Sex är omodernt

Angående det här.
Avhållsamhet. Tydligen hade vi inte engångsligg innan Sex & The City. Och nu när Sex & The City lagts ner har folk tydligen tröttnat på det igen. Så nu är det omodernt att ha sex. Ja, ni hör ju hur sjukt det låter.

Om folk inte vill ha sex eller ens kyssas, visst. Det är synd att man ska måla upp sex som något att hålla sig borta från. Jag tycker själv att sex är något som ska vara så avdramatiserat som möjligt, det tas allt för ofta på för stort allvar. Men det är inget jag kommer skriva några arga blogginlägg om.

Men! När denne Clara Lidström börjar prata om avhållsamhet som preventivmedel, och hur det är det enda som Verkligen skyddar mot sjukdomar, kan jag inte längre hålla käft. Clara kanske inte har så bra koll på det här, men i USA är det de konservativa staterna som har flest fall av könssjukdomar och tonårsgraviditeter. Det vill säga de mest konservativa och religiösa staterna som proklamerar avhållsamhet allra mest. Avhållsamhet som sexualundervisning har varit en total katastrof! Bristol Palin är ju det senaste praktexemplaret.

Lilla Clara säger även att avhållsamhet är det enda sättet som verkligen hindrar någon från att känna sig utnyttjad för att man varit med fel person. Jag antar att hon först och främst talar om tjejer här. Vet du vad som mer är ett bra sätt att få bort eventuella skuldkänslor? Att avdramatisera sex! Klart tjejer känner ångest när de ser sex som en så otroligt big deal, och tjejer ses som de som "bjuder" på sexet. Många unga tjejer som uppmuntras och även pressas till avhållsamhet känner mer skam när de till slut har sex med den de älskar, än tjejer som har ett one night stand med ett "misstag". De känner att de svikit vad de själva eller andra tillskrivit dem, sex är något dåligt och de har gjort det.

Att lägga mer press och krav på tjejer är inte rätt sätt att få bort känslan av att de blivit utnyttjade. Avhållsamhet resulterar i att fler har sex "mot sin vilja", i brist på bättre ord. Man har sedan gjort något man inte borde, oavsett vem det var med, för det bryter mot avhållsamheten. Är det inte mycket bättre att avdramatisera sex så att man inte behöver må dåligt för att man gör vad man vill?

Avhållsamhet felinformerar och dramatiserar.   


Den här debatten kan summeras så enkelt:
Om du vill göra det - gör det.
Om du inte vill göra det - gör det inte.
Vi behöver inte människor som står och gör reklam för varken det ena eller det andra..

Kommentarer
Postat av: Erik

You said it all.

2009-05-09 @ 12:30:02
Postat av: seraph

Om du vill göra det - gör det.

Om du inte vill göra det - gör det inte.Exakt, det är fan inte svårare än så. Och som du sa, sluta dramatisera skiten.

2009-05-10 @ 13:30:21
URL: http://www.metrobloggen.se/seraph

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0