Spel gör dig till kvinnomisshandlare

Enligt den här artikeln kan något billigt flashspel göra dig till potentiell kvinnomisshandlare. Som tur är har man nu spärrat spelet för användare utanför Danmark, så att kvinnomisshandeln koncentreras till våra grannar i söder.

Enligt undersökningar kan spelaren bli stimulerand av misshandeln, och av att kvinnan till slut ligger gråtande på golvet. Risken finns alltså att det uppmuntrar kvinnomisshandel, det har undersökningar visat på. Det säger Niklas Långström, ungdomspsykiater och chef för Centrum för våldsprevention vid Karolinska institutet.

En stor del av det svenska folket (aftonbladets läsare) instämmer, och 49% menar att detta kommer få våldet att öka på grund av spelet. Även åsiktshoran Malin Wollin instämmer:

"Ska vi gissa att unga män som sett sin pappa slå mamma gul och blå inte lär sig empati genom en konsoll?"


Ska vi gissa att flashspelet inte är till en konsol, och att konsol inte stavas med två L?

"Ska vi gissa att detta inte blir årets julklapp?"

Ska vi gissa att bara fattiga alkoholiserade kvinnomisshandlande knarkare ger bort gratis flashspel i julklapp?Ja, jag känner mig nog lite stimulerad. Sambon får se upp i kväll.


Prenumerera på bloggen

Kommentarer
Postat av: A-palle

Det där jäkla spelet är ju så dåligt så man får lust att slå till de som har skapat det, kille eller tjej. Har slagit och slagit och slagit men träffar bara på ett och samma område hela tiden :(

2009-12-02 @ 18:54:41
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: Gunnar

känner för att döda nån när jag läser det här blogginlägget. jag kommer förmodligen inte att göra det dock. kanske spelar lite kvinnomisshandlarspel istället. det är nyttigt för själen!

2009-12-02 @ 22:23:09
Postat av: Pjater

De har ju sagt så om om spel i över 10 år :D Nu finns ju väldsspel som gta :P Inte fan blir det mer våld av spel :D

2009-12-03 @ 04:51:25
Postat av: Pjater

Om inte 20 år :D

2009-12-03 @ 04:51:51
Postat av: Gottfrid

Själv så blev jag ju lite frestad av att slå folk (demoner) med piskor efter att ha spelat Castlevania...suckJag tror nog man blir våldsam av böcker där huvudpersonen misshandlar folk. Nej, just det ja, det är ju Äkta kultur...

2009-12-04 @ 15:40:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0