Abortläkare mördad

Abortläkaren George Tiller har blivit ihjälskjuten. Och det är inte första gången något sånt här händer. Abortläkare och abortkliniker har många gånger fallit offer för attentat från kristna fundamentalister. Hurra för religion!

Jag väntar fortfarande på något liknande som sker med ateistiska motiv.
Har någon hört om något sånt?

Kommentarer
Postat av: Henrik Petersson

Nej, vilket jag tycker är lite märkligt eftersom jag bara hört religionsbefriade argument mot abort. Det där med att "abort är mord" blir ju inte mindre sant om man inte tror på gud.

2009-05-31 @ 21:59:20
Postat av: bleunt

Ja. Nu har man iof inte fångat just den här gärningsmannen än, men jag kan satsa min lilltå på att han är kristen och gjorde det i Guds namn så att säga. Precis som alla andra innan honom. Det krävs liksom religiösa motiv för att göra något sånt. Det, eller mental ohälsa.

2009-05-31 @ 22:01:57
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Lovis

Ateister tycker i regel att djur och människor har samma livsvärde. Äter man då kött kan man inte säga något om aborter. Däremot kanske något sådant skulle kunna utföras av en extrem vegan av något slag.

2009-05-31 @ 22:28:01
URL: http://livetenligtlovis.blogg.se/
Postat av: bleunt

"Ateister tycker i regel att djur och människor har samma livsvärde."Kvalificerat struntprat. 100% fel, helt enkelt. Så jätte, jätte, jättefel. Jag har ingen aning var du fått det från. Jag kan inte komma på någon känd ateist med den ståndpunkten.2009-05-31 @ 22:32:33
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: A-palle

"Det krävs liksom religiösa motiv för att göra något sånt. Det, eller mental ohälsa."Det är ju för fan samma sak :)

2009-06-01 @ 08:22:17
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: seraph

"Det krävs liksom religiösa motiv för att göra något sånt. Det, eller mental ohälsa.""Det är ju för fan samma sak :)"POW! :D

2009-06-01 @ 10:25:26
URL: http://www.metrobloggen.se/seraph
Postat av: Erik

Jag skulle nog snarare säga att det är en kombination av religion och mental ohälsa, som bara pushar varandra så att allting blir ännu värre.

2009-06-01 @ 11:53:21
Postat av: bleunt

Erik:

Jag tvivlar på att alla fundamentalister som genomfört ett liknande attentat är mentalt sjuka. Jag tror det räcker att tro på att man verkligen för gott för en högre makt, som kommer belöna dig. Om du verkligen skulle tro det på riktigt, skulle du inte göra samma sak då? Det skulle jag. Det finns friska och utbildade självmordsbombare med familj och vänner. De tror helt enkelt på vad deras skrift säger.

2009-06-01 @ 12:00:12
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Henrik Petersson

Man behöver egentligen inte tro på en högre makt, det räcker att man tror att gör det rätta.Givet premissen att abort är mord, kan jag absolut förstå personer som gör sånt här. Det är egentligen inte mer ologiskt än att man avsätter diktatorer med militära medel.

2009-06-01 @ 15:20:49
Postat av: bleunt

"det räcker att man tror att gör det rätta."Inget annat kan få en god man att åstadkomma ondska som religion. Du får gärna peka på våldsdåd genomförda av ateister i ateismens namn."Givet premissen att abort är mord"Det behövs mer än bara den premissen. Det behövs något som rättfärdigar ditt handlande i form av en objektiv godhet och auktoritet. Det är vad jag tänker anta tills jag ser någon genomföra något liknande utan sina religiösa övertygelser som grund.2009-06-01 @ 15:54:41
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: bleunt

"Det är egentligen inte mer ologiskt än att man avsätter diktatorer med militära medel."Kanske är vanliga soldater i krig en bättre jämförelse. Här börjar det handla om värde och skuld. Här kommer själens roll in, eftersom kristendomen menar att själen och livsvärdet tar form vid befruktningen.Jag ser inga humanistiska sekulära motståndare till dödsstraffet genomföra liknande dåd. Inte de som är motståndare för abort heller. Jag ser inga ateistiska människor begå såna extrema handlingar utifrån sina övertygelser om rätt och fel.Däremot ser jag både religiösa och ateistiska soldater döda andra i krig. Och jag ser religiösa människor vara för dödsstraffet. Människor är inkonsekventa.

2009-06-01 @ 16:06:46
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Henrik Petersson

"Du får gärna peka på våldsdåd genomförda av ateister i ateismens namn."Jag är inte säker på vad du menar med "i ateismens namn". Om du menar folk som gör våldsdåd för att främja ateism, så är jag med dig; det har jag aldrig sett. Vad jag menar är att man kan vara ateist, men ändå döda för det man anser vara en god sak. Soldater i krig är ett ypperligt exempel, likaså dödsstrafförespråkare, men även politiska ledare som startar krigen från början, anser jag.""Givet premissen att abort är mord"Det behövs mer än bara den premissen. Det behövs något som rättfärdigar ditt handlande i form av en objektiv godhet och auktoritet. "Det tror jag du har rätt i. Soldater som drar ut i krig har dessa saker, auktoriteten. I teorin tror jag att ateister skulle kunna fås att göra såna här brott. Förresten, har det inte redan skett i form av sekterister? Fast de kanske alla lydit under någon form av religion, har dålig koll på det."Här börjar det handla om värde och skuld. Här kommer själens roll in, eftersom kristendomen menar att själen och livsvärdet tar form vid befruktningen."Jag anser att man kan vara ateist men ändå anse att livet börjar vid befruktningen, och att abort således är mord.Jag tror inte att jag tycker annorlunda än du i den här frågan egentligen, även om mina kommentarer fått det att verka så.

2009-06-01 @ 17:26:37
Postat av: bleunt

"Om du menar folk som gör våldsdåd för att främja ateism"Eller för att motverka religion/religiös praktik/dogma. Jag kan gå med på att det gills. Vi ser det helt enkelt inte ofta, om någonsin."Vad jag menar är att man kan vara ateist, men ändå döda för det man anser vara en god sak."Jag har svårt att komma på något exempel för det, faktiskt. Jag tänker krig, men ifrågasätter samtidigt om soldaterna har någon personlig agenda. Och jag ifrågasätter om det är moraliskt likvärdigt att jämföra en soldat i krig med en civil människa på gatan."I teorin tror jag att ateister skulle kunna fås att göra såna här brott."Absolut. Det är inte brottet i sig som skiljer, utan motivet. Det är svårare om inte omöjligt för en ateist att rättfärdiga en sådan handling, medan det allt för ofta är problemfritt för till exempel en muslimsk självmordsbombare. Det är ju en skillnad, där religionen är X-faktorn."Jag anser att man kan vara ateist men ändå anse att livet börjar vid befruktningen, och att abort således är mord."Absolut. Men själen gör att ett 2 dagar gammalt foster har exakt samma livsvärde som ett 2 år gammalt barn. Där skiljer sig ateisterna från de religiösa. Och som sagt, det lär finnas en anledning till varför det sällan om någonsin är ateister som genomför såna här dåd. Det ska bli spännande att se om mannen som sköt den här gången är kristen fundamentalist eller inte. Om han har religion som motiv, eller sin egen humanistiska moral.Och nej, vi tycker nog rätt lika. Och det är svårt att tycka, för vad är egentligen skillnaden mellan att döda i krig och döda civilt. Däremot är det självklart skillnad mellan att döda en medveten människa och döda ett foster, enligt mig.

2009-06-01 @ 17:48:00
URL: http://bleunt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0