Sverige är tråkigt

Vår politik är så tråkig. Det mest spännande är Sverigedemokraternas knasiga upptåg. Jag skulle på sätt och vis trivas om det här landet var lite med konservativt. Lite mer rasistiskt. Lite mer emot aborter och tonårssex. Lite mer kristet. Lite mer homofobiskt. Det skulle vara mer underhållande.

Det finns knappt något att kämpa mot. Att bråka med.
Vi har Sverigedemokraterna. That's it. Hurra! Folk som tror på spöken också då. Men de är ju totalt betydelselösa. Det är ju inget de tvingar på samhället som en religion med värderingar. Usch, vad tråkigt det är här.

Aftonbladet är ju inget jämfört med FOX News.
Och generell dumhet är ju så löjligt harmlös.

Kommentarer
Postat av: Erik

Ja, vi behöver lite mer spänning, det ser man ju, folk bråkar och demonstrerar för.. ingenting egentligen.

2009-05-01 @ 15:58:28
Postat av: Anders @ ungsvensk.se

Konservativt, ja. Värdekonservativt. Rasistiskt, nej. SD är det enda sanna icke-rasistiska parti. Att Sveriges abortgräns harmoniseras med övriga Europa så att vi slipper mörda miljontals foster? Absolut. Hellre kristet än muslimskt. Homofobiskt? Varför ska man vara rädd för bögar?Det är trevligt att SD är vågmästare i två opinionsmätningar idag med 4,4 respektive 4,9 procent!Självklart kommer partiet in i Europaparlamentet den 7 juni också. Låt Sverige förbli Sverige!

2009-05-01 @ 16:36:41
URL: http://ungsvensk.se
Postat av: bleunt

"Värdekonservativt."Vad nu det betyder. Jag antar att det innebär att man forcerar sina egna åsikter på andra människors liv, och hämmar friheten."SD är det enda sanna icke-rasistiska parti."Det är nog det roligaste jag sett någon skriva i en kommentar under mina sju år av bloggande."mörda miljontals foster"Ja. Och vill man ändå ha det gjort får man fanimej göra det själv."Hellre kristet än muslimskt"Hellre pest än kolera."Varför ska man vara rädd för bögar?"Jag tror det har något med "värdekonservativt" att göra. ;)"Låt Sverige förbli Sverige!"Ja, usch fy vad nära det var att Sverige blev ett annat land. Du vet, det där landet med aborter, mångkultur, sekularism, socialism och progressiv liberalism kryddat med humanism. Du vet det där andra landet, som inte är Sverige.2009-05-01 @ 17:18:14
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: A-palle

Haha, dom sista 2 svaren! :D Klockrena :D

2009-05-01 @ 18:16:13
URL: http://apalle.blogg.se/
Postat av: Elin

Way to go Anders! :)

2009-05-01 @ 19:28:55
Postat av: seraph

"SD är det enda sanna icke-rasistiska parti."Man får nästan intrycket av att du menar allvar med det påståendet? Isåfall är det ju sjukt skrattretande."Att Sveriges abortgräns harmoniseras med övriga Europa så att vi slipper mörda miljontals foster?"Stick till USA och bomba abortkliniker vet jag. Och vadå mord, sluta larva dig."Hellre kristet än muslimskt."Nä men jag tycker det är bättre att vi tror på den magiska ekorren bikkahonka istället för den knapriga haren halumia.Jag är så glad att Sverige är så pass ateistiskt som det är.

2009-05-01 @ 19:29:26
URL: http://www.metrobloggen.se/seraph
Postat av: bleunt

Elin:

Jaså, både du och din bror/sambo Kristoffer läser min blogg? :p

2009-05-01 @ 21:02:08
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Erik

Abortera mera. Desto färre barn, desto bättre. Fan, inför specialerbjudanden för aborter, "abortera två barn, få en film på köpet".

2009-05-01 @ 21:52:26
Postat av: André

http://www.youtube.com/watch?v=Wp2ZAQ8ed40&e"Klimatet för Malmös judarMalmöbor av judisk börd upplever en ökad otrygghet i sin hemstad. Flera av stadens yngre judar har redan flyttat eller är på väg att lämna Malmö, för att bosätta sig på annat håll. Orsaken är upprepade hot och trakasserier mot stadens judar, och vad som upplevs som en ökad antisemitism.Vår reporter Agneta Furvik träffade en av Malmös judar, en ung företagare och familjefar som vill att vi kallar honom David, och han säger att det inte känns tryggt för hans familj att visa sitt judiska ursprung.Unga judar väljer bort Malmö - muslimsk antisemitism orsakenUnga judar väljer bort Malmö. De ser inte sin framtid i staden. På senare tid har de upplevt sin tillvaro som allt mer osäker, glåpord och hot har blivit allt vanligare och många väljer att inte skylta med sin tillhörighet offentligt."Där har du nåt att bli arg över.

2009-05-02 @ 22:34:41
Postat av: bleunt

"Där har du nåt att bli arg över."Judar och muslimer som inte kommer överens?

