Stoppa mångkulturen

För ett tag sedan skrev jag om ett klistermärke på busshållkuren. Ett klistermärke som promotade utrotandet av allt annat än svensk kultur i vårt samhälle. Någon hann skrapa bort det klistermärket innan jag hann.

Nu är det två stora märken på två stora skåp här på Sätra - ett invandrartätt område.
Så inom en vecka blir det till att ta med sig sprayburkarna och spreja över skiten.

Ett stort rött hjärta, hade jag tänkt mig.
Ganska talande att ungen ser ut att vara någon hitlerjugend.


Photobucket

Kommentarer
Postat av: Erik

Haha, woah! dom har en häftig logga också! Det är läskigt det där med mångkultur, hade varit bättre om vi höll oss till att bygga stolphålshus och så, och inte hade kloaksystem, eller pasta, eller intressant musik, osv. osv. osv. osv.

2009-05-02 @ 16:10:17
Postat av: bleunt

Erik: Mångkultur är ett skitdåligt ord, eftersom det egentligen inte är kulturen i sig som de siktar in sig på. Mångkultur är bara ett fint ord för att dölja vad det egentligen handlar om - ras, religion och hudfärg.



Visst finns det saker inom vissa kulturer som inte ska adopteras av vårt samhälle. Men hedersmord kommer aldrig bli en accepterad del av vårt samhälle. Det är ingen idé med att måla en måltavla på alla osvenska kulturer.



Förresten, vad fan är "mångkultur" egentligen? Vad med det är så farligt? Vad har förstört Sverige?

2009-05-02 @ 16:45:44
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: A

vadå, man är väl inte rasist bara för man hatar alla som inte är vita? En snubbe på folkfronten HAR EN KOMPIS som är svart, så de kan omöjligen va rasister!



Nej, men det här börjar bli lite äckligt. Tydligen har samma grupp stått med flaggor och delat ut lappar (till de med rätt utseende såklart) mitt på stan här i Norrköping. Fast du kanske fortfarande tycker det är tråkigt att vi inte har Ku-Kux-Klan här i lilla sverige? ;)

2009-05-02 @ 17:04:41
Postat av: bleunt

"Fast du kanske fortfarande tycker det är tråkigt att vi inte har Ku-Kux-Klan här i lilla sverige? ;)"



Det är ju tråkigt! Inte tråkigt att såna människor är så gott som maktlösa, men tråkigt att det är så få som ens försöker. Tack och lov för såna här hatspridare, som livar upp den vardagliga tillvaron då och då.

2009-05-02 @ 21:08:10
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: max

jaha.. så de e inte bara här som dom där börjat poppa upp alltmer ofta.. såg senast en idag med "www.patriot.nu"

gick in på deras sida o såg att dom firade hitlers 120-årsdag

..yay...

2009-05-02 @ 22:37:53
Postat av: André

Med "mångkultur" menar de nog hedersvåld, könsstympning, tvångsäktenskap, gruppvåldtäkter och kvinnoförtryck. Bland annat.

2009-05-02 @ 22:54:47
Postat av: bleunt

André:

Hedersvåld, är det något som håller på att ta över Sverige? Drabbar det ens svenskar? Hur ofta sker det ens här? Och är det verkligen allmänt accepterat inom någon kultur?



Könsstympning finns ju inom den kristna kulturen också. Jättevanligt i USA. Har könsstympningen av svenska barn ökat sedan vi blev ett mångkulturellt land?



Tvångsäktenskap är självklart olagligt i Sverige. Och jag tror inte det kommer bli lagligt inom den snaraste framtiden direkt. Eller har många svenska kvinnor tvingats gifta sig under tvång pga mångkulturen?



Gruppvåldtäkter är allmänt accepterat inom vilken kultur? Såvitt jag vet är våldtäkt illegalt även inom de mest konservativa och fundamentalistiska styrena. Våldtar invandrare oftare än svenskar? Möjligt. Jag säger inte att det inte är så det ligger till. Har det mer kultur att göra, eller har det med klass att göra? Det är en intressant diskussion, och det är synd att man inte kan jämföra olika länders statistik pga mörkertal.



