bedrift att inte ha druckit. Hon svarar att det inte är svårt för henne att låta bli alkohol. Då undrar jag - vad är det hon är stolt över då?

Jag försöker förklara vad jag tycker är konstigt med att vara stolt över något man inte behövt anstränga sig för. Hon svarar med den klassiska och långt ifrån konstruktiva "det är din åsikt"-attityden. Jag försöker ta stolta svenska som ett exempel, och förklarar att man inte borde vara stolt över att man råkat blivit född i Sverige.

Det baktänder när hon självklart kallar sig själv stolt svensk också.
Här känner jag att det är dags att avsluta konversationen, och säger att hon använder ordet stolt helt fel. Hon ska inte vara stolt svensk, hon ska vara tacksam svensk. Inte stolt över att hon hade turen att råka födas här, utan tacksam.Jag frågade henne om hon tyckte det var svårt att stå emot grupptrycket och inte dricka.

Evaaaah från Karlstad (#64542 - obesvarat)Idag 18:23
Nej, det är det inte. Eftersom jag är nykterist så är det inte det. Hade det varit svårt så hade jag inte varit det

bleunt funderar: Katter

Katter har toffsar på öronen. Långa pälsstrån på öronspetsarna. Pappas lilla kattunge har fått mig att fundera på det. Som jag skrivit förr så gillar jag att försöka lista ut vad såna saker har för betydelse. Hur evolutionen har fungerat för att det ska bli så. Och i fallet med katternas långa hår på öronen har jag kommit fram till den här teorin:

När katter ligger platta i gräset och smyger på sina byten måste de vara så platta som möjligt. En katt som smyger på sina byten måste tänka på hur vinden blåser. Katten måste ligga i motvind, för om vinden blåser mot bytet kan djuret lätt snappa upp kattlukten, och bli varnad. Katterna med toffsar på sina öron känner bäst hur vinden blåser när de ligger där i gräset och smyger, och kan anpassa sina närmanden därefter. Vinden tar tag i örontoffsarna, och hjälper katten att placera sig själv i motvind så att bytet inte känner doften.

Det här är något som jag tror försvunnit mer och mer allt eftersom katterna inte längre är beroende av jakt för att överleva. Det skulle vara intressant att se hur de små kattrasernas öron såg ut för några tusen år sedan. Eller att kontrollera om de vilda kattraserna som lejon, pumor och lodjur i regel har längre örontoffsar än tamkatter. Eller om pumor som lever i berg inte har såna eftersom vind inte är en lika stor faktor där som det är på en savann.

Det är kul att vara evolutionsdetektiv. :)
Sen om jag har rätt eller inte är en annan sak.

http://www.wwf.se/source.php?id=1117375

Folk under 18 är noobs

I dag länkade en 16-åring mig till Kenya-låten. Det är inte första gången en ung person - låt oss kalla dem noobs - vill visa mig något riktigt gammalt, som All Your Base eller något avsnitt av Homestarrunner. Eller hur en 18-åring ville visa oss Excuuuuse me Princess.

Så nu tar jag ärendet i egna händer och anser att vi måste utbilda dessa ungdomar. Internet har nu funnits tillräckligt länge för att en stor del av dess användare inte var med när det hela startade, och därför har en klyfta uppstått. Tänk dig att en 90-talist kom till dig med en gammal tidning från slutet av 80-talet, och ropade ivrigt att någon mur i Tyskland har fallit.

Internet har med andra ord blivit en del av det historiska arvet. Ett arv det är upp till oss att föra vidare till våra unga. Därför uppmanar jag er att ge alla personer under 18 år en hemläxa. Be dem kolla igenom alla de här klippen, så att de inte längre behöver missta gamla saker för nya.

Låt oss föra arvet vidare!
Låt oss utbilda alla som inte var online i slutet av 90-talet och början av 00-.talet! Du kan även själv tillföra något genom att berätta för dem om Weebl & Bob, Weeeeeeeeeeeeeee, och gamla sajter som Newgrounds.Photobucket
Know your memes!

Sämsta busringningen ever

Min telefon ringer.

*Ring ring!*

- Hallå?

En målbrottsstämma svarar:
- Hej, det är Jacob Josefsson här, från fotbollsförbundet. Jag ringer bara för att kolla vad du har för syn på fotboll.

- Jaha, ja det är väl en form av underhållning. För vissa.

- Ja men det är ju alldeles underbart!
*Klick*

Killen med målbrottsstämman lägger på.
Och frågan jag ställer mig - tycker han verkligen det där var en lyckad busringning?

En lektion i svenska

Jag vill bara påminna alla om att det finns en skillnad mellan orden "färre" och "mindre". En bra tandkräm ger dig inte mindre hål, så blondiner behöver inte smeta Colgate på fittan.

Nästa vecka tar vi upp skillnaden mellan "än" och "fortfarande".

Att censurera andras åsikter

Användaren Pundital på YouTube lägger upp politiska klipp från en konservativ synvinkel. Jag prenumererar på hans klipp, eftersom jag är väldigt intresserad av amerikansk politik. Men han tillåter inte folk att kommentera klippen, vilket får mig att fundera på att sluta prenumerera. Jag vill inte ha något att göra med någon som inte tillåter andra yttra sina åsikter i opposition till ens egna åsikter. Att bara yttra sin åsikt för att sedan hålla för öronen och låta "LALALALALALALALALALALA" är inget jag kan respektera.

