Min internetleverantör <3

På Gavlegårdarnas hemsida kan man läsa detta:

Gavlegårdarna spar inte trafikuppgifter

I och med den nya IPRED-lagen som trädde i kraft 1 april, har Gavlegårdarna fått många frågor från kunder kring huruvida vi spar trafikuppgifter.

Gavlegårdarna har varit i kontakt med en advokatbyrå som i ett PM kommit fram till att den gamla och den nya lagen krockar.

Vi kommer därför att stödja oss på den gamla lagen och spar därför inga trafikuppgifter och kan följdaktligen inte heller lämna ut några uppgifter.Frågan är om Någon internetleverantör fortfarande kommer lagra uppgifter i framtiden.
Vilken värdelös lag det blev. :) Snacka om att baktända. Nu är det inte bara svårt att få tag i uppgifter - det är omöjligt. Your move. 

Kommentarer
Postat av: WysiWyg

Tyvärr så ligger faktiskt "lobbyn" i det här fallet redan före oss. Deras nästa drag påbörjades rätt länge sedan, det kallas datalagringsdirektivet.Även om politikerna gärna pratar om "grov brottslighet" och "terrorister" så är iaf IFPI och gängen VÄLDIGT säkra på att de ska få tillgång till informationen.Och i ärlighetens namn, vem tror att de inte kommer få det förr eller senare?

2009-05-14 @ 20:05:06
URL: http://www.losatankar.se
Postat av: herzleid

Betänkandet om datalagringsdirektivet finns tydligen på Wikileaks.. om man vill läsa. HAX har skrivit om det där på sistone http://henrikalexandersson.blogspot.com/2009/05/teledatalagring-for-dummies.html

2009-05-15 @ 17:14:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0