Kvinnoförtryck. Ja, vad ska man säga. Sverige är fortfarande ett av världens mest jämställda länder.

2009-05-02 @ 23:18:46
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: gabriella

får nog bli ett grönt hjärta, vi har ingen röd färg. :(

2009-05-03 @ 00:56:31
Postat av: André

Det som drabbar personer inom Sveriges gränser är förstås ett problem för hela landet. Även om du själv inte ser invandrare som svenskar.

2009-05-03 @ 05:12:53
Postat av: André

By the way, våldtäkt:



"9 invandrare av 10 000 jämfört med 2 svenskar av 10 000 registreras för våldtäkt. Överrepresentationen är därmed 4,5 gånger."



http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/0003/13/dokument.html



Hinner inte skriva mer. :S

2009-05-03 @ 05:14:45
Postat av: bleunt

André, synd att du inte ville svara på mina frågor. :(

2009-05-03 @ 10:17:30
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: André

Synd att jag bara hade några minuter på mig innan jag skulle till jobbet. ;)

Men här kommer svar:



Hedersvåld: Fruktansvärt. Drabbar många svenskar med annan kulturell bakgrund. Det jag menar med mångkultur är sådant som människor från andra länder tar med sig till Sverige och håller kvar vid inom sin egen grupp, inte sånt som den svenska kulturen tar till sig av. Alla är vi väl emot hedersvåld?



Könsstympning: Jag vet att det är vanligt med manlig könsstympning i USA, men nu handlar det om Sverige. Och här finns det de föräldrar som åker med sina döttrar till andra länder för att låta dem könsstympas. Sånt har tidigare inte existerat i Sverige.



Tvångsäktenskap: Ännu en sak som drabbar kvinnor av annan kulturell bakgrund än den svenska.



Gruppvåldtäkter: Kolla bara på "våldtäktsligan" i Södertälje. Alla irakier. Gruppvåldtäkter var tidigare ett näst intill okänt fenomen i Sverige. Och ja, det är mest invandrare som begår detta brott. Invandrare som ser ner på svenska tjejer och tycker att de har rätt att våldta dem eftersom svenska tjejer är "slampiga".



Kvinnoförtryck: Islam är en kvinnoförtryckande religion.



"Över 4 000 tonåringar bara i Stockholm lever i en hederskultur som bryter mot svensk lagstiftning. Våld och förtryck hör till mångas vardag.



Resultatet från undersökningen, gjord bland ett tvärsnitt av centrala Stockholms och förorternas niondeklassare, överraskar och upprör politikerna i Stockholms stad som beställt den.



- Det är inte tillåtet i Sverige för vuxna människor, inte ens för föräldrar, att hindra barnen från att leva fullständiga liv, självständiga liv, säger Ulf Kristersson, socialborgarråd i Stockholm, till SVT:s rapport.



Nästan en fjärdedel, 23 procent, av flickorna som svarat på enkäten uppger att de förväntas vara oskulder tills de gifter sig och att de inte får ha någon pojkvän. 16 procent av flickorna får inte ha killkompisar och/eller får inte själva bestämma vem de ska gifta sig med.



Ungdomarna, som i de flesta fall har föräldrar födda utomlands, tycker dessutom att de inte tillåts ha samma vardag som sina jämnåriga. Det kan yttra sig i att de inte får vara ute i samma utsträckning som kompisarna, eller att de inte får följa med på klassresan.



Sju procent av flickorna och tre procent av pojkarna har svarat att de utsätts för den allvarligaste formen av förtryck: kränkningar, hot och våld."



http://www.youtube.com/watch?v=lr8HJjwbGMY&e















2009-05-03 @ 17:22:18
Postat av: bleunt

André:

Tack för svaren! :) Egentligen är vi inte så oense.



"Det jag menar med mångkultur är sådant som människor från andra länder tar med sig till Sverige och håller kvar vid inom sin egen grupp, inte sånt som den svenska kulturen tar till sig av."



Fast om vi nu ska prata ur ett perspektiv från vilka inlägget handlar om så är det inte som att de är måna om invandrarna i Sverige. Och som sagt, hedersvåld är det extremt få invandrare som idkar. Det är en så liten minoritet att det varken är rättfärdigat att kalla det för deras kultur likväl som kollektiv bestraffning är rättvist.