Oavsett vad jag får för kommentarer på mina inlägg tar jag aldrig bort dem utifrån vad de uttrycker för åsikter. Jag tar bort reklam, spam, dubbelpostningar och liknande. Men att ta bort eller blockera någons åsikter är patetiskt. Jag vet att man inte har någon skyldighet att släppa fram alla åsikter och yttranden, men det är det rätta att göra. Oavsett hur mycket man ogillar dem.

Kändisskvaller om Brad Pitt!

Japp, måste ju ha lite kändisskvaller för att få fler läsare. Hah!
Brad Pitt har nu sagt sig vara ateist. Wow! Snygg OCH smart! I'd tap that.

Men lugn, det förstörs lite. Han fegar ur lite och tillägger att han bara är 20% ateist, och hela 80% agnostiker. Så han tror inte på en Gud, men han tror på möjligheten? Varför just 80%? Jag förstår inte riktigt. Siffran 80 ska alltså representera till vilken del han inte tycker det går att veta? Och den siffran är så hög?

När man känner sig tvungen att kalla sig själv agnostiker för att påpeka att "man kan inte veta säkert", glömmer man att ateism inte är att säga "det finns ingen Gud". Ateism är bara att säga "jag tror inte på någon Gud". Jag tycker det är ganska onödigt med termer som "agnostisk ateist", som herr Pitt uppenbarligen beskriver sig själv som. Men jag förstår att man inte vill att folk ska tolka ens ateism som att man påstår sig veta att det inte finns en Gud.

I så fall kan jag också beskriva mig själv som 99% ateist, och 1% agnostiker.
Men jag ger inte möjligheten för Guds existens hela 80%. Jag ger det inte ens 1% egentligen.


Dawkins skala

1. Jag VET att Gud existerar - 100% säker

2.
Jag baserar mitt liv på tron att Gud existerar

3.
Jag är väldigt osäker, men lutar åt en tro på Gud

4.
Jag kan inte ta ställning angående Guds existens

5.
Jag är väldigt osäker, men lutar åt att inte tro <--- Brad Pitt

6.
Jag utgår från att Gud inte existerar <--- bleunt

7.
Jag VET att Gud inte existerar - 100% säker

Gud är kåt

Och till sist en liten dikt om religion som jag skrev någon gång för 3 år sedan.
På den tiden då jag fortfarande skrev dikter.Mitt i ett rum fullt av speglar
Oförmögen att självkritisera
Exhalteras av att se sig själv existera
Den nakna kroppen attraherar och intresserar

Synen får hans kön att reagera
Synen får hans lustar att regera
Sluter sina ögon, onanerar och fantiserar
Kontemplerar; Bara en av Mig, det borde finnas flera

Tar en klump lera
Börjar konstruera
En Adam, en Eva
Tillsammans ska vi leva, i den värld vi placerats

Livet är en porrfilm Gud regisserat
Han sitter där uppe, ser ner och masturberar
Och vi här nere, väntar på att penetreras
Vi tar hans lem och masserar, allt för att imponera

Få honom att ejakulera - din biljett till himlen är garanterad

Jag är jesus

En text som jag publicerade på Lunarstorm 4 november, 2006.
Det var första delen ur en serie som beskriver vad som skulle hända om Jesus kom tillbaka.


Jag är Jesus. Försöker sprida kärlekens budskap om blommor, regnbågar, myggfria sommarkvällar, doftsuddegummin och frimärken som smakar lite sött när man slickar på dem. Jag har långt hår, lite skägg och en beige morgonrock. Jag ska sprida ord till alla världens kalla mörka hörn om känslan av att för första gången någonsin verkligen uppskatta ett mjukt paket, och inte behöva fejka en lycklig uppsyn inför farmor. Känslan av att bara vara så glad över att du äntligen fick en tröja att bära när du vistas i dessa kalla mörka hörn.

Jag är Jesus. Och jag ska sprida kärlekens budskap på dagis, där barnen springer runt som små byggklossar som en dag ska sätta grunden för samhällets murar och skydda oss från allt det andra. Som smaklösa frimärken. Eller frimärken man inte måste slicka på över huvud taget. Jag bär sandaler, min far är Gud. Och jag ska frälsa små blonda lintottar med snoriga nosar och färgglada POKéMON-tröjor som verkligen får mig att tro att min pappas största misstag var att glömma att skapa en Pikachu på den fjärde dagen, och får mig att tacka japanerna för att dom äntligen, efter tusentals år tagit saken i egna händer och skapat alla djur Gud glömde.

Jag kliver självsäkert in i dagiset, lukten av varm välling blandat med varma bajsblöjor dansar tryckare med mina näshår, och kombinerat med alla fyra teletubbiegosedjur tror jag det utlöste en sorts LSD-tripp i mitt huvud. Jag kliver med säkra steg in i lekrummet och börjar predika. Två ungar som snurrar i repstegen ger mig några sparkar som känns personliga. Jag känner mig kränkt, även om jag vet att det inte var meningen, även om jag vet att det inte var illa menat. Även om de små söta blåmärkena efter sparkarna liksom bildade hjärtan, och ett till och med verkade försöka stava ordet "kram", så känner jag mig kränkt.

