Booth babes

Så dök diskussionen om booth babes upp igen, denna gång på Retry. Och jag måste skriva ett inlägg om det. För om det är något som skulle få mig att överge tv-spel så är det spelindustrins pubertala och smaklösa mentlitet som kan representeras av just booth babes.

Jag har väldigt svårt att se hur ska ska förklara mig utan att låta väldigt förolämpande mot alla grabbar som dreglar över tuttar och nakna magar, så jag får be om ursäkt i förväg.

Jag får helt enkelt inse att spelkulturen är en extremt grabbig, sexistisk, ytlig, dumbed down och menlös form av underhållning vars låga förväntningar på sina konsumenters sofistikering och smak ständigt bekräftas.

Ofta hör jag gamers påpeka att den genomsnittliga tv-spelaren inte är 15 år, som många tror. Utan mycket äldre. Men vad är skillnaden?

Jag tror Legerdemain sa det bäst: "[...] booth babes på en liknande mässa fortsätter att upprätthålla bilden av spelmarknaden som en mansdominerad grismarknad [...]"

Bara en sak är fel med det uttalandet, och det är att han pratar om det som om det bara var en projicerad bild av marknaden. När det egentligen är sanningen.

Min kärlek till spel överskuggas ofta av min avsky för den här mentaliteten. Hästen jag sitter på är inte hög, det är alla andra runt omkring mig som föll till marken när blodet från deras hjärnor försvann.


Photobucket

Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag håller verkligen med dig där, det är vidrigt. Finns så många exempel man kan dra, i princip alla tjejer som någonsin har försökt spela spel online lär ha varit utsatta för angrepp och sexuella anspelningar, kvinnokaraktärer i spel är alltför ofta orealistiska sexobjekt utan någon personlighet, och så har vi ju som sagt Booth babes, fyfan.

2009-02-20 @ 18:18:13
Postat av: A-palle

Vet iofs inte vad booth babes är men vet att min kärlek för tv-spel överskuggas av min kärlek för kvinnor :D



Fast jag brukar faktist låta kvinnor som spelar och sånt vara ifred, såvida de inte är jävligt trevliga. Ragga kan man göra på krogen..

2009-02-20 @ 21:33:04
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: seraph

Nu kommer jag och gör lite reklam för en låt som ska spelas under demonstrationen mot Israel i Malmö i mars. Det är en bekant till mig i Lund, Henke aka Sabotage, som gjort den med två polare.



Sabotage & Schackmatt - Backa Upp:



http://www.youtube.com/watch?v=dX8ixD0KPhY



De som vill tanka låten kan göra det här:



http://www.speedyshare.com/901420838.html



Peace.

2009-02-20 @ 22:37:02
URL: http://www.metrobloggen.se/seraph
Postat av: bleunt

Demonstration mot Israel som stat? Eller mot deras handlingar? Och är det bara jag som tycker beaten låter extremt lik en viss låt av Eminem? Jag skulle kanske kunna gilla det, om han inte försökte vara så tuff. :p

2009-02-20 @ 22:51:43
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: seraph

Finns väl dom som motsätter sig Israel som stat som kommer demonstrera, men de flesta motstätter sig nog enbart deras handlingar. Personligen, om jag lyckas ta mig dit, så är det deras handlingar jag kommer demonstrera mot.



Det är ett Eminem-beat.:D Until I collapse eller nåt tror jag låten heter. :)

2009-02-20 @ 23:17:03
URL: http://www.metrobloggen.se/seraph
Postat av: seraph

The fuckin news: 4o6sCDE" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=Mg4o6sCDE



2009-02-20 @ 23:48:35
Postat av: bleunt

The URL contained a malformed video ID. :(

2009-02-21 @ 02:33:09
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: seraph

Men jävligt ovanligt. :D



Nevermind ... doh.

2009-02-21 @ 12:38:14
URL: http://www.metrobloggen.se/seraph

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0