De förtjänar varandra. Ska jag bli arg över den gamla konflikten är det mycket värre i Israel än i Malmö.Jag kan inte bli arg ens om jag försöker.2009-05-02 @ 23:05:56
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: André

Tråkigt att du inte bryr dig.

2009-05-03 @ 05:08:06
Postat av: bleunt

Det finns säkert saker du inte bryr dig om också, André. Vi vet ju alla att du till exempel inte bryr dig om palestinier.

2009-05-03 @ 10:21:00
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: André

Jag måste svara på detta också. Påstår du att svenska judar förtjänar att bli utsatta för muslimskt våld? Varför skulle man inte bli upprörd över det? Det handlar knappast om en konflikt mellan bägge grupperna då det bara är muslimer som attackerar judar och inte tvärtom.

2009-05-03 @ 17:30:49
Postat av: bleunt

"Påstår du att svenska judar förtjänar att bli utsatta för muslimskt våld?"Den frågan är antingen retorisk eller förolämpande. Vilket av dem är det?Men för att uttrycka mig så klart som möjligt: Jag kan inte bli upprörd bara för att det sker i Sverige. Det är inte unikt för Sverige. Det händer överallt - åt båda hållen. Det är synd om de passiva individerna som råkar illa ut, men inte synd om grupperna.2009-05-03 @ 21:02:28
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: André

Tolka det som du vill. Det verkar inte som att du ser några problem med att vissa grupper inom Sverige inte kan stå för vilka de är utan att de blir bespottade och hotade.Jag är inte upprörd bara för att det sker i Sverige. Jag blir upprörd och ledsen när jag läser om sånt, var det än sker nånstans. Och om vi ska hålla oss till Europa så är det faktiskt bara judar som attackeras av muslimer, och aldrig tvärtom. Detta beror på att muslimer i arabvärlden indoktrineras i en antisemitism vars omfattning saknar motstycke i historien. Hela Mellanöstern är fylld av judehat. Det finns inga spärrar mot det i de arabiska medierna. Detta sprids sedan bland den muslimska befolkningen i Europa och leder till attacker mot judar och mot judiska institutioner. Det är importerad antisemitism som arabvärlden i sin tur importerade från Nazi-Tyskland.

2009-05-04 @ 00:37:11
Postat av: bleunt

"jag blir upprörd och ledsen när jag läser om sånt, var det än sker nånstans."Skillnaden mellan dig och mig är att du är mer på judarnas sida än palestiniernas. Det är ju common knowledge här efter dina kommentarer på ämnet. Att påstå annat är lite som att påstå att FOX News är "fair and balanced" - inget man ens slösar tid att argumentera emot. Det jag säger är att de är lika goda kålsupare båda två, men att det är synd om de enstaka individerna.Det är däremot en konflikt där jag är så pass avtrubbad efter att ha hört om det under hela mitt liv. Du finner nog inget inlägg här om vare sig judarna eller palestinierna i konflikten."Det är importerad antisemitism som arabvärlden i sin tur importerade från Nazi-Tyskland."Fel. Arabvärlden har varit antisemitisk i flera hundratals år innan nazisterna."Tolka det som du vill."Då väljer jag att tro att du inte på allvar tror att jag möjligen kan tycka det är OK, och att det bara var en olycklig formulering.

2009-05-04 @ 07:51:25
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: Anonym

"Fel. Arabvärlden har varit antisemitisk i flera hundratals år innan nazisterna."Så klart, men inte i lika stor utsträckning. Den nutida arabiska antisemitismen är till hög grad påverkad av att nazisterna började pumpa in massvis med antisemitisk propaganda där på 1940-talet."Skillnaden mellan dig och mig är att du är mer på judarnas sida än palestiniernas."Jag hade blivit upprörd om muslimer i Europa hade fått sina moskéer förstörda av judar eller om enskilda muslimer eller araber hade blivit misshandlade av judar på grund av religiös eller etnisk tillhörighet. Så är dock inte fallet, så problemet ligger inom den muslimska gruppen.

2009-05-04 @ 09:07:42
Postat av: bleunt

"problemet ligger inom den muslimska gruppen"Jag skulle inte villa uttrycka det så simpelt. Inte så länge man använder grupperingarnas titel i stället för individerna."Så klart, men inte i lika stor utsträckning"Judarna var ju i stort sett muslimernas kuvade slavar, och judarna skyddades knappt av landets lagar. Judarna var så kallade dhimmis - på botten av samhällets nivå, avskydda.

2009-05-04 @ 09:20:01
URL: http://bleunt.blogg.se/
Postat av: bleunt

"Jag hade blivit upprörd om muslimer i Europa hade fått sina moskéer förstörda av judar eller om enskilda muslimer eller araber hade blivit misshandlade av judar på grund av religiös eller etnisk tillhörighet."Ändå har jag bara sett dig anklaga palestinier och försvara Israel när ämnet poppat upp. jag tror Seraph kan intyga. Du har aldrig yttrat sympati för muslimer som förtrycks i Israel, såvitt jag minns.

2009-05-04 @ 09:21:45
URL: http://bleunt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0