Som när man glömt sina kläder i maskinen i tvättstugan, och när man springer dit med hjärtat i halsgropen och ser att personen med tiden efter dig har tagit ut dina kläder ur maskinen. En främling, har rört dina kläder. Dina strumpor, dina underkläder. Även om det inte är något illa menat, även om den potentiellt perversa personen inte alls runkat med mina kalsonger omsorgsfullt lindade runt sin hårda kuk så kan jag inte låta bli att känna något varmt och kladdigt... Och alltid misstänka...

När dagisbarnen slutligen fått mig att krypa ihop gråtande i fosterställning i kuddhörnan rusar en dagismamma mot mig och skriker åt mig att jag inte får ta på barnen. De ber mig sluta röra barnen. Paranoida dagismammor som är övertygade om att alla män med både sexualidrift och barn i sin närhet bevisat är pedofiler med borttappade kattungar i skogen, ballonger i källaren och fickorna fulla av godis. "Stick ner fickorna och ta en klubba, lille Niklas", säger männen och ler för de vet att det är hål i fickorna, och de bär inga kalsonger. Att sprida kärlekens budskap till barn visade sig senare vara något som gav mig 2 års psykvård på sluten anstalt.


Jag sprider sjukdomen

Jag uppmanade Loading.se att använda Boxxy-klippet så fort någon anklagade en annan för trollande. Och min önskan verkar träda i kraft. Gabriella kommer hata mig för det. :) Mer trollmusik till folket!


Photobucket

Jag är superhjälte

I går åkte jag tåg till Bollnäs igen. Eftersom det är tråkigt och ensamt hemma.
Jag borde kanske skaffa vänner. Näää.

När tåget passerade Kilafors började jag fixa i ordning mina väskor, och tog på mig kepsen. Konduktören kom för att ta betalt för alla som stigit på i Kilafors. När hon passerade slängde hon en lång blick mot mig. När hon gått förbi backade hon, och tittade på mig som om hon väntade på något. Jag tog av mig hörlurarna och såg frågande på henne.

- Har du betalat? frågade hon.
- Ja, jag har betalat.

Hon såg på mig och gjorde en extremt skeptisk min, "yeeeah right, eller hur".

- Skulle jag kunna få se din biljett då?
- Jovisst.

Jag grävde fram kortet ur min väska och räckte fram det. Hon synade det, och godkände. För jag hade ju betalat. Och det var hon som hade tagit betalt. Men tydligen hade hon glömt bort det helt och hållet, till den mån att hon bad mig visa kvitto. Varför?

Jo, för att jag inte bar kepsen när jag betalade. Kepsen tog jag av mig när jag satte mig ner. När vi sedan började närma oss Bollnäs tog jag på den igen, och maskerade därmed mig själv. Allt som krävdes var en keps för att dölja min identitet. Och jag som tycker det är fånigt att Stålmannen kan dölja sin identitet med ett par glasögon och en lite annorlunda frisyr. Om jag vill bli en superhjälpte kan jag ju bära kepsen när jag är civil, och sedan ta av den när jag ska ut och bekämpa brott och slåss mot min ärkenemesis.

Och situationen blir ju lite konstigare i och med att jag ser ut som jag gör. Långt skabbigt hår, piercing, fånigt skägg, dålig hy, stora trötta ögon, konstig näsa. Det är inte direkt ett homogent utseende. Men till råga på allt bär jag även på en enorm orange väska när jag reser. Den är stor och nästan självlysande orange. Och den låg precis bredvid mig, på yttersätet mellan mig och konduktören. Hon mindes inte den heller, eller antog bara att jag var ännu en resenär med en stor orangelysande väska? :D

Slutligen kan jag inte låta bli att undra om hon agerat på samma sätt om jag var en välklädd man i 40-årsåldern. Eller om jag var en gullig gumma på 70 år. Ibland anar jag att jag blir bemött på ett visst sätt utifrån hur jag ser ut, hur jag klär mig. Ibland är det mer uppenbart. Men det är ändå aldrig något jag skulle gnälla för mycket över. För det första är det aldrig så farligt. Jag känner mig utpekad och dömd, men aldrig någonsin kränkt. För det andra kan jag klippa mig, ta ut piercingen och slänga på mig prydliga kläder. En människa med brun hud kan inte slänga på sig en vit hud.

Troll

Jag är moderator på Loading.se. Just nu väntar jag på att någon användare ska trolla. Varför? Så att jag kan posta den här:


You was trollin'! I'm not trollin'!

Och min blogg fortsätter att suga. Inte ett vettigt inlägg på 9 dagar nu.
Hjälp mig! :( Vill någon av mina läsare skriva något åt mig?

Mitt dåliga minne

Eftersom jag inte uppdaterat bloggen på två dagar, så får det bli ett kort krystat inlägg.

När folk frågar mig om jag sett den och den filmen, "har du sett Desert Eagle III?", känner jag mig pressad att plötsligt kunna minnas alla titlar på alla filmer jag nånsin sett. Jag ser inte ovanligt mycket film, men jag minns inte alla titlar på filmer jag sett.

Är det en känd film, visst. Men när någon frågar mig om någon obskyr liten produktion som släpptes för 10 år sedan, då får man inget annat svar än "jag vet inte".

Jag måste klämma fram ett vettigt inlägg. Det går inte så bra.
Skyller på att jag saknar Gabriella som fortfarande är på äventyr i Stockholm.