"Och här finns det de föräldrar som åker med sina döttrar till andra länder för att låta dem könsstympas."



Och lösningen på problemet är att deportera dem till dessa länder? Det är inget som vårt land och vår kultur tar skada av. Könsstympning är inget som kommer sprida sig till vår kultur.



"Ännu en sak som drabbar kvinnor av annan kulturell bakgrund än den svenska."



Ännu en sak som inte kommer lösas genom att avvisa dem till länder där det är vanligare och lättare att genomföra. Och inget som är så pass vanligt här att det kommer förvränga den svenska kulturen.



"Gruppvåldtäkter var tidigare ett näst intill okänt fenomen i Sverige."



Våldtäkter vet jag har alltid funnits, och gruppvåldtäkter är knappast exklusivt för någon kultur alls. Att det ökar i och med invandring är dock ett problem. Men att kalla det ett mångkulturellt problem är att tackla problemet med tunnelseende. Att även påstå att det inte har med klass att göra är farligt.



"Islam är en kvinnoförtryckande religion."



Precis som kristendom då. Men även här har vi ett exempel där lösningen inte är att skicka tillbaka dem till länder där kvinnorna inte har en chans. Här har de iaf hjälp att få, och kvinnoförtryck är därmed ett argument för att låta dem komma hit och stanna.



Tycker du verkligen att lösningen på dessa problem är att skicka hem dem? Så att vårt underbara samhäller och vår underbara kultur ska slippa blämorna?



Och för övrigt:

"Även om du själv inte ser invandrare som svenskar."



Det vet förmodligen precis var jag står där. Vet du däremot var Folkfronten står? Gå och kolla på deras punktprogram.







2009-05-03 @ 20:51:34
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: bleunt

André, hela deras propaganda och budskap handlar om att skydda Sverige, svensk kultur och svenska värderingar. Min fråga är: Mot vad? Vad hotar att överta/skada/manipulera svenska värderingar?

2009-05-03 @ 20:53:52
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: André

Nej, jag håller inte alls med Folkfronten, även om jag är medveten om att det kan tolkas så. De är väl nazister? Det värsta som finns alltså.



Dina svar är bra, tycker jag. :) Klart att den svenska kulturen inte kommer att ta intryck av de negativa aspekterna inom andra kulturer som jag nämner. Problemet är de människor som kommer hit och inte lämnar de negativa sidorna av sin kultur, utan i stället fortsätter med dem. Och att den svenska staten, som jag anser det, inte säger ifrån tillräckligt mot olika former av kulturellt förtryck. Ofta verkar det som att man i Sverige är rädd för att kritisera något bara för att det tillhör någon annan kultur. Kulturrelativism är inte bra.



Nu ska jag se vad Folkfronten står för, bara för skojs skull.

2009-05-04 @ 00:46:04
Postat av: André

De uttrycker sig väl, Folkfronten. Men deras åsikter är ändå uppenbart rasistiska.



"Detta innebär att endast personer som är genetiskt lika svenskarna skall kunna få medborgarskap i Sverige för att kunna tas upp av samhället och bli en del av den svenska identiteten."



Nazis...

2009-05-04 @ 00:50:04
Postat av: bleunt

"Problemet är de människor som kommer hit och inte lämnar de negativa sidorna av sin kultur, utan i stället fortsätter med dem."



Ja, och som jag skrev i mitt förra inlägg så är du och jag inte alls så oense här. Att det finns problem är självklart, men det är inget problem som drabbar svenskarna. Inte problem som härstammar från de kulturella aspekterna i alla fall. Det enda problemet jag ser kan ha någon som helst anknytning till några kulturella värderingar är våldtäkterna, och med tanke på att det är illegalt i alla deras länder tror jag det har minst lika mycket med klass och samhällssprickor att göra.



Och ja, vi kan nog även enas om att Folkfronten inte har invandrarnas bästa i åtanke, och att de inte är svenskar i deras ögon.

2009-05-04 @ 07:39:07
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: André

Ridå för den här diskussionen då alltså. :)

2009-05-04 @ 09:08:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0