FOX News - opartiska på låtsas

John McCain förlorar fler och fler anhängare från sitt eget parti. Inte nog med att inbitna republikanska väljare och uppsatta politiker som Colin Powell och gamla rådgivare till Bush hoppat över till Obama, även notoriskt högervinklade FOX News börjar kritisera McCain. Men jag tror de gör det med dolda motiv.

Dolt motiv #1:
Kritisera den impopuläre för att förbli populär. FOX News lojalitet ligger mer hos tittarna än det republikanska partiet. Rupert Murdoch är mer affärsman än politiker. Varför ska de kritisera Obama som alla älskar och sedan prisa McCain som verkligen inte ser ut att förlora valet? Nej, FOX News vänder kappan efter vinden.

Dolt motiv #2:
FOX News påstår sig alltid vara "fair and balanced", trots att alla (som inte är konservativa rednecks) vet att så inte är fallet. Valet är nästan helt säkert kört för McCain, oavsett om han har FOX News stöd eller inte. Det är ett perfekt tillfälle för FOX News att vara påklistrat opartiska, så att de senare kan peka tillbaka på hur de kritiserade McCain (efter att han i stort sett redan förlorat). Smart.

Så frågan är, OM Obama nu skulle förlora pga dåligt valdeltagande (det skulle gynna republikanerna) eller Bradley-effekten (man säger i undersökningarna att man röstar på den svarte för att inte verka rasistisk, men när man sedan privat får lägga sin röst anonymt ger man den till den vite), kommer FOX News fortsätta kritisera president McCain? Jag tror inte det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0