Aj, min hjärna

Innebandytjej från Malmö Idag 19:15
killar behandlar en illa fram för allt mitt ex som inte säger inte vill ha mig få veta av nån annan som kär i mig som inte dugg inte är intresserad av blir så arg

Piratpartiet på BBC


Lustiga tanter

Norkorea kallar Hillary Clinton för en lustig tant.
Är Nordkorea verkligen rätt land att yttra såna påståenden?

http://helgo.net/barse/bilder/kim_jong_il_smile.jpghttp://www.globalsecurity.org/military/world/dprk/images/kim-jong-il_june2000-summit_p1_05.jpg

Lady Gaga gråter

How do you make Lady Gaga cry?
You poke her face.Jaja, jag åker hem i dag. Då blir det vettiga bloggar igen.

EDIT:
Försökte dra den här vitsen för Gab i telefonen.
Råkade säga "poke her eye" i stället. Crap!

bleunt känner sig gammal - utan befog

När jag såg det här:

Photobucket

Kände jag mig genast gammal. Jag vet vad SMS är. Jag vet vad MMS är. Jag vet vad MSN är. Men vad tusan är MSM? Jag frågade runt lite på MSN, och ingen annan visste heller. Så jag antar och hoppas att det bara handlar om Lunars inkompetens. För inte finns det något som heter MSM? Inte är jag så gammal att jag inte hänger med?

Om jag inte får tag i Wii Sports Resort...

... kommer jag spendera helgen naken, kall, blöt och gråtande på badrumsgolvet medan jag skär mig i armarna.

Ett inlägg om Paris Hilton

Ingen blogg med självrespekt kan låta bli att nämna Paris Hilton, så här kommer mitt allra första inlägg relaterat till henne. Dokusåpan "My New BFF" har en väldigt korkad titel. BFF = Best Friend FOREVER. My New Best Friend Forever. Det är ju en oxymoron. Om hennes förra BFF (Nicole Richie) inte längre är hennes BFF, då var hon ju inte hennes BFF, och därmed borde showen heta My First BFF.

Såja, då var mitt Paris Hilton-inlägg avklarat.
Och låt oss aldrig nämna henne igen.

Nördflickor <3Jag kommer aldrig kunna ha någon annan sorts flicka.

LOL @ USA

Jag kollade på MannixThePirate när han försöker hålla sig vaken under 60 timmar på BlogTV. En kille i chatten berättade att han just installerade en T1-lina. Mannix blev helt till sig, och undrade hur mycket det kostade. Han gissade ett par $100, och blev förvånad när killen sa att det bara kostar runt $30 i Japan. Jag frågade hur snabb en T1-lina är, och man svarade 1mb/sek. Om det stämmer, då skrattar på jag USA.

1mb/sek är inte så snabbt, och inte så dyrt.
Herregud, jag har ju 10mb/sek hemma, gratis!

Sverige > USA.

bleunt Vs. pappa

Jag tar inte min 51-årige far i armbrytning.
Returmatch om ytterligare 25 år.

Artificiell intelligens

Det här är underhållande.

Tänk på ett föremål/djur/person eller annat.
Med 20 frågor listar programmet ut vad du tänker på.
Det gissar ofta rätt. Ganska kul.

Mitt bästa tips till Dig

När jag surfar på någon annan dator ser jag hur mycket reklam internet är fullt av. Till min förfäran gäller det inte bara YouTube och diverse spelsajter, utan även min egen blogg. Det ser så fult och störande ut.

Använder du Firefox? Det borde du. Om du fortfarande använder det underlägsna Explorer är det dags att byta. Ladda ner och installera Firefox, nu. Sen klickar du här, för att installera Adblock Plus. Då kommer du slippa reklam, och min blogg tillsammans med alla andra sajter kommer se mycket bättre ut.

Gör det nu!
Ni anar inte hur underbart det är att surfa utan massa ful reklam.

Svenskar är renrasiga

Svenskar är mer renrasiga, för vi gifter oss bara med andra svenskar. Det är en regel. Detsamma gäller finländare. Men i USA gifter man sig med alla möjliga raser och alla möjliga ARTER, och är därför inte lika rena som vi.Ibland brukar man säga "det var det dummaste jag hört". Man brukar säga det lite så där spontant, utan att egentligen mena det. Bara för att illustrera hur dumt det man hörde var. Men jag tänker helt ärligt påstå att det där är DET DUMMASTE jag hört en frisk människa yttra i en seriös diskussionsmiljö. Om man kan kalla Fox News för det.

Var har han fått det ifrån? En regel att bara gifta sig med andra svenskar? Jösses.

Här ser vi Young Turks prata lite om det.


Min musiksmak vinner!

Jag ställde upp en en bloggares tävling. Bloggskribenten uppmanade sina läsare att bidra med en låt som han aldrig hört förr. Den som bidrar med den bästa låten som han aldrig hört förr vinner en film. Jag ställde självklart upp, och lämnade in Teepee On a Highway Blues.

Och jag vann! Woho!

