Behöver vi barnvakt?

Det är olagligt att röka på.
Det är olagligt att knarka.
Vi behöver skyddas från oss själva. Vi kan inte hantera frihet. Vi har inget eget ansvar.

Men värst av allt - vi måste använda hjälm. Annars får vi böter. Det är ju löjligt. Behöver vi barnvakt? Ska det bli lag på stödhjul också, för säkerhets skull? Låt folk göra som de vill! Vill man röka på, gör det. Vill man inte använda hjälm, slipp då! Varför ska staten straffa oss för att vi inte tar ansvar för oss själva?

Men bleunt, om du trillar och slår huvudet och behöver sjukvård, då kostar du pengar.

Jaha, jag trodde man redan betalade för sjukvården när man betalade skatt. Men okej, ska vi bötfälla människor som lider av fetma också? Eller människor som röker? Eller människor som utövar idrotter med skaderisk?

Jag önskar att vi var fria att ta eget ansvar för våra egna liv.

Kommentarer
Postat av: Lovis

Ord!

2009-08-12 @ 15:14:54
URL: http://livetenligtlovis.blogg.se/
Postat av: jabba

ord!

2009-08-12 @ 15:36:39
Postat av: A

Helt rätt. Haft många diskussioner om sånt här och blir alltid lika förbryllad av folk som tror dom vet vad jag inte kan hantera och vad som är bäst för mig.2009-08-12 @ 16:32:40
Postat av: mamma

"Fria att ta ansvar för våra egna liv".

Ja du omsätter din egen uppfostran

"Frihet inom ramen för ansvar" i samhället.

MEN..... de som äventyrar sin hälsa, skall de även stå för konsekvenser när det gäller kostnaden för vården?

Tar de själva ansvar för den också?

Då får vi ändra vårt skattesystem....

2009-08-13 @ 06:45:44
Postat av: WysiWyg

Hela systemet är uppbyggt kring tanken att vi delar på omkostnaderna, alldeles oavsett hur mycket vi faktiskt gör av med per person.Detta är i mitt tycke det mest optimala eftersom det oftast är de med störst omkostnader som har minst möjlighet att betala.Eller med andra ord; ost!

2009-08-13 @ 09:53:16
URL: http://www.xn--lsatankar-07a.se
Postat av: bleunt

"MEN..... de som äventyrar sin hälsa, skall de även stå för konsekvenser när det gäller kostnaden för vården?"Det där tog jag ju upp i texten. Vi betalar redan skatt för att få den sjukvård vi behöver. Det gäller alla. Inte ska du betala högre skatt för att du är överviktig?2009-08-13 @ 11:36:20
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Emil

"Varför ska staten straffa oss för att vi inte tar ansvar för oss själva?

Men bleunt, om du trillar och slår huvudet och behöver sjukvård, då kostar du pengar."För att du straffar staten när du inte tar hand om dig själv. Okej om du kunde skriva på ett avtal med staten att du inte vill ha hjälp från dom när du ramlar ner i knarkträsket, men det fungerar inte riktigt så.

Ah, men du betalar ju skatt? Jaha såklart, då får du göra vafan du vill! Det är ju försvarbart, eller? Knappast! - om alla fick göra vad dom ville med sina liv, knarka T.ex. Då skulle vi behöva betala dubbelt så mycket skatt, för att allt extra avgrundsfolk skulle behöva vård och socialbidrag, om man fick knarka, skulle folk knarka - för att det är kul, simple as that. Om du bryter ett ben i skidbacken så kan du fortfarande jobba, tjäna pengar, betala skatt. Om du knarkar bort hjärnan får du vård, tjänar inga pengar, och kostar pengar. Tycker du att det är försvarbart? Man måste dra gränsen någonstans, allt är inte svart eller vitt - bara för att du får cykla får du inte köra motorcykel.

2009-08-14 @ 03:37:15
Postat av: bleunt

"om man fick knarka, skulle folk knarka"I Holland, där marijuana är lagligt, är det färre som provat det än i till exempel USA, där det är olagligt. Så det där håller inte riktigt."Om du knarkar bort hjärnan får du vård, tjänar inga pengar, och kostar pengar. Tycker du att det är försvarbart?"Så det enda som hindrar oss från att knarka sönder hjärnan är det faktum att det är olagligt?Tycker du överviktiga och rökare etc ska betala mer i skatt? Eller betalar mer när de väl behöver vård?

2009-08-14 @ 03:42:58
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Emil

Jag röker själv marijuana under helgerna, det är inte så farligt. Däremot finns det många droger som är jämförbara med och bra mycket värre än alkohol, och kolla hur mycket alkohol kostar sverige varje år? Folk som super ihjäl sig, folk som behöver ny lever, folk som slår ihjäl andra, folk som sparkar sönder busskurer. Och det är bara ett enda preparat... ärligt talat hade jag tyckt att det hade vart en bra idé att rökare ska betala mer i skatt än andra, överviktiga hamnar under samma kategori som utförsåkare dock.

2009-08-14 @ 13:17:29
Postat av: bleunt

"Jag röker själv marijuana under helgerna"Då är det ju lite svårt att ta allt du skrev på allvar."och kolla hur mycket alkohol kostar sverige varje år"Vi borde förbjuda det! :OEtt fritt samhälle kostar, och jag prioriterar frihet framför pengar.

2009-08-14 @ 13:32:44
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Emil

Frihet kan vi prioritera när vi har råd med det, tills dess får vi nöja oss med bara lite frihet istället.

2009-08-14 @ 16:17:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0