Så jävla avundsjuk

Gabriella ska läsa ateism på högskolan i sommar. De ska läsa/analysera/diskutera Hitchens, Dawkins och Harris bland andra. Och jag är SÅ jävla avundsjuk. Jag ska be att få göra alla hennes hemuppgifter åt henne.

Nej. Men. Jag har ju läst mycket, och har hunnit reflektera och fundera mycket på innehållet. Så jag hoppas att jag kommer kunna vara till hjälp. Om inte annat så kan jag kanske förklara praktiska saker som Pascal's wager, Occam's razor, agnosticism, dawkins skala, tekanneanalogin, Carl Sagans osynliga drake och andra saker som kan dyka upp när man diksuterar ateism.

Sen ska hon läsa böcker som tydligen är kritiska mot Dawkins argument.
Det ska bli spännande, jag tänker också läsa dem. :p

Kommentarer
Postat av: seraph

Men åh vad kul det lät! :D

2009-05-14 @ 23:57:05
URL: http://www.metrobloggen.se/seraph
Postat av: bleunt

Ja! Urkul! Hoppas det finns kvar nästa sommar, så jag kan läsa det.

2009-05-15 @ 00:46:28
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: seraph

Såg du programmet på SVT2 igår? Darwin vs religion eller vad det hette? Shit, dessa jävla kreationister ... de har ju massor av museum i USA där de placerar dinosaurier bredvid människor i Edens lustgård, wtf?! Och de åt inte kött inte, nej nej, de åt frukt. Klorna var till för att öppna hårda skal etc.Doh!Och med tanke på hur mentalt lata många människor är så är det inte konstigt att de går på skiten, speciellt inte om de nu vill att bibeln ska vara sann. Dawkins var ju med också, självklart.Skrämmande utveckling, men samtidigt verkar det som att ateismen är på G ganska rejält också, hoppas jag iaf.

2009-05-15 @ 07:47:06
URL: http://www.metrobloggen.se/seraph
Postat av: bleunt

"Såg du programmet på SVT2 igår?"Nej. :( Blev tipsad om det på MSN igår kväll. Och jo, jag har sett dessa kreationistmuseum.Pissigt att jag missade, jobbade just då. Verkar inte bli någon repris heller. Får hålla ögonen öppna."men samtidigt verkar det som att ateismen är på G ganska rejält"I högskolekursen om ateism har läraren som undervisar skrivit en bok som talar om den moderna ateismens fel. Jag vettefan vad han snacka om. :p Men vi får se vad han skriver i boken.2009-05-15 @ 10:29:44
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: bleunt

OH! Det sänds i repris på måndag 11:30!! Sweet!

2009-05-15 @ 10:32:27
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Kunta

Det här betyder med andra ord att man kan vara lärare inom ateism.

Potentiellt drömyrke. Jag kan se det framför mig: Lyssna igenom en podcast av atheist experience, anteckna och sen gå till jobbet och diskutera saken.

Inte en allt för markant skillnad mot hur jag lever mitt liv i dagsläget.

2009-05-15 @ 22:42:08
URL: http://shortnecked.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0