Jag har ju alltid vetat att min musiksmak är bäst.
Men det är kul när man får det bekräftat också. ;)

Vuxna män som leker

Friday Night Lights - hur man lyckas få vuxna män som leker, att framstå som något livsavgörande. Amerikansk fotboll spelat av unga män presenteras med samma dramatiska allvar som en pretentiös krigsfilm, och man får en sport att framstå som något som bär heder och livserfarenheter av vikt. Aldrig har jag skådat en serie med så lite självdistans, som samtidigt skulle behöva en gnutta av just det så mycket. Vilket kanske låter ungefär som hur vissa skulle beskriva den här bloggen. :p

http://www.celebritywonder.com/wp/Friday_Night_Lights_Wallpaper_1_1024.jpg


Maja är ett skitdåligt namn

Okej, förlåt om någon Maja läser det här. Men pappas kattunge (som stångar mig mitt i natten när jag sover bara för att hon vill gosa) heter Maja. Det är bara fail, och jag döper genast om den till Majora i stället. Punkt slut. Man får fortfarande kalla den Maja om man vill, men då ska man veta att det bara är kort för Majora.


http://zs.ffshrine.org/album/majoras-mask/logo/___logo-black.jpg

EDIT:
Måste bara lägga upp en så in i helsike rolig kommentar från min spelblogg.

moralpappan  |  I dag 12:22
Sen när hon får mask så kan du kalla henne för Majoras Mask XD

Bota cancer med skratt

Man ser när någon försöker yttra sig om saker personen i fråga egentligen inte har en aning om. Någon som skriver så här har förmodligen aldrig varit med om något riktigt svårt. Aldrig stött på någon riktig motgång. Aldrig råkat ut för något riktigt traumatiskt. Någon som skriver så här har förmodligen levt ett ganska skyddat rosa liv.

Photobucket


Har du blivit regelbundet våldtagen av din styvfar sedan 7 års ålder, och är nu tvungen att abortera hans barn vid 13 år ålder? Äh! Ryck på axlarna och skratta!

Fick du ett missfall i fjärde månaden? Äh, se det positiva i det!

Råkade du ut för benmärgscancer och måste genomgå flera månader, kanske år av cellgiftsbehandling? Äh, le och skratta!


Om man haft ett så tufft liv att man hellre skulle byta bort det livet, då kommer förmodligen inte såna menlösa och intetsägande klyschor om att rycka upp sig hjälpa. Jag har inte genomgått några allvarligare motgångar i mitt liv, men även när jag hade det som svårast skulle jag bli väldigt arg och förolämpad om någon kom med såna uppmaningar.

Varken hon eller jag ska låtsas veta hur det är att ha ett tufft liv som man vill byta bort.  Men jag vet i alla fall att det inte är något man överkommer med en axelryckning.

Tack och lov för Aftonbladet och Lunarstorm när det inte finns något vettigt att skriva om. :) Nu är jag hos pappa i Bollnäs. Leker med en kattunge och spelar tv-spel. Så bloggen får vila.

Månlandningen var en bluff

Angående det här.

Jag trodde det var slutdiskuterat. Jag trodde alla myter hade motbevisats vid det här laget. När jag debatterar övertygade 9/11-konspiratörer brukar jag skämtsamt fråga dem och de tror månlandningen var riggad, och förintelsen aldrig ägde rum. För det är vad såna övertygelser är - skämt.

Men oj, så fel jag hade. Oj, så jag överskattade allmänheten.


Photobucket
"Om vi kunde gå på månen 1969 borde vi ha turistresor dit i dag"

Så om vi inte har turistresor till månen om 40 år, betyder det att vi fortfarande inte åkt dit? Om bensinpriserna gått upp så mycket de senaste åren, vad tror du då har hänt med priserna för freaking raketbränsle? Hur lång tid efter att Amerika upptäcktes tog det innan turism började flöda till kontinenten? Här är en person som dessutom inte inser vilket träning, fysik och säkerhetsrutiner som krävs. Det här är inte Thailand vi snackar om.

Så här går det när folk som inte kan tekniken och vetenskapen plötsligt anser sig själva kvalificerade att ifrågasätta precis det man inte förstår. Kom med några praktiska skäl i stället för spekulationer!

Att slakta ett ord

Aj, mina öron. Mina stackars öron.


Min favoritlåt

Jag gillar min favoritlåt. Jag tycker min favoritlåt är riktigt bra.
Jag tycker om att lyssna på min favoritlåt. Min favoritlåt för mig riktigt glad.

Tycker du också om din favoritlåt?Arbetslös på låtsas

När jag kom hem från Stockholm i torsdags skulle jag inte jobba förrän i dag, söndag. Fredagen var skön, men lite tråkig. Lördagen däremot var fylld av tristess och rastlöshet. Det spelar ingen roll hur många spel jag spelar, eller filmer jag ser på. Jag blir uttråkad och jätteslö. I dag jobbade jag, och det gick riktigt bra. Så när jag kom hem var jag tillfredsställd och piggare än jag var vid samma tid i går, trots att jag borde vara slut efter jobbandet.

Det finns folk som tror att många av socialbidragstagarna är lata människor som vill vara arbetslösa. Jag är förmodligen den slöaste människa jag känner, och till och med jag flippar ut bara av att gå ensam i en lägenhet i två ynka dagar. Alla som tror att någon Vill vara arbetslös borde prova att vara det själva. Visst finns det några få, men majoriteten av oss behöver något.

"Jag älskar dig" - Really?!

Folk som skriver "jag älskar min pojkvän". Eller flickvän. Vem skriver de det för? Pojkvännen? Jag tänker bara att det är något man tar för givet, och att han förmodligen inte skulle vara hennes pojkvän om så inte var fallet. Är det så vanligt att inte älska sin partner, att när man väl gör det behöver det påpekas? Är det så vanligt med ytliga förhållanden att när man för en gång skull verkligen känner något..?

Herregud, jag säger det inte ens till personen det gäller. Oavsett om det är flickvän, föräldrar, syskon eller husdjur. Och jag skulle aldrig känna ett behov av att informera främlingar och vänner om mina specifika känslor för specifika personer. Jag bara antar att de inser att jag älskar personen jag väljer att vara trogen och dela mitt liv med. Visst kan jag berätta det för en flickvän när jag är nykär, bara så att hon vet. Men när det nykära lagt sig får det räcka.

Jag säger det en gång, sen uppdaterar jag henne om några ändringar sker.
Så manlig är jag.

Anorektiker är lyckliga

Bilden på det här inlägget talar egentligen för sig själv. Bloggskribenten har det där som mål, tydligen. Jag tänker inte skriva massor om hur vriden syn på kroppar hon har om hon tycker det där ser hälsosamt och rätt ut. Det enda jag tänker peka finger mot är den sista raden: "Dessutom ser hon lycklig ut".

Ja, för hon ler ju. Herregud. Så naivt.


Photobucket

Twilight - en recension

Jag började titta på Twilight med en kniv placerad mot min handled, utifall jag skulle gilla den. Jag ville ogilla den, för min egen skull. Visst var den riktigt ostig ibland, men aldrig outhärdligt dålig. Den korta recensionen är ”meh”. Den längre är:

Photobucket
 
Bella  flyttar till en pytteliten ort som är full av emoungar och androgyna killar med blek hy och höga kindben. Där bor hon med sin pappa, som hela tiden ser ut att inte villa vara med i filmen. Han ger henne pepparsprej och pysslar med sina vapen medan han dricker öl. Det låter kanske dumt, men det är okej för han har en manlig mustasch.
  Bella möter Edward, som går omkring med läppstift och ser otroligt plågad ut ungefär hela tiden. Det finns två andra killar också – en emoasiat och en lite nördig kille, men Bella vill självklart bara ha en mystiska och lidande Edward som räddade hennes liv när stans enda svarta kille nästan körde ihjäl henne. Sen kan det ha något att göra med att alla killar i staden beter sig som 10-åringar, och jagar flickor med maskar och sjögräs.

Edward är ett huvud längre än alla andra killar och har både skäggstubb och håriga armar. Det känns som att han fått gå om klassen en så där åtta gånger. Men så är det ju alltid i produktioner för ungdomar - 16-åringar spelas av 26-åringar. Att Bella faller för just Edward är dessutom självklart, eftersom hon har mer basröst än någon annan i filmen och behöver därför den manligaste pojken. Hon avslutar förresten varje mening med ett nervört skratt – höumphf. Jag förstår inte riktigt varför. 
Bella och Edward spenderar ungefär en tredjedel av filmen åt att bråka, slänga blickar åt varandra i matsalen, bråka, och slänga fler blickar åt varandra i matsalen, och så vidare. Eddy gillar även att bryta sig in i Bellas sovrum och stirra på henne när hon sover. Jag antar att det är därför tjejer gillar honom.

Photobucket  

Under  tiden som Eddy spelar svårfångad, springer halvnakna vampyrer omkring och är sexiga medan de dödar folk. Man tror det är farliga rovdjur som sliter människorna i stycken, och Bellas snälla polispappa ger henne pepparsprej som skydd. Så om det kommer en björn på 300kg kan hon spreja den i ögonen. De sexiga mördarvampyrerna har absolut ingen betydelse för filmen, eftersom de här onda vampyrerna bara dyker upp i slutet av filmen och börjar bråka med Bella och Eddy helt omotiverat.
 
Bellas långhåriga indianvän berättar om Quileutelegenden, och hon googlar det (ja,  hon kan stava till det av någon anledning). Alla i den här filmen är jättedåliga på att hålla saker hemliga. Den lilla staden är helt ovetande, medan Bella listar ut allt på bara ett par dagar. Inavlade hillbillies. Sååå... Hon listar ut vad Edward är, och han visar henne att vampyrer glittrar i solljus. Det visst ni inte, va? GAAAY!!!

Photobucket

Sedan skryter han lite för Bella i skogen, och säger att han mördat människor. Bella säger att det skiter hon i, förmodligen för att han är snygg. Så bara man är tillräckligt snygg får man bryta sig in i hennes hem, stirra på henne när hon sover och mörda människor. Då säger han att han vill äta henne. Det skiter hon också i, förmodligen för att han är snygg. Och kanske för att han är den enda 17-åringen med full skäggväxt.
 
Det här med att Eddy måste behärska sig när han är kring Bella ska vara någon form av metafor för kåthet. Edward är "kåt" på Bella. Han vill ha henne. Hon är knark för honom. Men han håller sig. Det är gulligt. Speciellt när man vet vad hon som skrivit boken har för åsikter. Bella däremot är en jävla cock tease, och gör det inte lätt för stackars Eddy. Till slut är det nära att han får penetrera henne, men Eddy sätter punkt för hennes erotiska närmanden och visar att det är mycket bättre att bara sitta och prata tills hon somnar av tristessen. Då börjar han stirra på henne igen...

Photobucket

I slutet av filmen skyndas allt på. Stress stress, nu måste det hända saker. En av de tre sexiga mördarvampyrerna börjar jaga Bella för att hon luktar mumsigt. Jag ska inte spoila slutet, men vampyren som jagar henne är sämre på att avsluta jobbet än en James Bond-skurk. Han drar ut på det i oändlighet. Han kan inte heller bestämma sig om det är varmt eller kallt, eftersom han bär en uppknäppt jacka utan något under den.
 
Twilight var bättre än jag trodde. Visst var den lika ytlig och enkelriktad som jag förväntat mig, och den går att jämföra med ett avsnitt av Smallville blandat med Buffy. Men vad jag fortfarande inte förstår är varför en gubbe på över 100 år vill ha en 17-årig tjej. Borde Edward inte vara på en helt annan nivå än henne? Är hon inte lite väl omogen och barnslig för honom? Wierd. Nåja, 6/10 i betyg kan jag bjuda den på. Den är ju ganska snyggt filmad i alla fall.

Twilight

Jag ska se Twilight! LOL!
För i all ärlighet måste jag se mer än bara några delar och ha mer än några citat ur boken för att kunna dissa hela skiten. Om jag får lust, och läsarna vill, så slänger jag kanske upp en recension. How about it?

Jag är en jävla mes

Om man söker på "Michael Jackson" på YouTube, är det här den första videon som kommer upp. Jag blir lite stolt (i brist på bättre ord) över Sverige, och den här videon har blivit världskänd. När jag såg den första gången fick jag en klump i halsen och tåriga ögon, och det är ju ganska fånigt. Men så är det.
Min blogg gör inte klippet rättvisa eftersom hela bilden inte får plats.

Fattiga och rika erfarenheter

Jag vet inte om jag skrivit om det här förut, men eftersom jag inte har något annat i skallen får det blir ett till inlägg i så fall. För ett par dagar sedan pratade vi om att jag aldrig rest utomlands. Jag vill inte använda ordet fattigt, men jag växte åtminstone upp i lägre arbetarklass. Vi hade inte pengarna till utlandsresor när jag växte upp.

Flera har lagt fram det här som en brist på erfarenhet. Och visst har man rätt. Jag har aldrig fått erfarenheten att uppleva ett annat land. Sen om svenskar som åker till en charterort i Thailand verkligen kan säga att de upplevt Thailand kan man ju verkligen ifrågasätta.

Men vad många missar är att jag, genom det här, har en erfarenhet som de inte har. Jag har erfarenheten av att växa upp utan pengar. Jag har en annorlunda relation till pengar än vad andra har. Jag är inte alls lika beroende av pengar, samtidigt som jag tror jag förstår värdet av dem mer. Jag har erfarenheter och upplevelser från min uppväxt som folk vars föräldrar hade råd med utlandsresor varje år aldrig fick.

Så nu när det här kom upp senast sa personen  jag pratade med att en sådan uppväxt ju ändå bara är en upplevelse. Det är bara en erfarenhet, medan utlandsresor till olika länder skänker dig många erfarenheter och upplevelser. Vad nu en svensk charterort med all included i Thailand bjuder på för kulturella erfarenheter.

Men är det verkligen så att en barndom utan pengar bara är en upplevelse? Nej. Det är flera olika erfarenheter som kommer från det. En för födelsedagar, en för julafton, en för klassresor, en för semestrar, en för vardagen etc. Och jag tror det är en stor anledning till varför jag är så oberoende av pengar i dag. Jag byggde aldrig upp det där behovet när jag var barn.

Det är erfarenheten jag fick i stället för att åka till en semesterort på Mallorca.
Och den erfarenheten höll under hela min barndom, medan Mallorca håller en vecka.

Ledsna svarta låter arga

I morgon åker jag hem. Då lovar jag att bloggen får liv igen. Som det är nu har jag varit totalt isolerad från allt vad nyheter och populärkultur heter, och bara spelat tv-spel och ätit mat. Om man bortser från minnesstunden för Michael Jackson då, där jag blev irriterad på allt kristet dravel samt alla svarta kvinnor och män som mer lät arga än ledsna. Sen var det någon politiker från Texas som sa att hon skulle försöka få en "legislation" (?) passerad som proklamerar att Michael Jackson var awesome. Så det blir typ lag på att han var det. Eller vad? Men ja, "riktiga" inlägg om "riktiga" saker ska komma.

Tills dess får ni helt enkelt nöja er med en bild på en snigel jag hittade.

Photobucket
Jag fyller snart 25, och borde kanske sluta plocka upp
sniglar och hälsa på katter när jag är ute.


MTV suger

Jag är så trött på MTV. Besviken. Man har förstört kanalen. Och nej, jag menar inte att man bara kör kommersiell mainstreammusik. Det gjorde man förr i tiden också. Jag gillade MTV under 90-talet, det stod på non-stop under sommaren. Jag kunde alla artister, låtar och album.

Nej, det jag protesterar mot är hur de slutat spela musik. Nu är det bara skitserier som Room Raiders, The Hills, Tila Tequila och Jackass. Minns ni 90-talet?Det enda programmet man såg då var Singled Out och The Real World, sent på kvällen. Minns ni hur det alltid spelades musik på MTV? Minns ni Music Non Stop? Minns ni hur man hade topplistor? European Top 20. UK Top 20. US Top 20. Kat och Toby och alla andra VJ's. Minns ni shower som so 90's och The Lick? Ge mig sånt igen. Ge mig musik, för tusan.

Luftrunka med träningsvärk

Jag har spelat mycket golf de senaste dagarna. Träningsvärk i högerarm. Dessutom får det mig att känna mig jättedum när jag försöker få spin på bollen. Man ska nämligen skaka Wiimoten när bollen flyger genom luften, och det ser ut som att man står och luftrunkar som ett jävla fån. Lite som den där SNL-sketchen.

Fula flickor sminkar sig

Photobucket


Hon måste vara jätteful. Stackarn.


Internethumor

Jag är ett fan av internethumor. Och självklart är jag det, jag passar målgruppen. Ung man, 20-årsåldern. Hängde massor på IRC under senare halvan av 90-talet och framåt. Jag älskar den bissarra metahumorn som är väldigt insider. Gillar du internehumor? Låt oss testa. Det här poppade upp i mitt huvud när jag borstade tändernai morse, och fick mig att skratta för mig själv. Om man tycker det är roligt är risken stor att man gillar internethumor.

In Soviet Russia, cats lol you.

Fnissade du?EDIT:
Jag googlade det. Jag är inte först med att komma på det. Besvikelsen lägger sig som en filt av obehag över min magkänsla.

Att vara störd. Ofta.

Anledningen till varför jag kan ha en blogg där jag faktiskt plitar ner kvasiintressanta saker ett par gånger i veckan, är för att jag är bra på att störa mig på saker. Men vissa saker tycker till och med jag det känns fånigt när jag stör mig på. Som när jag stör mig på när Lunarstorm helt uppenbart använder WZUP som ett verktyg för marknadsundersökningar åt företag angående produkter.

Som i dag, när man frågar om vi känner till tidningen Frida. Eller en annan gång, då man frågade om vilket antivirusprogram vi använder. Eller om vi ställt upp i Lokas tävling, "Loka likes passion". Då blir jag onödigt vrång, och svarar avsikligt fel. Haha, där fick ni. Lite fel i er statistik.

Vråla barn rakt i ansiktet

Under bussfärden mot Stockholm skrek ett spädbarn under de sista femton minuterna eller så. Skrek, och skrek, och skrek. Tur att det var i slutet av resan. Hade den börjat i Gävle och fortfarande skrikit efter Uppsala skulle jag gå fram och fråga varför ungen skriker. Den vill ju något. Ungar skriker väl inte helt utan anledning? Eller? Jag vet inte. Hungrig? Trött? Byta blöja? Vad? Acceptera inte bara att den skriker. Du kanske kan ignorera det, men vi kan det inte. Det borde vara tvärtom.

När vi var framme i Stockholm var det samma visa i tunnelbanan. En 4-åring hade typ, tappat sin glass, eller något. Jag antar att föräldrarna inte köpte en ny, för att de skulle med tåget. Så ungen började skrika. Alltså, skrika. Så högt hon kunde. Hela tiden. Sjukt högt. Vi stod typ 30 meter bort och det lät ändå obehagligt högt.

I en perfekt värld skulle alla tunnelbaneresenärer samlas i en ring runt den lilla skrikande skitungen, och bara skrika och vråla henne rätt i ansiktet. AAAAAAAAAAAAAHHHHH!!! GILLAR DU DET HÄR? ÄR DET HÄR NORMALT FÖR DIG? ÄR DET SÅ HÄR DU TROR MÄNNISKOR BETER SIG? NEJ! Men nu lever vi inte i en perfekt värld, så alla bara ignorerade henne. Jag också. Föräldrarna också. Det suger.

bleunt modebloggar - igen!

Okej. Första gången jag modebloggare gjorde jag dåligt ifrån mig. Jag lade ner kläderna på golvet och fotade. Nu har jag köpt fler nya kläder, och tänkte ge det ett nytt försök. Om det här inte ger mig minst 2000 läsare får det faktiskt vara.


Photobucket Photobucket Photobucket

Jag tror allt är från H&M. Väska, skjorta, keps, allt. Eller nej, t-shirt från t-post. 
Jag vet inte hur mycket varje plagg kostade.

Nu är det bara att luta sig tillbaka och vänta på alla tusentals läsare! :D 


Mjuka händer

Tv-spelsnördar har mjuka och fingerfärdiga händer. Tänk på det, tjejer.

bleunt har Twitter

För er som inte kan få nog. Liksom.
Nej. Jag kommer bara "twittra" om spel. Sorry. ;p

Tommy twittrar om Transformers 2.

Populärkultur

Jag anser mig vara kunnig när det kommer till populärkultur.
Så det här quizet som Gabriella bad mig göra passar mig bra. Du ska lyssna på intron till gamla amerikanska komediserier, sedan ska du välja vilken textrad som kommer härnäst.

Gör quizet du också! Jag fick 600 poäng. Det vill säga, jag slog både Gabriella och Adrian. ;) Det är lite svårt att kunna serier som aldrig sänts i Sverige, även om man hört Gilligan's Island-låten många gånger ändå. Men sändes serien i Sverige kring mitten av 90-talet, då kan jag. Är det något att vara stolt över? Hmm.

steveurkel29ww.jpghttp://mediaoutrage.files.wordpress.com/2008/04/jaleel-white-s.jpg
Jaleel White.

Inga kalsonger under sommaren

I dag bestämde jag mig - det blir kalsonglöst under sommaren.
Who's with me?!

RSS 2.0